FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 09 avg 2017, 19:21

Furymaker je napisao/la:...samo kad su pregovarali trebali su reci parisu da fino dodaju te pare i amen
Ja ne razumem kako vi ne shvatate neke osnovne stvari??? Niko nije pregovarao, jednostavno je aktivirana tzv. otkupna klauzula, igrač pristao da ode i to je gotova priča sa pravne strane, šeik nikom ništa ne duguje...

Što se tiče pomenutog bonusa ni on nije pravno sporan....ako je klauzula aktivirana nakon obećanog datuma za bonus Barsa će da pati ali Boga mi ima i da plati....u tim državama nema zahebancije

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 09 avg 2017, 19:27

Odbiti godisnju platu svim odgovornim koji su stavili klauzulu za lojalnost u sred prelaznog roka.

Dobre vijesti za @parangala, mogao bi i Busquets otici :kafa:
ser del barça es el millor que hi ha !

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 09 avg 2017, 19:42

Scof1eld je napisao/la:Odbiti godisnju platu svim odgovornim koji su stavili klauzulu za lojalnost u sred prelaznog roka.

Dobre vijesti za @parangala, mogao bi i Busquets otici :kafa:
Nema druže od toga ništa kad ti parangal kaže.....taj je zaštićeniji u Barsi od samoga Mesija. Sećam mu se i starog. Njegov otac Carles je doživotni član svih uprava FC Barcelona i trener golmana u klubu i njegov Serhio će kilaviti u klubu i u 40-oj :lol:

Kad pomenu Carlesa bio je isti kao i sin....kilavko :mrgreen: ...povremeno je branio tokom 90-ih, nešto kao Pinto :lol:

PS. da se dopunim.....čak je i drugog sina ugurao u Barsu, lagaću te mislim da šiša travu ili čuva stadion :mrgreen: ....jednostavno familija Busquets = FC Barcelona :rol: ....eto možda nisi znao te podatke ;)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 avg 2017, 20:11

Željeti odlazak Busquetsa :rol: :rol:

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 09 avg 2017, 20:38

Cinjenica je da u sistemu gdje se cuva lopta 70% vremena, kako Barca tako i Spanija, nema boljeg igraca na toj poziciji. Isto tako je i cinjenica da je ocajan zadnje dvije sezone ali spada u tu grupicu nedodirljivih kako god igrali. Ima jos tu par igraca ali on i mozda Alba su i meni tu na vrhu, Sergio zbog blage promjene sistema a Alba jer je ocajan vecinu vremena.

Znam sigurno da je @parangal i za prodaju Inieste ali to je previse osjetljiva tema jer ljudi jednostavno nece da vide kako covjek igra nakon onog problema u privatnom zivotu.

Neko se ophodi prema legendama na ovaj nacin a neko kao Real te ne pita ni ko si, ni sta si uradio za tim, jednostavno da otjeraju kad postanes los :mrgreen:
ser del barça es el millor que hi ha !

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 09 avg 2017, 20:38

Busi je jedini WC veznjak kojeg imamo.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 avg 2017, 20:39

sta ovo pisu da Napoli hoce Denisa, kao 25mil nude..

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 09 avg 2017, 20:40

Nek' ga vode, može i Deulofeu za iste pare.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 avg 2017, 20:48

Kakav crni Napoli, Denis ce eksplodirati ove sezone.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 09 avg 2017, 20:50

Denis otac i majka za Verrattija. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 avg 2017, 20:53

messilla je napisao/la:Denis otac i majka za Verrattija. :kafa:
Te uloge su rezervisane za Roberta i Alenu ;)

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 09 avg 2017, 20:53

jasmin10 je napisao/la:Željeti odlazak Busquetsa :rol: :rol:
Neki bi stvarno prodavali drugog najbitnijeg člana ekipe :tokralju:

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 09 avg 2017, 20:59

Ja ne bi prodavao Busquetsa, samo bi se potrudio da nadjem igraca koji je fizicki toliko dominantniji u odnosu na Busija, al da ipak donekle zna igrati lopte, cisto da imamo i takvog tipa igraca protiv nekih protivnika,jer ako bi kojim slucajem igrali 4-2-3-1 kad bi dosli eto i Cou i Demba, imas 5 preofanzivnih igraca, treba neka sila u veznom redu da ujeda.
Samper je solidna alternativa sudeci po utakmica predsezone, al nesto ne mislim da ce se naigrati, mislim da ce panj Gomes tu poziciju dobiti.

Ja bi radije zadrzao i Rafinhu i Denisa nego Gomesa i Ardu, a Deulofeu ce preorati ovu sezonu, ja ocekujem sezonu u rangu Pedrovih, 20ak golova, 10-15asist, da postane jako bitan kotacic u rotaciji, a jos kad bi mogao biti clutch kao Pedro i zabijati kad je bitno, Demba ce se krvi prosuti za tu poziciju, jer mislim da je Deulofeu spreman da se bori za nju.

Ovo pisem ja kao njegov fan, a objektivno kad se gleda njegova karijera i to, mislim da ce mu dopizdit neigranje i da ce se prestati truditi do sredine sezone.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 09 avg 2017, 21:15

Scof1eld je napisao/la:Cinjenica je da u sistemu gdje se cuva lopta 70% vremena, kako Barca tako i Spanija, nema boljeg igraca na toj poziciji. Isto tako je i cinjenica da je ocajan zadnje dvije sezone ali spada u tu grupicu nedodirljivih kako god igrali. Ima jos tu par igraca ali on i mozda Alba su i meni tu na vrhu, Sergio zbog blage promjene sistema a Alba jer je ocajan vecinu vremena.

Znam sigurno da je @parangal i za prodaju Inieste ali to je previse osjetljiva tema jer ljudi jednostavno nece da vide kako covjek igra nakon onog problema u privatnom zivotu.

Neko se ophodi prema legendama na ovaj nacin a neko kao Real te ne pita ni ko si, ni sta si uradio za tim, jednostavno da otjeraju kad postanes los :mrgreen:
Odličan post :thumbup:
Vidi....nisam ja za prodaju nikoga iz čistog hira daleko bilo. Ko normalan može osporiti jednu legendu FC Barcelone kakav je Andres pa u krajnjoj liniji u jednom periodu i tog Busquetsa.....ali novo vreme traži nove ljude. Ja po pitanju Inijeste ne zameram upravi ništa....Andres je veći od uprave ali zameram njemu lično....ti si lepo napisao da od životne tragedije to više nije onaj igrač što je i razumljivo naravno, On prvi sam treba da uvidi (kao i Xavi) da je njegovo vreme prošlo i da ozbiljnom fudbalu i ambicijama Barse više nema šta ponuditi i lepo vrati traku i kaže "ako ustrebam biću tu na klupi spreman da pomognem ako trener to proceni do mog definitivnog povlačenja...". Ovako muči sam sebe a realno i nas. Ti misliš da mučeni Valverde ne vidi to? Vidi on druže ali šta će? Kako jednu takvu legendu da odstrani iz tima? Znam da mu nije lako...

Glede Albe mislim da si upravo ti jednom napisao za njega i ja se potpuno slažem da je on još uvek negde na EURO 2012.....mada bi ja rekao da je on tamo i "umro" samo mu to još niko nije javio. Potpuno beskoristan igrač i bukvalno igrač manje na terenu.

Ovo za Real je tačno.....ali baš zato 3 od 4 poslednje LP. Perez je surov ali ostvario je cilj!!! Ne zaboravi da pored ove 3 LP taj isti Real već 7 punih sezona stiže do polufinala LP, godinama je pokušavao da svrgne Barsinu dominaciju i činio baš BAŠ sve da ostvari cilj....i nemoj da se lažemo, uspeo je a razlog je upravo ovo o čemu pišemo tj. u Barsi je previše sentimenata, previše nedodirljivih iako svi vide da ih je vreme pregazilo, da im je zenit prošao i da se od njih više ništa epohalno ne može očekivati....prema tome, kapa dole Peri, kamo sreće da je Barsi jedan takav :salut:

Mala digresija....pogledaj Usaina Bolta? Nema druže, sve ima početak, trajanje a onda neminovno i kraj.....nažalost ali je tako. Vrhunski sport je surova stvar...

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 avg 2017, 21:24

Furymaker je napisao/la:Ja ne bi prodavao Busquetsa, samo bi se potrudio da nadjem igraca koji je fizicki toliko dominantniji u odnosu na Busija, al da ipak donekle zna igrati lopte, cisto da imamo i takvog tipa igraca protiv nekih protivnika,jer ako bi kojim slucajem igrali 4-2-3-1 kad bi dosli eto i Cou i Demba, imas 5 preofanzivnih igraca, treba neka sila u veznom redu da ujeda.
Samper je solidna alternativa sudeci po utakmica predsezone, al nesto ne mislim da ce se naigrati, mislim da ce panj Gomes tu poziciju dobiti.

Ja bi radije zadrzao i Rafinhu i Denisa nego Gomesa i Ardu, a Deulofeu ce preorati ovu sezonu, ja ocekujem sezonu u rangu Pedrovih, 20ak golova, 10-15asist, da postane jako bitan kotacic u rotaciji, a jos kad bi mogao biti clutch kao Pedro i zabijati kad je bitno, Demba ce se krvi prosuti za tu poziciju, jer mislim da je Deulofeu spreman da se bori za nju.
Ovo pisem ja kao njegov fan, a objektivno kad se gleda njegova karijera i to, mislim da ce mu dopizdit neigranje i da ce se prestati truditi do sredine sezone.
Mi imamo najboljeg zadnjeg veznog svijeta i opet bi ga neki mijenjali :crazy:

Ma jarane kakvih 20ak golova od Deulofeua i 10ak asistencija. Frajer uopste ne smije biti početno krilo Barcelone.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 avg 2017, 21:28

kako im ide dobro s transferima Deulofeu ce i bit' startno krilo
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 09 avg 2017, 21:37

Furymaker je napisao/la:Ja ne bi prodavao Busquetsa, samo bi se potrudio da nadjem igraca koji je fizicki toliko dominantniji u odnosu na Busija, al da ipak donekle zna igrati lopte, cisto da imamo i takvog tipa igraca protiv nekih protivnika,jer ako bi kojim slucajem igrali 4-2-3-1 kad bi dosli eto i Cou i Demba, imas 5 preofanzivnih igraca, treba neka sila u veznom redu da ujeda.

Deulofeu treba dobiti priliku i u Nedelju.....ja kao njegov kritičar to kažem. Dečko me oduševio u ovoj prijateljskoj koja naravno nije nikakvo merilo ali ga treba pohvaliti. Odigrao je poluvreme bez jedne jedine greške i maximalno odgovorno....ako tako nastavi svaka čast. kod mene nema, svakom prema zaslugama :thumbup:

Za Rafinju @zetko znam da ti je miljenik....problem je što opet ne znam zašto? gomilu puta je u praksi dokazao da od njega nema ništa u Barceloni. Isto važi i za malog Denisa a Ardu i Gomesa da i ne pominjem.

Što se ovog malog @jasmina tiče šta da mu repliciram? Neko ko bi Barsu učinio konkurentnom samom evropskom vrhu dovodjenjem "pojačanja" u vidu Kolašinca i Pjanića? E to je smešno....al ajd, forum zato i služi

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 09 avg 2017, 21:41

Zaboravih pomenuti i @Rajaza

Iako se sa 90% njegovih postova uglavnom slažem.....ovo za Busa mu ne priznajem jer je on njegov miljenik, baš kao Rafinja mom @zetku :mrgreen: ....prema tome, samo objektivno :stop: ;)

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 avg 2017, 21:42

Reče mi frajer koji napravio sastav sa 4 stopera, 2 vezna i 4 napadača :rol:
Mehmede Bazdarevicu da li si to ti ?

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 09 avg 2017, 21:43

Nikad otkako pratom Barcu nisam ovako očajnički pratio hoće l' potpisati koga.
Ajd da makar hoće clasico da opet tučemo frankovce, dosta mi više ovog sivila.
Don't hate what you don't understand.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.