Čekaj svoj red. Nije. To je Srbin za pokazati. Jedan od onih 2 % što još žive u federaciji..Ramsey16 je napisao/la:
Hocu odgovore
Eurobasket 2017
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Eurobasket 2017
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Kao prvo, ja nikog ne proglasavam otpadnicima a pogotovo ne sportiste poluinvalidima. NIkakav problem mi nije sto Srbi iz BiH navijaju za Srbiju. Zapravo, i jest mi malo problem sto se Srbi dobrovoljno odricu BiH pa jos pitaju gdje ta BiH u sportu.NeshaFCB je napisao/la:Ne... Zamjena teza...Kajzer10 je napisao/la:Lik pokusava to prikazati kao dvije drzave, zivi ovdje, garantujem milion posto da glasa za opciju koja izmedju ostalih i izjeda ovu drzavu i PITA LIK DJE SU MEDALJE!? **** TI SUNCE NEOBRAZOVANO
Vi proglašavate ovdje srpske forumaše nekakvim otpadnicima i nekakvim kontraigračima... Srpske sportiste poluinvalidima...
Pa prosto pitam gdje su uspjesi vas Bošnjaka kad je sport u pitanju? Prvi ste kad se treba nasmijati drugima. Gdje su talenti? Medalje? Velika takmičenja? Gdje su ti famozni treneri? Dakle čisto sportski, koji su dometi? Ne španski, bosanskohercegovački.
Ah da, Dodik je kriv...
Gdje su uspjesi Srba iz BiH u sportu? Ekonomiji, nauci? A da, u Srbiji. Isto pitanje koje nije na mjestu. Zakljucak je da je jedina razlika da Bosnjaci nemaju svoju Srbiju da odu tamo osvojiti medalju nego su osudjeni graditi drzavu sa druga dva naroda koja se dobrovoljno odricu te drzave, pored toga sto isti ti Bosnjaci imaju fetis na mito i korupciju ali imaju ga i ljudi u Srbiju samo sto Srbija je Srbija uredjena drzava, nema 50% stanovnistva koje se odrice te Srbije, gdje predsjednik saveza otvorena negira Srbiju i podrzava raspad te drzave i slicno.
U istom naselju ima i takvih kao ti sta su oni za pokazati ili za ponositi se?DANTES je napisao/la:Čekaj svoj red. Nije. To je Srbin za pokazati. Jedan od onih 2 % što još žive u federaciji..Ramsey16 je napisao/la:
Hocu odgovore
Da ne fura pricu da nije cetnik lakse bi mu bilo ovako se samo gubi u priciEpidaurus je napisao/la:Al simpaticno je kako se Dantes svaki put otkrije kad se zakuha ova prica o nacijama i slicnim glupostima

Zadnja izmjena: Ramsey16, dana/u 18 sep 2017, 15:35, ukupno mijenjano 2 puta.
Al simpaticno je kako se Dantes svaki put otkrije kad se zakuha ova prica o nacijama i slicnim glupostima 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Politika jest od krucijalne važnosti. Kako da u košarci napredujemo kad nam je predsjenik saveza osoba koja direktno talente iz ove države vrbuje za Srbiju? Jel normalno da ta osoba bude predsjednik jednog državnog saveza? Zar takva osoba ne bi trebala da radi u interesu te države za koju? Jel normalno da član Predsjedništva gleda interese druge države a ne one države na čijem je čelu? I ne možeš s takvim ljudima napredovati, konkretno u sportu ali i u ostalim sferama. I ti si u BiH, živimo u istoj državi. Lično tvoj interes je da ova država napreduje jer samo tako ti možeš imati neke koristi a ne Srbija jer ona može biti najnaprednija država ali ti nemaš od toga koristi jer ćeš ti nastaviti da živiš u ovoj državi. Tako da, BiH je i ttvoja država kao i moja, tako da i ti kao i ja moramo raditi za ovu državu i cijeniti je jer samo tako će biti dobro i tebi a i meni.NeshaFCB je napisao/la:Politika jeste sastavni dio sporta, ali globalno nema veze sa uspjehom. Da ima, Srbija sigurno ni u jednom sportu (možda s izuzetkom vaterpola) nebi bila u vrhu, kao što jeste. Msm, da se ne vraćamo na političke priče i dešavanja.Kontam da razumiješ poentu. A jedna Švedska bi u svim sportovima bila među prve 3.
Tenis je nešto drugo. Msm Ana, Novak, Jelena... svi su oni počinjali daleko od svoje zemlje...Novak i ponajmanje.
Što se ostalog tiče, ja sam iz Bl, nisam iz Beograda... i znam na što nam liči sport. I moje pitanje o uspjesima i medaljama bh ekipa nije podrugljivost, već samo pitanje za ove koji na sav glas slave što je susjedna reprezentacija ostala bez zlata... Čisto da ih vratim malo u sumornu stvarnost ovoga prostora u kojem živimo.![]()
Zato kažem, umjesto da oni koji vole bh reprezentaciju prestanu sa verbalnim omalovažavanjem svojih komšija Srba i Hrvata i sami sebi priznaju da ne postoji sistem, oni se gotovo bahato (čast izuzecima) nameću sa pametovanjem ko je za koga i na krajnje destruktivan način prave zabludu. Neću uopšte potencirati detalj prisvajanja reprezentacije...
Rang Srbije kada je sport u pitanju je teško dostići ne BiH, već i daleko razvijenijim državama i društvima... time se u Evropi mogu pohvaliti svega 4-5 ekipa, govorim o timskim sportovima... Na cijelom svijetu maksimalno 10. I svaka komparacija te vrste jednostavno nema osnova. I nije potrebna. Bh sportu je potreban sistem, pomoć ljudi koji su se dokazali na sportskom polju... Izigravanje patriotizma na forumu neće doprinijeti razvoju vaterpola. Trening i samo trening. Talenat je 5%.
Krucijalno je da je BiH u ovom trenutku kada je sport u pitanju neuspješnija i od Makedonaca... I to jeste zabrinjavajuća okolnost.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Zasto meni niko ne odgovara na post? Nisam valjda u pravu? 

Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Mi Bošnjani za Tursku navijamo 

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
To je to. Odogovor na njegovo pitanje na pocetku ove rasprave i svako moguce podpitanje koje moze proizaci iz toga. Sve dalje od ovog napisanog je bespotrebno, jer srz vec imamo.Kajzer10 je napisao/la: Kao prvo, ja nikog ne proglasavam otpadnicima a pogotovo ne sportiste poluinvalidima. NIkakav problem mi nije sto Srbi iz BiH navijaju za Srbiju. Zapravo, i jest mi malo problem sto se Srbi dobrovoljno odricu BiH pa jos pitaju gdje ta BiH u sportu.
Gdje su uspjesi Srba iz BiH u sportu? Ekonomiji, nauci? A da, u Srbiji. Isto pitanje koje nije na mjestu. Zakljucak je da je jedina razlika da Bosnjaci nemaju svoju Srbiju da odu tamo osvojiti medalju nego su osudjeni graditi drzavu sa druga dva naroda koja se dobrovoljno odricu te drzave, pored toga sto isti ti Bosnjaci imaju fetis na mito i korupciju ali imaju ga i ljudi u Srbiju samo sto Srbija je Srbija uredjena drzava, nema 50% stanovnistva koje se odrice te Srbije, gdje predsjednik saveza otvorena negira Srbiju i podrzava raspad te drzave i slicno.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dobar je dantes, samo ga prenese ovako počesto, hoće to s godinama 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ne mere Dantes da stigne sve, zato ga ja postedjujem svojih postova (tj. odustao sam od dalje rasprave).Kawhi je napisao/la:Zasto meni niko ne odgovara na post? Nisam valjda u pravu?

Moj je daleko najbolji post na ovu temu. Steta da bude preskocen.Federer17 je napisao/la:Ne mere Dantes da stigne sve, zato ga ja postedjujem svojih postova (tj. odustao sam od dalje rasprave).Kawhi je napisao/la:Zasto meni niko ne odgovara na post? Nisam valjda u pravu?

Osim sto je cheto, ostalo je sve na mjestu.rio_Ferdy88 je napisao/la:Dobar je dantes, samo ga prenese ovako počesto, hoće to s godinama

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- tuzlak1987
- Kontakt:
Kako ce BIH imati uspjeha u sportu kada u svakom sportu po selekcijama od mladih do seniora mora biti zastupljeno isto trenera svih nacionalnosti bez obzira kojeg su nivoa strucnosti. Kod nas U21 selekciju mora voditi Hrvat ili Srbin iz BIH sumnjivog kvaliteta ako seniore vodi Bosnjak i sve tako. A ti Srbi i Hrvati koji vode reprezentacije su u 95% slucajeva kukavicja jaja koje posalju HDZ i neke druge stranke da razaraju i uzimaju pare, da zovu igrace za pare i td.
Pa dalje kada se u svim kategorijama sastavlja spisak uvijek moras da gledas da imas zastupljeno svih pomalo.
U konacnici sva ta nestabilnost koju stvaraju Hrvati i Srbi u BIH koji igraju uvijek za karte Srbije/Hrvatske na stetu BIH ako im se naredi preko granice tako se u 20 godina odrazila i u sportu. Pa je i sport mrtav kako je mrtva i drzava. Nema para ni u sport kako nema ni u nesto drugo jer dvije strane usporavaju drzavu u svemu da napreduje i gledaju da bude u svemu iza susjeda pa se to odrazi i u sportu. O talentu, uspjesima i svemu ostalom zato molicu da nas poredite sa susjedima tek onda kada ovo bude normalna drzava bez entiteta i ostalih bespotrebnih nivoa vlasti.
Da ide sve sa vrha drzave, fino da bude gradjanska drzava. Da se napravi projekt takav i takav te da se odradi. Ovako dok toga nema sve se u drzavi svodi na uspjeh Bosnjaka koji rade sa nikakvim uvjetima vec samo od nekih para koje dobiju slucajno od opstine/kantona i to kako gdje.
A do tada za 50% stanovnistva ove drzave ostaje samo da se raduju susjedima na uspjesima dok su njima zbog strategije razaranja drzave isto propale sve nade u sport u gradovima gdje zive. Ono raduj se uspjehu Srbije ali budi svestan da u RS nema niti jednog normalnog sportskog kolektiva
Pa dalje kada se u svim kategorijama sastavlja spisak uvijek moras da gledas da imas zastupljeno svih pomalo.
U konacnici sva ta nestabilnost koju stvaraju Hrvati i Srbi u BIH koji igraju uvijek za karte Srbije/Hrvatske na stetu BIH ako im se naredi preko granice tako se u 20 godina odrazila i u sportu. Pa je i sport mrtav kako je mrtva i drzava. Nema para ni u sport kako nema ni u nesto drugo jer dvije strane usporavaju drzavu u svemu da napreduje i gledaju da bude u svemu iza susjeda pa se to odrazi i u sportu. O talentu, uspjesima i svemu ostalom zato molicu da nas poredite sa susjedima tek onda kada ovo bude normalna drzava bez entiteta i ostalih bespotrebnih nivoa vlasti.
Da ide sve sa vrha drzave, fino da bude gradjanska drzava. Da se napravi projekt takav i takav te da se odradi. Ovako dok toga nema sve se u drzavi svodi na uspjeh Bosnjaka koji rade sa nikakvim uvjetima vec samo od nekih para koje dobiju slucajno od opstine/kantona i to kako gdje.
A do tada za 50% stanovnistva ove drzave ostaje samo da se raduju susjedima na uspjesima dok su njima zbog strategije razaranja drzave isto propale sve nade u sport u gradovima gdje zive. Ono raduj se uspjehu Srbije ali budi svestan da u RS nema niti jednog normalnog sportskog kolektiva

Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 sep 2017, 15:46, ukupno mijenjano 3 puta.
Dantes mora da reaguje na govor mržnje koji je očit i koji se mnogi prave da ne vidi. Npr nije dantes pokrenuo ni ovu svađu. Kaunas je srao već 15 dana i nikome ništa odbijao sam mu na sportske motive, iako je bio pun mržnje, i to prije svih ovih priča o srbima. Mislim shvatam ja da se je vole srbi, pa jbg vijekovima je krvi bilo, ali su ni patetični izgovori za to. Jer ovo se ponavlja svaki put, uvijek je neki drugi izgovor. Ljudi skupite muda ne budite pichke i recite ne volim srbe jer su srbi a ne neke šatro priče naljutio me komentator, navijači na yt.. Ovo se ne odnosi na tebe, ti si se trudio da pričaš o košarci, koji poznaješ za razliku od 80% drkadzija sa teme koji su tu došli samo da šire bolest, i pri tome su pichke kukavičke.. Ovo se dešava i kad su prvenstva u rukometu. Samo je tad Hrvatska na tapetu.Epidaurus je napisao/la:Al simpaticno je kako se Dantes svaki put otkrije kad se zakuha ova prica o nacijama i slicnim glupostima
Bio sam član klix, b92, ali nisam htio da trpim i čitam te političke pizdarije, jedino pišem ovdje i na par književnih. Jer volim sport i volim knjige. Ali sigurno da ne mogu da ćutim kad krenu pisati neke pizdarije protiv mog naroda, koji jeste pravio sranja, ali koji sigurno nije kriv za sve počev od lopovluka porodice Izetbegović do toga što Nurkić, neće da igra za svoju zemlju.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Ekonomski faktor nije presudan. Možda preciznije.Jakobsen91 je napisao/la: Kad ekonomski faktor nije bitan gdje su talenti RS-u? Evo samo cemo o kosarci kad smo vec na toj temi, daj mi nabroji trenutne uspjesne kosarkase koji su rodjeni na podrucju RS i deklarisu se kao Srbi. Evo ja cu tebi neke Bosnjake Teletovic, Nurkic, Djedovic, Preldzic, Omic, Begic, Musa itd. Eto, volio bih cisto onako da malo uporedimo s talentima rodjenim na podrucju RS, a koji su trenutno aktivni kosarkasi, nije bitno za koju reprezentaciju zastupaju i koga predstavljaju.
Ništa djeca u RS nemaju bolje uslove od onih u Federaciji, štaviše...
Što se tiče talenata - Nemanja Majdov prvak svijeta u džudou. Aleksandar Kukolj prvak Evrope u džudou.Aleksandra Samardžić, Vasilije Vujičić , Kristina Čečavac osvajaju medalje u borilačkim sportovima u juniorskoj konkurenciji.Odbojkašice Tijana Bošković i Brankica Mihajlović evropske, svjetske i olimpijske medalje. Isto košarkaš Miroslav Raduljica, odbojkaš Aleksandar Okolić. Treba li pominjati fudbalere Mijata Gaćinovića, Vukašina Jovanovića, Ristića, košarkašica Čađo... Ovo je onako na prvu, sigurno sam izostavio brojne predstavnike u vodenim sportovima.
@Unofficialpage
Kakva je to prica sa vrbovanjem od strane predsjednika saveza? Stvarno pitam jer nisam uopste upucen u to. Ali i da se ne lazemo, situacija je takva da ce opet vecina Srba iz BiH odabrati Srbiju, makar tek u seniorskoj konkurenciji..
@federer17
Jeste bolja situacija u Srbiji sto se tice sporta, ali oko uslova si malo pretjerao. To ti kazem iz prve ruke. Svi manji sportovi (rukomet, odbojka, vaterpolo) su klupski na niskim granama. Klubovi se gase, odustaju od Evro takmicenja, prvotimci su mahom mladji igraci koji igraju za neku sicu (300-400 evra).. samo sto je po meni izrazenije bavljenje sportom, jer klinci stalno imaju neke idole. Npr. ova generacija kosarkasa je odrasla uz Saletove trojke, Bodirogu, Indijanapolis.. to sve nalozi klince na neki sport. I tamo je, narocito po gradovima, stvarno tesko naci prazne terene, dok je u Bosni drugacije. Barem je takvo moje vidjenje.
Kakva je to prica sa vrbovanjem od strane predsjednika saveza? Stvarno pitam jer nisam uopste upucen u to. Ali i da se ne lazemo, situacija je takva da ce opet vecina Srba iz BiH odabrati Srbiju, makar tek u seniorskoj konkurenciji..
@federer17
Jeste bolja situacija u Srbiji sto se tice sporta, ali oko uslova si malo pretjerao. To ti kazem iz prve ruke. Svi manji sportovi (rukomet, odbojka, vaterpolo) su klupski na niskim granama. Klubovi se gase, odustaju od Evro takmicenja, prvotimci su mahom mladji igraci koji igraju za neku sicu (300-400 evra).. samo sto je po meni izrazenije bavljenje sportom, jer klinci stalno imaju neke idole. Npr. ova generacija kosarkasa je odrasla uz Saletove trojke, Bodirogu, Indijanapolis.. to sve nalozi klince na neki sport. I tamo je, narocito po gradovima, stvarno tesko naci prazne terene, dok je u Bosni drugacije. Barem je takvo moje vidjenje.
Ma nista se ozbiljno nije desilo. Fali @legenda da bas zakuha.Lillard je napisao/la:Yebat će vas admin kad navrati![]()
![]()

Opština krkne RS gotovo 10 miliona dobije manje od 2. Pare koje zaradimo čak ne dobijemo..Kawhi je napisao/la:Meni je nacionalizam ok, al ne vidim kako se vi mozete ponositi uspjehom Srbije kad nemate udjela u tome. I ja sam zbog Parkera 10 godina navijao za Francusku, al ne mogu se ja ponositi time jer nikako nisam ucestvovao u tome. Vi ucestvujete u uspjesima i neuspjesima BiH selekcija i toga se trebate ponositi i stiditi, isto kao i mi.DANTES je napisao/la: Vauu. Srbi koji se ponose Srbijom i nacijom? Dečko moj mi smo oni sve što ti maštaš da vi budete.. Ti si taj koji se fura na nacionalizam i slično. Nemoj da sad tražimo postove temama i izjave šta je pravi put kojim Bošnjaci moraju ići.. Ali ta tvoja opterečnost srbima ti ne da da vidiš stvari. Trudiš se ti biti racionalan, objektivan, sve, ali malo malo pa te na sličnim temena zanese šovinizam.
To sto vi navijate za Srbiju je ok. Meni to ne smeta, ali mi smeta kad vi odgovarate na to sto se mi malo zayebavamo jer Srbija nikako ne moze da dobije finale, a vi u istom **** ko i mi. Pobjeda BiH protiv Armenije je vas uspjeh, i poraz BiH protiv Svedske je vas neuspjeh isto kao i moj i Federerov ili neciji treci. Srebro Srbije je uspjeh ljudi iz Srbije pa bili oni Srbi, Bosnjaci, Albanci, Madjari, Bugari, etc
Ti kazes kako opstina daje pare sportskim klubovima u Cajnicu. Opstina dobija pare iz budzeta RS, koja dobija pare iz budzeta BiH. Cisti common sense je ovo sto ja pricam. Politika ima nikakvu ulogu u tome.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Talenta ima, talenat nije sporan uopšte, nema sistema i to su slažem, a zašto nema sistema? Zbog politike, zbog nacionalnih interesa, zbog zadovoljavanja svake etničke grupe.
Zamislite da se u Srbiji ili Hrvatskoj gleda nacionalni ključ u sportu, ne bi bilo ni 50% uspjeha kojeg sada imaju, zato kažem nek' su i jedni i drugi sretni jer imaju zemlju sa samo jednim narodom koji voli tu zemlju, odnosno postoje i tu manjine al' manjine koje većinom vole državu u kojoj žive i rade za njenu dobrobit, za razliku od BiH koja je bure baruta i gdje ni rad ni talenat ne mogu isplivati pored nekih drugih stvari koje veze nemaju sa sportom.
I ko to ne vidi i kome nije jasno zašto ne možemo biti kao Srbija ili Hrvatska, onda nek' malo bolje razmisli o svemu tome.
Zamislite da se u Srbiji ili Hrvatskoj gleda nacionalni ključ u sportu, ne bi bilo ni 50% uspjeha kojeg sada imaju, zato kažem nek' su i jedni i drugi sretni jer imaju zemlju sa samo jednim narodom koji voli tu zemlju, odnosno postoje i tu manjine al' manjine koje većinom vole državu u kojoj žive i rade za njenu dobrobit, za razliku od BiH koja je bure baruta i gdje ni rad ni talenat ne mogu isplivati pored nekih drugih stvari koje veze nemaju sa sportom.
I ko to ne vidi i kome nije jasno zašto ne možemo biti kao Srbija ili Hrvatska, onda nek' malo bolje razmisli o svemu tome.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.