FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Huligansaistoka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Huligansaistoka » 08 sep 2017, 18:03

plavousrcu je napisao/la:
Zeljo92 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Trosilo se i trosit ce se. Nije se osvojilo nista i mora se konacno osvojiti. Igra nam je bila nikakva i raja to prepoznaje. Zbog toga i pored najave gradnje Juga, radi se jos uvijek samo o najavi i nista konkretnije, zadnje utakmice i posjeta na tribinama su odraz nezadovoljstva. Mi moramo poceti igrati fudbal jer ce nam uzalud biti pozlaceni Istok i Jug. Zjapit ce prazni. Da li su sredjeni prostori ispod Istoka i kad je planirano da se krene sa rentanjem?
Odes nekad na utakmicu i pogledas istocnu tribinu kako treba, mani se interneta i streama.
Keplerovi zakoni su ove teme za tebe. Ko sem tebe ide na utakmicu da gleda tribinu? Na utakmicu se dolazi da bi se gledao fudbal. Ja i ti ga ne vidimo u posljednje dvije godine uz neki izuzetak. Pozlaceni Jug i Istok uzalud ako na njima nema raje, a raja dolazi da gleda fudbal.
možeš li nabrojati 5 željinih utakmica od prije "ovog perioda" a da su bile vrhunske, ono baš mnogo bolje nego ovo sad ???

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 sep 2017, 18:40

Skoro sve utakmice u kojima nas je vodio Odovic.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 sep 2017, 20:10

nemojte ljudi kritikovat, vratit ce se violina :shhh:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Huligansaistoka
Kontakt:

Post Postao/la Huligansaistoka » 08 sep 2017, 21:03

Virtu4l je napisao/la:Skoro sve utakmice u kojima nas je vodio Odovic.
A što više ne vodi?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 sep 2017, 22:52

Huligansaistoka je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Skoro sve utakmice u kojima nas je vodio Odovic.
A što više ne vodi?
Zato što su se već tada u sportski segment počeli petljati ljudi koji nemaju pojma o fudbalu. Dvije sedmice nakon otkaza Odoviću, klub je napustio i Almir Gredić. Tu su udareni temelji Građevinskom Preduzeću Željezničar, jer Gredić nije mogao ispuniti obećanje dato Odoviću i iz moralnih razloga je napustio klub. Gredić je ipak prije svega Željovac i on ljude kao Odović gleda drugim očima, sa mnogo poštovanja.
Imao sam jedan ljudski dogovor i sa gospodinom Odovićem (izuzetno ga cijenim prije svega kao čovjeka, bio mi je i trener), kojeg sam predložio za trenera u januaru 2015. godine (UO je prihvatio moj prijedlog, a bilo je i drugih prijedloga). Iako je imao važeći Ugovor sa Čelikom, prihvatio je moj poziv, nije pitao za novce niti bilo šta, samo me je pitao do kada mislim da će biti trener, na šta sam mu ja odgovorio da će biti trener dok sam ja predsjednik (njemu je to bilo dovoljno). Eto to je samo jedan mali dio priče, nastavak znate.
Iza sebe je ostavio,

- 3 miliona KM na računu, uz očekivani dodatni priliv od još 2,5 miliona KM (Džeko, Bajić, Šehić, Hadžiahmetović), plus novac od izuzetno uspješnog nastupa u Evropi.
- Potpisan reprogram
- Izmirene obaveze prema igračima, uposlenicima i dobavljačima
- Svi treneri i uposlenici omladinskog pogona dobili ugovore, počinju im se plaćati doprinosi, imaju zdravstveno osiguranje
- Igrači i stručni štab imaju profesionalne ugovore u skladu sa tadašnjim mogućnostima i budžetom (ugovore o radu)
- Sve obaveze po tužbama (39) izmirene, posljedne koji su plaćeni odnose se na Željezničko-štednu zadrugu i Bekrićevog menadžera (obaveze prema njemu za transfer iz sezone 2010/11)

Ovo je 'samo' ono što je bitno. Tako da će meni izuzetno teško neko prodati priču da Željo postoji od 2015. godine.

Trenutna Uprava? Potrošila je novac iz prve stavke, počela je rekonstrukciju stadiona novcem iz prve stavke i novcem navijača, i u suštini, taj stadion je jedina dobra stvar koju su uradili, odnosno njihova ogromna volja i želja da se to pitanje napokon pokrene. Da, lijepo ih je slušati kako nam serviraju priču da je klub stabilan zahvaljujući njima... ali to je prazna priča, temelje ovog danas stabilnog kluba je udario Almir Gredić.

Zašto ovo pišem? Zato što ne pamtim slabiji Željezničar, zato što ne pamtim lošije igrače u njemu i zato što ne pamtim Željezničar koji nije imao bar tri igrača koja u svakom trenutku može prodati.

Uništili su ekipu, uništili su omladinski pogon, osramotili su nas mnogo puta... dobili smo istočnu tribinu. Pa i nije neka pljačka?
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 sep 2017, 22:57

Ima materijala o cemu pise ali ovom tipu je neko klepio acc davno :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 sep 2017, 23:00

Vala vise mi je prica o ovoj i onoj staroj Upravi preko glave. Price o potrosenom novcu, dugovima, Violini i ostalim stvarima 100 puta su napisane i ispricane. Bolje da misli okrenemo ka utakmici sa Radnikom.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 sep 2017, 23:03

LjoZee je napisao/la:Vala vise mi je prica o ovoj i onoj staroj Upravi preko glave. Price o potrosenom novcu, dugovima, Violini i ostalim stvarima 100 puta su napisane i ispricane. Bolje da misli okrenemo ka utakmici sa Radnikom.
Da, i meni je. Nikad prije nismo diskutovali o neprijateljima kluba i Upravama, do 2015. godine. Odjednom su se pojavili.

Zanima me samo jedno, zašto se niko nikada nije zapitao KO JE skupio većinu glasova da bi se otpustio Odović iako je znao za dogovor Odovića i Gredića?
Voli te tvoje Sarajevo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 sep 2017, 23:11

LjoZee je napisao/la:Vala vise mi je prica o ovoj i onoj staroj Upravi preko glave. Price o potrosenom novcu, dugovima, Violini i ostalim stvarima 100 puta su napisane i ispricane. Bolje da misli okrenemo ka utakmici sa Radnikom.
Jasta ba, ne kontam u cemu je fol ponavljati se kao papagaj.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 08 sep 2017, 23:12

irfo je napisao/la:nemojte ljudi kritikovat, vratit ce se violina :shhh:
Bas takve dobronamjerne kritike su otjerale Amara u prvom mandatu,i bas takve dobronamjerne kritike su otjerale gredica koji je radio strasan posao,itd. itd.,ali haj,nebitno,samo vi... ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 sep 2017, 23:16

SF6 je napisao/la:Bas takve dobronamjerne kritike su otjerale Amara u prvom mandatu,i bas takve dobronamjerne kritike su otjerale gredica koji je radio strasan posao,itd. itd.,ali haj,nebitno,samo vi... ;)
Gredića je otjerao lobi Senada Misimovića.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 08 sep 2017, 23:25

irfo je napisao/la:nemojte ljudi kritikovat, vratit ce se violina :shhh:
Ima onih koji bi sve dali da se doticni vrati, na zalost.
- Zeljeznicar -

Doktor1921
Kontakt:

Post Postao/la Doktor1921 » 08 sep 2017, 23:33

E cuj prijasnje uprave radile strasan posao a ova nista nevalja, fino fino, sta ima jos, kako ide ?

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 08 sep 2017, 23:37

Virtu4l je napisao/la:
SF6 je napisao/la:Bas takve dobronamjerne kritike su otjerale Amara u prvom mandatu,i bas takve dobronamjerne kritike su otjerale gredica koji je radio strasan posao,itd. itd.,ali haj,nebitno,samo vi... ;)
Gredića je otjerao lobi Senada Misimovića.
Gredica su otjerali bas takvi kao ti,koji su zeljeli rezultate preko noci.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 sep 2017, 23:41

SF6 je napisao/la:Gredica su otjerali bas takvi kao ti,koji su zeljeli rezultate preko noci.
Gredić je imao rezultate, a otjerali su ga oni koji su ga preglasali, tj. oni koji su izlobirali većinu prilikom otkaza Odoviću, poltroni Senada Misimovića.
Voli te tvoje Sarajevo.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 09 sep 2017, 00:13

Da dobijemo Radnik i onda cemo se nastaviti "prepucavati". Pravo vazna utakmic na k9joj cemo vidjeti od cega smo satkani. I za Adzema dobar ispit, oni slabi i pobjeda bi svima dala krila. Strah me malog Pece, brz je i nezgodan za cuvati.

SF6
Kontakt:

Post Postao/la SF6 » 09 sep 2017, 00:31

Virtu4l je napisao/la:
SF6 je napisao/la:Gredica su otjerali bas takvi kao ti,koji su zeljeli rezultate preko noci.
Gredić je imao rezultate, a otjerali su ga oni koji su ga preglasali, tj. oni koji su izlobirali većinu prilikom otkaza Odoviću, poltroni Senada Misimovića.
Vrlo dobro znas na sta sam mislio.Gredic je imao rezultate (sto je nekima smetalo),ali sportski dio nije te je zbog pritiska sa tribina (zli jezici bi rekli dobronamjernih kritika) SAM DAO OTKAZ.

Huligansaistoka
Kontakt:

Post Postao/la Huligansaistoka » 09 sep 2017, 01:02

Željo imao 3 miliona na računu a bio dužan I Bogu i narodu.
Zanimljivo...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 sep 2017, 01:40

Huligansaistoka je napisao/la:Željo imao 3 miliona na računu a bio dužan I Bogu i narodu.
Zanimljivo...
To je sve što imaš da kažeš?
SF6 je napisao/la:Vrlo dobro znas na sta sam mislio.Gredic je imao rezultate (sto je nekima smetalo),ali sportski dio nije te je zbog pritiska sa tribina (zli jezici bi rekli dobronamjernih kritika) SAM DAO OTKAZ.
Nije tačno. Otkaz je dao zato jer su otjerali Odovića, a on mu je dao obećanje da se to neće desiti. Pokušaj pisati malo jasije rečenice.
Voli te tvoje Sarajevo.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 09 sep 2017, 08:47

Zeljo je bio prejadan u trenucima kad su na celo kluba dosli misimovic i klapa... pofino udaljen od Evrope, sa Sabljom na celu, istina sa ne bas dobrim igrackim kadrom gdje osim hadziahmetovica i djelmica, te donekle memije i ace nije bilo poštena igraca...

I notorna je laz da je gredic otjeran od misimovica... covjek je otisao u septembru, a ta funkcija je ostala upraznjena do sredine januara... da je bilo tako kao sto neki ovdje lazu a zna i oni da lazu (samo nemoj da mi lijepi neke mentalno ogranicene etikete placenika jer sam na ovom forumu otprilike kad se i Amar vratio na mjesto trenera, a Zujo za direktora kojeg sam podržavao a on dokazao da je velika ublehetina, a to mogu vrlo lako i dokazati mada je to nebitno u sustini) odmah bi na vanrednoj sjednici bili izabrani v.d. organi, a ne bi se cekalo skoro 5 mjeseci da se to uradi...

Dakle blasfemija i otrovna strelica koja nema smisla.... a drugo gredic je ostavio 3mil na racunu... ali isto tako otkrivene su dugovi i dodatne obaveze od skoro 2.5mil KM po poreznom dugu.... ovdje ne optuzujem gredica za ovo da smo nacisto... ali sto mene jasno upućuje da se radilo nelegalno... i da je trebao zavrsiti neko u zatvoru zbog ovoga... sto nije ostaje da vidimo...

Trece ova uprava jedina radi transparentno, sve iole bitnije informacije (jedini blam im je za onaj deterdjent za ciscenje) dijele sa navijacima... jedino kod njih znas da ne prave dugove ni po kojem osnovu... sve uredno izmiruju a jos grade.... i trece notorna je laz da su pravili istok parama od gredica... moguce da su finansirali one prve radove oko stolica, parkinga i uredjenja zapada...
Ali istok u koji je uprava "ulupala" skoro milion maraka nije pravljen tim parama jer su te pare poodavno otisle u redovno poslovanje kluba.... dakle finansuran je "novim" parama...

Sad kako ce jug praviti ostaje da se vidi sa 33% vlastitih para... ali ako jug nikne do sljedece sezone sto je skoro nemoguce ali eto, oni automatski trebaju ostati dok hoce... kao sto je takav ugovor u jugi imao ivica osim kao trener... jer su uradili nesto sto prethodnih 10 uprava nije ni pokusalo...

I da itekako cu braniti ovu upravu i u narednom periodu dok iole imaju nesto ponuditi (mene ne zanima titula u kojoj cemo se zaduziti 3mil KM, a skoro finansijski ugasiti klub i zatvoriti sve racune, zamisli osvojis titulu a kompletna uprava ode iz kluba i ostave trenera na cjedilu kojem uostalom kasnije sve prekipi sto je i logicno jer niko nije budala)... rezultate na sportskom planu moraju imati, a to je minimalno Evropa, ispod toga ne treba ici... dokle god grade stadion ja sam zadovoljan Evropom (jer san svakog iskrenog navijaca koji ce biti tu i sutra je nova i sredjenija Grbavica, imaces ti navijaca na proslavi titule, imali smo mi i 15000, ali zato na sljedecoj 8000, a na onoj iza 6500)... kad stadion osposobe za 4. kategoriju onda moraju jurisati ka tituli... do tada trebaju i moraju imati amnestiju za sve... osim za neizlazak u Evropu...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, benko21, Bordo10, Hilmo123, Levin, Orvel, Pablo11, ristagrad, Sarun, TefalTava i 60 gostiju.