Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

avenija
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la avenija » 09 avg 2017, 23:18

Nema promocije uopste za utakmice, ne znam u Sarajevo ali evo u Zenici niko ne zna da je u subotu utakmica u Areni. Moraju poraditi malo na tome.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 avg 2017, 23:24

Zasto neces spominjati Alibegovica? (Valjda mislis na Mirzu Alibegovica iz Torina)? @ljubiteljsporta

High

Post Postao/la High » 09 avg 2017, 23:34

avenija je napisao/la:Nema promocije uopste za utakmice, ne znam u Sarajevo ali evo u Zenici niko ne zna da je u subotu utakmica u Areni. Moraju poraditi malo na tome.
Tako je bilo i pred onu prvu u Sarajevu.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 avg 2017, 23:36

Vucevich je napisao/la:Zasto neces spominjati Alibegovica? (Valjda mislis na Mirzu Alibegovica iz Torina)? @ljubiteljsporta
Jesu on i Amar sinovi onog Teomana Alibegovića što je igrao za Slovence '90-tih godina?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 09 avg 2017, 23:37

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Zasto neces spominjati Alibegovica? (Valjda mislis na Mirzu Alibegovica iz Torina)? @ljubiteljsporta
Jesu on i Amar sinovi onog Teomana Alibegovića što je igrao za Slovence '90-tih godina?
Da :D
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 avg 2017, 23:37

Raonffa je napisao/la:
Jesu, ima i neki treci, Denis.

Pravi Bosanceros :D https://twitter.com/denis1_finao?lang=en

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 avg 2017, 23:38

Pa oni će za Slovence igrati ko i ćaća im :P :tralala:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 avg 2017, 23:58

High je napisao/la:
avenija je napisao/la:Nema promocije uopste za utakmice, ne znam u Sarajevo ali evo u Zenici niko ne zna da je u subotu utakmica u Areni. Moraju poraditi malo na tome.
Tako je bilo i pred onu prvu u Sarajevu.
To se ne smije desavati ozbiljnoj marketing sluzbi.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 09 avg 2017, 23:59

Treba vidjet kako će Nedim Buza izgledat nakon povrede, ali ne treba ni njega zaboraviti. I treba u savezu pogurati da se vidi šta je više sa Mirzom Alibegovićem. Možda se i Sikiraš afirmiše u Endesi sljedeće sezone.
Samo naprijed Saraj'vo!

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 10 avg 2017, 00:01

Kad vec toliko spominjete Mirzu Alibegovic on je blizu prelaska u Capo d'Orlando ( isto italija )
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 avg 2017, 00:57

Svaka cast momcima na igri,borbenosti ,zalaganju. Mlafa ekipa koju treba podrzati . S druge strane ne treba se puno zanositi ovo sad sto igramo je neki 3 rang europske kosarke . ali ponavljam zbog srcanosti borbenosti ova ekipa zasluzuje sve pohvale i maksimalnu podrsku .

High

Post Postao/la High » 10 avg 2017, 01:01

Sejfiću je ispod koša lopta iz ruku ispala 4 puta.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 10 avg 2017, 02:21

High je napisao/la:Sejfiću je ispod koša lopta iz ruku ispala 4 puta.
Brate Sejfic je sve osim kalibar za A repke, ali opet meni je za Albijanica i Bavcica Nikola Pekovic :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

High

Post Postao/la High » 10 avg 2017, 02:36

esprit24 je napisao/la:
High je napisao/la:Sejfiću je ispod koša lopta iz ruku ispala 4 puta.
Brate Sejfic je sve osim kalibar za A repke, ali opet meni je za Albijanica i Bavcica Nikola Pekovic :kafa:
Asocijacija za Nikolu Pekovića - polaganje za pobjedu Partizana protiv FMP-a u posljednjim sekundama, u finalu u Sarajevu. :mrgreen:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 avg 2017, 06:34

boomerang5 je napisao/la:
StevieG8 je napisao/la:"Musa i ja smo igrali zajedno, on je čudesan igrač. Do godine treba da ide u NBA i morate ga pustiti da igra košarkašku igru. Svaki put mu svirate faul kada ga neko dirne. Ne želim da ga osporavam jer je on veliki igrac" (Boatright)

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/boatrig ... tat/247684

Meni onako zanimljiv dio Boatrightove izjave, mislite li da je upravu?
ne mislim, i u NBA se sviraju ti ''reach in'' faulovi, doduse puno vise ovim boljim igracima,ali zato sto oni tetose po 20ak sekundi loptu u napadu, kao sto to radi i Musa. Uostalom , sta hoce, i on je izveo 15 slobodnih veceras.

nije u pravu jer su bili vecinom glupi faulovi odbrane a sto se tice Nba tamo sviraju vise nego u Europi.

btw,za ove sto ismijavaju Sejfica :arrow: Svaka ozbiljna repka ima svog Sejfica koji obavlja prljavi posao,on ce grijati klupu 39 min a kada ude u igru ima da pogine tih 60 sekundi.

ljubiteljsporta
Kontakt:

Post Postao/la ljubiteljsporta » 10 avg 2017, 08:14

Nisam siguran da je uzeo naše državljanstvo..Zbog toga mi nije još u prvom planu. A nemam ništa protiv njega da ne bude u rotaciji. Zašto da ne ? Još jedan ako ima kvalitete i mlad je je uvijek dobro došao

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 10 avg 2017, 08:15

Realno je da su nam trebale ove pretkvalifikacije, imamo šest takmićarskih utakmica u kojima definiramo i uigravamao igraćku bazu.
U kvalifikacione utakmice, koj će biti jaće, ulazimo uigraniji i sa definiranom idejom. Dule će za to vjerovatno još pojaćati ekipu. No jasno je da bilo ko dođe u ekipu mora i treba da se ukljući u ovaj ratnički(Duletov koncept) mentalitet ekipe.

Što se tiće kuknjave Armenaca, od rezultatskog potopa su ih spasile maladalaćke greške naših igraća a ne nešta drugo.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 avg 2017, 08:26

thulkazal je napisao/la:
Beduin je napisao/la: Sta kazes, ne odgovaraju nam cak ni stanovnici Miladija ili Si Sela. :urnebes: Koji si ti kralj sebi.

U biti, nebitan je postotak da li dodje vise ljudi iz Tuzle ili drugih gradova sa TK, nego je bit da i Sarajevo sa svojim opcinama te okolnim gradovima ili preko 500.000 ljudi pa jednu reprezentativnu utakmicu moze i mora ispratiti vise od 2-3 hiljade ljudi. Zasto ne isprati? Tesko je naci relevantan razlog, osim da ljude ne zanima toliko kosarka, kao npr. ljude sa TK (Tuzla je uvijek bila grad kosarke, to mogu potvrditi stariji ljudi koji se sjecaju predratnog i postratnog perioda).
Cak su cijene karata vece bile u Tuzli posljednjih godina, otkako repka igra i u Mejdanu, nego u Sarajevu (ili u najboljem slucaju ista cijena), sto je, objektivno, neprihvatljino i nerealno, a Mejdan opet bio pun.

Zato se iskreno nadam da ce se probuditi i ostali gradovi i poceti u vecem broju pratiti reprezentaciju svoje zemlje.
Da ne odgovaraju po pričama fine graCke raje koja sjedi po finim graCkim kafićima oko Kapije, Sonog trga, KŠC-a i Univerzitetske. Nemam ja ništa protiv Tuzlaka, normalnih koji nisu mentalno limitirani na grad-selo predrasudama. Pošto trenutno živim u Tuzli većina prijatelja mi je iz Tuzle. Ali ako će neko glumiti seljačića tako što će pljuvati po nenama i djedovima koji dođu na UKC radi pregleda nazivajući im seljacima i kako predstavljaju ruglo grada onda imamo velikih problema. A takvih seljačina je bruka po Tuzli i uglavnom se takve osobe ubiše ističući "Ja sam Tuzlak".

Pročitaj ti postove prije nego sam ja napisao. Iziritiran sam tim glorificiranjem Tuzle. Između ostalog Tuzla da je grad košarke, kao što ti "Tuzlaci" ponosno ističu, ne bi nikada dopustili da KK Sloboda završi kako je završila. Nekada je bila...
Da, nekad je bila, to si u pravu. Ali posto zivimo u drzavi u kakvoj zivimo, gdje su politika I licna korist ti koji zakone kroje I odredjuju sudbinu nas I sporta, onda se moramo pomiriti I da je kosarka skoro pa umrla u Tuzli. Kao sto je umrla I u Sarajevu, kao I rukomet u Sarajevu, kao I fudbal u nasoj drzavi. kao I mnogo toga.

A to za price o seljacima, gradjanima, to je izlizana prica druze, ako zivis u Tuzli onda bi to morao znati, primjetiti, a sporadicni primjer nekoga o necemu ne mozes vezati za general. Jer isto tako imas masu "dosljaka" u Sarajevo koji daju neku novu dozu Sarajevu, poslije rata imas dosta ljudi koji su se sjatili u Banja Luku pa kad pricas sa starosjediocima tog grada zale se kako vise taj grad nema onaj svoj duh, kulturu, kako mozes prepoznati te koji su se sjatili, I takvih primjera je masa. Samo eto za Tuzlu se veze ta prica o "carsiji" I "carsijanerima", pa Boze moj, svakome svacije. Ali previse se forsira ta prica koja vremenom poprima oblik fakta.

Ontopic:
Svaka cast momcima, mladicima, djeci koja s ponosom I uspjehom brane boje nase zemlje I brane kosarku BiH. Uz Juku I Sanija ova repka ima svijetlu buducnost, samo da se nastave razvijati u pravom smislu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 avg 2017, 09:50

Svaka cast momcima na trudu. Mene su veoma pozitivno iznenadili zalaganjem prije svega u odbrani, jer onakvu energiju konstantno tokom citave utakmice ne sjecam se da sam ikada vidio u nasoj seniorskoj reprezentaciji. To valjda dobijes kada gurnes "golobrade" momke zeljne dokazivanja u vatru. Doduse, mogli su i izgoriti pod pritiskom, ali nisu, a u tom kontekstu kapa dole Vujosevicu koji je ne klasa, nego druga galaksija u odnosu na Mulaomerovica.

Velika je stvar sto je lider ove reprezentacije tako mlad, a TOLIKO zeljan dokazivanja. Musa je strasan momak, zna da je u ovom timu prva vedeta, i TOLIKO se trosi u napadu, ali ne sepuri se u odbrani radi svog posebnog statusa, nego izgara kao i ostali. Svaka mu cast.

Vidi se doduse tu jos uvijek dosta neuigranosti, odbrana ima energiju, ali nije taj presing jos kako treba "naspanovan" pa smo ostavili vagon otvorenih suteva Armencima. Ali to je segment u nasoj igri koji bi morao vremenom biti jos bolji. Ja Mirzu stvarno vise ne bih u reprezentaciju zvao. Koliko god da mi je bio drag, mislim da je od nekadasnjeg velikog radnika ostalo samo ime, a da s on sa svojim skorasnjim ponasanjem nikako ne uklapa u ovaj tim. Jusuf je vec nesto drugo, on je ovoj reprezentaciji potreban i iskreno se nadam da ce on i Musa moci saradjivati, jer obojica imaju veliki ego tako da se pomalo pribojavam nekih sukoba na tom polju. No ako je mogao Juka sa Mirzom ispucavacem, vjerujem da ce moci i sa Musom.

Kikan, Suljo i ostali vec pobrojani nam takodjer trebaju, jer kao sto neko rece, ipak su Armenci, Svedi i Slovaci ispodprosjecne reprezentacije i ovaj tim bez obzira na zelju i volju treba nekoliko klasnih igraca. Sve u svemu, ja sam zadovoljan, jedino ostaje eto zal za tom utakmicom protiv Svedske gdje smo se prepali pobjede... Valjda nas to nece kostati prolaska u drugi krug.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 avg 2017, 10:22

ovi koji izbacuju kikanovića, stipanovića, sulejmanovića i gordića iz reprezentacije malo pretjeruju
sejfić je lošija verzija stipanovića i ovo što on sada radi prolazi na nivou slovačke, švedske i armenije, a i tu je imao dosta propusta jer mu je sinoč minimalno 4 puta ispala lopta
tomić i lončar zajedno ne mogu dati produkciju kikanovića
sulejmanović jednostavno nema padana trenutno u reprezentaciji i jeste malo trom za 4, ali bi definitivno bio veliki upgrade
ono što je ovih dana igrao renfroe bez puno muke je mogao odraditi gordić, tako da je glupo za to imati stranca
jedino milošević donekle nije toliko potreban jer vrabac i lazić rade izvrstan posao i oni su budućnost
sa njima 4 ova reprezentacije odmah ide ne jedan drugi nivo

inače ovo što radi hasandić je OK za ovo, ali jednostavno teško da bi on mogao meda na nekom višem nivou
gajića i glogovca neču ni komentarisati

nego idem malo pred rudu, važno je sada dobiti švedsku večom razlikom od nas i onda treba dobiti slovake ili izgubiti manjom razlikom što smo mi pobjedili njih
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”