FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

nikad_izvini
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la nikad_izvini » 29 avg 2010, 00:43

Vrlo bitna napomena. Nisu igrali Višća i E. Čolić. Dva veoma dobra i bitna krilna igrača. Ima i zimska pauza. NEMA ŠANSE da nakon nje možemo biti slabiji. Pod Osimom je to nemoguće. Ko je bio u Fojnici neka se sjeti Zebe protiv Olimpika i Zebe danas. Zeba uleće klizeće a mi vodimo 5:0. Zeba sad mnogo više trči. To nisu nebitne stvari. Samo ganola ;) Nije Amar blesav. A Zeba je majstor. Ček da se malo uklopi u ekipu :mrgreen: Očekujem više ovakvih utakmica. Dva poraza su nas naljutila. Strah od Želje. Strah od Manijaka :mrgreen:

Penal čist ko suza. Zeba gurnuo loptu, lopta prošla, golman ga amaterski pokupio. Drugi gol mi je malo nejasan al mi se čini da je golman prilikom (pokušaja) boksanja pogodio loptom našeg ili svog igrača te se ova odbila do Lazara koji je tada bio u "ofsajdu" :lol: Šta ima ofsajd. Niđe veze.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

baXuz
Kontakt:

Post Postao/la baXuz » 29 avg 2010, 00:45

Kad bi ovako igrali svaku gdje bi nam kraj bio. Po meni dva najbolja igraca veceras Zeba i Lazar (osim one sanse sto bi i moja baba realizirala). Zeba...vidi se da sve sa loptom zna, sta zamisli to i ucini i svaka rijec je suvisna. Lazar...covjek svojim odigravanjima izbaci po 2 njihova igraca. Odlicno se gradi i veceras ga navijaci podrzali poslije one propustene prilike sto je on kasnije zahvalio svojim golovima i dobrom igrom. Svi su odigrali dosta dobro ali bi jos izdvojio Svraku koji je po meni mozda jedan od najskolovanijih igraca u klubu. Svaka cast svima za vecerasnju utakmicu.

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 29 avg 2010, 00:48

Jel snimak na vogosci sutra
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 29 avg 2010, 00:50

slika

????????

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 29 avg 2010, 00:52

BlueIsTheColor je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la::lol:

Ono što me je oduševilo, pored maestralne igre Zajka Zebe jeste Marković. Igrač se ne može suditi po jednoj utakmici, ali, ako ovako nastavi, imamo desnog beka :mrgreen: Solidan u napadu, dobar u odbrani. Ne ispada, pametno se postavlja, dobar u duelu, brz. Prezadovoljan sam s likom. Nemoj me razočarati, pls :mrgreen:

Prije i poslije "sramnih" poraza sam isto pričao, pa nema razloga da mijenjam priču :mrgreen: Željo ove godine igra MNOGO BOLJE nego prošle godine u isto vrijeme. Ovakvom igrom, na Grbavici, teško da možemo izgubiti bodove. Tu ne računam njanje :mrgreen: Ipak je derbi. Ovo ostalo se neće dobro provesti na Grbavici. Samo da malo popravimo realizaciju u gostima. Jedva čekam utakmicu sa Širokim. Oni se nadigravaju, nisu mesari a to nama odgovara.

ZAJKO ZEBA popravlja fizičku spremu. Čuj nismo našli zamjenu za Bekrića :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima i onaj drugi dio prvenstva, tzv. plavo proljeće. Kad svi prođu pripreme, kad Amar to još uštima. Sve mi nešto toplo oko srca :mrgreen:

Kerla ko Matrix :mrgreen:
Šeha bez ijedne intervencije.

Jel sad neko misli da nismo našli dobre zamjene za Bekrića i Bučana :lol:

Što se posjete tiče, između 4-5 milja. Bolesnika. Al dobro je. Imamo stabilnu i solidnu brojku za PL. Realno su Zvijezda i Leotar neatraktivni protivnici. Protiv jačih ekipa ćemo (opet) tjerati ljude sa naših pozicija na Jugozapadu :mrgreen: Pa tačno se zna ko gdje stoji na Jugozapadu :mrgreen:

PS Purke je bio strašan :lol: Baš nam on fali kao što reče jedan genijalac :lol:

Lazar je zabio maestralan treći gol može pričati ko šta hoće ;)
Purketa je Kerla smoto ko Ficu u pet metara... :mrgreen:
Ali jok. Jučer meni se čini je lik, da ne prozivam bezveze, odgovorno tvrdio kako nam "Purke treba" :mrgreen: Ne može on meda s kašike. Kerla i Bogičević su ga blago rečeno pojeli za užinu.
Onda skontaš ko sve komentariše, filozofira i ljuti se kada mu napišeš da lupa gluposti :mrgreen: Isti je pisao da nam fali desni bek. Nakon četiri utakmice prvenstva :roll: Problem je što ima takvih masa. Zna on koga treba dovesti. Našem narodu ne treba puno da počne da pljuje. Taman ne izborili Europu, ovakvim Željom sa (pre)zadovoljan. A čisto sumnjam da možemo neizboriti, barem, Europu. Pa ne možemo uvijek fulati u gostima 100%-tne prilike i prazne golove ;)
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 avg 2010, 00:58

@ nikad izvini
upravu si za Markovica..i meni se pravo svidio :lol: bolji je defanzivno od Cole i Stane zajedno,ofanzivno sasvim korektno...mada ovaj Leotar nije mjerilo,ali vidi se da je skolovan igrac...
Kad pocnu igrati Visca i Colic (drugi :) )jos Beslija,Zeba,Svraka u sredini,neznam ko ce nam moci parirati u sredini,jer fakat sve majstor do majstora,neznas ko je bolji i ne treba nam bolji napadac od Lazara :mrgreen: ...s nijm cemo komotno prekucati ligu,samo da ne bude povreda

P.S ceveras slabo pljuvaca,sve dobro i Amar,Lazo,Zujo :mrgreen:
1921-2011

register
Kontakt:

Post Postao/la register » 29 avg 2010, 00:58

BABO je napisao/la:slika

????????
Lijevo lik je bio Ivici prevodilac, gledo sam neke press konferencije tako da se sjecam, a ova druga dvojica sigurno neki Japanski novinari..

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 avg 2010, 01:00

register je napisao/la:

????????
Lijevo lik je bio Ivici prevodilac, gledo sam neke press konferencije tako da se sjecam, a ova druga dvojica sigurno neki Japanski novinari..
Ovaj u sredini ja se smijem zakleti,da je neki fudbaler ;) vidi mu se sjaj u ocima,da gori da zaigra u dolini :mrgreen:
1921-2011

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 29 avg 2010, 01:03

i meni ovaj u sredini baca na fudbalera... da ovo nijb to pojacanje o kojem se pricalo?

jocker12
Kontakt:

Post Postao/la jocker12 » 29 avg 2010, 01:03

????????
A ovaj desni je 100% Jackie Chan :D

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 29 avg 2010, 01:06

Zna li ko, koje jos sjedio na klupi osim Peraka, Stanica i Savica koji su usli u igru?
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 29 avg 2010, 01:08

Hahahahah. Cuj Jackie Chan.. 8-) :lol:

Ma bice posjeta veca kad se malko proljepsa vrijeme, kad se studenti vrate u grad (cca 1000 ljudi), kad dodju bolji protivnici.. Ovo je normala, pitara bi bilo 500.. :D :D

Ova pobjeda daje ohrabrenje, ali opet i tjera na suzdrzanost, jer ukoliko ne dobijemo Siroki, djaba nam pobjeda.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 29 avg 2010, 01:08

register je napisao/la:

????????
ako je Ivicin prevodilac, onda je to Zen Chida, inace navijac Zelje. ;)

citat o njemu iz Slobodne Bosne:
Nekadašnji beogradski student, ratni dopisnik nekoliko japanskih medija iz Mostara i Bosne i Hercegovine, bio je službeni prevodilac Nogometnog saveza u vrijeme dok je Ivica obavljao dužnost japanskog selektora. „I navijam za Željezničar, još od kada sam došao studirati u Beograd, 1989. godine“, ponosno će Zen.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 29 avg 2010, 01:09

amerosm je napisao/la:Ja se opet ponavljam, Amar Osim mora u ova tri dana dovesti kvalitetnog napadaca. Sada je manje vazno je li 8-0 ili mozda 12-0, opet su tri boda na papiru, a sutra ce doci utakmica gdje ce ovaj jedan zicer odlucivati, pa cemo onda vidjeti kako ce raspolozenje biti. Ja vjerujem Amaru Osimu i siguran sam da ce on donijeti najbolju odluku, a iz njegovog interviju izmedju redova se da naslutiti sta covijek misli.
Po meni je bukvalno rekao da Lazar popovic zna postici gol, ne bi gubili protiv Travnika i Slobode, i Leotar bi nakantali 15-0. Mozda je neko drugacije protumacio, no ja sam jedino ovo znao zakljuciti.
I ja sam ovako razumio i vidio ovu tekmu. To je suština.
Bilo je fino večeras, kako može biti drugačije uz ovolike golove. Marković solidan za debitantsku tekmu. Ostalo manje-više standard (Zeba je samo dokaz'o ono što mi od njega očekujemo i vjerujemo da može) pa i navedeni promašaji koji su za određene pojedince sastavni dio njihovog nastupa. Da nam je još kakvog dobrog napadaća, smirio bi se. Ovako mi nekako uvijek ostane ono neko ali. Koliko jednoj ekipi znači kad ima jedan igrać (kao što je Zeba) koji odskače od prosjeka. Zamislite kako bi to bilo da ih ima više mada i Mirso odskače što je evidentno.
Posjeta solidna obzirom na okolnosti (protivnik, vrijeme, nije dovoljno termin bio odmaknut od iftara - moje mišljenje 20.45 bi bila gida što se vidjelo i po kašnjenju raje , dva vezana poraza itd.).
Idemo dalje, nakon ove tekme ako ovako nastavimo mislim da ne bi trebalo biti zime za Evropu. Za titulu (ako se nešto dramatično ne promjeni barem na polusezonskoj pauzi) ipak nemamo dovoljno kvalitetan kadar prije svega što nemamo napadača kakvog jedna ozbiljna ekipa treba da ima. Imam pravo do srijede da se barem nadam da nam šta kvalitetno uleti.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 29 avg 2010, 01:10

Glupostima se zamarate,osmica je legla meni su veceras Beslija i Zeba bili najbolje,ako nisam pogrijesio Beslija tri asistencije veceras...ko nije veceras dosao iskreno ne treba nikad ni dolaziti sto se mene tice ;)
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

bhrocky

Post Postao/la bhrocky » 29 avg 2010, 01:18

sajo10 je napisao/la:Zna li ko, koje jos sjedio na klupi osim Peraka, Stanica i Savica koji su usli u igru?
Guso, B. Colic, Spahic i Pehilj

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 29 avg 2010, 01:19

Olimpik - Željo 1:7
Željo - Vrbanjuša (ili Đerzelez, nisam siguran) 7:1
Željo - Posušje 7:1

Taj skup najvećih pobjeda Želje koje sam gledao uživo je noćas oboren. Hvala!

Iako su bili zreli za dvocifrenu pobjedu, ali eto....
Zadnja izmjena: elSaik, dana/u 29 avg 2010, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.

BlueIsTheColor
Kontakt:

Post Postao/la BlueIsTheColor » 29 avg 2010, 01:24

nikad_izvini je napisao/la:
BlueIsTheColor je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la::lol:

Ono što me je oduševilo, pored maestralne igre Zajka Zebe jeste Marković. Igrač se ne može suditi po jednoj utakmici, ali, ako ovako nastavi, imamo desnog beka :mrgreen: Solidan u napadu, dobar u odbrani. Ne ispada, pametno se postavlja, dobar u duelu, brz. Prezadovoljan sam s likom. Nemoj me razočarati, pls :mrgreen:

Prije i poslije "sramnih" poraza sam isto pričao, pa nema razloga da mijenjam priču :mrgreen: Željo ove godine igra MNOGO BOLJE nego prošle godine u isto vrijeme. Ovakvom igrom, na Grbavici, teško da možemo izgubiti bodove. Tu ne računam njanje :mrgreen: Ipak je derbi. Ovo ostalo se neće dobro provesti na Grbavici. Samo da malo popravimo realizaciju u gostima. Jedva čekam utakmicu sa Širokim. Oni se nadigravaju, nisu mesari a to nama odgovara.

ZAJKO ZEBA popravlja fizičku spremu. Čuj nismo našli zamjenu za Bekrića :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ima i onaj drugi dio prvenstva, tzv. plavo proljeće. Kad svi prođu pripreme, kad Amar to još uštima. Sve mi nešto toplo oko srca :mrgreen:

Kerla ko Matrix :mrgreen:
Šeha bez ijedne intervencije.

Jel sad neko misli da nismo našli dobre zamjene za Bekrića i Bučana :lol:

Što se posjete tiče, između 4-5 milja. Bolesnika. Al dobro je. Imamo stabilnu i solidnu brojku za PL. Realno su Zvijezda i Leotar neatraktivni protivnici. Protiv jačih ekipa ćemo (opet) tjerati ljude sa naših pozicija na Jugozapadu :mrgreen: Pa tačno se zna ko gdje stoji na Jugozapadu :mrgreen:

PS Purke je bio strašan :lol: Baš nam on fali kao što reče jedan genijalac :lol:

Lazar je zabio maestralan treći gol može pričati ko šta hoće ;)
Purketa je Kerla smoto ko Ficu u pet metara... :mrgreen:
Ali jok. Jučer meni se čini je lik, da ne prozivam bezveze, odgovorno tvrdio kako nam "Purke treba" :mrgreen: Ne može on meda s kašike. Kerla i Bogičević su ga blago rečeno pojeli za užinu.
Onda skontaš ko sve komentariše, filozofira i ljuti se kada mu napišeš da lupa gluposti :mrgreen: Isti je pisao da nam fali desni bek. Nakon četiri utakmice prvenstva :roll: Problem je što ima takvih masa. Zna on koga treba dovesti. Našem narodu ne treba puno da počne da pljuje. Taman ne izborili Europu, ovakvim Željom sa (pre)zadovoljan. A čisto sumnjam da možemo neizboriti, barem, Europu. Pa ne možemo uvijek fulati u gostima 100%-tne prilike i prazne golove ;)
A jesil primijetio da veceras nema pljuvaca i licenciranih trenera i skauta??? Bas me cudi kako? :D valjda cekaju snimak na Vogosci da vide ko je dao pogresan pas ili fulio zicer, jer vjerovatno u Dolini nisu bili... Ujutro ocekuj paljbu na Lazu i njegovu sansu... hebes hat-trick kad fulis jednu sansu...
Ova ekipa je odlicna... Markovic je polozio prijemni :mrgreen: Ceka se Colic... ugl, sve mirise na plavo proljece, mada mislim da bi mogli imati, ako ne pole position, onda makar drugo-trece mjesto na polusezoni sa zaostatkom sa najvise 4 bobe...
...ni države, ni vlasti sve, nisu mogle da te ugase, jer stojimo, prkosimo, u srcima te našim nosimo..

ulaznica
Kontakt:

Post Postao/la ulaznica » 29 avg 2010, 01:27

Sta je ovo ? Jel Leotar igrao u vasim dresovima? :shock:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 29 avg 2010, 01:29

markovic je odigro dobro ali ova utakmica nije mjerilo,ljudi nisu presli centar ni napali,mislim da nisu imali udarca na go u prvom poluvremenu
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Brkooo, Kajkutenjoyer, Pablo11 i 77 gostiju.