let3 je napisao/la:BoixosNois1899 je napisao/la:let3 je napisao/la:
Neymar je svojevremeno doveden kao apsolutno najveci talenat svijeta, a Osman nije ni Evrope... drugo, doveden je za haman duplo manju cijenu, nego što ce ovi bilmezi dati za Osmana....i trece, možda i najbitnije u vezi ovog urnebesnog transfera, Neymar se nije mogao dovesti za 15 milona sezonu ranije
Panic buy, potez očajnika, nazovi kako hoces.
Nisu iste cijene i tržište kada je doveden Neymar i danas. Tada je njegov transfer bio treći najskuplji svih vremena.
Misliš da bi ga i danas doveli za iste pare?
Dembele možda nije najveći talenat svijeta ali je sigruno u Top 5 a na svojoj poziciji možda čak i najveći potencijal na svijetu.
Mada, slažem se da je cifra od 150M bolesna ali i to će se zaboraviti ako već ove sezone klepimo LP.
A vidi ovako.
Kad plačaš 150 miliona nekog igraca, onda ocekuješ da tako masno placeno pojacanje odmah prekuca sezonu, da sam sebi nabacuje lopte sa strane i zabija makazicama u rašlje i slicne sitnice.
Jel može Barca ocekivati tako nešto od 20-godišnjaka koji je lani u slabijoj ligi (od Primere) zabio 6 golova u 32 utakmice

hajd budi realan

Dembele se nece placati 150M eura, po cijenu da se nikada ne dovede, u to budi uvjeren.
I haj malo ti budi sad realan, sta mislis hoce li Lionel Messi ostati i sljedece sezone u klubu ukoliko bude susna sezona i bude morao zaradjivati platu za jos 5 igraca, dok mu Kiki uzima Balun u 35oj godini ? Jer ja realno ne bi. Pa ti ganjaj djecu, nek igraju neki Alena, i ostali nek se stele protiv Rejala i Atletica.
Ako ti prosla sezona nije bila pokazatelj da nam treba najmanje, ali NAJMANJE 3 TOP pojacanja, da ne bi ispadali rano i sramotili se u LP, ja onda ne znam.
Lako je uigravati djecu i davati im prilike kad imas brutalan prvi tim ( Rejal pokazao prosle sezne u Ligi). Mi nemamo ni prvi. Kamoli da igra drugi.