BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- suicidesquad
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Na Bildu, koji ima dobre insajdere, pise 120mil€ fiksno + 30mil€ bonusa "Dortmund kassiert bis zu 150 Mio Euro für das Super-Talent: 120 Mio Euro Fixsumme sofort, weitere maximal 30 Mio Euro prämiengebunden."
- Illmatic09
- Kontakt:
Da, to sam i ja pročitao maloprije.
Idemo po Malcom-a, koji bi po Bildu trebao koštati oko 40 mill.
Idemo po Malcom-a, koji bi po Bildu trebao koštati oko 40 mill.
Oko 100 miliona je transfer, ostalo bonusi al i tu ce dortmund u narednim godinama lijepih para uzeti, sve u svemu kako smo i nahavljivali, stoja je strahovita cifra za dembu, vise bi vec bilo perverzija, znao sam da uprava dortmunda blefira, ko bi normalan odbio tolike pare i ostavio igraca strajkaca
Sa sto miliona zive pare dortmund sad moze sjajan posao napraviti, samo mudro da rade vasi, mogu se zastiti postojeci igraci, moze se mozda dovesti draxler kao strasno pojacanje za 50 miliona, ne znam skripe li vam neke pozicije, ima sjajan igrac u ajaxu jounes amin, stoper sanchez ako nije vec otisao
Vjerujem da je ovaj transfer dembeleta vrlo pozitivan za dortmund, da ce klub se dodatno uozbiljiti, samo da ne bude teskih fulova i da bezveze se pare razbucaju
Sa sto miliona zive pare dortmund sad moze sjajan posao napraviti, samo mudro da rade vasi, mogu se zastiti postojeci igraci, moze se mozda dovesti draxler kao strasno pojacanje za 50 miliona, ne znam skripe li vam neke pozicije, ima sjajan igrac u ajaxu jounes amin, stoper sanchez ako nije vec otisao
Vjerujem da je ovaj transfer dembeleta vrlo pozitivan za dortmund, da ce klub se dodatno uozbiljiti, samo da ne bude teskih fulova i da bezveze se pare razbucaju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- Illmatic09
- Kontakt:
Mene zanima samo otkud tebi to da je 100 mill? Svugdje piše da je fiksna 120 mill + 30 mill bonusi. Tokom dana bi se trebalo znati više.
- Desperado09
- Kontakt:
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Vidiš da lupeta. Cifra je 120 + 30 baš koliko je BvB tražio i na početku sapunice. Nije Borussiju prpa ufatila, nego Barcu pa su platili traženo. Me ćemo se nekako snaći sa 150 milIllmatic09 je napisao/la:Mene zanima samo otkud tebi to da je 100 mill? Svugdje piše da je fiksna 120 mill + 30 mill bonusi. Tokom dana bi se trebalo znati više.

Cijena je 120 mil fiksno i 30 mil kroz bonuse al' je Watzke opalio po ušima Baromeua da će mu zvoniti godinama.leorey je napisao/la:Sarma, 105M je fiksno, tj to placamo odmah. 40M je u bonusima koji se ne placaju odmah, vec od ucinka i cega sve ne. Znaci 40M nece biti placeno od novca koji imamo od Neymara. Ostat ce za jos 2 igraca, kad se uzme u obzir budzet za transfere i ako prodaju jos nekog igraca.Saurman je napisao/la:Ako je tačna cifra od 140 mil onda je ovo ne odličan nego yebeno fenomenalan posao uprave, ogroman novac za tinejdžera.Sa ovom lovom mogu se opasno pojačati možda ne ove godine jer prelazni rok pri kraju al' slijedeće sigurno.
Što se tiče grupe mislim da ne trebali imati problema sa Spursima ipak je to engleski Leverkusen.
Dembele i Paulinho 160 mil još samo da kupe onu prevaru Serija i da zaokruže ovaj cirkus od prelaznog roka.Novac od Neymara se lagano istopi ostalo je još 60 mil.
Ne treba se obazirati na @Romaria znamo da je po njemu Neymar došao za 17 mil u Barcu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ali najlludje svi mediji jave 120+30 transfer samo bh Katalonci sa dubokim korjenima u barsi to dodju da obrnu 
Fantastičan posao, uzeti ove pare za malca koji ima jednu dobru sezonu je nevjerojatno, kapa dole upravi dortmunda jer je klempirala barsu malo je reći, znali su da im gori pod nogama i da će masno platiti i to iskoristili.
E sad samo po meni bolje im je uložit ma 2/3 konkretna pojačanja, čak možda sad jedno pa da ostane para za iduće ljeto ili u januaru jednog

Fantastičan posao, uzeti ove pare za malca koji ima jednu dobru sezonu je nevjerojatno, kapa dole upravi dortmunda jer je klempirala barsu malo je reći, znali su da im gori pod nogama i da će masno platiti i to iskoristili.
E sad samo po meni bolje im je uložit ma 2/3 konkretna pojačanja, čak možda sad jedno pa da ostane para za iduće ljeto ili u januaru jednog

- Nail for Real
- Kontakt:
Da im je kako pokupiti Draxlera, fino bi im legao.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Imaš loše izvore informacija, kasniš, apdejtuj to malo majka mu stara nije tako teško, sve na par klikovaRomariooo je napisao/la:ž ima sjajan igrac u ajaxu jounes amin, stoper sanchez ako nije vec otisao

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Cijena je 105M fiksno. A za svaku osvojenu LP BVB ide 5M, kao i za svaku zlatnu loptu dobijaju 5M. Znaci tesko da se ostvari, da dobiju cijelih 40M.Saurman je napisao/la:Cijena je 120 mil fiksno i 30 mil kroz bonuse al' je Watzke opalio po ušima Baromeua da će mu zvoniti godinama.leorey je napisao/la:Sarma, 105M je fiksno, tj to placamo odmah. 40M je u bonusima koji se ne placaju odmah, vec od ucinka i cega sve ne. Znaci 40M nece biti placeno od novca koji imamo od Neymara. Ostat ce za jos 2 igraca, kad se uzme u obzir budzet za transfere i ako prodaju jos nekog igraca.Saurman je napisao/la:Ako je tačna cifra od 140 mil onda je ovo ne odličan nego yebeno fenomenalan posao uprave, ogroman novac za tinejdžera.Sa ovom lovom mogu se opasno pojačati možda ne ove godine jer prelazni rok pri kraju al' slijedeće sigurno.
Što se tiče grupe mislim da ne trebali imati problema sa Spursima ipak je to engleski Leverkusen.
Dembele i Paulinho 160 mil još samo da kupe onu prevaru Serija i da zaokruže ovaj cirkus od prelaznog roka.Novac od Neymara se lagano istopi ostalo je još 60 mil.
Ne treba se obazirati na @Romaria znamo da je po njemu Neymar došao za 17 mil u Barcu.
I da, Rennesu ide 25 % od transfera, tj BVB ce zaraditi oko 79M eura.
27.10.2020
Cestitke sa strane sto se izvukao toliki novac (naravno ukoliko je ovo sve istina), sa druge pak sam opet razocaran sto 4dana prije kraja transfer roka nije dovedena dostojna zamjena.
Ok, roster je svakako malo veci, ali treba zamijeniti igraca. Volio bih vidjeti R. Sanchesa kod vas, mislim da bi vam lego kao budali samar.
Ok, roster je svakako malo veci, ali treba zamijeniti igraca. Volio bih vidjeti R. Sanchesa kod vas, mislim da bi vam lego kao budali samar.
Stern des Südens
Bild je objavio visinu transfera e sad pomoću kojih vradzbina si ti dosao do cifre od 105mil zaista ne znam.leorey je napisao/la:
Cijena je 105M fiksno. A za svaku osvojenu LP BVB ide 5M, kao i za svaku zlatnu loptu dobijaju 5M. Znaci tesko da se ostvari, da dobiju cijelih 40M.
Dortmund im odbio ponude od 120 mil al' ga ipak prodali za 105 mil.

1974---1975---1976---2001---2013---2020
Zbog toga jer nisu bili upuceni. Svi su prvo mislili da je 120 fiksno, pa navecer ispravili gresku. Takodjer su pogrijesili sa platom, Dembele nece imati 12M godisnje kako je pisano, vec 7M.Saurman je napisao/la:Bild je objavio visinu transfera e sad pomoću kojih vradzbina si ti dosao do cifre od 105mil zaista ne znam.leorey je napisao/la:
Cijena je 105M fiksno. A za svaku osvojenu LP BVB ide 5M, kao i za svaku zlatnu loptu dobijaju 5M. Znaci tesko da se ostvari, da dobiju cijelih 40M.
Dortmund im odbio ponude od 120 mil al' ga ipak prodali za 105 mil.
Ali eto sacekajmo sluzbeno da bude, pa ces da vidis.
27.10.2020
- Desperado09
- Kontakt:
Rennes dobija 20 mil, a ne 25 %. Znači nama ostaje 130 mil. I tih 20 mil dobijaju od max transfera od 150 mil. Neće svih 20 mil dobiti od fiksnog dijela. Tako piše BILD, Kicker i L'Eqipue.
Ovi se zale na upravu Barcelone jer su odugovlacili da plate BvB-u(i Nici) trazeno a onda ovdje cigance sa ovih 105 umjesto 120 miliona...tacno ima ta Barcelona nesto u sebi pa privlaci takvu vrstu ljudi...nije ni cudo sto je Dumbele sanjao da igra tamo.
Najgore je nama sto imamo 1000 povrijedjenih igraca pa se nista ne moze ni planirati...gledam Guerreira,odigra uvijek odlicno al ne znam jel skupio 15 nastupa od dolaska...Schurrlea i zaboravim da je nas igrac,o Reusu da i ne pricam.Gotze se tek vratio iz mrtvih...nije lako sklopiti dobar tim u takvim okolnostima
Najgore je nama sto imamo 1000 povrijedjenih igraca pa se nista ne moze ni planirati...gledam Guerreira,odigra uvijek odlicno al ne znam jel skupio 15 nastupa od dolaska...Schurrlea i zaboravim da je nas igrac,o Reusu da i ne pricam.Gotze se tek vratio iz mrtvih...nije lako sklopiti dobar tim u takvim okolnostima
- Desperado09
- Kontakt:
Tih 30 mil bonusa će biti isplaćeno u toku jedne ili dvije sezone. Bonusi se daju za recimo Osmanovih 20 nastupa u ligi BVB dobije 5 mil. Za 15 golova dobije 7 mil. Onda za nastupe i golove u LP te repki itd. Dakle to je samo odgođeno plaćanje. Kakve zlatne lopte i titule. 

Re: RE: Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Cifra nije 120 nego 105.Desperado09 je napisao/la:Vidiš da lupeta. Cifra je 120 + 30 baš koliko je BvB tražio i na početku sapunice. Nije Borussiju prpa ufatila, nego Barcu pa su platili traženo. Me ćemo se nekako snaći sa 150 milIllmatic09 je napisao/la:Mene zanima samo otkud tebi to da je 100 mill? Svugdje piše da je fiksna 120 mill + 30 mill bonusi. Tokom dana bi se trebalo znati više.
Ostalo je za zlatnu loptu, ligu prvaka i neke realnije stvari. Znaci od tih 40 miliona, ne znam da li je realno da Borusia dobije vise od 20.
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Ljudi iz Rennes-a izjave da ce zaraditi oko 40 miliona na Dembeleu(zajedno sa onih 15 koje su vec dobili za transfer) a onda kod nas pricaju kako ce Rennes dobiti 40 od ovog transfera u BarcelonuDesperado09 je napisao/la:Rennes dobija 20 mil, a ne 25 %.

"BVB vermeldet 405,7 Mio. Euro Umsatz für Geschäftsjahr 2016/17. Rekord!"
Eto i preko 400 prvi put u historiji kluba

Nista od objave transfera na ovoj preskonferenciji...kaze Watzke da su na putu da se dogovore ali jos nisu. U slucaju odlaska planiraju dovesti jos jednog igraca.
Ček malo..jesam li ja to sad dobro shvatio. Znači ljudi-mudonje iz Rennes-a ne znaju a Bošnje forumaši znaju?
Rennes ce od ovog transfera Dembelea iz BvB-a u Barcelonu uzeti 20 miliona(+5 miliona nekakvih bonusa) ...uz onih 15 koje su vec dobili prosle godine znaci da je njihova zarada na njemu oko 40 miliona. Problem je sto se kod nas to prenosi tako da ce Rennes uzeti Borusiji 40 miliona od ovog novca koje ce sad dobiti za Osmana.Zdena04 je napisao/la:Ček malo..jesam li ja to sad dobro shvatio. Znači ljudi-mudonje iz Rennes-a ne znaju a Bošnje forumaši znaju?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.