FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Zenzo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Zenzo » 27 avg 2017, 10:31

Dobro smo mi sinoc prosli, sreca ide ova pauza da se nasi dozovu.
- Zeljeznicar -

skrbamaca
Kontakt:

Post Postao/la skrbamaca » 27 avg 2017, 11:11

Bio sam na tekmi, ali pored svih nastojanja nisam uspio vidjeti ko igra po lijevoj strani osim Projica, ako neko moze da mi napise bio bih zahvalan. Hvala.
A sto se nase djece tice, nemoj Adzeme hljeba ti vise
Fali im i centimetara i kila

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 avg 2017, 11:16

LjoZee je napisao/la:Ova ekipa nije za prvo mjesto. Sto se prije pomirimo s tim bit ce nam lakse.
Kad se pomirim sa tim, prestaću pratiti Želju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zeljo92
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo92 » 27 avg 2017, 11:24

Virtu4l je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Ova ekipa nije za prvo mjesto. Sto se prije pomirimo s tim bit ce nam lakse.
Kad se pomirim sa tim, prestaću pratiti Želju.
:bow:
Aldin Cenan aka "familija Zeljeznicar"

Miss Kovaceva Sela nas sarajlija zvani Djipac.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 avg 2017, 11:29

treba dovodit igrace i otjerat ih nakon tri utakmice, svak koga dovedemo odigra jednu dvije dobro i onda **** do kraja ugovora, ovaj se projic hvalio prvih nekoliko utakmica i onda posto klasicni polovnjak iz komsiluka ko svaki dovedeni, sad valja njega trpit ko markovica do kraja ugovora
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 27 avg 2017, 13:04

Nekako do zime izgurati sa ovom ekipom a onda dovesti 2-3 pojacanja kako znaju i umiju, ova ekipa nece moci ostati u vrhu i kasnije se boriti za titulu ili kup.
- Zeljeznicar -

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 27 avg 2017, 13:07

U dilemi sam da li se ovdje radi o nekoj tradicionalnoj nestrpljivosti ili stvarno ima "plaćenika" i na forumu pa bi da ruše sve redom dok se ne posloži po njihovom. Do sada ovo što Adžem radi ima više smisla nego ono što je radio preplaćeni Slavko, a neki bi ga odmah tjerali. Uzmimo samo da čovjek nije ni pripreme prošao. Šta je to bolje nego kod ćelavog:

1) Atmosfera u timu
2) Bolja rotacija igrača (manje zacementiranih u 11)
3) Daleko bolja promocija mladih
4) Raznovrsnija taktika
5) Pokušava (ne kažem da mu 100 posto i uspjeva) igrati fudbal a to je Željo
6) Raznovrnija igra u polju za razliku od one daj je Miri i nabij je na Lendrića

Rezultat za sada ne trpi, i eto ko svugdje je dobro i svak je dobar (Sablić je Murinjo iako zijani od Goška) samo u Želji ništa ne valja. Dobro je neko navuko negativu oko tima. I na kraju bolje da je trener Adžem nego raznorazni Petrovići, sjetite se samo koga su samo otjerali pitari, od Kodre, Jarnija, one preplacene ublehe sa mijanmarskim brazilcima......Sabura ljudi.

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 27 avg 2017, 13:40

narodniheroj je napisao/la:Realno bod protiv Širokog nije katastrofa, nismo Real a i da jesmo pa i Real odigra x ili zijani. Međutim problem je da mi i nakon 10 zvaničnih utakmica izgledamo na terenu kao da su tek počele pripreme. Totalno bezidejni, spori i impotentni. A vjerovatno je i to za očekivati ako ćemo biti realni a ne subjektivni, jer naš igrački kadar je upravo takav da je ovo oko nekog maksimuma. Vrijedno pažnje je spomenuti Adinu odvažnost da daje više prostora mladim igračima, oni će nas vremenom oplemeniti, oni će nam donijeti igru, protok, ideju a na kraju i pobjede i radost. Tu dileme nema, samo moramo biti strpljivi jer je vrijeme najviše potrebno mladim igračima. Treba i očekivanja svesti u granice objektivnog u protivnom slijedi frustracija. Ne može ovakav Željo biti legitiman kandidat za trofeje, nema šanse. U Dolini su navijači koje ne možeš ufatiti na foru, njima nema prodati muda pod bubrege jer su godinama gledali normalne fudbalere, za pola trenutnog kadra ne možeš reći da su uopšte fudbaleri, barem ne profesionalni ili iole kvalitetni. Naše kretanje u igri bez lopte je na nivou nekadašnjeg Pofaličkog, to je jedina realnost.
I na kraju da sumiram, ja lično ću biti prezadovoljan ako izborimo Evropu uz promociju ovih mladića koji ipak daju nadu u bolje sutra bez obzira na lošu današnjicu. Mali Šaban je sinoć nagovjestio da će i naš Željo a i repka u bliskoj budućnosti dobiti dragulja za kojeg će se otimati mnogo bogatiji klubovi. Jednostavnost i inteligencija u igri koju je pokazao trebaju biti putokaz za sve igrače u klubu. Jednostavno za klasu iznad ostalih u tom segmentu.
VTŽ idemo dalje.
Bod nije katasteofa kad skontas da su ljudi imali precku i stativu, te jos par finih situacija pred nasim golom, ali biti zarovoljan nerjesenim rezultatom i bodom na Grbavici je dno dna! Da su se borili i igrali kako treba pa haj ni poraz nije strasan, al doslovno su nas maltretirali nabijanjem lopte i konstantnim pokusavanjem preskakanja igre.
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 avg 2017, 14:02

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 27 avg 2017, 14:42

Sandokan87 je napisao/la:
narodniheroj je napisao/la:Realno bod protiv Širokog nije katastrofa, nismo Real a i da jesmo pa i Real odigra x ili zijani. Međutim problem je da mi i nakon 10 zvaničnih utakmica izgledamo na terenu kao da su tek počele pripreme. Totalno bezidejni, spori i impotentni. A vjerovatno je i to za očekivati ako ćemo biti realni a ne subjektivni, jer naš igrački kadar je upravo takav da je ovo oko nekog maksimuma. Vrijedno pažnje je spomenuti Adinu odvažnost da daje više prostora mladim igračima, oni će nas vremenom oplemeniti, oni će nam donijeti igru, protok, ideju a na kraju i pobjede i radost. Tu dileme nema, samo moramo biti strpljivi jer je vrijeme najviše potrebno mladim igračima. Treba i očekivanja svesti u granice objektivnog u protivnom slijedi frustracija. Ne može ovakav Željo biti legitiman kandidat za trofeje, nema šanse. U Dolini su navijači koje ne možeš ufatiti na foru, njima nema prodati muda pod bubrege jer su godinama gledali normalne fudbalere, za pola trenutnog kadra ne možeš reći da su uopšte fudbaleri, barem ne profesionalni ili iole kvalitetni. Naše kretanje u igri bez lopte je na nivou nekadašnjeg Pofaličkog, to je jedina realnost.
I na kraju da sumiram, ja lično ću biti prezadovoljan ako izborimo Evropu uz promociju ovih mladića koji ipak daju nadu u bolje sutra bez obzira na lošu današnjicu. Mali Šaban je sinoć nagovjestio da će i naš Željo a i repka u bliskoj budućnosti dobiti dragulja za kojeg će se otimati mnogo bogatiji klubovi. Jednostavnost i inteligencija u igri koju je pokazao trebaju biti putokaz za sve igrače u klubu. Jednostavno za klasu iznad ostalih u tom segmentu.
VTŽ idemo dalje.
Bod nije katasteofa kad skontas da su ljudi imali precku i stativu, te jos par finih situacija pred nasim golom, ali biti zarovoljan nerjesenim rezultatom i bodom na Grbavici je dno dna! Da su se borili i igrali kako treba pa haj ni poraz nije strasan, al doslovno su nas maltretirali nabijanjem lopte i konstantnim pokusavanjem preskakanja igre.
Šta sam ja drugačije napisao od tebe ?
Napisao sam da igramo nakon 10 zvaničnih utakmica kao da su tek počele pripreme, ni igre ni kohezije. Kažeš da je dno dna ako si zadovoljan bodom kući, ja nigdje ne napisah da sam zadovoljan bodom kući protiv Širokog, to nam je Adzem izjavio nakon utakmice, kaže Ado, ako ne možeš pobjediti dobro je da nismo izgubili. Ovu izjavu možeš protumačiti da je trener ipak zadovoljan. Bojim se da neki navijači uslijed nerealnih ambicija ne dožive razočarenje. Jedno su želje ( svi želimo trofeje ) drugo su mogućnosti. Moje subjektivno mišljenje je da imamo tim koji će se boriti za Evropu, objektivno to možemo i moramo. Međutim sve na stranu, raja nije zadovoljna igrom, opravdano jbg gdje ćeš biti zadovoljan kad u 90+ minuta uputiš jedan šut u okvir gola i to kući. Ja ni u ludilu ne optužujem Adzema za to, nama je jednostavno stigla na naplatu faktura ranijeg bjesomučnog lutanja u sportskom segmentu. Sve u životu što uradiš, bilo da je dobro ili loše, jednog dana dođe na naplatu, to ti je tako. Isto tako uživamo danas gledajući ove velike stvari u infrastrukturi, došlo i to na naplatu :tokralju:

Sandokan87
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan87 » 27 avg 2017, 15:51

Rokoko87 je napisao/la:
Slusaj mu izjave, jos osmijeh od uha do uha, navlake se uradile nema sta, a mi na tribinama obolismo gledajuci ovaj jad i cemer od "napadackog fudbala".
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 17:03

S obzirom na sva dešavanja nakon ispadanja od AIK-a, mislim da objektivno moramo biti zadovoljni sa ovih 13 bodova nakon šest utakmica. Da mi je neko poslije AIK-a rekao da ćemo na prvu reprezentativnu pauzu otići sa -2 za prvim na tabeli, prihvatio bih to objeručke, a vjerujem i svi vi ovdje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 avg 2017, 17:12

Slomi ovaj Sandokan@. Dok je Slavko bio trener smarao je kako trebamo biti prezadovoljni jer se bodovi osvajaju sa lošom igrom a sada pila naopako.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 27 avg 2017, 17:12

Kako god sada do zimske pauze treba uzeti sto vise bodova sa ovim kadrom, a onda pojacanja su potrebna za proljece i ligu šest.
- Zeljeznicar -

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 avg 2017, 17:25

Zenzo je napisao/la:Kako god sada do zimske pauze treba uzeti sto vise bodova sa ovim kadrom, a onda pojacanja su potrebna za proljece i ligu šest.
Baš tako :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 avg 2017, 17:42

Zenzo je napisao/la:Kako god sada do zimske pauze treba uzeti sto vise bodova sa ovim kadrom, a onda pojacanja su potrebna za proljece i ligu šest.
svaki prelazni rok ista prica

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 avg 2017, 17:51

irfo je napisao/la:
svaki prelazni rok ista prica
Imamo traume od tih famoznih prelaznih koji će nas pojačati ciljano. Od deset igrača jedan valja, tri `nako i šest kloceva. Mojne više svega vam...

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 avg 2017, 17:52

zivimo od prelaznog do prelaznog i nadamo se boljim igracima

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 27 avg 2017, 18:28

Ako su nasi sljepi na stanje igrackog kadra i misle da ce ovaj tim izgurati sezonu sa nekim uspjehom onda fakat imamo problem. Na stranu ogromni napori uprave na projektu juga i boljitka infrastrukture ali dajde ljudi pare za igrace koji ce nam qurac te tribine ako nema rezultata, da zjape prazne kao sinoc.

I da konacno Adzem i strucni stab dobiju muda i presele Zebu, Bogicevica na klupu, dosta vise yebo ga dan ako nemaju snage vadi ih. Nama je sa ovim timom upitan onaj minimalaca tj. da se izbori europa, bice zestoka liga šest a tek kup.
- Zeljeznicar -

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 27 avg 2017, 18:43

Kako me ova priča nervira; treba dovesti pojačanja, vidi li uprava da nemamo kvaliteta, limitirana ekipa itd a zaboravlja se pozamašna brojka igrača koji su prošali kroz klub, broj trenera i sve to u malo jače od dvije godine.

Ono kao uprava prespavala ove dvije godine a ne aktivno učestvovali u pravljenju ovoga što imamo sada.

Ko je gori, oni što tu priču provlače ili oni koji se na nju upecaju. Teško za ocijeniti.

Kako god tu smo gdje smo. Valjda smo naučili na svojim greškama.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 28 gostiju.