Eurobasket 2017
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Eurobasket 2017
Šta radi ovaj Bogdanović u drugom poluvremenu? Ne gledam pa bih volio da mi neko objasni
Zao mi ovog 'malog' Finca, nadam se samo da nije nesto opasno u pitanju. Brutalnu partije je odigrao, a neka eventualna teza povreda mu nikako ne ide u prilog. 
Aco izgleda i dalje trazi 'pravu' petorku. Bez Bojana bi i protiv ovakve Rumunije bilo problema.
Tesko je od ekipe koja fakticki nema centra (Zorica ce iole ozbiljniji centar staviti u dzep, a Planinic, niti je u formi, a nije vala ni neki kvalitet) ocekivat nesto puno. Nece ih moci dva igraca dovesti do zeljenog rezultata, to je sigurno. A, siguran sam da nemaju bas male apetite.

Aco izgleda i dalje trazi 'pravu' petorku. Bez Bojana bi i protiv ovakve Rumunije bilo problema.
Tesko je od ekipe koja fakticki nema centra (Zorica ce iole ozbiljniji centar staviti u dzep, a Planinic, niti je u formi, a nije vala ni neki kvalitet) ocekivat nesto puno. Nece ih moci dva igraca dovesti do zeljenog rezultata, to je sigurno. A, siguran sam da nemaju bas male apetite.
Luka Doncic do sada nista nije pokazao,slobodno Mozemo reci da nije nikako napredovao od prosle godine.Dragic
Sved malo bolji u duelu od Bogdana
Paul Gasol moze i sa 45 godina igrati euroligu.

Sved malo bolji u duelu od Bogdana

Steta sto nije od ove sezone poceo.lumani je napisao/la:Paul Gasol moze i sa 45 godina igrati euroligu.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Steta sto nije od ove sezone poceo.[/quoteKawhi je napisao/la:lumani je napisao/la:Paul Gasol moze i sa 45 godina igrati euroligu.
Cudi me da nece.
Pa jer ima budala koje ce mu davati 16 miliona godisnje da vristi po NBA reketima.lumani je napisao/la: Cudi me da nece.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
lumani je napisao/la:Luka Doncic do sada nista nije pokazao,slobodno Mozemo reci da nije nikako napredovao od prosle godine.Dragic![]()
Sved malo bolji u duelu od BogdanaPaul Gasol moze i sa 45 godina igrati euroligu.
Sto si to zakljucia na osnovu ove 2 utakmice

andro234 je napisao/la:lumani je napisao/la:Luka Doncic do sada nista nije pokazao,slobodno Mozemo reci da nije nikako napredovao od prosle godine.Dragic![]()
Sved malo bolji u duelu od BogdanaPaul Gasol moze i sa 45 godina igrati euroligu.
Sto si to zakljucia na osnovu ove 2 utakmice![]()
Ne skakao sam kao vi kada je igrao dobro u prijateljskim...Pricam o napredovanju..Nego reci mi ti sta je popravio?
Pošto danas napisah da ću pokušati napraviti neku objektivnu listu na osnovu rezultata za rejting evropskih reprezentacija u košarci, evo liste koja uključuje rezultate u proteklom olimpijskom ciklusu, tj. od završetka OI u Londonu zaključno sa OI u Riju. Učešće na OI i SP je dodatno bodovano, s izuzetkom učešća WC (Grčka, Finska, Rusija) na SP 2014. Te vrijednosti sam značajno umanjio. Kvalifikacije za EB također uzete u obzir, samo manja vrijednost.
BiH je rezultatski u ovom periodu gotovo izjednačena sa Njemačkom, Poljskom, i Gruzijom, pa i Izraelom i Turskom. Na dnu također ima izjednačenih rezultatski ekipa (iznenađujuđe Mađarska i Austrija recimo). I mislim da bi generalno Eurobasket sa 24 ekipe koje su prve na ovoj listi bio bolji nego ovaj sad.
Zadnja izmjena: Hantraga, dana/u 02 sep 2017, 22:31, ukupno mijenjano 2 puta.
Sut, ulaz, obrana, kreacija uglavnom svakom segmentu igre, ima 18 godina normalne su oscilacije krenit ce ga sut vec sljedecu utakmicu najvjerojatnije. Ne na osnovu prijateljskih prijateljskih nisam kao ti da pisem kako nije napredovao jer je losije odigrao dvije utakmice, nego sezone u Realu.lumani je napisao/la:
Ne skakao sam kao vi kada je igrao dobro u prijateljskim...Pricam o napredovanju..Nego reci mi ti sta je popravio?
Svjetsko i olimpijsko srebro vrijede realno duplo vise od dva evropska srebra... Pa je tako besmisleno rangirati Litvaniju ispred Srbije.Hantraga je napisao/la:Pošto danas napisah da ću pokušati napraviti neku objektivnu listu na osnovu rezultata za rejting evropskih reprezentacija u košarci, evo liste koja uključuje rezultate u proteklom olimpijskom ciklusu, tj. od završetka OI u Londonu zaključno sa OI u Riju. Učešće na OI i SP je dodatno bodovano, s izuzetkom učešća WC (Grčka, Finska, Rusija) na SP 2014. Te vrijednosti sam značajno umanjio. Kvalifikacije za EB također uzete u obzir, samo manja vrijednost.BiH je rezultatski u ovom periodu gotovo izjednačena sa Njemačkom, Poljskom, i Gruzijom, pa i Izraelom i Turskom. Na dnu također ima izjednačenih rezultatski ekipa (iznenađujuđe Mađarska i Austrija recimo). I mislim da bi generalno Eurobasket sa 24 ekipe koje su prve na ovoj listi bio bolji nego ovaj sad.
Medjusobno:
Srbija - Spanija 1:2 / Srbija - Litvanija 1:1 / Srbija - Francuska 2:1...

Zadnja izmjena: Mirko, dana/u 02 sep 2017, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!
Sut, ulaz, obrana, kreacija uglavnom svakom segmentu igre, ima 18 godina normalne su oscilacije krenit ce ga sut vec sljedecu utakmicu najvjerojatnije. Ne na osnovu prijateljskih prijateljskih nisam kao ti da pisem kako nije napredovao jer je losije odigrao dvije utakmice, nego sezone u Realu.[/quoteandro234 je napisao/la:lumani je napisao/la:
Ne zelim reci da je nazadovao kao npr Bender ali bolji nije nego prosle godine.Problem kod njega i jeste odigra svaku 3,4 dobro..
Greška je to za Srbiju i Litvaniju, treba biti obratno, naravno. I vrednovao sam SP i OI duplo u odnosu na EB.Mirko je napisao/la:Svjetsko i olimpijsko srebro vrijede realno duplo vise od dva evropska srebra... Pa je tako besmisleno rangirati Litvaniju ispred Srbije.
Medjusobno:
Po nekom relativnom rangiranju, da ne objašnjavam bodovanje, Srbija ima 51 bod, a Litvanija 42 boda. Srbija, Francuska i Španija su uvjerljivo na prve tri pozicije. Čak bi se u zavisnosti od pondera dalo iskalkulisati da ove tri pozicije budu poredane na različite načine.
1. SpanijaHantraga je napisao/la:Greška je to za Srbiju i Litvaniju, treba biti obratno, naravno. I vrednovao sam SP i OI duplo u odnosu na EB.Mirko je napisao/la:Svjetsko i olimpijsko srebro vrijede realno duplo vise od dva evropska srebra... Pa je tako besmisleno rangirati Litvaniju ispred Srbije.
Medjusobno:
Po nekom relativnom rangiranju, da ne objašnjavam bodovanje, Srbija ima 51 bod, a Litvanija 42 boda. Srbija, Francuska i Španija su uvjerljivo na prve tri pozicije.
2/3. Francuska & Srbija - po slobodnoj procjeni poredati
4. Litvanija
P. S.
Svaka cast za trud.
?Mirko je napisao/la:U fudbalu zbog Engleza
Odluka o prosirenju je pala kratko nakon njihove eliminacije od Hrvata 2007. - 2:3 na Vembliju.SiamoNoi je napisao/la:?Mirko je napisao/la:U fudbalu zbog Engleza
Do tada o tome niko nije ni govorio u Evropi... U to doba je PL i rezultatski i marketinski bila ubjedljivo br. 1 u Evropi.
Dobra teorija zavjere.
Planinić idealan sa klupe da donese energiju kad bi imali dobrog prvog centra.Žorić komedija i protiv Rumunja iako mu Viki i Šapit pokušavaju nać nešto za pohvalit ga.Federer17 je napisao/la:Tesko je od ekipe koja fakticki nema centra (Zorica ce iole ozbiljniji centar staviti u dzep, a Planinic, niti je u formi, a nije vala ni neki kvalitet) ocekivat nesto puno. Nece ih moci dva igraca dovesti do zeljenog rezultata, to je sigurno. A, siguran sam da nemaju bas male apetite.
Čuj nije bolji nego prošle godine - on nije prva violina u Sloveniji i ima ograničenja u igri, kao u Realu, za razliku od našeg Muse koji to nema u repci. Poredi Musu u repci i sa cedevitom i sve ti je rečeno. Luka sa onakvim suigračima iz Reala opet nema podređenu ulogu nego je ravnopravan sa njima bez obzira na godine i iskustvo seniroske košarke. Slično je i sa njihovom repkom. Mislim, momak se nezasluženo od nekih članova ovdje diskvalifikuje, odnsono umanjuju mu se vrijednosti. Otvorite youtube i ukucajte njegovo ime i pogledajte komentare pa nešto pričajte.lumani je napisao/la:Sut, ulaz, obrana, kreacija uglavnom svakom segmentu igre, ima 18 godina normalne su oscilacije krenit ce ga sut vec sljedecu utakmicu najvjerojatnije. Ne na osnovu prijateljskih prijateljskih nisam kao ti da pisem kako nije napredovao jer je losije odigrao dvije utakmice, nego sezone u Realu.[/quoteandro234 je napisao/la:lumani je napisao/la:
Ne zelim reci da je nazadovao kao npr Bender ali bolji nije nego prosle godine.Problem kod njega i jeste odigra svaku 3,4 dobro..
- anonymousHD
- Kontakt:
Nemoj nas vrijeđati @lumani više s ovim oko Luke, shvatamo imaš neki retardirani pik na njega, ali imamo i mi oči i vidimo kakva je igračina Luka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.