FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

xeksor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la xeksor » 17 sep 2017, 23:25

Hitman22 je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Stvarno ovo je kod nas beskonačna petlja postala. Niko ne živi u sadašnjosti samo ili prošlost ili budućnost tema. Može li neko od vas koji priželjkujete privatizaciju objasniti kako je to izvodivo i je li trenutno moguće uopšte ja sam prvi ZA ako vidim da je to realno i da ce donijeti uspjeh. Boli me ona stvar i za jasminom i za azmirom (da ko ne misli da sam nepismen obojica su mali za Slobodu), prvi daje naše pare u naš klub i to nisu pozajmice koliko se daje daje ne pise nam se u dug. Drugi je davao svoje i naravno pisao pozajmice i dovodio koga hoće i radio to vrijeme sta hoce, mi smo bili sretni borili se za nesto i nismo se izborili. Potrazuje kako se vrti ovdje 3 miliona KM pri čemu nije pitao nikog niti kome polagao račune kako troši pare koje nam je pozajmio. To je kao vama pozajmi neko pare i pise vam se dug a on ih potrosi umjesto vas gdje to ima. Pisem samo realno kako jeste ako koga realnost muči boli me rinaka. Ja bi prvi azmiru dao stadion ali prvo nek napravi drugi na drugom mjestu lijepo se napravi ugovor i kad napravis izvoli nek nađe sebi računicu. Izgleda bilo zamisljeno grad vraća dug on za to vrijeme daje pozajmice i čeka zakon o privatizaciji gdje se pojavi kao jedini kandidat, pa se onda malo podigne i traži unaprijed stadion koji bi prodao a za te pare izgradio drugi na manje atraktivnoj lokaciji negdje na periferiji i rekao bi ja sam izgradio stadion al u qurcu jer bi to bile pare od prodaje lokacije Tušnja. I sve bi to meni bilo uredu kad bi imali uspjeh i klub ostao ali se pitam da li bi tako bilo. Očigledno lik nije bio spreman ici na privatizaciju kakvu je uradio Tan u Sarajevu. Zašto nije tražio taj model i sve ok otplati dugove uloži bujrum. Svi bi Slobodu bez dugova i sa stadionom u vlasnistvu kluba budimo realni zar nije tako. Evo ima sad Slogu pa da vidimo šta će napraviti, zasto ne gradi Slogi stadion onaj od 50 miliona u cemu je problem?? Samo da dodam nemam nista protiv Sloge sretno im s tim projektom i sve najbolje. Cekam da krenu oni planovi sto su bili sa Slobodom jer nesto je zapelo izgleda. A azmir nek se vrati ali ovaj put bez pozajmica bujrum bilo. Sa pozajmicama svi nek **** i UO i on u qrac krasni.
Ovo štivo trebate pročitati par puta pa izvuci pouke.
Sve si to lijepo napisao i ima to dosta istine. Ali oko stadiona se neslazemo. On je lijepo rekao nek grad dodjeli lokacijku da napravim stadion uz određene ugovore i uslove , kad se napravi stadion ovaj postojeći nek srusi i proda parcele jel vrijednost zemljista je oko 40 miliona, i nek vide hoće li nakon prodaje odkupit postojeći, plaćat na rate itd to je do njega, A takođe je reko i za postojeći stadion da je spreman isti kreditirat uz određene ugovore. Jedini problem je sto je postojeći reko da se ko mali igrao pored stadiona pa onda reko dok sam ja gradonačelnik nedam stadion. Ovdje je problem sto svako radi radi svojih interesa. Pa ljud vidite Slovenije , prije rata su imali Bojana križaja i Jure Franka, a sad imaju fudbalski tim u ligi prvaka, imaju kosarkaskog prvaka evrope, imaju reprezentaciju koja je bila ucesnk svjetskih i evropskih prvenstava u fudbalu i imaju politicare koji ne gledaju gdje su se igrali nego misli za dobrobit svoje drzave , svog grada i svoje djece .

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 sep 2017, 23:33

Čim se steknu zakonski uvjeti klub ce sigurno ici u privatizaciju ali tada bez marke duga jer je isti kako znamo preuzeo grad na sebe kad su se opet stvorili zakonski uvjeti zakonom o reprogramu uz otpis kamata. Dakle prije zore ne sviće i težnja Azmirova u ranijem periodu je bila uzaludna. Ostaje pitanje iz kojeg razloga nas je bez saglasnosti vas forumaša zaduzio za 3 miliona. Zašto je npr imao Zebu za 150.000 Itd pa da sada opet neko vraća to kao i ranije dugove od predsjednika. Ovdje se samo polemike vode kako nista ne valja od kako ga nema ili obratno. Svako ima izbora da podržava sta želi ali reci da ce klub propasti pa to i strastveno želiti je bezobrazno
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 17 sep 2017, 23:36

Ali da ti kazem, ovdje svako trazi svoje interse , niko u ovoj drzavi nece dat svoje novce za dobrobit nicega, svi dobro znaju kako funkcionisu SD ili od transi osnivaca ili od sponzora sve ostale su pozajmnice. Svi koji su u Slobodi dobro znaju da je Alić memprom platio 80 000 Antaliju i pripreme zbog neuplaćene transe grada, covjek dao pozajmnicu i nakon sto je doslo do uplate novaca od UEFE , vraćene su odmah. Jedine sad novce imamo od sponzora i sad u klubskoj kasi ima novaca ustvari ne znam je li imaju jos jer su na početku sezone svi sponzori uplatili novce za ovu godinu. Ja bi naj srećnij bio da se neko udari u glavu i jednom odlukom gradskih vjećnika Sloboda izbriše iz SD Sloboda i proglasi dioničarskim kolektivom. To se sve moze zavrsit za 2-3 mjeseca. Da ponudi prodaju stadiona Tušanj i da onaj koji kupi da taj kupljeni objekat i zemljiste moze moze koristit samo kao sportski objekat stadion Tušanj, da na isti objekat ne moze zalozit ko hipoteku budućih 20-30 godina. to je jedini spas a primjer vam je NK Rijeka koja je 2012 bila u gorom polozaju nego FK Sloboda

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 sep 2017, 23:41

To sto predlažeš je sa ekonomske strane utopija za stadion. Ko bi imao interesa uzeti stadion pod tim uvjetima. Niko sigurno. Većina stadiona je gradska državna Itd. Klubovi imaju trening kampove igraju utakmice na stadionu i jedan trening pred utakmicu. Održavanje je skupo i ne mozes od izdavanja bilo cega ma njemu pokriti troškove a kamo biti pozitivan.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 17 sep 2017, 23:56

Kakva je ovo tema postala K.ita obična. Prepucavanje i istresanje na starom i novom UO. Tri posta o slobodi ostalo o likovima. Ko čita sa strane ,a čitaju mnogi steknu utisak da je raspad sutra. Najgore i sto potencijalni sponzori čitaju.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 sep 2017, 00:01

Hitman22 je napisao/la:To sto predlažeš je sa ekonomske strane utopija za stadion. Ko bi imao interesa uzeti stadion pod tim uvjetima. Niko sigurno. Većina stadiona je gradska državna Itd. Klubovi imaju trening kampove igraju utakmice na stadionu i jedan trening pred utakmicu. Održavanje je skupo i ne mozes od izdavanja bilo cega ma njemu pokriti troškove a kamo biti pozitivan.
Ma druze to si u pravu da je sad utopija i u ovakom sistemu. Al pogledaj NK Rijeku , covjek je u taj klub do sada ulozio 50 miliona Eura, sa par transvera itd već je zaradio 30 miliona Eura, svi veliki biznismeni otvaraju fondove za sport koji su ne mali, i svaka ulaganja od sporta ga oslobađa plaćanja jednog dijela poreza. I ja ti kazem samo da iko ima malo volje i ponudi ove stvari investitoru moze dobro proć. Pogledaj Vardara i stadiona. Zamisli da ko uleti i ovo prvo napravi u BiH koje će imati privlegije itd. Al iskreno grad Tuzlu ovaj stadion košta 450 000 godisnje za ništa druze to je 1% budzeta. Zamisli taj budzet dati KK Jedinstvu ili ovom bevbinom frankestajnu, RK Sloboda i plus oslobdis grad jos nekih 300 000 sto daju FK Sloboda. Al više da ne pišem pod ovom palicom sad mozemo samo sanjat i pisati. E danas sam cuo od ovih gore na stadionu, ako mu se ne da da igraju sledeće godine na Tusnju da će opština Kalesija dat mu na raspolaganje stadion u Tojšićina da pravi stadion tamo.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 sep 2017, 00:06

Hitman22 je napisao/la:Kakva je ovo tema postala K.ita obična. Prepucavanje i istresanje na starom i novom UO. Tri posta o slobodi ostalo o likovima. Ko čita sa strane ,a čitaju mnogi steknu utisak da je raspad sutra. Najgore i sto potencijalni sponzori čitaju.
Druze citaju či i druge teme sve je to u 20 deka. Ja mislim da pod vodstvom Slavke , i razlazom sa par Jagodićevih pulena , ostati novca za 2-3 lijepa pojačanja na ključnim pozicijama, da idemo na kup a da odigramo dobro do razigravanja ili 6 pozicija ili 7 pa za opstanak pa da igramo kup, ko slavko sa radnikom ili ko siroki prosle sezone, ali pod uslovom da nam se zvjezde poklope malo pa da nam ne izvlace sve same teske protivnike iz bubnja

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 18 sep 2017, 00:06

Opet dakle prijetnje sa te strane. To me uvjek nerviralo kod njega to ako ne bude ovako ja odoh ako nije ovo ja cu ono. Naravno da stadion treba dobiti za odigravanje utakmica ali FK Sloboda ima samo jedan stadion i za trening i za odigravanje susreta. Dva kluba ne mogu realno biti na jednom stadionu bez obzira na sve.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 sep 2017, 00:09

Hitman22 je napisao/la:Opet dakle prijetnje sa te strane. To me uvjek nerviralo kod njega to ako ne bude ovako ja odoh ako nije ovo ja cu ono. Naravno da stadion treba dobiti za odigravanje utakmica ali FK Sloboda ima samo jedan stadion i za trening i za odigravanje susreta. Dva kluba ne mogu realno biti na jednom stadionu bez obzira na sve.
Zbog čega ne mogu biti 2 kluba na jednom stadionu...realno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Hitman22
Kontakt:

FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Hitman22 » 18 sep 2017, 00:15

staragarda je napisao/la:
Hitman22 je napisao/la:Opet dakle prijetnje sa te strane. To me uvjek nerviralo kod njega to ako ne bude ovako ja odoh ako nije ovo ja cu ono. Naravno da stadion treba dobiti za odigravanje utakmica ali FK Sloboda ima samo jedan stadion i za trening i za odigravanje susreta. Dva kluba ne mogu realno biti na jednom stadionu bez obzira na sve.
FK Sloboda dva dana u sedmici trenira dva puta dnevno ostale dane po jednom plus odigravanje utakmica. Završnica juniorske lige ce se igrati na glavnom stadionu te jos jedna ekipa koja trenira i igra utakmice bi uništila teren i imali bi Vitez teren a ne Tusanj koji i ovako nije teren za pohvaliti. Jednostavno postoji vremenski period za sve pa tako za regeneraciju trave i sl.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 sep 2017, 00:19

Ma druze kake prjetnje ba ako ne dobje ode lik negdje drugdje i nek mu je sretno. A druze Pa gganti Milan i inter igraju na Jednom Stadionu . Igraju ligu , kup, Evropska takmičenja i sve se uklopi. On je trazio samo odigravanje utakmica , nek trenira u Barama, Sloboda nek trenira il na plastici il na glavnom terenu i sta tu ima lose, jos ce bit finansijki bolji za nekih 60-70 hiljada godisnje. Pa Sloga je trenirala na pomoćnim terenima u februaru pa nko nije pravio problem tada. Al nebitno. Nek ide gdje hoće i kud hoće. Al neki dan Šećer sjedi u Sidneju kod mupa i kaze da je trazi prve tri utakmice da igra na tušnju dok neuradi teren sta ja znam sta je radio gore, A ako uđu u prvu ligu i pošalju zahtjev prema JU i NS BiH tada im se mora ustupit igranje utakmica jel je stadion gradski a taj klub je gradski klub. I kaze oni mogu odbit naprimjer gradinu li Zvijezdu al po nekim pravnim aktima saveza ako je Stadion gradski ne smiju . Ja to pojma nemam al nek igra gde hoće boli me briga

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 sep 2017, 00:19

Hitman22 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
FK Sloboda dva dana u sedmici trenira dva puta dnevno ostale dane po jednom plus odigravanje utakmica. Završnica juniorske lige ce se igrati na glavnom stadionu te jos jedna ekipa koja trenira i igra utakmice bi uništila teren i imali bi Vitez teren a ne Tusanj koji i ovako nije teren za pohvaliti. Jednostavno postoji vremenski period za sve pa tako za regeneraciju trave i sl.
Aha....a mogla je Gradina Igrati na Tusnju....ili Olimpik

Hitman22
Kontakt:

FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Hitman22 » 18 sep 2017, 00:25

Moze igrati i Sloga i Slaven i Gradina. Ne mogu svi trenirati i koristiti teren tako često. Postoji proces revitalizacije oštećenih dijelova travnjaka koji nije tri ili pet sati nego duže. Kad sam prvi put cuo da nije odobreno korištenje stadiona Slogi proguglao sam malo o tome i našao razlog. Pogledaj i ti, nece Sloboda u podstanare zbog toga
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 sep 2017, 00:29

Hitman22 je napisao/la:Moze igrati i Sloga i Slaven i Gradina. Ne mogu svi trenirati i koristiti teren tako često. Postoji proces revitalizacije oštećenih dijelova travnjaka koji nije tri ili pet sati nego duže. Kad sam prvi put cuo da nije odobreno korištenje stadiona Slogi proguglao sam malo o tome i našao razlog. Pogledaj i ti
Jarugo, znamo i ja i ti o cemu je ovdje riječ...da se ne lazemo....al eto nek' bude zbog revitalizacije travnjaka....a da tebi jaran kaze....odi kod legende Secera pa ga pitaj sta znaci rijec "revitalizacija" i ako bude pogodio ja cu go na teren utrcat na utakmici....kakve bolan revitalizacije i kurcevi-palcevi

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 18 sep 2017, 00:32

Dobro ako ti kažeš tako. Neka podjele teren po sistemu par nepar.
Nebi Željo i Uefa tražili odgodu domaće utakmice 7 dana pred Belgiju da je 'revitalizacija' to sto pričaš. Jarugo neka ti bude teorija zavjere
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 sep 2017, 00:33

Ma znam onaj dopis šećera mislim odgovor Slogi. Pa upravu si za to oko trave, al kako je secer tad pricao on je trazio za prve 3 utakmice ovoe sezone , jel je trbo radit gore neke drenaze i travu, i odbili ga. Al kaze isto da ga ne mogu odbit ako uđu u pl BiH. Al ne bitno. mozda i ne uđe ko zna. Olipik je još jaći u toj namjeri tako da će bit zestoko. Meni je bitno da dobiju zelju i da muski odigraju ovih par teskih utakmica. Jel ono ordagi treći karton protiv mladosti bio ? ako jeste moze ga u kupu odradit ili se u kupu racunaju samo crveni.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 18 sep 2017, 00:35

U kupu samo crveni. Ordagi je drugi žuti na sreću. Igra protiv Želje
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 18 sep 2017, 00:36

Hitman22 je napisao/la:U kupu samo crveni. Ordagi je drugi žuti na sreću. Igra protiv Želje
Jesi siguran da je drugi....ja sve kontam da je treci
I kad bi se Škaha mogao vratiti...on Ce ove picice za doručak pojesti
Zadnja izmjena: staragarda, dana/u 18 sep 2017, 00:38, ukupno mijenjano 1 put.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 18 sep 2017, 00:37

Pitam danas vise njih pa vele da su provjerili i da je drugi. Ja se ne sjećam ni kad je prvi bio
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 18 sep 2017, 00:48

E to je dobro . I dobro je sto ga je Slavko vratio na njegovu prirodnu poziciju gdje je naj bolji

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.