Bravo na tri boda, kakva god da su. Odlika velikana jeda pobjeđuju i kada su loši.
Dalje.. Drago mi je da mi je Valverde ispunio želju na poluvremenu time što je uveo Denisa. Mislim da je ovo danas savršen primjer šta znači vezni red u današnjem fudbalu. Denis je rasturio danas, bukvalno. Vidi se iz aviona da momak ima strašnu želju i htjenje, trčao je i otvarao se puno, tražio loptu, a kruna je onaj sjajan gol.
Dalje.. Razlozi užasnog prvog poluvremena su sljedeći, po mom mišljenju:
1. Spori vezni red.. Vezni red je bio užasan, da ne kažem neku težu riječ. Jednostavno trio Iniesta-Busquets-Rakitić ne može funkcionisati i ne treba ih stavljati zajedno. To je toliko spora veza, toliko mrtvo i tromo, da je to prosto nevjerovatno. Isto leševi.. Zato, Iniesta ove sezone treba dobijati šansu s klupe, pa tako i Rakitić, iako Ivan može dobro poslužiti.
2. Motivacija zvana kurcobolja. Prvo poluvrijeme, motivacija i želja za pobjedom je bila ravna nuli. Ni da se pokuša ošutati na gol, samo mrtvo kruženje. E tek kad su primili gol i u drugom pol. su krenuli momački, tako da je to ključno. Krenite brate od početka nabrijano, završite to što prije i kasnije samo neka ide dodavanje ili lagano za nabijanje statistike.
3. Uzašna forma Piquea, Suareza, pa i Albe. Suarez je od ove trojice najlošiji. Ja ne znam šta je s tim likom, ne možeš biti onoliko loš. Kad je krenula ona kontra, ko se sjeća, kad mu je Deulofeu dodao loptu i frajer nije mogao Messiju uputiti tačan pas, pa zveknuo sam šakom onaj stol i malo je falilo da opsujem ono najgore. Pa ebo ga Tito koji ti je k, frajer isto martinela. Katastrofa.. Pique skroz nezainteresovan, zvjera negdje, ne zna gdje je. Baca ga mrtvi Molina, ne zna kud goni. Što prije na klupu, Mascherano in, pa neka se on glupira na klupi. Alba bljesne, ali je totalno grohnuo. Već par sezona se on ne može prepoznati, dosta mutav igrač, ali eto zna napraviti neki dobar potez, ali to nije dovoljno za prvu postavu. A uz to, meni najodvratniji igrač Barce. Kako bi tu volio Alexa Sandra vidjeti, on bi nam legao pravo.
4. Izostavljanje Semeda iz prve postave.. Semedo da je igrao, napravio bi dosta toga po toj strani. Mislim da je trebao od početka igrati, ne može Roberto na beka, nadam se da je to i Valverde vidio.
Znači, vezni red nam je užasno bitan, ali "fin" vezni red. Odmah narednu tekmu bi u sredinu izveo trio Denis-Busquets, Paulinho/Roberto. Vidjeli smo u drugom dijelu, čim su veznjaci brzi i dinamični, odmah je igra puno puno bolja. Zato treba odmah Denisa staviti, koji je sjajan igrač, koji se puno traži, trči, razigrava. Tu i Paulinha, koji je jak k'o beton, koji je dobar igrač, zato sam vam i govorio da sačekate s psovkama i uvredama dok čovjek ne zaigra. Sjajan gol, svaka čast majstore!
Također, pohvalio bi i skinuo još jednom kapu sjajnom i konstantnom Umtitiju. Momak koji svaku tekmu pokida i da ima pored sebe nema užasnog Piquea, bili bi beton. Svaka ti čast care.
Narednu utakmicu krenuti:
Ter Stegen
Semedo Mascherano Umtiti Alba
Roberto Busquets Paulinho
Dembele Messi Denis