Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus FC
Ode Lemina ode Rincon... pitanje ko nam stize?
Ovaj sturaro koda je macka s devet zivota svaki transfer se nekako on izvuce.. a nista nije bolji od ove dvojice sto su prodani..
Ovaj sturaro koda je macka s devet zivota svaki transfer se nekako on izvuce.. a nista nije bolji od ove dvojice sto su prodani..
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Realno i Lemina i Rinkon su daleko bolji od Sturara a et ovaj ostade, kako...ptice znajuMig_Mig je napisao/la:Super posao sa Rinkonom, pomogao oko rotacije i zaradili neki novac. Od kako je dosao Sturaro niko nije ni spominjao transfer, ne znam kakvo ti prezivljavanje spominjes.Sissoko je napisao/la:Rinkon za cenera ode u Torino - Di Marzio
Hajd et rjesavamo se balasta.Samo Rinkon je za Sturara Xavi al ovaj uvijek prezivi merkato

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
Talijan ima prednostSissoko je napisao/la:Realno i Lemina i Rinkon su daleko bolji od Sturara a et ovaj ostade, kako...ptice znajuMig_Mig je napisao/la:Super posao sa Rinkonom, pomogao oko rotacije i zaradili neki novac. Od kako je dosao Sturaro niko nije ni spominjao transfer, ne znam kakvo ti prezivljavanje spominjes.Sissoko je napisao/la:Rinkon za cenera ode u Torino - Di Marzio
Hajd et rjesavamo se balasta.Samo Rinkon je za Sturara Xavi al ovaj uvijek prezivi merkato

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jel vam to na dresu piše cigani 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- BuffonGigi
- Kontakt:
Dobri su i cigani ako vrijede 5milona godisnje.rio_Ferdy88 je napisao/la:Jel vam to na dresu piše cigani

Max Allegri
Drago mi je sto su Paolu dali cenera. 

35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- IlCapitano
- Kontakt:
Ne znam šta da mislim o ovom. Trebao bi biti kao dobar znak, reče i Marotta prije par mjeseci da za Dybalu imaju projekat 'Del Piero', ali nakon njegovog ašikovanja sa Barcom i Pogbe i Vidala nisam nešto siguran u to. 
Kako god bar će se marketinški isplatiti.

Kako god bar će se marketinški isplatiti.

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Sacchi: 'Juve only play 15 mins'
Arrigo Sacchi doubts Juventus can win the Champions League, because “they only play for 15 minutes and then just defend and counter.”
The legendary Milan Coach was, until Zinedine Zidane for Real Madrid, the last tactician to win back-to-back European Cups and European Super Cups.
“Dominant clubs have won the Champions League, from Alfredo Di Stefano’s Real Madrid to Ajax in the 1970s through to Pep Guardiola’s Barcelona,” Sacchi told Mediaset Premium.
“I like Juventus very much when they take the initiative, but they only play like that for 15 minutes and then retreat, just defend and seek the counter-attack.
“They’re not making the most of their attacking potential or feeding the strikers. I would love to ask Max Allegri why they do that. I fear it is a physical issue, so the team cannot handle playing in a certain way for an entire half of football.
“Many Juventus fans ask me the same question and I’d honestly love to know.
Sta velite jel ima istine u ovome..
Arrigo Sacchi doubts Juventus can win the Champions League, because “they only play for 15 minutes and then just defend and counter.”
The legendary Milan Coach was, until Zinedine Zidane for Real Madrid, the last tactician to win back-to-back European Cups and European Super Cups.
“Dominant clubs have won the Champions League, from Alfredo Di Stefano’s Real Madrid to Ajax in the 1970s through to Pep Guardiola’s Barcelona,” Sacchi told Mediaset Premium.
“I like Juventus very much when they take the initiative, but they only play like that for 15 minutes and then retreat, just defend and seek the counter-attack.
“They’re not making the most of their attacking potential or feeding the strikers. I would love to ask Max Allegri why they do that. I fear it is a physical issue, so the team cannot handle playing in a certain way for an entire half of football.
“Many Juventus fans ask me the same question and I’d honestly love to know.
Sta velite jel ima istine u ovome..

Pa o tome se govori godinama. Igramo pa se povučemo u krilo Gigiu. To smo pokušali uraditi u finalu, dati gol pa se povući, to je i Max rekao. Samo što smo primili 4 komada.
Ovo što Arrigo govori može samo trener popraviti. To je i Alves rekao sada pri odlasku, da Juve ne rizikuje, da nema loptu i da to nije fudbal koji on želi igrati. Naravno da je sve to otprilike tačno.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Moze Sachi pricat sta hoce, Juventus je odigrao 45min fantaticnih, u drugom povredjeni Mandzukic i Pjanic manjak rotatcije u napadu i desilo se sta se desilo. Mercato je prije svega odradjen na napadackoj dubini, koju sad imamo.
Max Allegri
Ti znas Sachi ne zna
Nek sam i ovo procitao
Covjek je rekao manja vise sve zato nas je Real i pregazio

Nek sam i ovo procitao

Covjek je rekao manja vise sve zato nas je Real i pregazio
- IlCapitano
- Kontakt:
Ima istine što se tiče da se volimo zatvoriti i igrati na kontre u određenim dijelovima - što je opet upalilo puno više puta nego nas je koštalo
, ali to je druga priča.
Ovo za 15 minuta je ili čisti pokušaj laži ili hiperbola. Juventus je od dolaska Allegrija uvijek bio u vrhu što se posjeda lopte tiče, i u ligi (55%) i u LP(54%), nikad ispod. Također u vrhu po broju šuteva i tačnosti pasova. Jedina iznimka je prije dvije godine u LP kad smo imali onaj očajan start sezone i nismo se sastavili s loptom čitavu prvu polovicu. Nema šta, čisto kontraška ekipa.
Također, Allegrijev Juventus nikad nije imao dovoljan broj igrača tog tipa niti širinu sa klupe da vrši presing 89 minuta po utakmici i igra takav nogomet.
Na kraju krajeva, 4/5 zadnjih ekipa osvajača LP su se ili jako oslanjale na kontre (Ancelottijev Real, Juppov Bayern protiv Barcelone) ili bile čisto kontraške ekipe (Chelsea, Inter).
Ok je reći da ti se nešto ne sviđa, ali koristiti hiperbole tipa '15 minuta' i 'nikad neće osvojiti' je dobar znak senilnosti, čak i da zaboravimo prijašnje nebuloze dotičnog.

Ovo za 15 minuta je ili čisti pokušaj laži ili hiperbola. Juventus je od dolaska Allegrija uvijek bio u vrhu što se posjeda lopte tiče, i u ligi (55%) i u LP(54%), nikad ispod. Također u vrhu po broju šuteva i tačnosti pasova. Jedina iznimka je prije dvije godine u LP kad smo imali onaj očajan start sezone i nismo se sastavili s loptom čitavu prvu polovicu. Nema šta, čisto kontraška ekipa.

Također, Allegrijev Juventus nikad nije imao dovoljan broj igrača tog tipa niti širinu sa klupe da vrši presing 89 minuta po utakmici i igra takav nogomet.
Na kraju krajeva, 4/5 zadnjih ekipa osvajača LP su se ili jako oslanjale na kontre (Ancelottijev Real, Juppov Bayern protiv Barcelone) ili bile čisto kontraške ekipe (Chelsea, Inter).
Ok je reći da ti se nešto ne sviđa, ali koristiti hiperbole tipa '15 minuta' i 'nikad neće osvojiti' je dobar znak senilnosti, čak i da zaboravimo prijašnje nebuloze dotičnog.
Sinoć da smo igrali protiv Reala sa ovim novim pojacanjima isto bi prošli kao u finalu Modrić i Casemiro su strpali u džep Pogbu i drustvo
Činjenica pojacali smo napad tj imamo širinu
Vezni red i dalje tanak,desni bek fali,i jos odlazak Bonia
ima jos do kraja prelaznog roka pa ćemo vidjeti
Činjenica pojacali smo napad tj imamo širinu
Vezni red i dalje tanak,desni bek fali,i jos odlazak Bonia
ima jos do kraja prelaznog roka pa ćemo vidjeti
Sacchi je kritičar Allegria i drago mi je da postoji takav, ali ga istovremeno i poštuje, mnogo puta sam gledao njihove "razmirice" nakon utakmica na SKY-u. Premalo je onih koji u kontektstu fudbala imaju zamjerke na našu igru, ne govorim o hejterima i teoretičarima zavjere nego čisto ljudima "od nogometa". Čak štaviše, mislim da je Arrigo neko ko iznimno cijeni Juve (to uvijek potencira) i čak da mu je krivo što igramo na način na koji igramo jer on vidi potencijal za dugoročnu dominaciju Juventusa u Evropi.
Ne treba se vezati za cifru, ali ima pravo. Ja pamtim more utakmica gdje smo do dvadesete minute silovito napadali i dali gol da bi poslije toga bio drugi fudbal, često ružan, negledljiv i gdje se rizikovala kazna. To nije 15-20, ali je čovjek rekao ono što bar ja mislim, a i puno simpatizera po forumima, tako da ne bude da je samo do forumaša koji bi da budu treneri.
Jedini je koji ne ide niz dlaku jer od Tacchinardia, Vialia, Ferrare, nećete čuti nijednu kritiku na račun igre.
Sve u svemu, Max nema pravo, i pored prodaja, da ima alibi za to što Juve nema identitet igre, prepoznatljiv stil. Na raspolganju mu je svaki rok bilo dovoljno novca i pojačanja. Recimo, moje mišljenje je da i pored sjajnih igrača kao što su Costa i Berna mi nećemo promijeniti ovo što je Arrigo aludirao. Ja se iskreno nadam da će i Max podignuti svoj nivo, to nije samo ostavljeno u amanet igračima. Valjda i on može naučiti nešto i unaprijediti se. Da se razumijemo, ne mora on ništa jer je svojim (za mene čudnim) stilom došao do rezultata, ali da se može popraviti - može sigurno.
Ne treba se vezati za cifru, ali ima pravo. Ja pamtim more utakmica gdje smo do dvadesete minute silovito napadali i dali gol da bi poslije toga bio drugi fudbal, često ružan, negledljiv i gdje se rizikovala kazna. To nije 15-20, ali je čovjek rekao ono što bar ja mislim, a i puno simpatizera po forumima, tako da ne bude da je samo do forumaša koji bi da budu treneri.
Jedini je koji ne ide niz dlaku jer od Tacchinardia, Vialia, Ferrare, nećete čuti nijednu kritiku na račun igre.
Sve u svemu, Max nema pravo, i pored prodaja, da ima alibi za to što Juve nema identitet igre, prepoznatljiv stil. Na raspolganju mu je svaki rok bilo dovoljno novca i pojačanja. Recimo, moje mišljenje je da i pored sjajnih igrača kao što su Costa i Berna mi nećemo promijeniti ovo što je Arrigo aludirao. Ja se iskreno nadam da će i Max podignuti svoj nivo, to nije samo ostavljeno u amanet igračima. Valjda i on može naučiti nešto i unaprijediti se. Da se razumijemo, ne mora on ništa jer je svojim (za mene čudnim) stilom došao do rezultata, ali da se može popraviti - može sigurno.
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Možeš ti 'pamtiti', brojevi govore nešto drugačije. Ja sam sličnu hajku dizao na Contea, ali činjenice su govorile drugačije od mozga/srca koji pamti samo lošije momente i mijenja percepciju.
Sacchi cijeni Maxa, ali isto radi na televiziji i tu je da daje izjave koje će podići gledanost, a i očigledno živi u vremenu svog Milana pa mu je dobar nogomet samo presing i napad.
Opet ću ponoviti, Juventus nikad nije sa Maxom imao dovoljan broj igrača za takav nogomet, pogotovo ne pod Conteom. Nikad nije imao širinu sa klupe da može dopustiti prvoj postavi da se toliko troši. Prošle sezone su crkli sa tim 'kontraškim' nogometom, zamisli šta bi bilo da su igrali još jači tempo. Brojevi govore u korist Allegrija, bliža historija osvajača također, a sami rezultati Maxa pogotovo.
Sacchi cijeni Maxa, ali isto radi na televiziji i tu je da daje izjave koje će podići gledanost, a i očigledno živi u vremenu svog Milana pa mu je dobar nogomet samo presing i napad.
Opet ću ponoviti, Juventus nikad nije sa Maxom imao dovoljan broj igrača za takav nogomet, pogotovo ne pod Conteom. Nikad nije imao širinu sa klupe da može dopustiti prvoj postavi da se toliko troši. Prošle sezone su crkli sa tim 'kontraškim' nogometom, zamisli šta bi bilo da su igrali još jači tempo. Brojevi govore u korist Allegrija, bliža historija osvajača također, a sami rezultati Maxa pogotovo.
Da li se sa Costom, Bernom, Dybalom, Mandžom, Pjacom, Cuadradom, moguće Keitom te u vrhu sa Higuainom može reći da sad ima materijal? Ili je problem u sredini terena i tome što se Pogbin ili Vidalov odlazak nikada nije nadomjestio? Tu je otišao i Bonnuci što će kroz igru imati za posljedicu još manji prosjed jer je on znao "peglati" loptu i organzirati. Također, otišao je i Dani koji nije bio tip da nabija loptu pod pritiskom.IlCapitano je napisao/la:Juventus nikad nije sa Maxom imao dovoljan broj igrača za takav nogomet
Misliš li da će biti bolje ili će biti kontraškog fudbala, da li je to u njegovom mentalitetu ovo što igramo ili će se u ovom slučaju prilagoditi igračima koje ima? Za ove igače gore ja mislim da ćemo nastaviti igrati kao i do sada iz formacijskih razloga, naprosto ne vidim kako vezni red od dva igrača može dominirati utakmicama, neovisno od toga ko dođe tu i neovisno od broja krila koje imamo. Nas je Real slomio numerički u vezi, zapravo smo izgubili tu finale po meni, imali su 3 brutalna igrača na naša 2, od čega je jedan šepao od 60 minute.
Ali evo, čak i da ne dominiramo tekmama, onda bi trebali biti brutalniji i konkretniji u zoni gola, to je taj napadački potencijal koji se onda stavlja u prvi plan. Dajte da vidimo i druge igrače sa učinkom, a ne samo Higuaina.
Ovo je npr. sezona gdje Dybala "mora" izdominirati.
#MaxOUT
#MaxOUT
- IlCapitano
- Kontakt:
Sa ovim sada sastavom protiv 90% ekipa da, ali kao što kažeš opet to ništa ne garantuje. Meni se jako dopada i ovo dosad što smo igrali, ne smatram to kontraškim ili defanzivnim nogometom, tako da ako nastavi isto sa boljim talentom u ekipi, ja prezadovoljan.Pogba je napisao/la:Da li se sa Costom, Bernom, Dybalom, Mandžom, Pjacom, Cuadradom, moguće Keitom te u vrhu sa Higuainom može reći da sad ima materijal? Ili je problem u sredini terena i tome što se Pogbin ili Vidalov odlazak nikada nije nadomjestio? Tu je otišao i Bonnuci što će kroz igru imati za posljedicu još manji prosjed jer je on znao "peglati" loptu i organzirati. Također, otišao je i Dani koji nije bio tip da nabija loptu pod pritiskom.IlCapitano je napisao/la:Juventus nikad nije sa Maxom imao dovoljan broj igrača za takav nogomet
Misliš li da će biti bolje ili će biti kontraškog fudbala, da li je to u njegovom mentalitetu ovo što igramo ili će se u ovom slučaju prilagoditi igračima koje ima? Za ove igače gore ja mislim da ćemo nastaviti igrati kao i do sada iz formacijskih razloga, naprosto ne vidim kako vezni red od dva igrača može dominirati utakmicama, neovisno od toga ko dođe tu i neovisno od broja krila koje imamo. Nas je Real slomio numerički u vezi, zapravo smo izgubili tu finale po meni, imali su 3 brutalna igrača na naša 2, od čega je jedan šepao od 60 minute.
Ali evo, čak i da ne dominiramo tekmama, onda bi trebali biti brutalniji i konkretniji u zoni gola, to je taj napadački potencijal koji se onda stavlja u prvi plan. Dajte da vidimo i druge igrače sa učinkom, a ne samo Higuaina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.