Ovo je bruka kakvu ja ne pamtim u svojih 29 godina zivota, primiti 5 golova kuci od prvaka drzave je sramota a tek od ekipe koja je prije ovog kola bila cak i ispod nas na tabeli. Ekipa je jednom rijecju ocajna, i u ovom sastavu realno samo tri igraca zasluzuju da igraju u Jedinstvu (Galin, Samardzic i Halavac) ovo ostalo sve rastjerati. 6 bodova koje smo do sad sakupili su jos i dobri ako se uzme u obzir kakva nam je ekipa i trener. Mi realno u gostima ne mozemo nista cak ni protiv ekipa koje su 2 ranga ispod nas, ostaju nam ove tri domace utakmice protiv dva na papiru slabija protivnika (travnik i Iskra) i Veleza koji ce nas bez problema dobiti kuci, dok druge dvije utakmice ne znam kako bi mogli dobiti, mislim da je realno da uzmemo mozda 2-3 boda ma da je i to pitanje kako sa ovakvim igrackim kadrom i ovakvom igrom, ako bi kojim slucajem uzeli 6 bodova u ta dva meca na kraju polusezone ja bi bio i vise nego zadovoljan sa 12 bodova, ali kako, kako ocekivati tako nesto od ekipe koja primi 5 golova kuci od nekakvog tamo TOSK-a "cast njima", koja u zadnjih 6 utakmica racunajuci i kup ima 6 poraza uz gol razliku 1:22, a u prvenstvu 5:27 u devet odigranih utakmica, gdje smo primili 10 golova vise od sljedece najlosije odbrane u ligi upravo TOSK-a (17), tesko brate, tesko mi je kao navijacu Jedinstva koji je isao po svim ovim selima i gradovima gdje je god Jedinstvo igralo, gdje sam pratio i bodrio ih od Gabele, Capljine, Livna, preko Jajca, Viteza, Kaknja, pa do Lukavca, Banovica, Srebrenika, Orasja... Tesko ce nam biti samo molim boga da se ova polusezona sto prije zavrsi pa da vidimo na pauzi sta cemo jer ovako vise ne moze, sve se bojim da je doslo vrijeme da idemo u 2 ligu Zapad nakon toliko godina "cupanja" i ostajanja u ovoj ligi na guzove. Ko ce znati mozda je to najbolje rijesnje da se ovaj klub onda pokusa pokrenuti sa mrtve tacke na kojoj stoji vec vise od decenije.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!