Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

jopaa7
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la jopaa7 » 05 sep 2017, 20:25

Busta i dalje sa 3:0 :clap:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 20:30

Dobar Busta Bgm :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 sep 2017, 23:31

Sloana! [emoji144] [emoji144]

Kako igra crna sestra, bilo bi super da osvoji!

Evo sad poslusa intervju na svapskom ES sa Federerom, spreha Babuka svapski perfektno i bez akcenta sto mi je jako cudno za Svicarca jer oni vecinom bas odvratno pricaju njemacki.

Konacno nema u zrijebu Svaba/-ica i ovi konji malo posvecuju paznju i boljim igracima. Majku li im svapsku... :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 sep 2017, 23:33

Effenberg je napisao/la:Evo sad poslusa intervju na svapskom ES sa Federerom, spreha Babuka svapski perfektno i bez akcenta sto mi je jako cudno za Svicarca jer oni vecinom bas odvratno pricaju njemacki.
Zavisi da l' žele pričati hochdeutsch ili Suisse. Ako je ovo drugo - ugh. Baš je strahota za uši. Paranje. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la Effenberg » 05 sep 2017, 23:39

Monolog je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Evo sad poslusa intervju na svapskom ES sa Federerom, spreha Babuka svapski perfektno i bez akcenta sto mi je jako cudno za Svicarca jer oni vecinom bas odvratno pricaju njemacki.
Zavisi da l' žele pričati hochdeutsch ili Suisse. Ako je ovo drugo - ugh. Baš je strahota za uši. Paranje. [emoji38]
Ma ja i to. Ja ne znam kako ono mogu i smatrat jezikom uopste nit je gdje priznat u filologiji nit ista. Tako pricaju i na drzavnom TVu i svugdje oficijelno. Gutaju samoglasnike ama odvratno i jos se ponose tim seljackim akcentom. Koliko su ga izvrnuli i ne znaju normalno pricat i kad se trude. Tako da respekt za Babuku nije samo doktor za tenis vec i za jezike! [emoji144]

Ne znam kako je u dijelovima Svice gdje se prica talijanski i francuski jesul i njih izvrnuli? :rol:

Wawas francuski prica jelde ili obojica znaju sve te njihove jezike, zna li neko?

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 05 sep 2017, 23:48

Effenberg je napisao/la:
Wawas francuski prica jelde ili obojica znaju sve te njihove jezike, zna li neko?
Federeru je maternji jezik švicarski njemački, posto mu je mati iz južne afrike i engleski je pričao u kući zato onako bez onog tipičnog njemačkog akcenta priča engleski, a ne ko Thiem :) Francuski je počeo učit kad je ko teenager upisao tenisku akademiju koja se nalazila u francuskom dijelu Švicarske. A imas intervju-e njegove u Halle-u kako tečno priča njemački, gospodin baš :mrgreen:
Wawrinka zna samo francuski, tako da je za njihove standarde nepismen :mrgreen: :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 05 sep 2017, 23:52

Ma Wawrija bi prodavo gace na pijaci da nije posto teniser ko i onaj Rudiger! :rol:

S onom svojom blentavom heravom zurkom i u onom kariranom smijesnom sorcu! Vala svi mi nedostaju i Nole pa cak i Murrayev pusheraj al Vavrija nikako! :mrgreen:

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 06 sep 2017, 00:03

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:
Federeru je maternji jezik švicarski njemački, posto mu je mati iz južne afrike i engleski je pričao u kući zato onako bez onog tipičnog njemačkog akcenta priča engleski, a ne ko Thiem :) Francuski je počeo učit kad je ko teenager upisao tenisku akademiju koja se nalazila u francuskom dijelu Švicarske. A imas intervju-e njegove u Halle-u kako tečno priča njemački, gospodin baš :mrgreen:
Wawrinka zna samo francuski, tako da je za njihove standarde nepismen :mrgreen: :mrgreen:
Wawrinka zna i Ceski, pricao je na Ceskom jedan turnir. Osim Ceskog prica Francuski, Njemacki, Italijanski i Engleski. Malo li je?

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 06 sep 2017, 00:11

Chstal je napisao/la:
Fk_zeljo_1921 je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:
Wawrinka zna i Ceski, pricao je na Ceskom jedan turnir. Osim Ceskog prica Francuski, Njemacki, Italijanski i Engleski. Malo li je?
On ne zna beknut njemackog, pratio sam jedan intervju sto su radili neki nijemci sa njim i nekim njegovim jaranom švabom, ovaj odgovarao na njemackom a on na francuskom. A zna češki pričat, zaboravio sam spomenut, jer mu je stari od tamo. Talijanski ne vjerujem da zna pričat..

Ontopic:
Nakon US Opena, Zverev dolazi do 4. pozicije na ATP listi, ne znam kad je zadnji put neko dostigao tu poziciju, a da nije prosao 4. kolo nekog grand slama... Wawrinka osvajao grand slamove pa opet nije mogao iznad 3. pozicije :tokralju:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 sep 2017, 00:28

delko je napisao/la:
delinjo je napisao/la:protiv Federera sa WB Nadal nema ni promil sanse i to je Edin upravu ,e sad protiv ovog Federera pricam sad o US itekako ima sanse....ono sto raduje da Federer zadnja dva meca puno podigao nivo igre...i mislim da moze jos puno vise kako turnir ulazi u zavrsnicu,dok Rafa tu je na tom nivou koji se od njega i ocekuje....osim ona dva meca kad je malo sporije i laganije usao sve je bilo sigurno ,i nekako u ovom omjeru snaga sanse i jesu 50 : 50 ali ako Federer jos vise podigne nivo igre onda ce doci zaista na ovo Edinovo da nece imati promil sanse,uslovi su takvi jbg i za sve ce se pitati Federer u tom mecu...ali haj prvo da i j4edan i drugi prodju ove prepreke pa cemo talasati o tome :D
E tacno ovako i ja mislim :D Ovaj Federer je itekako ranjiv i bice tesko protiv Delpa a kamol' protiv Nadala :)
Ipak .... bel20ve :)
ma brate ...da on osvoji i ovo ...pa nek se Nadal poslije ganja kad se vrati Djokovic i Marej ....a babuka ce da uziva sa 20 GS titula.....zato nekako i ovo bi bilo strasno i odlicno da osvoji...cisto sa tog aspekta sto Rafa pored Djokovica i Mareja nema sanse da nakuca jos 5 GS titula :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 sep 2017, 02:41

Inače je Smarej poznata prijetnja Rafi na GSovima :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 sep 2017, 05:14

Ovaj Anderson je prava igracina. Usuti publiku ko mama kad bebicu malu usutka. Samo se cuje on i njegovo come-on. Morace Querrey sad dobro da zaostri lopatu ako sta hoce! [emoji38]

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2017, 06:19

kod žena oba meča u TB trećeg, to pod hitno treba ukinuti, ne samo na us openu nego i uopšte

querry-anderson do sada izvrstan meč

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2017, 06:34

jestamaji je napisao/la:kod žena oba meča u TB trećeg, to pod hitno treba ukinuti, ne samo na us openu nego i uopšte

querry-anderson do sada izvrstan meč
Šta treba ukinuti? Tb trećeg? Zbog čega pobogu? Da gledamo tri dana servis botove kako igraju meč?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2017, 06:38

da, TB u odlućujućem

pa nek igraju, toliko para zarađuju da mogu odigrati tih par gemova ekstra. to je i uvedeno na pritisak igrača da sačuvaju svoje guzice od par ekstra gemova

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 06 sep 2017, 06:41

jestamaji je napisao/la:da, TB u odlućujućem

pa nek igraju, toliko para zarađuju da mogu odigrati tih par gemova ekstra. to je i uvedeno na pritisak igrača da sačuvaju svoje guzice od par ekstra gemova
Ja bih to uveo na svaki GS..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2017, 06:53

minimalno na GS

ovo bi moglo otići u pet setova, dosad ponjabolji meč

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 06 sep 2017, 07:52

izvrstan meč, šteta da nismo dobili peti!!!

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 06 sep 2017, 07:53

I ja sam navijao za peti set iako mi je Anderson drazi, igra izvrsno, mislim da je favorit protiv Buste!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 06 sep 2017, 08:11

jestamaji je napisao/la:da, TB u odlućujućem

Slazem se. To je jedino efektivno sredstvo da se spasi tenis od botova. Nek igraju do 70:68 ko Mahut i Isner kad imaju samo jednu stranu igre a s drugom veze nemaju. Pa nek krepu sl.mec ko ih yebe. Nek nauce retern.

Btw. Dobar mec ove dvojice, vjerovao sam da moze Kevin uzeti i neka je, nisu botovi koliko sam mislio, bar ne u ovoj formi i ovo gore napisano se odnosi na tukce ko Karlovica, Grotha i tako te sto samo na servu znaju zaobadat ko trutovi a na retern qurcina. Ova dva su bar pokusavali i bilo je nekih brejkova. Kevin cak 3 minija u TB 3.seta spasio i 5 set lopti dosao sa 6:1 na 6:6 al ipak ispustio taj set.

Amerikanci pokazali jos jednom da su djubrad, pljeskati i vristati izmedju 1.e i 2.e serve i na duple greske samo mogu magarci.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.