BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

boomerang5
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la boomerang5 » 02 sep 2017, 23:52

kakvu je priliku propustio...da se ne lazemo, danas je po meni bio bolji od rusa i trebao je ovo proci, opet je ispao samo na luzerski mentalitet...čim se stvore neka očekivanja od njega, odmah puša
Zadnja izmjena: boomerang5, dana/u 02 sep 2017, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 02 sep 2017, 23:52

Ovo je jedan od onih mečeva kad sam sebe dobije. Imao ga je ali đaba uvijek nađe neki način da izgubi poen, break...

Sasvim normalno što je tražio prekid, ako je klizavo ne može se igrati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 sep 2017, 23:52

Damir samo da je rođen u recimo Njemačkoj, sa malo više pobjedničkog mentaliteta i manje priče na terenu već bi bio u top 10, ali ovako ništa ostaje nam da plačemo zbog poena na 40:15 i zbog sudije koji je moro radit korekciju a nije vidio na vrijeme šut. Ali opet kažem nije gotovo dok te ne ogasule, vratiće se Damir još jači.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 02 sep 2017, 23:53

StevieG8 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem onaj izlazak na mrezu na 40:15 da je uspio promasiti..
To je kljucni poen, imao je slobodnu dijagonalu, da je mirno odigra :crazy: Nazalost...
Treaba mu ipak cestitati na svemu sto nam je pruzio u zadnjih mjesec dana, a ne pljuvati po njemu. Bas bih volio upoznati ovih nekoliko tipova koji ga kite najgorim epitetima, da vidim te moralne velicine :thumbdown:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 02 sep 2017, 23:53

Damir dobar, stalozen sad pri kraju. Steta sto mu nije prosla ova takticka zamisao.

Rus ruzan ko lopov.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 02 sep 2017, 23:54

Moze pricati ko sta hoce ali ti si autenticni ambasador Bosne i Hercegovine.
U Damcinom liku svijet moze upoznati kulturu, tradiciju, mentalitet i prilike u nasoj zemlji bez da je ikad posjete :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 02 sep 2017, 23:55

Kakvu je samo priliku propustio, šteta.
Sad na zaslužen odmor.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 02 sep 2017, 23:55

coelho41 je napisao/la:Damir samo da je rođen u recimo Njemačkoj, sa malo više pobjedničkog mentaliteta i manje priče na terenu već bi bio u top 10, ali ovako ništa ostaje nam da plačemo zbog poena na 40:15 i zbog sudije koji je moro radit korekciju a nije vidio na vrijeme šut. Ali opet kažem nije gotovo dok te ne ogasule, vratiće se Damir još jači.
Cekaj, ti zelis reci da Damir ima luzerski mentalitet zato sto je rodjen u BiH? :rol:

Volvic
Kontakt:

Post Postao/la Volvic » 02 sep 2017, 23:55

Unofficialpage je napisao/la:Ovo je jedan od onih mečeva kad sam sebe dobije. Imao ga je ali đaba uvijek nađe neki način da izgubi poen, break...

Fazon je u tome kako je trazio. Dere se na nasem jeziku na nju. svaku loptu non stop komentarise. zaista grozno ponasanje :facepalm:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 02 sep 2017, 23:56

boomerang5 je napisao/la:kakvu je priliku propustio...da se ne lazemo, danas je po meni bio bolji od rusa i trebao je ovo proci, opet je ispao samo na luzerski mentalitet...čim se stvore neka očekivanja od njega, odmah puša
To je to.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 sep 2017, 23:56

Sve u svemu treba biti zadovoljan, i on i mi, odigrao je mjesec dana zaista odličnog tenisa, najboljeg tenisa u karijeri, uzeo fine pare i sad nek' ide na zasluženi odmor.

A ove moralne vertikale bih volio vidjeti u situaciji da se bore za stotine hiljada dolara, najveći profesionalni uspjeh u životu, da vidimo te "ljudske manire" u njima. Hajde da prosječni Švabo pljuje po njemu, al' kad prosječni Bošnjo pljuje po njemu u takvoj situaciji, e to već prelazi u komediju :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 02 sep 2017, 23:58

NoName je napisao/la:
boomerang5 je napisao/la:kakvu je priliku propustio...da se ne lazemo, danas je po meni bio bolji od rusa i trebao je ovo proci, opet je ispao samo na luzerski mentalitet...čim se stvore neka očekivanja od njega, odmah puša
To je to.
Kako neko moze biti bolji a izgubiti 3-1? Pa nije fudbal jebote. Bio je bolji al ga kostao mentalitet. Kao da taj mentalitet nije dio ukupne kvalitete igrace, i to u tenisu ogroman dio.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 sep 2017, 23:58

Kajzer10 je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:Damir samo da je rođen u recimo Njemačkoj, sa malo više pobjedničkog mentaliteta i manje priče na terenu već bi bio u top 10, ali ovako ništa ostaje nam da plačemo zbog poena na 40:15 i zbog sudije koji je moro radit korekciju a nije vidio na vrijeme šut. Ali opet kažem nije gotovo dok te ne ogasule, vratiće se Damir još jači.
Cekaj, ti zelis reci da Damir ima luzerski mentalitet zato sto je rodjen u BiH? :rol:
Da, pogotovo što je rođen uz rat i što je odrastao u uslovima poslijeratne BH.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 02 sep 2017, 23:59

Unofficialpage je napisao/la:Ovo je jedan od onih mečeva kad sam sebe dobije. Imao ga je ali đaba uvijek nađe neki način da izgubi poen, break...

Dupla greska na vaznom poenu u matchu I onaj volej u jos vaznijem poenu u matchu a znas ko dobije vazne poene I pobjedi I tu nema kalkulacije .

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 03 sep 2017, 00:00

Mislim da je ovo maksimum od Damira, ovo je njegov domet i to je to.

Solidan igrac tj naš najbolji igrac al prosjecan u svijetu koji se vrtio među 50-100 i ništa više od toga.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 03 sep 2017, 00:05

Nemam ništa protiv Damira i stvarno respect prema svemu sto je postigao, prema novcu koji je zaradio baveći se sportom i stvarno nema smisla da pljujem njegove teniske sposobnosti kad znam da bi me nogom pobijedio u bilo kojoj varijanti tenisa. Samo mi se ne sviđa taj njegov mentalitet i ponašanje jer mislim da kad bi bar malo smirio svoju psihičku stranu mogao bi postići još više. Ovaj potez s prekidom je imao sreće što mu je i Čičkušićka progledala kroz prste a rijetko koji sudija bi to dopustio. Ne želim ni da zamislim Damira kako servira za meš a protivnik traži prekid zbog kiše koje skoro i da nema. Na kraju mu se to i vratilo s onom sudijskom greškom i nadam se da će se ubuduće kloniti takvih stvari.

Rubljev je ogroman talenat a treba i Damiru odati priznanje jer se i pored svih njegovih breakova na podlozi koja apsolutno godi Rubljevu odlično držao, da ne spominjem i umor nakon odigranog turnira u Winston Salemu. Sve u svemu Džumi pare u džep, Dejanu pod ruku i na kakav fin odmor.
Zadnja izmjena: StevieG8, dana/u 03 sep 2017, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 03 sep 2017, 00:06

coelho41 je napisao/la:
Po toj genijalnoj teoriji, svaki sportista iz Njemacke bi trebao imati pobjednicki mentalitet, a svaki sportista iz BiH luzerski sto uopste nije tako. Drzava u kojoj se rodis, zivis moze biti faktor kod mnogih drugih stvari, poput uslova i slicno ali kad je menlitatet u pitanju to je do tebe.
NIje da nemamo vrhunskih sportista koji mozda nemaju pobjednicki ali sigurno nemaju ni luzerski mentalitet.
Rodjen uz rat. Ok. Rodjen i Dzeko pa nije propuha u glavi. Rodjen i Modric pa znamo o tom Modricu sve. I po Djokovicu padale bombe i tako dalje, kad bi se malo vise pozabavio sa tim, vjerovatno bi nasao puuuno sportista koji su iz siromasnih drzava ili rodjeni u ratu a nisu propuha u glavi.
Raonffa je napisao/la:Sve u svemu treba biti zadovoljan, i on i mi, odigrao je mjesec dana zaista odličnog tenisa, najboljeg tenisa u karijeri, uzeo fine pare i sad nek' ide na zasluženi odmor.

A ove moralne vertikale bih volio vidjeti u situaciji da se bore za stotine hiljada dolara, najveći profesionalni uspjeh u životu, da vidimo te "ljudske manire" u njima. Hajde da prosječni Švabo pljuje po njemu, al' kad prosječni Bošnjo pljuje po njemu u takvoj situaciji, e to već prelazi u komediju :)
Vala ne vidim cime biti zadovovljan. Ono, nije puno razocarao pa hajmo biti zadovoljni. Izgubio od tenisera priblizne kvalitete 3-1, sta je tu dobro?

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 03 sep 2017, 00:08

Steta,velika steta...2,3 super vazna poena u zadnja dva gema otisla vani i kraj. Jasno je da ima tenis u rukama,ali mirnocu u glavi moooora imati barem duplo vecu ako misli jos ici gore. Mozemo ga pljuvat mozemo ga braniti,cinjenica je da momak iskljucivo svojim radom postao milioner u 26oj godini iz bih. A nije ukro i nije u stranci.

Ps. Onaj poen kad ga nema u kadru a loptica se vraca rusu,hahahaha.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 sep 2017, 00:10

Kajzer10 je napisao/la:
Vala ne vidim cime biti zadovovljan. Ono, nije puno razocarao pa hajmo biti zadovoljni. Izgubio od tenisera priblizne kvalitete 3-1, sta je tu dobro?
A inače stalno igra po 18 mečeva u mjesec dana (14 pobjeda), od čega uđe u dva finala (challanger i ATP), te jedno ATP polufinale, plus 3. kolo Grand Slama, sve to u mjesec dana, ranking karijere, nivo na kojem smo navikli gledati Damira?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 03 sep 2017, 00:11

Kajzer10 je napisao/la:
coelho41 je napisao/la:
Po toj genijalnoj teoriji, svaki sportista iz Njemacke bi trebao imati pobjednicki mentalitet, a svaki sportista iz BiH luzerski sto uopste nije tako. Drzava u kojoj se rodis, zivis moze biti faktor kod mnogih drugih stvari, poput uslova i slicno ali kad je menlitatet u pitanju to je do tebe.
NIje da nemamo vrhunskih sportista koji mozda nemaju pobjednicki ali sigurno nemaju ni luzerski mentalitet.
Rodjen uz rat. Ok. Rodjen i Dzeko pa nije propuha u glavi. Rodjen i Modric pa znamo o tom Modricu sve. I po Djokovicu padale bombe i tako dalje, kad bi se malo vise pozabavio sa tim, vjerovatno bi nasao puuuno sportista koji su iz siromasnih drzava ili rodjeni u ratu a nisu propuha u glavi.
Generališeš i lutaš od onog što sam ja rekao, svi naši sportisti imaju luzerski mentalitet. A nije nemoguće bit uspješan i imat luzerski mentalitet, nit je nemoguće bit uspješan iz naše države.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.