Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Da li je jos neko primjetio da se onaj trener Armenije nije rukovao na kraju? Cijele utakmice nesto ljut.
-
- Kontakt:
treba biti iskren i reci da je bilo 4-5 odluka na njihovu stetu, na nasu mozda jedna (koraci atica zadnji napad). Al ko ga je.be , i nas su zakidali, sta hoce, preko noci da je Armenija autoritet u kosarci ...Vucevich je napisao/la:Da li je jos neko primjetio da se onaj trener Armenije nije rukovao na kraju? Cijele utakmice nesto ljut.
Imao je neku raspravu s Vujosevicem pa mu je na kraju rekao "ma dobro" i samo otisao.Vucevich je napisao/la:Da li je jos neko primjetio da se onaj trener Armenije nije rukovao na kraju? Cijele utakmice nesto ljut.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Svaka čast Minji, ali bespotrebno bi uzimao dragocjene minute mladim igračima. Pozicije 2-3 totalno treba isforsirati Musu, Atica, Vrabca i Lazica i imati Hasandica na klupi jer uvijek je lijepo imati dobrog šutera. Sto se tiče četvorke Suljo moze odigrati 25,30 minuta ukoliko je to potrebno, napredovao je strašno u Ciboni i ove sezone očekujem njegov bum u Spaniji. Dalje ono sto ja mislim da bi Dule s Kikanom na 4 i Stipanom na 5 napravio dar-mar i siguran sam da i on to jedva ceka, a treća opcija je svakako Lazić koji i sada zna pokriti tu poziciju.kobe24 je napisao/la:To je to, samo ja ne bih Hecera za novog Amera. Nadam se da mozemo naci nesto bolje, a i on je vec u godinama. Isto tako, mozda treba dodati jos Milosevica i Halilovica, pa od tih 14 momaka izbaciti dvojicu. Minja je u godinama i moze odigrati jos godinu-dvije, a Halilovic nam treba jer sad igramo bez klasicne cetvorke, a to cemo morati imati protiv ozbiljnijih protivnika.Wandelanoite je napisao/la:Za sljedece kvalifikacije napraviti izmjene Kikan-Lončar, Stipan-Tomić, Sulejmanovic-Glogovac, Hatcher-Renfroe, Gordic-Gajic i to je to strašan tim!
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
"Musa i ja smo igrali zajedno, on je čudesan igrač. Do godine treba da ide u NBA i morate ga pustiti da igra košarkašku igru. Svaki put mu svirate faul kada ga neko dirne. Ne želim da ga osporavam jer je on veliki igrac" (Boatright)
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_kosarka/boatrig ... tat/247684
Meni onako zanimljiv dio Boatrightove izjave, mislite li da je upravu?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Rekli su vec da klubovi koji igraju EL nece pustati igrace... nama to i odgovaraKajzer10 je napisao/la: Zasto euroligaski ne bi mogli igrati? Haj ok za ove preko bare, u pola sezone utakmice i to.
Jebote, vecina utakmica u pola sezone. Pa mogli su malo to uskladiti da se vecina odradi iduce ljeto il sta ja znam.

I u euroligi je previse zgusnut raspored.
Dzaba kad je FIBA idiotska organizacija.
Aticu je sve ravno do mora... veceras je u nekim situacijama izgledao bas nezainteresovan za desavanja u igri, al dobro je zavrsio.
Pa bilo je nekog govora o tome, ne znam kako je završilo, odnosno kakva je odluka donesena.Kajzer10 je napisao/la:Zasto euroligaski ne bi mogli igrati? Haj ok za ove preko bare, u pola sezone utakmice i to.Raonffa je napisao/la:Ne mogu igrati NBA igrači u ovim kvalifikacijama. Ne znam šta je sa euroligaškim igračima, i za njih su spominjali da neće moći igrati...High je napisao/la:Zaista, koga treba očekivati za kvalifikacije? Kikanović i Stipanović valjda trebaju igrati?! Teletović i Nedeljko Nurkić?
U koju grupu mi idemo ako prođemo ove pretkvalifikacije, zna li se?
Jebote, vecina utakmica u pola sezone. Pa mogli su malo to uskladiti da se vecina odradi iduce ljeto il sta ja znam.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Evo i gospodski dio izjave Bavcevica iako je na kraju otisao kao popišan.
"O sudijama ja neću govoriti, vi ste tu da procijenite i da prenesete njegove (Boatright op.a.) riječi. Ja sam vidio svoje viđenje utakmice. Prije mjesec dana je objavljen spisak. Znam za sve otkaze s kojim se susreo Duško Vujošević. Nama se događa to u Hrvatskoj i mislim da je to nedopustivo. To ni u kom slučaju ne služi nikome na čast i nije propaganda i za djecu i za sve ostale jer BiH u kompletnom sastavu ne spada u ovu grupu pogotovo kada se doda pečat Duška Vujoševića. Ja to znam, ali objektivno rečeno sa pravom i kompletnom BiH niko od nas nema šanse u ovim kvalifikacijama", zaključio je Bavčević.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_kosarka/bavcev ... tor/247686
Iako nismo ni blizu kompletne reprezentacije zahvaljujuci Vujosevicu i dalje gazimo
"O sudijama ja neću govoriti, vi ste tu da procijenite i da prenesete njegove (Boatright op.a.) riječi. Ja sam vidio svoje viđenje utakmice. Prije mjesec dana je objavljen spisak. Znam za sve otkaze s kojim se susreo Duško Vujošević. Nama se događa to u Hrvatskoj i mislim da je to nedopustivo. To ni u kom slučaju ne služi nikome na čast i nije propaganda i za djecu i za sve ostale jer BiH u kompletnom sastavu ne spada u ovu grupu pogotovo kada se doda pečat Duška Vujoševića. Ja to znam, ali objektivno rečeno sa pravom i kompletnom BiH niko od nas nema šanse u ovim kvalifikacijama", zaključio je Bavčević.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_kosarka/bavcev ... tor/247686
Iako nismo ni blizu kompletne reprezentacije zahvaljujuci Vujosevicu i dalje gazimo

Ne smiju igrati EL igraci. Za sad. Mozda ce Bertomeu promjeniti misljenje. Al haj, kakve veze ima, nemamo mi nijednog EL igraca 

-
- Kontakt:
ne mislim, i u NBA se sviraju ti ''reach in'' faulovi, doduse puno vise ovim boljim igracima,ali zato sto oni tetose po 20ak sekundi loptu u napadu, kao sto to radi i Musa. Uostalom , sta hoce, i on je izveo 15 slobodnih veceras.StevieG8 je napisao/la:"Musa i ja smo igrali zajedno, on je čudesan igrač. Do godine treba da ide u NBA i morate ga pustiti da igra košarkašku igru. Svaki put mu svirate faul kada ga neko dirne. Ne želim da ga osporavam jer je on veliki igrac" (Boatright)
Kad bi zabranili NBA i EL igrace mi bi bili među top 5 repki u evropi 

To bi za nas odlično bilo, ostale reprezentacije bi praktično morale mijenjati čitav roster 
Kako idu dalje ove kvalifikacije, prvo pretkvalifkacije, pa kvalifikacije, pa onda opet ima nešto poslije koliko se sjećam...

Kako idu dalje ove kvalifikacije, prvo pretkvalifkacije, pa kvalifikacije, pa onda opet ima nešto poslije koliko se sjećam...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Raonffa je napisao/la:To bi za nas odlično bilo, ostale reprezentacije bi praktično morale mijenjati čitav roster
Neko je pisao o tome... Kvalifikacije ali onda se grupe spajaju tj proširuju (a i b, c i d itd)

Ni bog ne zna ko ce igrati i kakve ce biti te kvalifikacije, tako da beze ne razbijamo glavu sad o tome.
nema potpisa
Wandelanoite je napisao/la:Svaka čast Minji, ali bespotrebno bi uzimao dragocjene minute mladim igračima. Pozicije 2-3 totalno treba isforsirati Musu, Atica, Vrabca i Lazica i imati Hasandica na klupi jer uvijek je lijepo imati dobrog šutera. Sto se tiče četvorke Suljo moze odigrati 25,30 minuta ukoliko je to potrebno, napredovao je strašno u Ciboni i ove sezone očekujem njegov bum u Spaniji. Dalje ono sto ja mislim da bi Dule s Kikanom na 4 i Stipanom na 5 napravio dar-mar i siguran sam da i on to jedva ceka, a treća opcija je svakako Lazić koji i sada zna pokriti tu poziciju.kobe24 je napisao/la:To je to, samo ja ne bih Hecera za novog Amera. Nadam se da mozemo naci nesto bolje, a i on je vec u godinama. Isto tako, mozda treba dodati jos Milosevica i Halilovica, pa od tih 14 momaka izbaciti dvojicu. Minja je u godinama i moze odigrati jos godinu-dvije, a Halilovic nam treba jer sad igramo bez klasicne cetvorke, a to cemo morati imati protiv ozbiljnijih protivnika.Wandelanoite je napisao/la:Za sljedece kvalifikacije napraviti izmjene Kikan-Lončar, Stipan-Tomić, Sulejmanovic-Glogovac, Hatcher-Renfroe, Gordic-Gajic i to je to strašan tim!
Slazem se s tobom, vrijeme je za tu smjenu generacija, ali nekad je neophodno imati i iskusne kosarkase na parketu, pogotovo kad ovim mladicima udje voda u usi. Ja bih Minju pozvao, a ako ne bude osjetno kvalitetniji od ostalih, ostaviti ovu djecu u rosteru. Ne smiju nas zavaravati ove pobjede, jer su Slovacka i Armenija daleko od ekipa s kojima cemo aBd igrati u kvalifikacijama. Sto se tice Sulje, ne znam koliko bi on bio dobar na poziciji cetvorke u ovoj Duletovoj kosarci, prespor je on za to. U Ciboni je iskljucivo igrao na petici, a nama treba kao PF. Ja se samo nadam da ce ga u Spaniji forsirati na 4, jer sa svojom visinom realno nema svijetlu buducnost na poziciji centra. Ako i EL definitivno zabrani svojim igracima da igraju kvalifikacije, mi bi s Vujosevicem mogli imati velike sanse. Ni Buzu ne treba zaboraviti, mozda momak bljesne u nadolazecoj sezoni, mada ja licno nisam neki optimista. Nama treba sto veca baza kosarkasa, jer se kvalifikacijski mecevi nece odigrati u mjesec dana, kakav je slucaj sa kvalifikacijama za EP.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Ko prezivi, pricat ceRaonffa je napisao/la:
Ma ja, sve je to nakaradno... FIBA je prava kretenska organizacija.
PS: Minju godinama guraju u reprezentaciju, meni je on iskreno bezveze igrač, pogotovo što igra na poziciji gdje imamo sjajne mlade igrače. Druga stvar, njegovo iskustvo ne mora biti presudno zaista, tu bi trebali biti Stipan, Kikan, Gordić, stranac i to je dovoljno iskustva, barem po meni.
PS: Minju godinama guraju u reprezentaciju, meni je on iskreno bezveze igrač, pogotovo što igra na poziciji gdje imamo sjajne mlade igrače. Druga stvar, njegovo iskustvo ne mora biti presudno zaista, tu bi trebali biti Stipan, Kikan, Gordić, stranac i to je dovoljno iskustva, barem po meni.
Ma kakav Gordic, nema on vise sta ponuditi, samo djaba uzimati minute Gegicu, Campari
-
- Kontakt:
Bio sam u Skenderiji i prezadovoljan sam kako smo izgledali. Zvao sam jedno 10 drugova da idemo , mahom bivši košarkaši ili sportski zaljubljenici niko nije htjeo , svi su imali neke glupe izgovore, na kraju sam otišao sam...Emociju i nervozu u sebi nisam osjetio pa da budem iskren od Hrvatske kada ih je Neno sahranio,,,Ova ekipa sa BOGOM ALLAHOM DULETOM VUJOŠEVIĆEM ima sve ono što godinama žarko želim , borbu i želju , i rezultat sam dolazi. I Skenderija konačno dobro ispunjena , i navijači sretni , čujem priče svi su došli iskreno da podrže momke, SVAKA IM ČAST !!! Sejfić i Prozor pa šta reći !?!? Kada gledate njegovo zagrijavanje i poteze pa to nije za naše A-2 LIGE , ali kako doprinosi ekipi , pa skoro nemoguće...Ovi što pričaju za Renfroa nažalost slabo znaju košarku , jer čovjek je poginuo večeras u odbrani , nije košarka samo napad stručnjaci ... Hasandić prelomio , kako lijep osjećaj kad znaš da će trica njegova ući.... Atić enigma , stvarno enigma...Ne pamtim kad sam bio nervozan ovako i koliko živaca i emocija su mi ovi momci uzeli , i neka su !!! OVE MOMKE TREBA PODRŽATI , A ONU DVOJICU NE TREBA ZVATI NIKAKO !!!
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
- Kontakt:
Mali doprinos priči. Prva dva kola kvalifikacija (mislim u novembru) preklapaju se sa redovnim kolom Eurolige. Za razliku od njih, Euro cup se ne igra u tih 4-5 dana. Tako da Euroligaški igrači 100 % otpadaju. Šanse da Euroliga promjeni svoj raspored i prilagodi se FIBA su taman kao da snijeg noćas padne.
Što se tiče igrača sigurno će u kombinaciji biti Andrija, Kikan, Halilović, Milošević a mislim i Gordić. Sa njima definitivno Dule ima veći broj opcija u načinu igre. U svakom slučaju, možda na kraju ove predkvalifikacije budu "božiji dar", jer su definitivno rađanje jednog novog tima. Mi smo realno, ako izuzmemo Glogovca, Gajića i Zahiragića, te Refku dobili nekih 10-tak igrača kao A reprezentativce i to najstariji je čini mi se Sejfić sa 23 ili Tomić sa 24. Uz ove maloprije pobrojane koji će biti povratnici nakon povreda, te Sanija Čamparu to je već neka baza. Neću spominjati tog Alibegovića kojeg povezuju sa nama i naturalizovanog stranca.
Uff, ovdje se uvijek sjetim onih prvih godina. Bećiragić play, Neno i Firke vanjski igrači, Alihodžić i Avdić. Ima neki Mujezinović iz Amerike povratnik, te Damir Mirković iz Bosne i Tarik Valjevac kao mlada garda i to ti ga je to, pa ti igraj sa Rusima, Slovencima...
Večeras nema se šta više dodati ili oduzeti...Mene toliko ova priča puni energijom da je to nevjerovatno. Ono kad vidiš pred očima da iz utakmice u utakmicu stasavaju igrači a jebote djeca su to...
Sa uživancijom pogledati snimak, a možda i 2 puta.
In Dule we trust !!!!!
Što se tiče igrača sigurno će u kombinaciji biti Andrija, Kikan, Halilović, Milošević a mislim i Gordić. Sa njima definitivno Dule ima veći broj opcija u načinu igre. U svakom slučaju, možda na kraju ove predkvalifikacije budu "božiji dar", jer su definitivno rađanje jednog novog tima. Mi smo realno, ako izuzmemo Glogovca, Gajića i Zahiragića, te Refku dobili nekih 10-tak igrača kao A reprezentativce i to najstariji je čini mi se Sejfić sa 23 ili Tomić sa 24. Uz ove maloprije pobrojane koji će biti povratnici nakon povreda, te Sanija Čamparu to je već neka baza. Neću spominjati tog Alibegovića kojeg povezuju sa nama i naturalizovanog stranca.
Uff, ovdje se uvijek sjetim onih prvih godina. Bećiragić play, Neno i Firke vanjski igrači, Alihodžić i Avdić. Ima neki Mujezinović iz Amerike povratnik, te Damir Mirković iz Bosne i Tarik Valjevac kao mlada garda i to ti ga je to, pa ti igraj sa Rusima, Slovencima...
Večeras nema se šta više dodati ili oduzeti...Mene toliko ova priča puni energijom da je to nevjerovatno. Ono kad vidiš pred očima da iz utakmice u utakmicu stasavaju igrači a jebote djeca su to...
Sa uživancijom pogledati snimak, a možda i 2 puta.
In Dule we trust !!!!!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, AdinTR, AmirBvB, ANamelessGhoul, armin, Blackwargreymon, Burberry46, CAGarfia, Confiance, dark44, delko, Divos, Drum, galia95, greenwood, Imamkarbarum, InatSilniBosanski, johntravolta123, Kaunas, L-Train, Lavcina, N3R3D, NEZALAGANJE, s4mke, StevieG8, TripleThreat, Vaya, VensanKasel, Yucca i 209 gostiju.