FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

silenT
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la silenT » 30 avg 2010, 01:02

harry_90 je napisao/la:U Mostaru je Sloboda Slavila 2003. golom Alena Mešanovica
ja sam gotovo siguran da je tad gol za vas dao Admir Joldić.....al nema veze ;)
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 30 avg 2010, 01:02

nema evrope sa ovakvom organizacijom u Slobodi,ja ne znam sto se mi i cemu se mi nadamo ,al opet se i dalje nadamo...ne treba kod nas puno u ligi za borbu za vrh,minimalna ulaganja i minimalna zelja, nazlost mi to nemamo.
problem je i u klubu,organizaciji a bgm i u gradu i ljudima. Nedostaje nama pravog mentaliteta,vise od pola Tuzle se ponasa kao da im je drago kad Sloboda izgubia krivo kad nesto napravi.Treba pogledat sad ,a i poslije svakog poraza komentare po portalima,ljudi se nasladjuju porazima Slobode..zbog koga,zbog cega zbog stranaka i politike i zbog kompleksa kojih smo puni prema sami sebi .
Dok je tako nema ni jake Slobode ni jake navijacke grupe,dobrog stadiona a ni titula i slicno.
Dok se neke stvari ne promijene u glavama ljudi ovdje i dok ne dodje "prava" vlast ovo ce biti nasa realnost,kao sto je godinama.Uostalom igrali smo i 2 finala kupa,ali "gradski oci" i 40-50% grada nije pridavalo tome velike paznje jer je u finale kupa Slobodu odveo SDA a ne SDP i samim ti im uzeo glasove i nedo bog fotelje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2010, 01:10

ultrasstyle_tz je napisao/la:nema evrope sa ovakvom organizacijom u Slobodi,ja ne znam sto se mi i cemu se mi nadamo ,al opet se i dalje nadamo...ne treba kod nas puno u ligi za borbu za vrh,minimalna ulaganja i minimalna zelja, nazlost mi to nemamo.
Samo polako, sam si rekao da je potrebno dobiti sve utakmice kuci i uzeti neki bod od komsija, sto je dovoljno za mjesta koja vode u Europu. Iskren da budem i nisam previse ocekivao u prva tri gostujuca kola, jer smo igrali sa relativno vrlo jakim ekipama izuzev Slavije, ali iz Sarajeva je uvijek bilo tesko uzeti bod(ove). Misljenja sam da se bodovi trebaju ocekivati iz Travnika, Banovica, Zvornika.... Mozda se cak moze nesto i protiv Olimpika napraviti, jer je evidentno da su oni vrlo tanka ekipa i da se moze s njima ravnopravno nadigravati.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FKR_ajla_TZ
Kontakt:

Post Postao/la FKR_ajla_TZ » 30 avg 2010, 09:18

slani grad je napisao/la:mislio sam da ovo necu napisati skoro ali kako stvari stoje sa Glavasem treba pokusati nesto izgurati do polusezone i ako ne ide fino mu se zafaliti i to je to...ipak je on taj koji slaze ekipu i dize i motivise igrace a mi u 3 gostujuce tekme nismo gola dali...ocigledno nesto ne stima...mislim da prima prevelik kesh da bi dobijali domace tekme...to mozemo i sa nekim mnogo manje placenim...doveden je da obezbjedi evropu i titule a ne da igramo mrtvi bunker na strani....sad...kako on to misli izvest uopste me ne zanima.....to je njegov posao i ako ga nemoze radit nek fino odstupi...ljude ne zanimaju 5,12 mjesta....evidentno je da kuci igramo odlicno i nadahnutno dok na gostovanjima skidamo gace vec na sickoj petlji kako neko napisa....za evopu smo na pola puta...dobijamo kuci sve redom...al se i sa strane mora donijet minimum 10 bodova...ovakvom igrom...necemo...zato i jesam da mu se sansa do kraja jesenjeg dijeta i tu cemo tacno znat kako plivamo....svakako ide pauza i klub ide u Madzarsku na mini uigravanje...ionako Glavas stalno kuka kako ima problema sa time i to mu je sansa da poslozi tim....poslije toga nema prastanja...toliko...
mah kako ocekujes da budu bolji ja bila na treningu u subotu glavasa ni iz glave....Buco ih trenira....on ako je sef struke duznost mu je da stoji i nadgleda sta mu igraci rade....kad to bude poceo raditi onda nek razgovara o taktici u gostujucim tekmama.....i onda tek da razmislja o bodovima sa strane....

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 30 avg 2010, 11:12

Problem je u tome što naši fulaju kolosalne prilike. Neefikasnost je uvijek bila naša najveće rak rana. Kada sam gledao live prijenos, svako malo, ili Zrinjski ili Sloboda imaju veliku priliku ali golman interveniše. Dajića sam vidio jedno 5-6 puta kako ga spominju pred golom Zrinjskog u šansi za pogodak. Pa onda Ćehajić, Smajlović, ali, niti jedan od navedenih nije uspio postići toliko željeni pogodak. Zbog toga je Zrinjski na vrijeme, preko Ivana Lendrića zatresao našu mrežu i što se ispostavilo kao konačan ishod meča. Vrijedi napomenuti da je, uz sjanog Mujkića koji je ponovo briljirao na golu, i odbrana bila većinom na visini zadatka, barem koliko sam ja mogao upratiti.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 avg 2010, 12:08

Glavas zadovoljan igrom protiv Zrinjskog .. Sad idu u Pecuh na pripreme,pa kad repka zavrsi nastupe dolazi nam Leotar i idemo u Banovice ...
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 30 avg 2010, 12:18

Protiv Zrinjskog je ovo dobar rezultat sami smo svjesni da tamo niko neće bodove tražit´ mozda neko i otkine jedan ali ne trebaju se uplasiti i stojati bezze na svojoj polovici nego napdati kad imaju loptu. Uglavnom okrenuti se sljedećoj utakmici a bodove tražiti u Banovićima, Zvorniku, Prijedoru(?), Travniku( :lol: ) i slabijim klubovima
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 avg 2010, 19:57

malo grafita sa ljepsom polovinom :)

slika

slika
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 30 avg 2010, 20:04

SaltCityAttack je napisao/la:malo grafita sa ljepsom polovinom :)
Grafiti pregotivni, a jos i uljepsani :P. Znas li ko je ovo radio jer sigurno nisu neki od slabijih poznavaoca ovog "posla" jer je pre pre dobro uradjeno :D.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 avg 2010, 20:05

guber90 je napisao/la:
Grafiti pregotivni, a jos i uljepsani :P. Znas li ko je ovo radio jer sigurno nisu neki od slabijih poznavaoca ovog "posla" jer je pre pre dobro uradjeno :D.

ma znam ja ko je radio, ali ebiga necu pisat imena ljudi ovdje po forumu valjda me razumijes brate :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

r_emir
Kontakt:

Post Postao/la r_emir » 30 avg 2010, 20:07

pa jesu li vam ove tri salt city boys :o

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 avg 2010, 20:08

Cure su extra :mrgreen: mada bi se jos moglo u gradu napravit dobrih grafita u vezi Slobode ;)
Zadnja izmjena: harry_90, dana/u 30 avg 2010, 20:12, ukupno mijenjano 2 puta.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 avg 2010, 20:09

r_emir je napisao/la:pa jesu li vam ove tri salt city boys :o
pa normalno da jesu :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 30 avg 2010, 20:44

SaltCityAttack je napisao/la:
guber90 je napisao/la:

ma znam ja ko je radio, ali ebiga necu pisat imena ljudi ovdje po forumu valjda me razumijes brate :)
Ne ne imena, pa ni slucajno to, nisam toliko lud (iako je lijepo ovo sumljam da je legala :D) :P, nego ono nadimke, odnosno tagove kojim se tagaju ukoliko ih znas, ukoliko ne nista :D, ovo me nako bezveze zanima ne znam nesto previse momaka koji se sa tim bave, al et :D.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 avg 2010, 21:08

ma samo cu ti reci da momci se ne bave ovim poslom, vec su samo clanovi nase grupe, koji su uzeli raditi neke nase grafite...momci nisu losi i sve sto su uradili naravno da je legalno...ima dosta grafita danas u gradu koji su oni uradili.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 30 avg 2010, 21:14

SaltCityAttack je napisao/la:ma samo cu ti reci da momci se ne bave ovim poslom, vec su samo clanovi nase grupe, koji su uzeli raditi neke nase grafite...momci nisu losi i sve sto su uradili naravno da je legalno...ima dosta grafita danas u gradu koji su oni uradili.
Aha :D dure, uglavnom predobro su uradili za nekog ko se sa tim ne bavi, mada i za nekog ko se bavi sa tim je pre dobro :d. Svaka im cast jos jednom :D.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 avg 2010, 01:29

Izgleda da ce nam ovaj Vukomanovic dobro doci,kako sam cuo dobru je partiju pruzio u Mostaru ..

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 31 avg 2010, 12:21

harry_90 je napisao/la:Izgleda da ce nam ovaj Vukomanovic dobro doci,kako sam cuo dobru je partiju pruzio u Mostaru ..
Jesu li stigli nogometasi iz Makedonije,,,,,

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 31 avg 2010, 13:37

Sloboda: Tuzlaci u četvrtak odlaze na osvježenje u Pečuh

Koristeći pauzu u prvenstvu zbog nastupa naše reprezentacije protiv Luksemburga i Francuske, uprava Slobode odlučila je ekipu poslati na osvježenje u Pečuh (Mađarska).

Nije objavljeno kako je došlo do ovog aranžmana i petodnevnih priprema u Mađarskoj, ali je navedeno da će Sloboda tamo sudjelovati na međunardnom turniru. Na put odlaze u četvrtak, 2. septembra.

Zanimljivo je da šef Slobodine struke, Vlatko Glavaš, ne zna koji će klubovi sudjelovati na turniru.

U izjavi za medije, Glavaš je rekao da ga sam turnir i ne zanima, te da će boravak u Mađarskoj iskoristiti da osvježi i uigra ekipu.

- U Pečuh idemo na pripreme. Treniraćemo dva puta dnevno, a već prvi trening ćemo imati u četvrtak poslijepodne. U petak imamo dva treninga, a u subotu jutarnji trening i utakmicu. Želim da se bolje uigramo, a igrači koji sa nama nisu obavli pripreme moraće raditi na planu podizanja fizičke spreme.

Sloboda je u dosadašnjem toku prvenstva ostvarila dvije pobjede i tri poraza. na Tušnju su svladali Travnik i Željezničar, u gostima su poraženi od Slavije, Sarajeva i Zrinjskog, s tim da u tim susretima nisu postigli nijednog gola. Česta dovođenja igrača itekako se osjete na formi ekipe.

Pitanje je da li se radi o stvarnim pojačanjima, kako se objašnjava svaki dolazak novog igrača. Stječe se dojam da je bolje priliku dati Slobodinim juniorima ili kadetima, pa da se uigravaju i kale u susretima s jakim suparnicima. Pojedini dovedeni igrači još nisu opravdali svoj dolazak na Tušanj.

U nastavku prvenstva, Sloboda ugošćuje na Grbavici teško torpediranu momčad Leotara, ali koja je na Tušnju uvijek pružala dobre partije. Leotar je znao odnijeti i sva tri boda iz Tuzle. Nakon toga slijedi lokalni derbi Budućnost – Sloboda. Tuzlaci imaju blji skor od Banovićana, pa se nadaju da bi mogli osvojiti sva tri boda.

No, u momčadi Budućnosti više je bivših igrača Slobode (Sarajlić, Jahić, Omić, Slomić) koji su motivirani da Glavaševoj ekipi nanesu poraz i time ostvare prvu pobjedu. U svakom slučaju, tuzlanska momčad bit će na velikom iskušenju, a boravak u Pečuhu mogao bi podići formu na višu razinu, potrebnu da se bodovi počnu donositi i sa gostovanja.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 31 avg 2010, 16:38

Moramo vezati pobjede protiv Leotara i Budućnosti. :oops:
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.