Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Od ove trenutne reprezentacije za kvalifikacije treba zadržati one najpotentnije Musu,Atića,Lazića, Vrabca,Gegića i Lončara,dodati Kikanovića, Sulejmanovića i Gordića,vidjeti šta je sa Karahodžića, Alibegovića,pokušati dovesti Dejana Todorovića/znam da nas je odbio ali očigledno u Srbiji nema mjesta a Dule je ozbiljan autoritet/ i još ponekog igrača mladog igrača iz Srbije ili Hrvatske koji je porijeklom iz BiH/Pot,Barać,Bošnjak.../. Moja je želja da igramo bez amera,jer je to onda prava repka jedne zemlje.Svjestan sam da amerikanac na poziciji 1 ili 2 donosi ogroman kvalitet al eto ja bih radije da vlastitim snagama pokušamo napraviti rezultat.
ovisnik je napisao/la:Od ove trenutne reprezentacije za kvalifikacije treba zadržati one najpotentnije Musu,Atića,Lazića, Vrabca,Gegića i Lončara,dodati Kikanovića, Sulejmanovića i Gordića,vidjeti šta je sa Karahodžića, Alibegovića,pokušati dovesti Dejana Todorovića/znam da nas je odbio ali očigledno u Srbiji nema mjesta a Dule je ozbiljan autoritet/ i još ponekog igrača mladog igrača iz Srbije ili Hrvatske koji je porijeklom iz BiH/Pot,Barać,Bošnjak.../. Moja je želja da igramo bez amera,jer je to onda prava repka jedne zemlje.Svjestan sam da amerikanac na poziciji 1 ili 2 donosi ogroman kvalitet al eto ja bih radije da vlastitim snagama pokušamo napraviti rezultat.
Bošnjaka zaboravi on ce igrati za Hrvate u kvalifikacijama za EB. Isto tako i Todorovic vidi svoju sansu u kvalifikacijama. Pot nije toliko potreban bolje dati sansu Campari nego njemu. Ako mislis na Stanka Baraca on je zavrsio karijeru i sad ima neku funkciju u Sirokom.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Misli vjerovatno na njegovog brata iz Zadra, cija karijera uveliko ide silaznom putanjom. Za ostale si ti pojasnio, mada nam oni nisu ni potrebni. Ne vjerujem da ima iko iz komsiluka da bi mogao donijeti kvalitet, a da ima neke veze s nama. Ja sam gore napisao 15-16 imena, na to se moze dodati jos maksimalno 4-5 momaka (Karahodzic, Mitrovic, Alibegovic, Knezevic) i to je najbolje sto mi imamo. Recimo debil Karahodzic je puno propustio i izgubio neodazivanjem, jer glavu dajem da bi ga Vujosevic 'ozivio' i 'razbudio' (sto je, uostalom, uradio i sa Aticem). Ne znam sta je sa Penavom, hoce li ostati u Americi? Ja u njega polazem nade, ima dobre fizikalije, solidan sut i nekako vjerujem da moze napraviti solidnu karijeru.Bassha je napisao/la:ovisnik je napisao/la:Od ove trenutne reprezentacije za kvalifikacije treba zadržati one najpotentnije Musu,Atića,Lazića, Vrabca,Gegića i Lončara,dodati Kikanovića, Sulejmanovića i Gordića,vidjeti šta je sa Karahodžića, Alibegovića,pokušati dovesti Dejana Todorovića/znam da nas je odbio ali očigledno u Srbiji nema mjesta a Dule je ozbiljan autoritet/ i još ponekog igrača mladog igrača iz Srbije ili Hrvatske koji je porijeklom iz BiH/Pot,Barać,Bošnjak.../. Moja je želja da igramo bez amera,jer je to onda prava repka jedne zemlje.Svjestan sam da amerikanac na poziciji 1 ili 2 donosi ogroman kvalitet al eto ja bih radije da vlastitim snagama pokušamo napraviti rezultat.
Bošnjaka zaboravi on ce igrati za Hrvate u kvalifikacijama za EB. Isto tako i Todorovic vidi svoju sansu u kvalifikacijama. Pot nije toliko potreban bolje dati sansu Campari nego njemu. Ako mislis na Stanka Baraca on je zavrsio karijeru i sad ima neku funkciju u Sirokom.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
- Kontakt:
trebaju se na ovom nivou isprobati i penava i durmo.
Vidim neki spomimju sulejmanovica
Za mene iskreno obicno drvo,

Za Karahodzica je Nowitzki po meni.UserNAME2 je napisao/la:Vidim neki spomimju sulejmanovica![]()
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
UserNAME2 je napisao/la:Vidim neki spomimju sulejmanovica![]()
Musli je prije par godine bio obicno drvo a sad je jedan od bolji centara u ACB ligi
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
potpisujem sve, ali mislim da ce Tomic imati bolju karijeru i od Loncara i od Tomica. Camparu ne bih prekrizio, prekrizio bih Gordica jer je u godinama. Ameru dati prednost, a Gegic i Campara godinama da budu prvi izbori na toj poziciji. NBA zvjezdice neka ostanu gdje i jesu.kobe24 je napisao/la:Kad se kaze smjena generacije, ne misli se da treba zamijeniti bukvalno svih 12 kosarkasa, to niko nikad nije uradio. Ove poluamaterske reprezentacije vas opasno zavaravaju, pa ocekujem da ce neki uskoro napisati kako nam ni Amer ne treba, imamo Camparu. Stipanovic je trenutno za tri klase kvalitetniji od svakog naseg centra (o Kikanovicu da ne pricam) i mi ga se ne smijemo rijesiti sve dok se bavi kosarkom, ili dok ova trojica ne budu bar priblizne kvalitete (naravno, mislim na okolnosti gdje Nurkic ne moze igrati). Da li oni uopste mogu doci na njegov nivo, mislim da mogu, a da li ce doci, to je vec upitno. Reprezentacije u kvalifikacijama su neuporedivo kvalitetnije, nisu to ekipe sa dva-tri solidna/dobra kosarkasa, tako da nama trenutno treba kvalitet, a ne da idemo s pricom kako mladima treba dati priliku da se razvijaju. Oni nek se razvijaju u klubovima i tu zasluze mjesto u reprezentaciji, repka nije mjesto za to (ok, i tu se neke stvari nauce i unaprijede, ali se nuzno tu ne mogu razvijati).save je napisao/la:Po meni Gordić i Stipanović su za zaslužene penzije. Gordić je dao dosta repki i ne bi imao protiv da ga vidim i dalje, a radije bi da vidim Tomića kako se razvija nego Stipanovića, a sigurno je da i on ne može pružati više partije na nivou od prije 2-3 godine. Kikan je već kategorija više za ove mlade na njegovoj poziciji i svakako da treba računati na njega i on nije problem.nerminh74 je napisao/la:ovi koji izbacuju kikanovića, stipanovića, sulejmanovića i gordića iz reprezentacije malo pretjeruju
sejfić je lošija verzija stipanovića i ovo što on sada radi prolazi na nivou slovačke, švedske i armenije, a i tu je imao dosta propusta jer mu je sinoč minimalno 4 puta ispala lopta
tomić i lončar zajedno ne mogu dati produkciju kikanovića
sulejmanović jednostavno nema padana trenutno u reprezentaciji i jeste malo trom za 4, ali bi definitivno bio veliki upgrade
ono što je ovih dana igrao renfroe bez puno muke je mogao odraditi gordić, tako da je glupo za to imati stranca
jedino milošević donekle nije toliko potreban jer vrabac i lazić rade izvrstan posao i oni su budućnost
sa njima 4 ova reprezentacije odmah ide ne jedan drugi nivo
inače ovo što radi hasandić je OK za ovo, ali jednostavno teško da bi on mogao meda na nekom višem nivou
gajića i glogovca neču ni komentarisati
nego idem malo pred rudu, važno je sada dobiti švedsku večom razlikom od nas i onda treba dobiti slovake ili izgubiti manjom razlikom što smo mi pobjedili njih
Trebamo podržati ove mlade bez obzira na njihovu ograničenost, jer se bore i ginu. Kad se sjetim kur..bolje jednog Teletovića ili nadmenosti jednog Juke kao da je neko božanstvo. Goni goveda.
Ovo je mojih 15-ak imena za kvalifikacije, kad ih izborimo ako Bog da:
Amer, Gordic, Gegic, Campara
Musa, Atic, Hasandic
Vrabac, Lazic, Milosevic, Buza
Sulejmanovic, Halilovic
Kikanovic, Stipanovic, Sejfic
Ja bih odavdje najprije prekrizio Camparu, Buzu, Milosevica i Halilovica, ali nije iskljuceno da oni budu kvalitetniji od nekih drugih koji pokrivaju iste pozicije. Isto tako, od ova tri centra koja trenutno imamo, Sejfic je mozda malo ispred Tomica i Loncara, ali to ne znaci da ima sigurno mjesto u kvalifikacijama.
Mislis Tomic ce imati bolju karijeru od Loncara i Sejfica? Po meni, Loncar ima daleko najbolje predispozicije, mladji je tri godine od obojice i ima bolji sut. On bi mogao i trebao napraviti bolju karijeru od njih, ali treba uloziti puno truda i nadomjestiti stvari u kojima je los. On recimo igra dobro pnr, ali je na niskom postu ocajan. Gordic ima 28-29 godina i on moze jos dati ovoj reprezentaciji, ne znam zasto ga svi tako lahko otpisujete? Campara jeste nasa buducnost i ja se nadam da ce napraviti dobru karijeru, ali on je trenutno daleko od Nemanje. Ne smiju nas zavaravati Sanijeve igre na juniorskom prvenstvu. Za 2-3 godine svakako da Gegic i Campara trebaju preuzimati tu poziciju u potpunosti, ali trenutno nijedan od njih nije spreman za vise od 10-15 minuta na seniorskom nivou protiv ozbiljnog protivnika. Nama u kvalifikacijama trebaju oni koji su trenutno najbolji i ne smijemo se osloniti na dva momka koja nemaju ni minutu seniorske kosarke (ipak se radi o najbitnijoj poziciji u kosarci).alexis17 je napisao/la: potpisujem sve, ali mislim da ce Tomic imati bolju karijeru i od Loncara i od Tomica. Camparu ne bih prekrizio, prekrizio bih Gordica jer je u godinama. Ameru dati prednost, a Gegic i Campara godinama da budu prvi izbori na toj poziciji. NBA zvjezdice neka ostanu gdje i jesu.
@username, Sulejmanovic je za sve nase centre i krilne centre u trenutnom rosteru izmislio kosarku i bolji je od njih u svakom smislu.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
nerminh74 je napisao/la:igrali smo dva puta sa belgijom u nekim baražima i belgija nas je pobjedilabombaysaphire je napisao/la:Te vaše prognoze da je ovo žklj nivo su smiješne... Danas svi, ali bukvalno svi igraju košarku, de mi malo objasnite kako jedna Belgija (ta će Belgija) dobi Španiju sa 18 razlike u Španiji?
inače ti pišeš o pripremnoj utakmici gdje se još žestoko povrjedio jedan od ključnih igrača španije lull i porediš sa ovim
pa pripremna je i za belgiju,i pazi,18 razlike,ne dva,tri,18 razlike,osim van rossoma i veterana hervella,ja ne znam za još nekog ozbiljnog igrača belgije
@Filip13
Imaju Tabua iz Fuenlabrade. Imaju 2-3 igraca koja cini generacija koja je izgubila od Nurkica na Ilidzi na celu sa Lecomtom koji je na collegu. Ostatak ekipe cine igraci iz njihove lige koji igraju Eurocup.
Osim toga Spanci su igrali tu utakmicu sa 17 igraca koliko sam vidio.
Imaju Tabua iz Fuenlabrade. Imaju 2-3 igraca koja cini generacija koja je izgubila od Nurkica na Ilidzi na celu sa Lecomtom koji je na collegu. Ostatak ekipe cine igraci iz njihove lige koji igraju Eurocup.
Chstal je napisao/la:@Filip13
znam za tabua,taj tabu ne bio bio ni u drugoj reprezentaciji španije koiko oni imaju boljih igrača nego što je on
Ma Spanci su sve kombinovali, oni sad skracuju spisak imena. Imaju jos 5 prijateljskih utakmica.filip13 je napisao/la:Chstal je napisao/la:@Filip13
znam za tabua,taj tabu ne bio bio ni u drugoj reprezentaciji španije koiko oni imaju boljih igrača nego što je on
Chstal je napisao/la:Ma Spanci su sve kombinovali, oni sad skracuju spisak imena. Imaju jos 5 prijateljskih utakmica.filip13 je napisao/la:Chstal je napisao/la:@Filip13
Pa i belgijanci se spremaju za eurobasket kao i spanci,ali ima tema za ti raspravu,da ne zachatavamo
Bravo Kik ljudino
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Pratim ja košarku vjerovatno mnogo više nego ti i znam ko je Stanko a ko Boris Barać.U postu sam mislio na Borisa koji ima dobru minutažu u Zadru i zahvalan je igrač koji bi imao mjesta u našoj podmlađenoj reprezentaciji.Todorović neće dobiti šansu u Srbiji,bio je na ljetnoj ligi u NBA,ali mu ni to neće donijeti pozivnicu među 12 jer je konkurencija prejaka.Bošnjak je bio na širem spisku Petrovića,ali ni on nema mjesta u CRO repki.Svi pobrojanih bi imali mjesta među 15 igrača kod nas,ali uvijek postoji pitanje voljnog momenta da li žele igrati za BiH.Bassha je napisao/la:ovisnik je napisao/la:Od ove trenutne reprezentacije za kvalifikacije treba zadržati one najpotentnije Musu,Atića,Lazića, Vrabca,Gegića i Lončara,dodati Kikanovića, Sulejmanovića i Gordića,vidjeti šta je sa Karahodžića, Alibegovića,pokušati dovesti Dejana Todorovića/znam da nas je odbio ali očigledno u Srbiji nema mjesta a Dule je ozbiljan autoritet/ i još ponekog igrača mladog igrača iz Srbije ili Hrvatske koji je porijeklom iz BiH/Pot,Barać,Bošnjak.../. Moja je želja da igramo bez amera,jer je to onda prava repka jedne zemlje.Svjestan sam da amerikanac na poziciji 1 ili 2 donosi ogroman kvalitet al eto ja bih radije da vlastitim snagama pokušamo napraviti rezultat.
Vecina Hr igraca koji su bili nedavno na turniru u kini ili gdje se vec igrao, ce konkurisati za siri spisak u kvalifikacijama i tu moze da Bosnjak nadje svoju sansu, bez nba i el igraca i ako se zadesi neka povereda ili otkaz moze upasti na konacan spisak. Nema sanse da on sad bude u nasoj repki, cekat ce jos koju godini i ako vidi da nema mjesta tek onda ga mozemo ocekivati do tad nista.
Todorovic se ocito nada pozivu ili nema namjeru da igra za nas.
Todorovic se ocito nada pozivu ili nema namjeru da igra za nas.
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 10 gostiju.