Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ethel
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ethel » 09 avg 2017, 12:21

nerminh74 je napisao/la:može savez aludirati koliko hoče, ali oni su najviše krivi za ovu situaciju
oni su postavili neznalicu i izdajnika MulaOmerovića kao selektora, a zna se da nama treba čvrst selektor i onda kada se radi MulaOmerovićevog ne znanja nismo plasirali na EP, a radi njegovog smečarsko/prodanog karaktera (stidi se tuzlo koga ste podržali opet) uništili atmosferu i duh reprezentacije (koji je tako uspješno izgradio aco petrović, a već dobro načeo Mahmutović), sada očekuju da će ljudi za utakmicu (halooo) pretkvalifikacija sa (halooooooooooo) armenijom plačati onako skupe karte
pa mavro jedna spustite barem cjenu karata, a ne da ljudi plačaju cifru da bi se kuhali u onom pretis loncu od skenderije po ovim vručinama, a nemoj te misliti da će ljudi dolaziti samo zato što postojite bez obzira na prethodne postupke
Kamo srece da svi imaju takav odnos kao Tuzla, mnogo bi ljepse bilo i u BiH, a i na Balkanu cijelom.

Koliko se dobro sjecam mahom ljudi iz Sarajeva postavise Mulaomerovica za selektora, Sarajevo stidi se koga si izabrao :kafa:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 avg 2017, 12:25

Ethel je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:može savez aludirati koliko hoče, ali oni su najviše krivi za ovu situaciju
oni su postavili neznalicu i izdajnika MulaOmerovića kao selektora, a zna se da nama treba čvrst selektor i onda kada se radi MulaOmerovićevog ne znanja nismo plasirali na EP, a radi njegovog smečarsko/prodanog karaktera (stidi se tuzlo koga ste podržali opet) uništili atmosferu i duh reprezentacije (koji je tako uspješno izgradio aco petrović, a već dobro načeo Mahmutović), sada očekuju da će ljudi za utakmicu (halooo) pretkvalifikacija sa (halooooooooooo) armenijom plačati onako skupe karte
pa mavro jedna spustite barem cjenu karata, a ne da ljudi plačaju cifru da bi se kuhali u onom pretis loncu od skenderije po ovim vručinama, a nemoj te misliti da će ljudi dolaziti samo zato što postojite bez obzira na prethodne postupke
Kamo srece da svi imaju takav odnos kao Tuzla, mnogo bi ljepse bilo i u BiH, a i na Balkanu cijelom.

Koliko se dobro sjecam mahom ljudi iz Sarajeva postavise Mulaomerovica za selektora, Sarajevo stidi se koga si izabrao :kafa:
odnos tuzle prema reprezentacije je vrjedan divljenja, MulaOmerovića su postavili ljudi koji rade u Sarajevu nisu iz njega i da jesu trebalo bi ih biti stid
a tuzlake (ne sve, ali dobar dio) treba biti stid jer su pravdali njegov postupak i što su podržali njegovo imenovanje, ali eto pokazao je on kakav je to čovjek
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 09 avg 2017, 12:27

Generalna je ocjena da je u glavnim gradovima regije (s izuzetkom Skoplja) atmosfera kad igraju reprezentacije očaj.

A to opet nikakve veze nema sa cijenom karte.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 09 avg 2017, 12:30

Nisam u toku pa me zanima prenosi li i jedna TV vecerasnju utakmicu?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 09 avg 2017, 12:31

BernardBarnjak je napisao/la:Nisam u toku pa me zanima prenosi li i jedna TV vecerasnju utakmicu?
BHT.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 09 avg 2017, 12:35

BernardBarnjak je napisao/la:Nisam u toku pa me zanima prenosi li i jedna TV vecerasnju utakmicu?
BHT ce prenositi sve do kraja
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://secrelocal.com

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 09 avg 2017, 12:41

Tu priču da sama Tuzla puni Mejdan okačite mačku o rep ... Više od 50% publike, ako ne i više, čini osobe koje ne žive u Tuzli. I Tuzla je puna te "čaršijske raje" koja je ogavna.

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 09 avg 2017, 12:47

thulkazal je napisao/la:Tu priču da sama Tuzla puni Mejdan okačite mačku o rep ... Više od 50% publike, ako ne i više, čini osobe koje ne žive u Tuzli. I Tuzla je puna te "čaršijske raje" koja je ogavna.
.
Zadnja izmjena: Muumii, dana/u 13 avg 2017, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.

High

Post Postao/la High » 09 avg 2017, 12:58

Ima istine u ovom komentaru ispod, u vezi sa plakatima.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 09 avg 2017, 13:26

Muumii je napisao/la: Aludiras na to da ih pune zivinice,banovici,kalesija i ostala mjesta oko tuzle vjerovatno,koliko ja znam to je i dalje tuzla,tuzlanski kanton ili sam mozda nesto propustio ? A kad igra repka u Tz je 80% navijaca na tribinama iz TUZLE GRADA!!!
Ne idu ti geografija i osnovni pojmovi uređenja BiH. Grad Tuzla je zasebna administrativna jedinica i veze nema sa opštinama koje je okružuju. Grad Tuzla kao opština zajedno sa drugim opštinama čine administrativnu jedinicu Tuzlanski kanton koja ne predstavlja samo Tuzlu nego čitav region, makar bi tako trebalo da bude na papiru ali u praksi je drugačije.
Čudno... Inače vam smeta ta "seljadija" iz okolnih opština a sada je sve to isto :D Čak toj finoj tuzlanskoj graDskoj čaršijskoj raji ne odgovaraju ni stanovnici Miladija i Ši Sela, koje su u okviru opštine, a sad bi Kalesiju i Banoviće prihvatili :urnebes: :urnebes: :urnebes:

I da tvrdim da je pune opštine Tuzlanskog kantona više nego grad Tuzla. Grad Tuzla ne čini ni petinu ukupnog stanovništva TK osim toga vjerovatno nikada nisi ni izlazio iz Tuzle nakon utakmice pa potom nisi ni vidio kakva bude kolona na izlazu iz Tuzle prema Šićkoj petlji... Nisi nikada ni učestvovao u organizovanju prevoza iz drugih opština...

Pozdrav.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 09 avg 2017, 13:35

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... id=1291439

Dule Bog !!! Sejfiću Armenija mora pasti !!!
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 09 avg 2017, 14:29

lumani je napisao/la:Ovdje se prica kao da je Sarajevo 400 km udaljeno od Tuzle,Zenice,Travnika,Visokog pa ne moze niko na utakmicu :kafa: Sam Dusko je rekao da su ulaznice preskupe :salut:
Nije udaljeno, ali evo meni npr. bi otisao dan, iako bih vjerovatno dosao da nemam ovoliko obaveza. Tri sata u jednom pravcu, dok neko moze doci za 10-15 min pjesice. Nije kapacitet Skenderije 20 hiljada, a pricamo o gradu koji ima 300 k stanovnika.

Koliko se sjecam, protiv Rusije su bile ulaznice 15 KM u Mejdanu, pa je bilo krcato. Jeste dolazila Rusija, jesu kod nas igrali Mirza i Jusuf, ali sam gotovo siguran da bi se dvorana napunila svejedno ko dolazio, pogotovo sto ovu 'djecu' i njihovu borbu svi nevjerovatno cijene. Meni ih je veci uzitak gledati nego ono sto smo imali priliku gledati proslih kvalifikacija, iako je tim na papiru bio jaci.

Bio je i Island (mislim da su 10 KM bile ulaznice), pa je atmosfera ponovo bila nevidjena. Realno, sve ispod 10 KM je tesko ocekivati, tako da ne vidim razlog da se bilo ko buni.
thulkazal je napisao/la:.
Nemoj tako, GRAD TUZLA je GRAD TUZLA! :mrgreen:

Bude ljudi sa cijelog kantona, kakvih 80% iz Tuzle :crazy: Inace, mislim da polijep broj Tuzlaka (ona klasicna 'gospoda') dodje samo da se dvorana napuni i pokaze Sarajlijama sta je Tuzla, da je to ustvari hram kosarke. :D

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 avg 2017, 14:54

Cijena ulaznice od 10KM je sasvim prihvatljiva. Za fudbalsku repku se davalo i po 100 maraka, a sad vam je puno dati deset puta manje. Sva ta omladina, koja po vama nema te pare, bez ikakvih problema daje i puno vise za kojekakve brodolome i ostale gluposti. Nije puno dati 30 maraka kad u Sarajevo dolazi Merlin ili Marija Serifovic, ali jeste 3x manje za nacionalnu selekciju. Tu bez problema dodje desetine hiljada ljudi, ali kad bilo koja reprezentativna selekcija dodje u Skenderiju, onda je 2 hiljade maksimum. Sarajevo je k.arina sto se toga tice i ne shvatam zasto vam je to tesko prihvatiti. Evo @lumani je pravi primjer sa svojom pricom. On je Sarajlija, ne ode na utakmicu i smatra da je 10KM puno, ali kaze da bi i Tuzlaci trebali doci u Skenderiju i tako potrositi 100+ maraka. Svi drugi su krivi zbog vase bruke i sramote. Vrhunsko rezonovanje, nema govora. :tokralju:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 avg 2017, 14:57

kobe24 je napisao/la:Cijena ulaznice od 10KM je sasvim prihvatljiva. Za fudbalsku repku se davalo i po 100 maraka, a sad vam je puno dati deset puta manje. Sva ta omladina, koja po vama nema te pare, bez ikakvih problema daje i puno vise za kojekakve brodolome i ostale gluposti. Nije puno dati 30 maraka kad u Sarajevo dolazi Merlin ili Marija Serifovic, ali jeste 3x manje za nacionalnu selekciju. Tu bez problema dodje desetine hiljada ljudi, ali kad bilo koja reprezentativna selekcija dodje u Skenderiju, onda je 2 hiljade maksimum. Sarajevo je k.arina sto se toga tice i ne shvatam zasto vam je to tesko prihvatiti. Evo @lumani je pravi primjer sa svojom pricom. On je Sarajlija, ne ode na utakmicu i smatra da je 10KM puno, ali kaze da bi i Tuzlaci trebali doci u Skenderiju i tako potrositi 100+ maraka. Svi drugi su krivi zbog vase bruke i sramote. Vrhunsko rezonovanje, nema govora. :tokralju:
:tokralju:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 avg 2017, 14:58

kobe24 je napisao/la:Cijena ulaznice od 10KM je sasvim prihvatljiva. Za fudbalsku repku se davalo i po 100 maraka, a sad vam je puno dati deset puta manje. Sva ta omladina, koja po vama nema te pare, bez ikakvih problema daje i puno vise za kojekakve brodolome i ostale gluposti. Nije puno dati 30 maraka kad u Sarajevo dolazi Merlin ili Marija Serifovic, ali jeste 3x manje za nacionalnu selekciju. Tu bez problema dodje desetine hiljada ljudi, ali kad bilo koja reprezentativna selekcija dodje u Skenderiju, onda je 2 hiljade maksimum. Sarajevo je k.arina sto se toga tice i ne shvatam zasto vam je to tesko prihvatiti. Evo @lumani je pravi primjer sa svojom pricom. On je Sarajlija, ne ode na utakmicu i smatra da je 10KM puno, ali kaze da bi i Tuzlaci trebali doci u Skenderiju i tako potrositi 100+ maraka. Svi drugi su krivi zbog vase bruke i sramote. Vrhunsko rezonovanje, nema govora. :tokralju:
sve si dobro kazao osim sto merlin ne dolazi u sarajevo :tralala:

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 avg 2017, 15:02

babino je napisao/la: sve si dobro kazao osim sto merlin ne dolazi u sarajevo :tralala:
Nego gdje dolazi? :P Bio je u Sarajevu prije dva ljeta, a kod nas prosle godine. Fazon je da mi napunimo i Tusanj kad on dodje, ali i Mejdan kad bilo koja repka dodje, sto se za Sarajlije ne moze reci. :tralala:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 avg 2017, 15:07

kobe24 je napisao/la:
babino je napisao/la: sve si dobro kazao osim sto merlin ne dolazi u sarajevo :tralala:
Nego gdje dolazi? :P Bio je u Sarajevu prije dva ljeta, a kod nas prosle godine. Fazon je da mi napunimo i Tusanj kad on dodje, ali i Mejdan kad bilo koja repka dodje, sto se za Sarajlije ne moze reci. :tralala:
yebi ga, poenta je da je covjek sarajlija i da zivi u sarajevu :D
a znas koliko mene kao zenicanina sekira vas tuzlansko-sarajevski odnos :D

nego, kad smo kod ulaznica, citam protiv svedske 10 i 15 KM, vjerujte mi da je za Zenicu puno i sumnjam da ce biti puna dvorana. Doduse, ne furamo ni mi kosarku kao Tuzla npr...al sta mi furamo, sve ce se pogasiti :D
Mozda bi bilo najbolje da rentamo bilino i dvoranu svim klubovima u drzavi za evropske tekme :D

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 09 avg 2017, 15:29

babino je napisao/la: yebi ga, poenta je da je covjek sarajlija i da zivi u sarajevu :D
a znas koliko mene kao zenicanina sekira vas tuzlansko-sarajevski odnos :D

nego, kad smo kod ulaznica, citam protiv svedske 10 i 15 KM, vjerujte mi da je za Zenicu puno i sumnjam da ce biti puna dvorana. Doduse, ne furamo ni mi kosarku kao Tuzla npr...al sta mi furamo, sve ce se pogasiti :D
Mozda bi bilo najbolje da rentamo bilino i dvoranu svim klubovima u drzavi za evropske tekme :D
Haha, ne mijenja to nista. Njega sam samo uzeo kao primjer, a ima ih jos koliko hoces.

Ma nisam ja uopste od onih Tuzlaka koji ne podnose glavni grad, daleko od toga. Nakon Tuzle, Sarajevo mi je nekako ubjedljivo najblize srcu i gore rado dolazim. Mene ne zanimaju ti primitivni odnosi na relaciji navijaca sarajevskih klubova sa tuzlanskim klubom.

Pa i u Tuzli je bilo uglavnom 15KM (10 najmanje), ali dvorana uvijek bude puna, bilo da je u pitanju kosarka ili rukomet (nebitno je li protivnik atraktivan). Sramota ce biti ako ne napunite dvoranu, dzaba ste je pravili ako nema ko ici u nju. :P Pa, kad u ove diskoteke dolazi iole poznatiji pjevac, ulaznice su 10KM, plus pice i ostale stvari koje se svakako moraju dodatno platiti. Na takvim skupovima redovno bude krcato, ali je puno dati cenera da gledas Musu i ekipu... Ne znam zasto ne pokusaju sa Krajinom, imaju li oni ijednu solidnu dvoranu da moze primiti 4-5k ljudi? Vjerujem da ni gore ne bi bio problem napuniti to.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 09 avg 2017, 15:31

Ljudi su spremni platiti 25 KM za koncert Jelene Karleuse a ne 10 KM da gledaju reprezentaciju BiH. Logika.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 09 avg 2017, 15:42

thulkazal je napisao/la:
Muumii je napisao/la: Aludiras na to da ih pune zivinice,banovici,kalesija i ostala mjesta oko tuzle vjerovatno,koliko ja znam to je i dalje tuzla,tuzlanski kanton ili sam mozda nesto propustio ? A kad igra repka u Tz je 80% navijaca na tribinama iz TUZLE GRADA!!!
Ne idu ti geografija i osnovni pojmovi uređenja BiH. Grad Tuzla je zasebna administrativna jedinica i veze nema sa opštinama koje je okružuju. Grad Tuzla kao opština zajedno sa drugim opštinama čine administrativnu jedinicu Tuzlanski kanton koja ne predstavlja samo Tuzlu nego čitav region, makar bi tako trebalo da bude na papiru ali u praksi je drugačije.
Čudno... Inače vam smeta ta "seljadija" iz okolnih opština a sada je sve to isto :D Čak toj finoj tuzlanskoj graDskoj čaršijskoj raji ne odgovaraju ni stanovnici Miladija i Ši Sela, koje su u okviru opštine, a sad bi Kalesiju i Banoviće prihvatili :urnebes: :urnebes: :urnebes:

I da tvrdim da je pune opštine Tuzlanskog kantona više nego grad Tuzla. Grad Tuzla ne čini ni petinu ukupnog stanovništva TK osim toga vjerovatno nikada nisi ni izlazio iz Tuzle nakon utakmice pa potom nisi ni vidio kakva bude kolona na izlazu iz Tuzle prema Šićkoj petlji... Nisi nikada ni učestvovao u organizovanju prevoza iz drugih opština...

Pozdrav.
Sta kazes, ne odgovaraju nam cak ni stanovnici Miladija ili Si Sela. :urnebes: Koji si ti kralj sebi.

U biti, nebitan je postotak da li dodje vise ljudi iz Tuzle ili drugih gradova sa TK, nego je bit da i Sarajevo sa svojim opcinama te okolnim gradovima ili preko 500.000 ljudi pa jednu reprezentativnu utakmicu moze i mora ispratiti vise od 2-3 hiljade ljudi. Zasto ne isprati? Tesko je naci relevantan razlog, osim da ljude ne zanima toliko kosarka, kao npr. ljude sa TK (Tuzla je uvijek bila grad kosarke, to mogu potvrditi stariji ljudi koji se sjecaju predratnog i postratnog perioda).
Cak su cijene karata vece bile u Tuzli posljednjih godina, otkako repka igra i u Mejdanu, nego u Sarajevu (ili u najboljem slucaju ista cijena), sto je, objektivno, neprihvatljino i nerealno, a Mejdan opet bio pun.

Zato se iskreno nadam da ce se probuditi i ostali gradovi i poceti u vecem broju pratiti reprezentaciju svoje zemlje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 33 gosta.