FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- bistrikboy
- Kontakt:
Re: F.C. Bayern
Barcelona - Bayern
Susret Barcelone i Bayerna povijesno je najjači ogled među četvrtfinalnim ogledima. Radi se o dvoboju dvostrukog (1992. i 2006.) i četverostrukog osvajača Lige prvaka(1974., 1975., 1976., 2001.). Oba kluba trenutno su u sjajnoj formi, o čemu dovoljno govore rezultati iz osmine finala, kada su se doslovno poigrali s Sportingom odnosno Lyonom.
Što se tiče domaćih prvenstva, Barcelona je trenutno vodeća momčad Primere gdje igra vrlo uvjerljivo, što se pak ne može reći i za Bayern koji se tek nedavno jedva domogao drugog mjesta Bundeslige, trenutno sa četiri boda manje od vodeće berlinske Herthe. Od posljednjeg puta kada su se u službenim utakmicama sastali katalonski i minhenski nogometni giganti prošlo je punih 11 godina. Bilo je to u skupini Lige prvaka u sezoni 1998./1999., kada su u grupi D igrali zajedno sa Manchesterom i danskim Brondbyjem.
Prvi susret igrao se na Olimpijskom stadionu u Munchenu, koji je završio pobjedom Nijemaca. Strijelac jedinog gola na utakmica bio je sjajni veznjak Stefan Effenberg u 45. minuti. Dva tjedna kasnije u uzvratu Bayern je opet svladao Barcelonu i to na Nou Campu. Poveli su Katalonci u 28 minuti kada je kazneni udarac iskoristio Giovanni, međutim u nastavku golovima Zicklera i Salihamidžića Bayern preokreće utakmicu i osvaja prvo mjesto skupine, dok je Barcelona na kraju završila treća.
Susret Barcelone i Bayerna povijesno je najjači ogled među četvrtfinalnim ogledima. Radi se o dvoboju dvostrukog (1992. i 2006.) i četverostrukog osvajača Lige prvaka(1974., 1975., 1976., 2001.). Oba kluba trenutno su u sjajnoj formi, o čemu dovoljno govore rezultati iz osmine finala, kada su se doslovno poigrali s Sportingom odnosno Lyonom.
Što se tiče domaćih prvenstva, Barcelona je trenutno vodeća momčad Primere gdje igra vrlo uvjerljivo, što se pak ne može reći i za Bayern koji se tek nedavno jedva domogao drugog mjesta Bundeslige, trenutno sa četiri boda manje od vodeće berlinske Herthe. Od posljednjeg puta kada su se u službenim utakmicama sastali katalonski i minhenski nogometni giganti prošlo je punih 11 godina. Bilo je to u skupini Lige prvaka u sezoni 1998./1999., kada su u grupi D igrali zajedno sa Manchesterom i danskim Brondbyjem.
Prvi susret igrao se na Olimpijskom stadionu u Munchenu, koji je završio pobjedom Nijemaca. Strijelac jedinog gola na utakmica bio je sjajni veznjak Stefan Effenberg u 45. minuti. Dva tjedna kasnije u uzvratu Bayern je opet svladao Barcelonu i to na Nou Campu. Poveli su Katalonci u 28 minuti kada je kazneni udarac iskoristio Giovanni, međutim u nastavku golovima Zicklera i Salihamidžića Bayern preokreće utakmicu i osvaja prvo mjesto skupine, dok je Barcelona na kraju završila treća.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Ma Bajern ce ih poderati ko budala novine i kad se probudise iz sna,jadnici svi u goloj vodi
Jos uzvratni mec igraju u Minkenu takticki nema sta.

Jos uzvratni mec igraju u Minkenu takticki nema sta.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
ma neka nas otpisuju tako i treba! jer smo tada najjaci u biti...a sto se tice barce sam omjer sa bayernom sve govori.
Imamo sansi, kao sto bistrikboy rece, oko 60:40 u korist Barce, dobro je sto igramo prvu u gostima. Ovi sto vec otpisuju Bayerna nemaju pojma o cemu pricaju.ribery je napisao/la: Barcelona- haraju i u spaniji, i u evropi. Bilo bi ih dobro izbjeci, ukoliko bi se sastali u 1/4 finalu, jedino je sigurno da bi bilo puno golova.![]()
EVO RAZLIKE IZMEĐU BARCELONE I BAYERNA:
Liga: BARCELONA (1. mjesto) - BAYERN (2. mjesto)
Vrijednost: BARCELONA (409,5 mil. Eura) - BAYERN (239 mil. Eura)
Po igraču: BARCELONA (17 mil. Eura) - BAYERN (11,38 mil. Eura)
Kadar: BARCELONA (24 igrača) - BAYERN (21 igrač)
Starost: BARCELONA (26,9 godina) - BAYERN (27,6 godina)
Taktita: BARCELONA (4-3-3) - BAYERN (4-4-2)
Reprezentativci: BARCELONA (13 igrača) - BAYERN (10 igrača)
Najbolji transfer u ovoj sezoni:
BARCELONA: Dani ALVES (iz Seville za 32 mil. Eura)
BAYERN: Massimo ODDO (iz Milana - posuđen)
Najbolji transfer iz kluba u ovoj sezoni:
BARCELONA: RONALDINHO (u Milan za 21 mil. Eura)
BAYERN: Marcell JANSEN (u Hamburg za 8 mil. Eura)
Najbolji transfer svih vremena:
Barcelona: Marc OVERMARS (2000. god iz Arsenala za 40 mil. Eura)
Bayern: Franck RIBERY (2007. god iz Marseilla za 25 mil. Eura)
Najbolji transfer iz kluba svih vremena:
Barcelona: Luis FIGO (2001. god u Real Madrid za 60 mil. Eura)
Bayern: Owen HARGREAVES (2007. god u Manchester Utd. za 25 mil. Eura)
Zajednički transferi oba kluba:
iz Bayerna u Barcelonu:
Patrik ANDERSSON (sada kraj karijere) / Mark HUGHES (sada trener M. Cityja)
iz Barcelone u Bayern:
Mark VAN BOMMEL (kapiten Bayerna) / Mark HUGHES (-II-)
Uspjesi:
BARCELONA:
- Copa del Rey (24x)
- Primera Division (18x)
- Supercopa (7x)
- Kup pobjednika kupova (4x)
- Supercopa finalist (4x)
- Kup velesajamskih gradova (3x)
- Kup Kupova- finalist (2x)
- Kup pobjednika kupova- finalist (2x)
- Svjetski prvaci (1x)
- Liga prvaka (1x)
- Kup velesajamskih gradova (1x)
BAYERN:
- 1. Bundesliga (21x)
- DFB-Pokal (14x)
- Njemački vice-prvak (8x)
- Premiere Ligapokal (6x)
- Kup Kupova (3x)
- Supercup (Njemački) (2x)
- DFB-Pokal- finalist (2x)
- Svjetski prvaci (2x)
- Kup Kupova (2x)
- Kup Uefa (1x)
- Kup pobjednika kupova (1x)
- Liga prvaka (1x)
- Liga prvaka- finalist (1x)
TOP 3 igrača ove sezone:
BARCELONA (u P. Division): BAYERN (u 1. Bundesligi):
Samuel ETO'O (23 gola) Miroslav KLOSE (10 golova)
Lionel MESSI (18 golova) Luca TONI (9 golova)
Thierry HENRY (14 golova) Franck RIBERY (6 golova)
Liga: BARCELONA (1. mjesto) - BAYERN (2. mjesto)
Vrijednost: BARCELONA (409,5 mil. Eura) - BAYERN (239 mil. Eura)
Po igraču: BARCELONA (17 mil. Eura) - BAYERN (11,38 mil. Eura)
Kadar: BARCELONA (24 igrača) - BAYERN (21 igrač)
Starost: BARCELONA (26,9 godina) - BAYERN (27,6 godina)
Taktita: BARCELONA (4-3-3) - BAYERN (4-4-2)
Reprezentativci: BARCELONA (13 igrača) - BAYERN (10 igrača)
Najbolji transfer u ovoj sezoni:
BARCELONA: Dani ALVES (iz Seville za 32 mil. Eura)
BAYERN: Massimo ODDO (iz Milana - posuđen)
Najbolji transfer iz kluba u ovoj sezoni:
BARCELONA: RONALDINHO (u Milan za 21 mil. Eura)
BAYERN: Marcell JANSEN (u Hamburg za 8 mil. Eura)
Najbolji transfer svih vremena:
Barcelona: Marc OVERMARS (2000. god iz Arsenala za 40 mil. Eura)
Bayern: Franck RIBERY (2007. god iz Marseilla za 25 mil. Eura)
Najbolji transfer iz kluba svih vremena:
Barcelona: Luis FIGO (2001. god u Real Madrid za 60 mil. Eura)
Bayern: Owen HARGREAVES (2007. god u Manchester Utd. za 25 mil. Eura)
Zajednički transferi oba kluba:
iz Bayerna u Barcelonu:
Patrik ANDERSSON (sada kraj karijere) / Mark HUGHES (sada trener M. Cityja)
iz Barcelone u Bayern:
Mark VAN BOMMEL (kapiten Bayerna) / Mark HUGHES (-II-)
Uspjesi:
BARCELONA:
- Copa del Rey (24x)
- Primera Division (18x)
- Supercopa (7x)
- Kup pobjednika kupova (4x)
- Supercopa finalist (4x)
- Kup velesajamskih gradova (3x)
- Kup Kupova- finalist (2x)
- Kup pobjednika kupova- finalist (2x)
- Svjetski prvaci (1x)
- Liga prvaka (1x)
- Kup velesajamskih gradova (1x)
BAYERN:
- 1. Bundesliga (21x)
- DFB-Pokal (14x)
- Njemački vice-prvak (8x)
- Premiere Ligapokal (6x)
- Kup Kupova (3x)
- Supercup (Njemački) (2x)
- DFB-Pokal- finalist (2x)
- Svjetski prvaci (2x)
- Kup Kupova (2x)
- Kup Uefa (1x)
- Kup pobjednika kupova (1x)
- Liga prvaka (1x)
- Liga prvaka- finalist (1x)
TOP 3 igrača ove sezone:
BARCELONA (u P. Division): BAYERN (u 1. Bundesligi):
Samuel ETO'O (23 gola) Miroslav KLOSE (10 golova)
Lionel MESSI (18 golova) Luca TONI (9 golova)
Thierry HENRY (14 golova) Franck RIBERY (6 golova)
- rob do bagro
- Kontakt:
ma ima da ih bayern odere pa da u finalu igramo sa manchom jer moramo se osvetiti za
99'
99'
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
...nisam zadovoljan sto cemo igrati protiv velike Barse za mene uz Mancestera najbolja na svijetu ali sta ces moramo biti optimisti jer FCB sa velikim ekipama uvjek je igrala najbolje,ali siguran sam da ni Laporta sa svojim cetom nije bilo zadovoljan sa zrijebom...citao sam danas izjave Henry nije bio nimalo srecan rekao da je Bayern veliki tim i da je imao negativni skor snjima kao igrac Arsenala...rob do bagro je napisao/la:ma ima da ih bayern odere pa da u finalu igramo sa manchom jer moramo se osvetiti za
99'
Nesto sto mora zabrinuti je nesrece Bayerna sa povredama u zadnje vrijeme,Klose sigurno nece biti protiv Barse...Toni opet nece igrati protiv KSC sjutra tako da Klinsman bice u velikim mukama ovaj mjesec...cekam i povratak Altintopa saznajuci njegove kapacitete mislim da on bih bio vise koristan protiv Barse nego Schweini brz je jak ima sjajan sut i na ove utakmice jedan udarac moze odluciti utakmicu...a Schweini je sjajan igrac ali steta za njega sto mora u desno da igra a tu se nesnadje nikako moje je misljenje...Ribery igra lijevo i nadam se da ce protiv Barse igrati utakmice sezonu....
Dobro je, sad mozemo odahnuti...hahahah, nije nam trebala Barsa ovako rano
Pripada nam uloga autsajdera i igramo protiv trenutno najjace ekipe na svijetu, vidicemo sta mozemo protiv njih napraviti, Ispadne li Bayern, nikog nece iznenadit..a ako kojim slucajem prodje, to bi mogao biti veliki povratak u sam vrh Evropskog fudbala.
Svasta se moze ocekivati u tom dvomecu, ja sam se prvo bio zaledio (kad sam cuo), a sad mi se lagano budi dobri, stari optimizam...

Pripada nam uloga autsajdera i igramo protiv trenutno najjace ekipe na svijetu, vidicemo sta mozemo protiv njih napraviti, Ispadne li Bayern, nikog nece iznenadit..a ako kojim slucajem prodje, to bi mogao biti veliki povratak u sam vrh Evropskog fudbala.
Svasta se moze ocekivati u tom dvomecu, ja sam se prvo bio zaledio (kad sam cuo), a sad mi se lagano budi dobri, stari optimizam...

Vom Jäger zum Gejagten
- alan_kardec
- Kontakt:
Žao mi je,ispadate sigurno.
Bajernovci,moje iskreno saučešće.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Emir_ZENICA
- Kontakt:
alan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()
I dok spavam Barsu sanjam kako place za titulom sa tobom mesi sa tobom anri sa
tobom barsa u grob propada
A C A B !
Rece alan_kardec, poznati forumski prognozeralan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()

Vidi se da neki ovdje koji pisu nemaju pojma o njemackom fudbalu. Kao sto je Garry Linekear davno rekao:ribery je napisao/la:Rece alan_kardec, poznati forumski prognozeralan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()
Bajernovci,moje iskreno saučešće.![]()
"Fudbal je jednostavna igra. 22 igraca ganjaju 90. minuta loptu i na kraju uvijek pobjede Njemci".
U fudbalu imas dva pravila kojih se moras drzati:
1. Nikad ne potcijenjuj Njemce, jer ce ti se osvetiti, i
2. S njima moras igrati dok sudija ne svira kraj, ili ces u protivnom dobiti po nosu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- bistrikboy
- Kontakt:
Uli Henes izjavio kako je moguce da ce vratiti andrasa gorlitza iz KSC-a,ali da to nije definitivno rjesenje za desni bok,inace gorlitz je 2005 dosao u FCB,i bio standardan sve do povrede u mecu sa JUventusom(0-1)koja ga je udaljila sa terena 8 mjeseci,poslije toga je posudjen KSC-u gdje vec drugu godinu zaredom pruza dosta dobre partije,inace on nije jedini igrac FCB koji je posuđen Karlsruhe-u tu je i Steffano Cellozi također desni bek...
Za utakmicu sa Barcelonom 14.4 klub je primio 100k narudzbi za ulaznice iako je kapacitet stadiona 66.000,ovaj broj ce da rapidno raste u slijedecih nekoliko dana jer je Barca ipak atraktivan protivnik...
Kao naslijednik Uli-a Henesa se sve cesce spominje jedno kompromisno rjesenje radi se o tandemu Nerlinger(trenutno team manager-nesto kao Bierhoff u repki) i Breitner/Scholl koji bi (jedan od njih) trebali zajedno mjenjati najuspjesnijeg managera europe,a nas bivsi golman i kapiten Oliver Kahn je i zvanicno poceo pregovore sa SO4 gdje bi trebao preuzeti ulogu sportskog direktora,te "rudare" vratiti na vrh...

Za utakmicu sa Barcelonom 14.4 klub je primio 100k narudzbi za ulaznice iako je kapacitet stadiona 66.000,ovaj broj ce da rapidno raste u slijedecih nekoliko dana jer je Barca ipak atraktivan protivnik...

Kao naslijednik Uli-a Henesa se sve cesce spominje jedno kompromisno rjesenje radi se o tandemu Nerlinger(trenutno team manager-nesto kao Bierhoff u repki) i Breitner/Scholl koji bi (jedan od njih) trebali zajedno mjenjati najuspjesnijeg managera europe,a nas bivsi golman i kapiten Oliver Kahn je i zvanicno poceo pregovore sa SO4 gdje bi trebao preuzeti ulogu sportskog direktora,te "rudare" vratiti na vrh...

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Nek' neko kaze i drugacije misljenjealan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()

Mora se ovo razmotriti, pa prici oprezno ka ovoj utakmici, koju izgleda...Bayern olahko shvaca!

Nego prix, brini se ti za svoj LFC, kome nece biti ni malo lahko protiv probudjenog Chelsea ( Hidding je king ).
I jos nesto, nisam dugo bacio oko na tu ligu, koliko ono Zvezda ima minus nad Partizanom...7.8.9 ili vise bodova.

Ali bas ono....iskreno saucesce!

Vom Jäger zum Gejagten
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:07, ukupno mijenjano 2 puta.
- alan_kardec
- Kontakt:
geronimo je napisao/la:Nek' neko kaze i drugacije misljenjealan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()
Bajernovci,moje iskreno saučešće., dosta mi je vise onih izjava u vidu...razbicemo Barsu, Bayern favorit...itd..
Mora se ovo razmotriti, pa prici oprezno ka ovoj utakmici, koju izgleda...Bayern olahko shvaca!![]()
![]()
![]()
Nego prix, brini se ti za svoj LFC, kome nece biti ni malo lahko protiv probudjenog Chelsea ( Hidding je king ).
I jos nesto, nisam dugo bacio oko na tu ligu, koliko ono Zvezda ima minus nad Partizanom...7.8.9 ili vise bodova.![]()
Ovo ti je realnost,htjeo ti to priznati ili ne.Bayern jednostavno nema šanse da prođe Barsu.Ako si imalo pratio fudbal,bar ove sezone,mogao si vidjeti da Barsa igra najljepše i najefikasnije u Evropi.
Što se tiče Liverpoola,kolike god su mu šanse da prođe,veće su nego Bayernove sigurno.LFC je u zadnjih mjesec dana najbolje pokazao ko je i šta je u evropskim okvirima.Znače li ti išta 1:0 na bernabeu,4:0 na Anfieldu i 4:1 na traffordu

Što se Zvezde tiče,vi ste protiv nas ispušili `91-ve usred Minhena,

U svakom slučaju moje iskreno saučešće.

Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Fudbalska vidovita Dzemila-Dzesi Dzemila nismo te prepoznalialan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()

P.S @Geronimo izgleda da nam je Dzemila bila na ,,sluzbenom putu,,pa se vrnula
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Et ja nisam znao da je to realnost i da Barsa ima najbolju ekipu i igra najljepsi fudbal.alan_kardec je napisao/la:geronimo je napisao/la:Nek' neko kaze i drugacije misljenjealan_kardec je napisao/la:Žao mi je,ispadate sigurno.![]()
Bajernovci,moje iskreno saučešće., dosta mi je vise onih izjava u vidu...razbicemo Barsu, Bayern favorit...itd..
Mora se ovo razmotriti, pa prici oprezno ka ovoj utakmici, koju izgleda...Bayern olahko shvaca!![]()
![]()
![]()
I jos nesto, nisam dugo bacio oko na tu ligu, koliko ono Zvezda ima minus nad Partizanom...7.8.9 ili vise bodova.![]()
Ovo ti je realnost,htjeo ti to priznati ili ne.Bayern jednostavno nema šanse da prođe Barsu.Ako si imalo pratio fudbal,bar ove sezone,mogao si vidjeti da Barsa igra najljepše i najefikasnije u Evropi.
Što se tiče Liverpoola,kolike god su mu šanse da prođe,veće su nego Bayernove sigurno.LFC je u zadnjih mjesec dana najbolje pokazao ko je i šta je u evropskim okvirima.Znače li ti išta 1:0 na bernabeu,4:0 na Anfieldu i 4:1 na trafforduVi još dosta hljeba treba da pojedete i dosta pive da popijete
,da biste uradili gore navedeno.
Što se Zvezde tiče,vi ste protiv nas ispušili `91-ve usred Minhena,a prije nekog vremena ste se na Marakani provukli kroz iglene uši.Ne znam samo otkud ti uopšte ideja da ovu sadašnju Crvenu zvezdu ili Partizan pominješ u kontekstu jednog Liverpoola,Barse,Bayerna...
![]()
U svakom slučaju moje iskreno saučešće.

Ali ti meni, kao navijacu Bayerna, reci da oni nemaju sanse da eliminisu Barsu...je suludo! Pa pobogu, nisu ni oni vanzemaljci...na kraju krajeva lopta je okrugla...znas i sam da ne osvajaju trofeje uvijek ko ima najjacu ekipu i ko igra najljepsi fudbal, po toj logici bi Brazil uvijek trebao osvajati..ali vidi jada.

I jos nesto. draze mi je sto smo izvukli Barsu, nego Liverpool...a ti sad kontaj, zasto!?
A za Zvezdu, pogledaj ponovo snimak utakmice u Beogradu '91..pa ces se uvjeriti ko je se provukao kroz iglene usi!
Moje iskreno sazaljenje za Zvezdu i primljeni gol u 90+5 min!

@Dirty Hari nije on vidovita Djemila, on je vidovita Zorka.

Vom Jäger zum Gejagten
Ma @Gero Vidovita Dzemka mu je ljepse stoji da ne ispadne iz trenda 

-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
Prerano ste mi poceli sa izrazavanjem saucesca, polako. A pustite @alan_kardeca, vidite da se fura na Ciru, mora da je zvao nekakve Dzemile il Kleopatre pa mu one rekle da ce nas Barca pojest.
Nego dajte mi link za danasnju utakmicu, po mogucnosti da radi
Edit: Sad gledam na bwin-u kvote za prolaz dalje, na Barcu 1.35, na Bayern 2.95.

Nego dajte mi link za danasnju utakmicu, po mogucnosti da radi

Edit: Sad gledam na bwin-u kvote za prolaz dalje, na Barcu 1.35, na Bayern 2.95.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 12 gostiju.