Sta hoces da kazes da je Ramovic prosjecan/los igrac?Jaozinho22 je napisao/la:Ramović još uvijek nije dokazao ni da je pojačanje a kamoli doktor fudbala,da li će se pokazat znat' ćemo vremenom.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- kyrieirving
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Zeljeznicar iznad svega !
KING JAMES G.O.A.T
KING JAMES G.O.A.T
Vala Ramović još nije odigrao poštene tekme na svojoj prirodnoj poziciji, al' bez obzira na to po meni je fino pojačanje, čini mi se da je vezni red brži i pokretljiviji kada je on na terenu, pa makar igrao i malo povučenije iza 'desetke'.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Jaozinho22
- Kontakt:
Sad za sad, nedokazan, dovoljno je.kyrieirving je napisao/la:Sta hoces da kazes da je Ramovic prosjecan/los igrac?Jaozinho22 je napisao/la:Ramović još uvijek nije dokazao ni da je pojačanje a kamoli doktor fudbala,da li će se pokazat znat' ćemo vremenom.
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Ne znam šta znači nedokazan, po mom mišljenju pokazao se kao jedno od boljih pojačanja (zna se da smo imali dosta promašaja), ovako na prvu u zadnje dvije sezone od svih igrača koje smo doveli, jedino su Lendrić i Stevanović ostavili bolji utisak na svojim prvim mečevima za Želju.
Objektivno svi ostali nisu ništa bolji i dokazaniji od Ramovića, ne pada mi zaista na pamet nijedan igrač osim Ive i Mire koji je odmah na početku pokazao da je pojačanje.
Objektivno svi ostali nisu ništa bolji i dokazaniji od Ramovića, ne pada mi zaista na pamet nijedan igrač osim Ive i Mire koji je odmah na početku pokazao da je pojačanje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Samo se bojim da Sinan ne bude još jedan u nizu kojeg ćemo protraćiti zbog nezamjenjivih. Ovo što sad pruža je daleko ispod njegovih mogućnosti, ali on je najmanje kriv. Momak ima fantastičan pregled igre i zadnji pas. Prošle sezone je imao više asistencija nego Zeba u tri posljednje sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
On ce "ispastati" dok Zebi ne istekne ugovor tacnije do kraja ove sezone. Umjesto da Zeba bude zamjena Ramovicu i ulazi zadnjih 20 minuta kod nas je obrnuto.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- kyrieirving
- Kontakt:
Zakaric kad je doso bio je odron bukvalno vise je smeto po terenu.Dosta se eksperimentisalo i sa njim al sada smo mu konacno nasli pravu poziciju i lik igra ko navijen.Sad se tu stvara problem zato sto Ramovic najvise voli da igra desno krilo ili ofanzivnog veznog.Prva pozicija ne dolazi u obzir jer bi bilo neozbiljno sad da se Zakaricu mijenja pozicija a ofanzivnog igra zeba(namjerno malim slovom)koji bi nam puno vise koristio da igra od 70-te minute.Tako da nemojte uzimat na zub Ramovica momak nije jos dobio sansu kako treba da se pokaze a na njemu se vidi da je pravi sportist i da ima veliku zelju za napredkom.
KING JAMES G.O.A.T
KING JAMES G.O.A.T
- plavousrcu
- Kontakt:
Zeba ima povjerenje Adzema i ovoj ekipi u ovako losoj ligi znaci. Prekid, zadnji pas i iskustvo njegovo nam donose bodove. Volio bih da je drugacije, ali nije. Za nekakav iskorak nam trebaju bolju i tome se treba teziti.LjoZee je napisao/la:On ce "ispastati" dok Zebi ne istekne ugovor tacnije do kraja ove sezone. Umjesto da Zeba bude zamjena Ramovicu i ulazi zadnjih 20 minuta kod nas je obrnuto.
Strah me ove utakmice protiv krupe, jer smo zadnje dvije godine kad god je bio neki vazniji datum zijanili, al bas svaki put znaci, i za rodjendan i na mirzinu godisnjicu itd.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Natrpali smo Slobodu na otvaranju istocne tribine.irfo je napisao/la:Strah me ove utakmice protiv krupe, jer smo zadnje dvije godine kad god je bio neki vazniji datum zijanili, al bas svaki put znaci, i za rodjendan i na mirzinu godisnjicu itd.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- plavousrcu
- Kontakt:
Trebamo biti oprezni protiv Krupe. Pokazuju oni ove sezone da rezultati iz prosle nisu slucajnost. Posebno bih da sam na Adzemovom mjestu paznju posvetio prekidima i kako da ih zaustavimo.
Maldini iz Vlasenice čisti svaku opasnost pred našim golomplavousrcu je napisao/la:Trebamo biti oprezni protiv Krupe. Pokazuju oni ove sezone da rezultati iz prosle nisu slucajnost. Posebno bih da sam na Adzemovom mjestu paznju posvetio prekidima i kako da ih zaustavimo.

Ja ipak mislim da ova Krupa nije kao ona proslogodisnja ali opet opreza nikad dosta.
- Zeljeznicar -
Ko li ce u nedjelju od nasih fasovati crveni [emoji38]
Cudo bi bilo da utakmicu zavrsimo sa 11 igraca.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Salihović u HSVu, uprava napolje!!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- kyrieirving
- Kontakt:
Mogo bi celavi napravit neku glupost nije odavno.LjoZee je napisao/la:Ko li ce u nedjelju od nasih fasovati crveni [emoji38]

KING JAMES G.O.A.T
KING JAMES G.O.A.T
Jel stana ima suspenziju za ovaj mec? Nesto mi se cini da se nakupio kartona
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Protiv Krupe će kao i uvijek biti zayebano. Po rezultatima iz ove sezone, pokazuju da su ponovo kandidat za ulazak među prvih šest.
Ekipu što se tiče odlazaka nisu zadesili neki značajniji "potresi", iako se očekivao odlazak Vukotića, Jašarevića, Redžića pa i po meni precjenjenog Koljića. Od igrača koji su imali ozbiljniju minutažu prethodne sezone napustili su ih samo Čomor i Uroš Mirković.
Što se tiče dolazaka možemo izvodjiti dolazak golmana Nevresa Fejzića iz Metalleghea koji je po meni bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka ekipe iz Jajca. Na početku sezone im je branio Jovan Kutić, dok u posljednje četri utakmice za mjesto među stativama se izborio upravo Fejzić. Najzvučnije pojačanje ekipe Krupe ove sezone je bez sumnje Nusmir Fajić. U prethodne 2 utakmice Krupe je postigao 4 gola (1 protiv Goška i hattrick protiv Mladosti). Kod njega posebno moram naznačiti odličnu skok igru (visok 1,95) s kojom je i presudio Sabljinoj momčadi, tako da je to jedna od potencijalnih opasnosti po našu ekipu. Na poziciji desnog beka su doveli 2 igrača, našeg bivšeg juniora Palića i iskusnog Nikodijevića koji je godinama igrao u Jelen superligi. Palić nije bio u protokolu za prethodne 3 utakmice, tako da će vjerovatno protiv nas igrati Nikodijević koji je igrao čitavu utakmicu protiv Mladosti.
Na poziciji štopera su doveli mladog Makitana iz Kozare, koji je ove sezone upisao 3 nastupa u odbrani koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva primila najmanje pogodaka u ligi (3). Pošto je Starčević pored standardne 4-2-3-1 formacije koju Krupa igra, od ove sezone uveo i novi sistem igre sa trojicom u odbrani, pružilo je Makitanu šansu da čini defanzivi trio zajedno sa Vukotićem i iskusnim Aleksićem. Krupa je ove sezone igrala 3 utakmice sa trojicom u odbrani i upisali su minimalan poraz u Mostaru protiv Zrinjskog i minimalne pobjede protiv Čelika i Goška. Posljednju utakmicu protiv Mladosti su igrali ponovo 4-2-3-1. Još nije izvjesno u kojoj će varijanti igrati protiv nas, ali siguran sam da Adžem i ostatak stručnog štaba će imati na umu formacijske varijacije Krupe prilikom ovosedmične pripreme za utakmicu.
Ono što je dobro za nas je izostanak povrijeđenog Redžića koji sigurno spada među najbolje mlade veznjake lige. Dva od tri igrača u vezi će vjerovatno činiti Dujaković i Milutinović. Za trećeg u vezi nisam siguran jer se to kod njih znalo dosta mjenjati pogotovo u 3-5-2 sistemu, ali pretpostavljam da bi mogao to igrati defanzivni vezni Stefan Savić koji je igrao sada u prvoj postavi protiv Mladosti i odradio je 90. minuta protiv Zrinjskog. Na krilima će vjerovatno igrati Ljubenović i Milanović, dok za Stefana Barića (koji nam je prošle sezone zabio onu golčinu) čisto sumnjam da će biti u prvih 11 jer većinu utakmica ulazi sa klupe.
Ekipu što se tiče odlazaka nisu zadesili neki značajniji "potresi", iako se očekivao odlazak Vukotića, Jašarevića, Redžića pa i po meni precjenjenog Koljića. Od igrača koji su imali ozbiljniju minutažu prethodne sezone napustili su ih samo Čomor i Uroš Mirković.
Što se tiče dolazaka možemo izvodjiti dolazak golmana Nevresa Fejzića iz Metalleghea koji je po meni bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka ekipe iz Jajca. Na početku sezone im je branio Jovan Kutić, dok u posljednje četri utakmice za mjesto među stativama se izborio upravo Fejzić. Najzvučnije pojačanje ekipe Krupe ove sezone je bez sumnje Nusmir Fajić. U prethodne 2 utakmice Krupe je postigao 4 gola (1 protiv Goška i hattrick protiv Mladosti). Kod njega posebno moram naznačiti odličnu skok igru (visok 1,95) s kojom je i presudio Sabljinoj momčadi, tako da je to jedna od potencijalnih opasnosti po našu ekipu. Na poziciji desnog beka su doveli 2 igrača, našeg bivšeg juniora Palića i iskusnog Nikodijevića koji je godinama igrao u Jelen superligi. Palić nije bio u protokolu za prethodne 3 utakmice, tako da će vjerovatno protiv nas igrati Nikodijević koji je igrao čitavu utakmicu protiv Mladosti.
Na poziciji štopera su doveli mladog Makitana iz Kozare, koji je ove sezone upisao 3 nastupa u odbrani koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva primila najmanje pogodaka u ligi (3). Pošto je Starčević pored standardne 4-2-3-1 formacije koju Krupa igra, od ove sezone uveo i novi sistem igre sa trojicom u odbrani, pružilo je Makitanu šansu da čini defanzivi trio zajedno sa Vukotićem i iskusnim Aleksićem. Krupa je ove sezone igrala 3 utakmice sa trojicom u odbrani i upisali su minimalan poraz u Mostaru protiv Zrinjskog i minimalne pobjede protiv Čelika i Goška. Posljednju utakmicu protiv Mladosti su igrali ponovo 4-2-3-1. Još nije izvjesno u kojoj će varijanti igrati protiv nas, ali siguran sam da Adžem i ostatak stručnog štaba će imati na umu formacijske varijacije Krupe prilikom ovosedmične pripreme za utakmicu.
Ono što je dobro za nas je izostanak povrijeđenog Redžića koji sigurno spada među najbolje mlade veznjake lige. Dva od tri igrača u vezi će vjerovatno činiti Dujaković i Milutinović. Za trećeg u vezi nisam siguran jer se to kod njih znalo dosta mjenjati pogotovo u 3-5-2 sistemu, ali pretpostavljam da bi mogao to igrati defanzivni vezni Stefan Savić koji je igrao sada u prvoj postavi protiv Mladosti i odradio je 90. minuta protiv Zrinjskog. Na krilima će vjerovatno igrati Ljubenović i Milanović, dok za Stefana Barića (koji nam je prošle sezone zabio onu golčinu) čisto sumnjam da će biti u prvih 11 jer većinu utakmica ulazi sa klupe.
Bogi će pojesti Fajića.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Hamagara, Napaceni87, Proximic, ristagrad, tiagofaria25 i 67 gostiju.