Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Rokoko87
Kontakt:

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la Rokoko87 » 05 sep 2017, 18:29

Rubio i Hernangomez pokazali Babi i Shishiju kako se igra u ključnim momentima.
E čuj Babo i Shishi :lol:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 sep 2017, 18:30

Dobro je, zadovoljan. Da imamo centra pravog bar. Nema veze, Rusi/Turci - svejedno.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 sep 2017, 18:30

A dobro, nije ni ovo loše. Može se. Još da ima skoka, pih..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2017, 18:31

Epidaurus je napisao/la: 100% :lolno:
gledaš li ti meč
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 sep 2017, 18:32

Dobra utakmica. Spanci zasluzeno. Hrvatska je pruzila dobar otpor. Puno minuta za Sarica i BB...
Za sada egal izmedju Rusije i Latvije.
Next- forza italia :opaopa:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 sep 2017, 18:32

Dobro su se šibali, yebiga fali taj centar i kontrola skoka, opet kad skontaš da je Šarić sa Žorićem parirao braći Hernangomez i Gasol, onda zaslužuju veliki respekt bez obzira na ovaj poraz.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 sep 2017, 18:33

DANTES je napisao/la:
gledaš li ti meč
10 razlike Spaniju s bracom mogu samo Ameri dobit, osim njih niko vise.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 sep 2017, 18:33

Lillard je napisao/la:Dobro je, zadovoljan. Da imamo centra pravog bar. Nema veze, Rusi/Turci - svejedno.
Ne bih htio Turke. Kakvi god da jesu, igraju doma. Uvijek nabrijani i fanatični, a publika ih može ponijeti.
I dan danas mi je u sjećanju utakmicu u Istanbulu od prije 16 godina kad smo na poluvremenu vodili 19 razlike i na kraju izgubili. Četvrtfinale. zato ne bih Turke.

A tko nam je treći centar?
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 05 sep 2017, 18:34

manjak kreativnosti u napadu,ali volio bi da sam vidio Bendera u završnici nek se kali
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 sep 2017, 18:36

dobra utakmica . hrv jako dobra . samo nije mi jasno pravljenje faula na 28 s do kraja na -1 mislim da je Saric cuo odma Acu al da mu je rekao nije mi jasno zasto faul . mislim da je logicno bilo braniti

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 05 sep 2017, 18:37

dubrava je napisao/la:
Lillard je napisao/la:Dobro je, zadovoljan. Da imamo centra pravog bar. Nema veze, Rusi/Turci - svejedno.
Ne bih htio Turke. Kakvi god da jesu, igraju doma. Uvijek nabrijani i fanatični, a publika ih može ponijeti.
I dan danas mi je u sjećanju utakmicu u Istanbulu od prije 16 godina kad smo na poluvremenu vodili 19 razlike i na kraju izgubili. Četvrtfinale. zato ne bih Turke.
Može kuratz, to meljemo s 20 razlike. Kakvi Turci, kakvi bakrači. Nema tu Datomea i Bogdanovića.
A tko nam je treći centar?
Buva.
Hayley <3

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2017, 18:37

Epidaurus je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
gledaš li ti meč
10 razlike Spaniju s bracom mogu samo Ameri dobit, osim njih niko vise.

:facepalm:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 05 sep 2017, 18:39

branimir85 je napisao/la:manjak kreativnosti u napadu,ali volio bi da sam vidio Bendera u završnici nek se kali
da, kreativnost. Al to je već stvar trenera, zar ne? Ako zadnje dvije minute u napadu igraju 1 na 5 na način da onaj tko vodi loptu s njom ulazi u reket pa uz dvojicu na sebe gađa na koš, onda je već to do trenera i organizacije igre.
A Aco uvijek isto igra, nebitno jel riječ o klubu ili reprezentaciji.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 sep 2017, 18:41

DANTES je napisao/la:

Jedna utakmica u Bog zna koliko dugo da su ozbiljno zachokeali, plus jos ta razlika nabijena na samom kraju kad su se Navarro i Calderon poceli ispucavat. Koliko su Francuzi igrali dobru odbranu, toliko su i Spanci fulali sve zivo tu.

Sigurno bi se braca usrala strasnih Zubca i Zizica, izdominirali bi ih apsolutno :rol:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 05 sep 2017, 18:47

Aco lo stile forumski strucnjaci koji tijekom svakog velikog natjecanja pljuju po Rubiju.Da fauluraj ga,fulat ce bacanje :rol: :rol: Ajd kuzim da na forumu pljuju po njemu jel kao nema sut pa je po njima automatski odron od igraca,al da jedan izbornik ima isto misljenje i onakav timeout odradi ne znam jel smijesno il zalosno.Nevjerojatno jbt.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 sep 2017, 18:49

Epidaurus je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

Jedna utakmica u Bog zna koliko dugo da su ozbiljno zachokeali, plus jos ta razlika nabijena na samom kraju kad su se Navarro i Calderon poceli ispucavat. Koliko su Francuzi igrali dobru odbranu, toliko su i Spanci fulali sve zivo tu.

Sigurno bi se braca usrala strasnih Zubca i Zizica, izdominirali bi ih apsolutno :rol:
Aj yebote. Pa ovo je bila egal utakmica. Hrvati igrali sjajno, i izgubili su je baš jer nemaju centra. Pa Španija je imala po 5 napada zaredom čovječe. Ne bi Žižić i Zubac dominirali ali bi bar uhvatili koji skok više, poentirali koji put i bar malo poništiti ovu dominaciju. Što po prikazanom na ovom meču bilo dovoljno za finu pobjedu.. Ja ne govorim da bi njih Hrvatska mlatila, već govorim konkretno o ovom meču i odnosu snaga, i igre.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 05 sep 2017, 18:50

Ni ja nisam mogao vjerovati da trazi faul na njemu ili na Gasolu na -1 a 30 sekundi do kraja. Mislio sam da nisam najbolje razumio sta je Aco zelio da kaze.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 05 sep 2017, 18:53

Epidaurus je napisao/la:
Mirko je napisao/la:@ Epidaurus

E' jbg sad... Kuzmic drvo?! Ma daj... Protiv Letonaca u drugom poluvremenu i protiv Turaka je bio odlican. Jedan od zasluznijih za trijumfe. Drzao odbranu. Opravdava ulogu drugog centra. Jak je u ofanzivnom skoku. Djecko je potpisao za Real. Ne rade tamo bilmezi, nego ozbiljni ljudi... Bio u januaru MVP EL...
Srbija je u vanjskoj liniji debelo hendikepirana. Ne u reketu! Koliko je Teo bitan vidilo se najbolje 2013. kada ga nije bilo. Bogdan ove godine mora da prenosi loptu, gradi igru, poentira, istrci kontru, jedini da uzima trojku kad je bitno, resava i igra jos odbranu... Fali i Nedovic mnogo. U tranziciji pogotovo. Bogdanu se nema pravo ista pogovoriti!
A neozbiljno je porediti igrace iz raznih reprezentacija na osnovu uloge u svom timu... Svaka je drugacija konfigurisana... I nemaju sve podjednak individualni kvalitet u cjelini...
Drvo nego sta, igrao je i Salah Mejri u Realu pa to ne znaci da nije drvo. Odbrambeno je fin igrac al u napadu apsolutno ovisan o pasu playmakera. Ova visoka linija, cak i da su svi vanjski tu, ne bi mogla osvojiti titulu. Kuzimcu je mjera da bude 5. visoki ili cak ne bude u sastavu da su Radulja i Jokic spremni. Bircevic i Macvan takodjer jako tanko, gubitak Bjelice, pogotovo kad nemas ni Jokica, je nenadoknadiv. Na Olimpijadi se upravo nekako kompenziralo s Jokicem na 4 jer je momak doktor, sad kompenziras prosjecnim EL igracem i FIBA CL nivo igracem, dok na centru imas jednog ozbiljnog igraca ako pretendujes za napad na medalju.
Da se i 100% s ovim slozim, a ne slazem se, opet ce Bobi i Kuzmic mnogo vise rupa u reketu zakrpit', nego Jovic i Micic u organizaciji igre. A ni Guduric, Milosavljevic, Lazic nemaju kvalitet Markovica, Nedovica, Kalinica. Veliki je jaz u izjednacavanju hendikepa u unutrasnjoj i spoljnoj liniji!
Jedino je Lucic cak i pojacanje u odnosu na Simonovica... :kafa:

Prizeljkujem obracun u 1/8 finala: Spanija - Turska, utakmicu na noz i ludnicu na tribinama... :mrgreen:
A Turci da se drze niza na ovom EB: poraz - pobjeda - poraz - pobjeda - poraz - pobjeda - poraz... :lol:
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 sep 2017, 19:00

Bravo Latvija. :salut:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 05 sep 2017, 19:01

Mirko je napisao/la: Da se i 100% s ovim slozim, a ne slazem se, opet ce Bobi i Kuzmic mnogo vise rupa u reketu zakrpit', nego Jovic i Micic u organizaciji igre.
Sta fali Jovicevoj organizaciji igre?
Covjek ima 7 asistencija u prosjeku na 1 izgubljenu loptu, poslije Bogdanovica vam je najbolji igrac na prvenstvu.
Sinoc je odlicno i suterski odradio, igra dobru odbranu... ne znam sta mozes vise ocekivati od njega.

Ova utakmica Njemacka - Italija je patnja za oci :thumbdown:
BernardBarnjak je napisao/la:Bravo Latvija. :salut:
Da ti nisi malo okasnio? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.