NK TOŠK Tešanj

Moderator/ica: GracanicaAA

MVN1994
Kontakt:

Re: NK TOŠK Tešanj

Post Postao/la MVN1994 » 02 sep 2017, 18:19

atomac123 je napisao/la:
MVN1994 je napisao/la:Disciplinska komisija dala opomene Remetiću, Burekoviću i Saračeviću.

1 kolo

SARAČEVIĆ MUSTAFA, fizioterapeut NK „Tošk“ Tešanj, zbog prekršaja iz člana 68. DP NS/FS BiH (zanemarivanje obaveza) a vezano za nepoštivanje člana 21. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmici 1. kola Prve lige FBiH: NK „Iskra“-NK „Tošk“, kažnjava se OPOMENOM.

BUREKOVIĆ EMIR, službeni predstavnik NK „Tošk“ Tešanj, zbog prekršaja iz člana 68. DP NS/FS BiH (zanemarivanje obaveza) a vezano za nepoštivanje člana 21. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmici 1. kola Prve lige FBiH: NK „Iskra“-NK „Tošk“, kažnjava se OPOMENOM.

REMETIĆ IGOR, glavni trener NK „Tošk“ Tešanj, zbog prekršaja iz člana 68. DP NS/FS BiH (zanemarivanje obaveza) a vezano za nepoštivanje člana 21. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmici 1. kola Prve lige FBiH: NK „Iskra“-NK „Tošk“, kažnjava se OPOMENOM.

Izvor: S.portske.ba
Što?
Nemam pojma, treba vidjeti šta znači ovaj član 21. i član 68.?
Edit:
Član 21:
Za vrijeme odigravanja prvenstvenih utakmica u stadionu, pored terena za igru, u tehničkom prostoru moraju se nalaziti lica akreditovana od strane NS FBiH ili NS/FS BiH za takmičenje Prve lige Federacije BiH, i to:

1.Predstavnik kluba u odijelu,
2.Glavni trener,
3.Jedan ili dva pomoćna trenera,
4.Igrači,
5.Ljekar kluba,
6.Fizioterapeut.

U pogledu odijevanja lica u tehničkom prostoru obavezno se primjenjuju slijedeći standardi:

1. Predstavnik kluba u odijelu (sa kravatom ili ne, uz istaknutu akreditaciju izdatu od NS FBiH)
2. Glavni trener u odijelu (sa kravatom ili ne), ili trenerci kluba – sa PRO ili A trenerskom akreditacijom izdatom od strane Centra za edukaciju kadrova NS/FS BIH
3. Dva pomoćna trenera u trenerci kluba - sa PRO, A ili B trenerskom akreditacijom izdatom od strane Centra za edukaciju kadrova NS/FS BIH
4. Igrači u sportskoj opremi sa markerima
5. Ljekar kluba, odijelo ili trenerka
6. Fizioterapeut u trenerci kluba

U slučaju nepoštivanja navedenih uslova klub snosi disciplinsku odgovornost.

Klubovi Prve lige Federacije obavezni su imati minimalno jednog glavnog i jednog pomoćnog trenera u tehničkom prostoru sa odgovarajućom takmičarskom akreditacijom izdatom od strane NS/FS BiH.

Predstavnik kluba, glavni trener ili pomoćni trener ne mogu biti ista osoba. Navedena lica obavezna su posjedovati odgovarajuću
akreditaciju koju izdaje NS FBiH ili NS/FS BiH za tekuću takmičarsku
sezonu ili kalendarsku godinu.

Validnost izdatih potrebnih dokumenata mogu kontrolisati samo subjekti koji su ih i izdali, a delegat na utakmici utvrđuje njihovo posjedovanje, odnosno identitet lica.
Osobe sa spiska prijavljenih lica koje nemaju odgovarajuću akreditaciju, ne mogu se nalaziti u tehničkom prostoru, osim zamjenskih igrača.

Na klupi kluba Prve lige mogu sjediti glavni trener i treneri samo sa validnom TAKMIČARSKOM trenerskom AKREDITACIJOM Centra za edukaciju NS/FS BiH kao dozvolom za rad za određenu godinu.

Takmičarske akreditacije glavnog trenera i trenera moraju biti propisno ovjerene i validne za 2017. godinu (prvi dio sezone) a zatim i za 2018.
godinu (drugi dio sezone) od strane Centra za edukaciju kadrova NS/FS BiH.

Takmičarske akreditacije službenog predstavnika, komesara bezbjednosti, ljekara i fizioterapeuta kluba Prve lige FBiH validne su ako
su izdane od strane NS FBiH za takmičarsku/natjecateljsku 2017/2018 godinu.
Član 68:
Ko nogometnim/fudbalskim rukovodstvima i njihovim organima otežava istragu davanjem netačnih podataka će biti kažnjen:
• igrači nogometni/fudbalski radnik - novčanom kaznom od 500 do 2.000 KM;
• klub - novčanom kaznom od 2.000 do 5.000 KM.
Zbog neodazivanja na prvi poziv, ako je saslušanje neophodno radi utvrđivanja činjeničnog stanja, disciplinski organ može izreći suspenziju koja traje prema odredbama ovog Pravilnika.
JEDAN KLUB, JEDAN GRAD, JEDNA LJUBAV, JEDAN TOŠK.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 03 sep 2017, 16:00

Joj bilo bi dobro pokrit makar frtalj tribine da ne kisnemo, bila bi sigurno bolja posjeta i kad je kisa.
TŽV!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 sep 2017, 16:30

1 0 igman
Max Allegri

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 03 sep 2017, 17:28

Jel i sad mali TOSK a veliki Igman moj Remeticu stizi to kako znas u 2. pol il odlazi!!!
TŽV!

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 03 sep 2017, 17:53

Evo sad sam sa utakmice,došao ranije,kiša nas otjerala. Loš TOŠK brate dragi. Igman u prvoj akciji pogodio stativu a iz narednog kornera gol. Mogli su dati još 3-4 gola al eto dali su 2 samo. Ne znam ovo drugo poluvrijeme kako je,kažem opet,pobjegli smo od kiše,evo vidim da ste gol zabili. Da se razumijemo,nije ni Igman nešto,da li je to zbog terena lošeg ili nešto drugo,ne znam.
Support your local club !

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 03 sep 2017, 18:17

KonjicBOY je napisao/la:Evo sad sam sa utakmice,došao ranije,kiša nas otjerala. Loš TOŠK brate dragi. Igman u prvoj akciji pogodio stativu a iz narednog kornera gol. Mogli su dati još 3-4 gola al eto dali su 2 samo. Ne znam ovo drugo poluvrijeme kako je,kažem opet,pobjegli smo od kiše,evo vidim da ste gol zabili. Da se razumijemo,nije ni Igman nešto,da li je to zbog terena lošeg ili nešto drugo,ne znam.
Ma ne znam brate sta je s njima na strani majke mi, isto djeca kakva
TŽV!

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 03 sep 2017, 18:22

Eto ga, kraj, 2-1. Sad mogu da krenem:
ODLAZI REMETICU!!!
TŽV!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 sep 2017, 18:22

:bow:
atomac123 je napisao/la:
KonjicBOY je napisao/la:Evo sad sam sa utakmice,došao ranije,kiša nas otjerala. Loš TOŠK brate dragi. Igman u prvoj akciji pogodio stativu a iz narednog kornera gol. Mogli su dati još 3-4 gola al eto dali su 2 samo. Ne znam ovo drugo poluvrijeme kako je,kažem opet,pobjegli smo od kiše,evo vidim da ste gol zabili. Da se razumijemo,nije ni Igman nešto,da li je to zbog terena lošeg ili nešto drugo,ne znam.
Ma ne znam brate sta je s njima na strani majke mi, isto djeca kakva
Ma pusti pricu. Uzasni ste. Igman je trebao zabit barem 4 5 komada
Max Allegri

romaaaa
Kontakt:

Post Postao/la romaaaa » 03 sep 2017, 18:47

Nek nam je bog na pomoci daj boze da ostanemo u ligi realno tesko da cemo ostvarit opstanak.Izgubili smo od glavnih konkurenata Iskre i Igmana.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 03 sep 2017, 19:14

romaaaa je napisao/la:Nek nam je bog na pomoci daj boze da ostanemo u ligi realno tesko da cemo ostvarit opstanak.Izgubili smo od glavnih konkurenata Iskre i Igmana.
Ma nista od ovog, bitno se napit i napusit nargile, kako ih nije stid sponzore trazit i prosit za pare.
TŽV!

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 03 sep 2017, 19:34

Pobjedila nas velika ekipa koja nabija svaku loptu na Džafića, bez ikakve igre, akcije, koju vodi veliki stručnjak sa klupe Adis Obad. :tokralju: :tokralju:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 sep 2017, 19:37

MVN1994 je napisao/la:Pobjedila nas velika ekipa koja nabija svaku loptu na Džafića, bez ikakve igre, akcije, koju vodi veliki stručnjak sa klupe Adis Obad. :tokralju: :tokralju:
:lol: vala bas :tralala:
Max Allegri

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 03 sep 2017, 19:59

Igman je na svom terenu slavio veoma važnu pobjedu protiv TOŠK-a iz Tešnja. Domaći su poveli već u prvoj minuti preko Idriza Džafića, a u sudijskoj nadokandi pred odlazak na odmor mrežu gostiju zatresao je Ajdin Sultanić. U. 52. minuti gostiju smanjuju preko Muamera Kadušića, ali to je bilo sve što se tiče pogodaka u ovom meču.

FK Igman - NK TOŠK Tešanj 2:1 (2:0) FK Igman: Abdulahović, Kovačević, Lončarić, Zeljković, Sultanić, Blagojević, Šabanović, Džafić, Đono, Kozić, Drljević. Dizdarević, Navrboc, Hasanbašić, Hodžić, Mrguda, Kurdić, Kršić, Lukomirak, Kadušić, Hankić, Skulić.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/zvijezda ... vio/250518

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 sep 2017, 20:35

Izgubili ste u gostima, ne znam cemu tolika negativa. Vama je problem što imate težak raspored kući a u gostima ionako teško da možete do bodova.

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 03 sep 2017, 21:36

jasmin10 je napisao/la:Izgubili ste u gostima, ne znam cemu tolika negativa. Vama je problem što imate težak raspored kući a u gostima ionako teško da možete do bodova.
Nije stvar sto smo izgubili, izgubili smo mi i kod kuce od Rudara i u Bugojnu od Iskre pa im niko nije po rijeci rekao, cak su aplauzom ispraceni nakon izgubljene od Rudara. Stvar je u tome sto nas je Velez a evo sad i Igman u prvom poluvremenu oducio od fudbala. Ima se jos igrat, pretezak nam je raspored al nije to alibi za onakvu igru, nezalaganje, nezainteresovanost, mene dusa boli po 5 dana sebi ne dolazim a oni se opijaju po carsiji i zvalje one nargile. U tome je stvar.
TŽV!

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 03 sep 2017, 21:41

atomac123 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Izgubili ste u gostima, ne znam cemu tolika negativa. Vama je problem što imate težak raspored kući a u gostima ionako teško da možete do bodova.
Nije stvar sto smo izgubili, izgubili smo mi i kod kuce od Rudara i u Bugojnu od Iskre pa im niko nije po rijeci rekao, cak su aplauzom ispraceni nakon izgubljene od Rudara. Stvar je u tome sto nas je Velez a evo sad i Igman u prvom poluvremenu oducio od fudbala. Ima se jos igrat, pretezak nam je raspored al nije to alibi za onakvu igru, nezalaganje, nezainteresovanost, mene dusa boli po 5 dana sebi ne dolazim a oni se opijaju po carsiji i zvalje one nargile. U tome je stvar.
+ 1000.

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 03 sep 2017, 22:51

Izjava Igora Remetića poslije utakmice:
"Utakmica sa dva različita poluvremena. Katastrofalno loše otvaranje utakmice i primljeni pogodak iz prvog prekida igre, da bi sličan scenario bio i na samom kraju prvog dijela kada smo loše stajali po izgubljenoj lopti. Na pauzi smo se dogovorili da agresivnijom igrom i poštenim odnosom dresa koji nose pokušamo se vratiti iz rezultatskog minusa u čemu smo i uspjeli, ali nažalost za konačan preokret nije bilo koncentracije u prilikama koje smo imali. Čestitam Igmanu na pobjedi i našim navijačima na podršci koji su nas pratili i u Konjicu."
Ja mislio Rema dao ostavku, al jok, što bi kad ionako uživa veliku podršku uprave.:kafa:

SejoKejdura
Kontakt:

Post Postao/la SejoKejdura » 04 sep 2017, 14:06

Daj te ljudi kako mozete biti toliko negativno nabrijani, bitno je da Rema ima podrsku uprsve, oni znaju kolilo mogu i sta hoce. Oni su ga i postavili a momci rade sjajan posao. A mi navijaci nismo coravi, vidimo koliko nas klub moze...podrzimo svi ove momke. Rade koliko mogu, budimo uz njih.
TŽV
TŽV !!!

MVN1994
Kontakt:

Post Postao/la MVN1994 » 04 sep 2017, 21:26

Tek sad baci pogled na izmjene koje je Igor napravio protiv Igmana. Svaki komentar je suvišan. :roll: :facepalm:
slika

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 04 sep 2017, 22:16

MVN1994 je napisao/la:Tek sad baci pogled na izmjene koje je Igor napravio protiv Igmana. Svaki komentar je suvišan. :roll: :facepalm:
slika
Ma ja, normala. Umjesto da napravi isto kao protiv Čapljine, on sve naopako
TŽV!

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.