Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la bavarian_bk » 30 avg 2010, 23:52

Zaštitari Bunozu jedva pustili da uđe u hotel Hercegovina
Tek nakon višeminutne rasprave Bunoza je uspio uvjeriti obezbjeđenje da je on član reprezentacije nakon čega je pušten da uđe u hotel i javi se selektoru Sušiću

U toku je okupljanje nogometnih reprezentativaca BiH u hotelu Hercegovina oko kojeg vladaju rigorozne mjere obezbjeđenja, a koje je uveo selektor Safet Sušić. Da gotovo niko ne može ući u hotel na Ilidži, osim članova bh. selekcije i N/FSBiH, potvrđuje činjenica da i jedan reprezentativac nije mogao ući, a da ga nije zadržalo obezbjeđenje.

Naime, prvi koji je došao na okupljenje bio je Gordan Bunoza, igrač Wisle. No, obezbjeđenje ga nije htjelo pustiti u hotel. Tek nakon višeminutne rasprave Bunoza je uspio uvjeriti zaštitare da je i on član reprezentacije, nakon čega je pušten da uđe u hotel i javi se selektoru Sušiću.

Inače, Pape je i komunikaciju sa novinarima sveo na 15-minutnu. Pripadnici "sedme sile" tako će uoči svakog treninga imati 15 minuta da obave razgovor sa selektorom i reprezentativcima, odnosno informiraju javnost o dešavanjima u našem timu. S obzirom da će bh. nogometaši do puta u Luksemburg odraditi samo dva treninga, novinari će Sušića i igrače na raspolaganju imati 30 minuta.

Prvi trening izabranici Safeta Sušića će odraditi sutra u 10 sati u Hrasnici, a drugi danas kasnije na istom stadionu u 18 sati. Čarter let sa našom ekspedicijom za Luksemburg zakazan je za četvrtak u 10 sati, a prvu kvalifikacijsku utakmicu odigrat ćemo u petak od 20.15 sati u Luksemburgu.

:shock: :shock:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2010, 23:56

Malo mi je cudan dan odigravanja utakmice. Otkud to da se igra u petak?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 31 avg 2010, 01:00

Omerbavarac je napisao/la:Malo mi je cudan dan odigravanja utakmice. Otkud to da se igra u petak?
A što bi bilo čudno, pa i ostali će igrati utakmice Utorkom i Petkom
100% sportski i krajnje opušten potpis

Bosna_Ponosna
Kontakt:

Post Postao/la Bosna_Ponosna » 31 avg 2010, 01:03

Pomjereni su termini, više se ne igra srijedom i subotom, već utorkom i petkom

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 31 avg 2010, 12:22

Bosna_Ponosna je napisao/la:Pomjereni su termini, više se ne igra srijedom i subotom, već utorkom i petkom
vjerovatno da bi igraci imali dan vise odmora NAKON utakmica. No s druge strane, ovo bi moglo da ide na stetu reprezentacija...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

atko
Kontakt:

Post Postao/la atko » 31 avg 2010, 15:55

Mislim da je ova tema najprimjerenija za intervju Salihovića za FIFA-inu stranicu.

ZA SLUŽBENU stranicu Međunarodne nogometne federacije (FIFA), a na temu klupskog i reprezentativnog nogometa, pričao je BiH reprezentativac Sejad Salihović.

Nakon dva odigrana kola Hoffenheim je s maksimalnih šest bodova na vrhu bundesligaške ljestvice. Kako biste vi ocijenili ulazak momčadi u sezonu?

"Tijekom ljeta smo imali vrlo dobre pripreme. Sada nam je cilj nastaviti pokazivati za što smo u njemačkom prvenstvu sposobni."

Hoffenheimova momčad nije bitno mijenjala izgled u odnosu na prošlu sezonu. Koliko je momčad uistinu dobra?

"Mislim da nam je momčad, unatoč tomu što nismo radili znakovite promjene, vrlo dobra. Većina onih koji su napustili klub nisu imali veću minutažu, uz iznimku Carlosa Eduarda. Ostali su na okupu i spremnost dokazali rezultatima. Povučemo li momčadski imamo lijepu šansu nešto i napraviti. "

Prošlu ste sezonu okončali na razočaravajućem jedanaestom mjestu. Ciljevi za ovu?

"Ne može se u ovako ranom stadiju sezone pričati o ciljevima i pozicijama koje ciljemo. Želimo dobru sezonu, svakako korak naprijed u odnosu na prošlu. Cilj nam mora biti proboj u Europu što sam si sam zacrtao. Dobro smo krenuli, ali ići ćemo utakmicu po utakmicu kako će one stizati."

U Hoffenheim ste stigli 2006. godine i bili ste dio momčadi koja je napredovala od treće lige do njemačkog prvenstva. Vaše viđenje tog puta?

"Mnogo smo toga napravili. Ono što se ovdje dogodilo je fenomenalno, ali sljedeći korak je ustabiliti se u Bundesligi. Potencijala za to zasigurno imamo."

Bili ste kapetan. Kakva je trenutačno vaša uloga u klubu?

"Želim se postaviti momčadi na raspolaganje, kao što želim i da za mene govore moje izvedbe. Samo sam na to usredotočen."

U reprezentaciji Bosne i Hercegovine ste nezamjenjiv član od 2007. godine. Što za vas to znači?

"Igrati za moju nogometom zaluđenu domovinu znači mi mnogo. Pri prvom pozivu sam bio oduševljen, kao što sam i danas. Igranje za reprezentaciju je ostvarenje sna, a stajati s tim momcima na travnjaku pravi užitak."

U doigravanju za odlazak na Svjetsko prvenstvo svladao vas je Portugal. Kako su igrači podnijeli to razočaranje?

"Morate se s time nositi. Naravno da je bilo teško, no morate se nakon svega podići i nastaviti dalje. Naša je momčad mlada i potentna. Cilj je plasman na Euro 2012., što bi bilo veliko postignuće."

Kakav je novi izbornik Safet Sušić?

"I sam je bio sjajan nogometaš. Zna sve što o nogometu treba znati, a u obraćanju nama je miran. Poštujem ga. Gleda kako promijeniti neke stvari. Mislim da će napraviti korak naprijed. Nadam se da će s nama dugo ostati."

Nedavno ste odigrali 1:1 protiv Katara. Znači li to da je reprezentacija daleko od forme pred početak kvalifikacija za Euro?

"Većina igrača stigla je s priprema za sezonu. Čak smo i igrali relativno dobro. Sada kada je sezona započela bit ćemo na visokoj razini i za nastupe reprezentacije."

Suparnici u skupini su vam Albanija, Francuska, Luksemburg, Rumunjska i Bjelorusija. Vaše viđenje grupe?

"S obzirom na povijest favorit je Francuska. Ipak, naša je momčad dobra i sposobna svakoga pobijediti. Jak smo kolektiv, uz uvjet da su svi vitalni igrači spremni za igru. Nikoga se ne bojimo te samouvjereno dočekujemo početak kvalifikacija."

BiH još čeka na nastup na nekom od velikih turnira. Koji igrač vam može pomoći da to postignete?

"Imamo nekolicinu sjajnih, primjerice Miralema Pjanića iz Lyona. Ali, ne smatramo se zvijezdama, skromni smo, nismo zaboravili odakle dolazimo. Pogrešno bi bilo nekoga izdvajati jer uspjehe možemo postići samo kao kolektiv", zaključio je Salihović.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 avg 2010, 16:11

Vladavic se i zvanicno vratio u Zilinu. Dobar transfer za njega, najvaznije je da je standardan. A igrat ce i u Ligi Prvaka, tako da ce bit nekoliko jakih utakmica. Mozemo ponovo racunat na njega.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 31 avg 2010, 16:20

Cartman je napisao/la:Vladavic se i zvanicno vratio u Zilinu. Dobar transfer za njega, najvaznije je da je standardan. A igrat ce i u Ligi Prvaka, tako da ce bit nekoliko jakih utakmica. Mozemo ponovo racunat na njega.
svakako odlican potez Vladavica :D
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 31 avg 2010, 16:28

Odlicno Vladavic ce ponovo biti onaj stari. Ipak je to igrac koji uveliko fali reprezentaciji. Napokon imamo krila za respekt u vidu Lulica i Vladavica, tako da mozemo rotirati razne formacije i nekad zasnivati nasu igru sa krilima. :)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

bismarck
Kontakt:

Post Postao/la bismarck » 31 avg 2010, 22:24

BIHfan je napisao/la:Odlicno Vladavic ce ponovo biti onaj stari. Ipak je to igrac koji uveliko fali reprezentaciji. Napokon imamo krila za respekt u vidu Lulica i Vladavica, tako da mozemo rotirati razne formacije i nekad zasnivati nasu igru sa krilima. :)
sto bi to bilo odlicno sto ce on biti "onaj stari" to ko nekad je bio vanserijski igrac. Takvih ko vladavic u evropi ima na hiljade tako da ne vjerujem da je to za respekta, igrac ziline od 27 godina nije ni za poluozbiljne reprezentacije a ne za respekta. Slab si mi takticar sa tim rotacijama koje ukljucuju vladavica i lulica za respekt;) francuzi bas strahuju do nas.. a oni imaju krila za respekt na KLUPI

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 31 avg 2010, 22:54

bismarck je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:Odlicno Vladavic ce ponovo biti onaj stari. Ipak je to igrac koji uveliko fali reprezentaciji. Napokon imamo krila za respekt u vidu Lulica i Vladavica, tako da mozemo rotirati razne formacije i nekad zasnivati nasu igru sa krilima. :)
sto bi to bilo odlicno sto ce on biti "onaj stari" to ko nekad je bio vanserijski igrac. Takvih ko vladavic u evropi ima na hiljade tako da ne vjerujem da je to za respekta, igrac ziline od 27 godina nije ni za poluozbiljne reprezentacije a ne za respekta. Slab si mi takticar sa tim rotacijama koje ukljucuju vladavica i lulica za respekt;) francuzi bas strahuju do nas.. a oni imaju krila za respekt na KLUPI
vladavic je sigurno pravi igrac za reprezentacije nadam se da ce dobiti priliku u zilini da igra i nametne se susicu
.

bismarck
Kontakt:

Post Postao/la bismarck » 31 avg 2010, 22:59

pa jeste, nasa reprezentacija ih je puna takvih (medunjanin) sve su oni dobri igraci, ali za sta?? za ovog mjesta gdje smo sad jesu sugurno, kriteriji vrijednosti nam je u totalnom disbalansu sa stvarnim kvalitetama igraca, zato se i bunimo, psujemo, mijenjamo cim prokockamo kvalifikacije.

Lovac
Kontakt:

Post Postao/la Lovac » 01 sep 2010, 00:37

Ne znam zasto al vise ne osjecam onu euforiju ko prije, kad to kazem ne mislim na Ćiru, njega nikad nisam ni gotivio, al kad sam pogledao danasnji trening nisam bio nimalo odusevljen, mozda nisam u pravu, al svi mi izgledaju nekako umorno, nezainteresovano..Lulić o kojem svi pričaju mi se isto nesto nije svidio, al kad vec nemamo boljeg lijevog beka onda nek igra on.

Nadam se da će me momci razuvjerit i napravit dobar rezultat u ovim kvalifikacijama.
Kad skontam nesto pametnije napisat cu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 01 sep 2010, 16:41

Gdje je nestala tema Zvjezdan Misimović?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 sep 2010, 16:48

Željovac je napisao/la:Gdje je nestala tema Zvjezdan Misimović?
Prebacili su tu temu na podforum "BH Sport: Aktuelne teme". Ne znam sto uopste treba taj podforum, ali eto.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 01 sep 2010, 21:05

Željovac je napisao/la:Gdje je nestala tema Zvjezdan Misimović?

Miske ti je postao Aktuelan.Pravo :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

DaRtAnJaN
Kontakt:

Post Postao/la DaRtAnJaN » 02 sep 2010, 17:18

steta sto ibricic nije zavrsio u aston vili :(
we love United, we do!

CR 7 + Beckham 7 = Chicharito 14

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 sep 2010, 22:40

slika fin hotelčić su našli 8-) Sutra će po mojoj intuiciji zabiti Ibišević ;)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 02 sep 2010, 22:53

brazzo je napisao/la:slika fin hotelčić su našli 8-) Sutra će po mojoj intuiciji zabiti Ibišević ;)
izgleda predobre uslove imaju tamo 8-)

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 sep 2010, 23:20

steve-o je napisao/la:
brazzo je napisao/la:slika fin hotelčić su našli 8-) Sutra će po mojoj intuiciji zabiti Ibišević ;)
izgleda predobre uslove imaju tamo 8-)
da nezz s kime igraju rekao bi da su u Dubaiu :lol:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, EdinjoBos, L-Train i 48 gostiju.