Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Sariel
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Sariel » 07 avg 2017, 21:22

Uz duzno postovanje djecacki naivno ovaj adict djeluje...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 avg 2017, 21:26

PitarBordo je napisao/la:
High je napisao/la:Evo na čemu se zasnivaju motivi genocidne rulje za odlazak na Grbavicu.

Dobio sam morsku bolest pokušavajući da gledam ovaj klip.
De nek mi neko od manijaka objasni ovaj degenek sto su dobili...nije valjda da su vas toliko nasutali da ste bjezali ko najvece ckepi..nije valjda da ste muda zaboravili u rajvosa..mislim gdje vam je ovdje bio onaj delalic i ostali sto glume face na tribini...jos onaj im vice da prestanu i jos mase rukama...

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 07 avg 2017, 21:31

PitarBordo je napisao/la:Ja se sjećam jednom mislim da niste još bili ušli u PL, na vrhu tada jedine tribine vijorila se crvena zastava sa natpisom "proleteri svih zemalja ujedinite se" od tada vas gotivim, nisam baš upućen u politiku Kaknja mislio sam da su veće firme tipa cent apolitične.
Cementara u biti jeste, ali i oni ganjaju interese, ako sultan zakoci onda je belaj. Nemaš pojma dokle ide ta mržnja od strane SDA prema Mladosti, toliko da se gleda ko dođe na stadion. Ta zastava i istorija Mladosti je jedan od razloga, osnovani smo 25. maja u čast rođendana druga Tita, a ipak nikad nismo bili režimski klub. Rudnik i partija su uvijek bili uz Rudar, naši nisu dali guzice i tako je ostao tu gdje jeste, plus im je uvijek smetao. Taj odnos Doboj - Kakanj je isto tako čudan. Kakanj kakvog danas znate je nastao od osnivanja rudnika 1902, par baraka okolo i tako se gradio grad. S druge strane je bio Doboj, praktično centar svega na prostoru današnjeg Kaknja tada, prva škola, prva biblioteka, prvo kino, prvo vatrogasno društvo, spomenik kralju Aleksandru nije bio u Kaknju nego u Doboju, ondje gdje je sad spomenik sehidima kod džamije. I sad, otvaranjem rudnika dolaze ljudi sa svih strana svijeta, razni običaji, druge kulture. U Doboju su živjeli autohtoni Kakanjci, prezimena stara 300-400 godina. Ima autohtonih i okolo ali u Kaknju su se naselili uglavnom dosljaci sa svih strana. I onda sudar kultura, takmičenja ko je u čemu bolji, razlike su bile ogromne i krenulo je tako, pa se prenijelo na fudbal. Dobojani nisu voljeli ljude koji su radili u rudniku, to su bili ljudi bez ičega, u Doboju su živjele begovske porodice, imućni ljudi koji su imali zemlju, stoku, pare, moć. Daleko od toga da ja smatram da smo mi sad bolji od njih, pokušavam ti objasniti zašto je to tako. Doboj je stara čarsija, stari običaji. Živio sam na Bjelavama 4 godine i isto se ljudi ponašaju, mahalci klasični. To se danas prenijelo na Mladost. Kažu Mladost nije iz Kaknja nego iz Doboja a to nije Kakanj. A od centra 5 minuta hoda. U SDA su mahom seljaci kao i svuda, naselili se sa svih strana. Ja se jedino uzdam da oni nisu glupi. Jesu nepismeni i seljaci su al nisu glupi. Obzirom da je Mušija toliko moćan svjesni su da mu ne smiju na put i ne mogu s njim, pa je bolje da se prislone i uzmu poene. Evo primjer: znači svaku utakmicu načelnik na Rudaru, Mladost ne podnosi, za izbore se slika sa šalom Mladosti i u majici Crvene legije. Klasično SDA poltronstvo.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 07 avg 2017, 21:32

Sariel je napisao/la:Uz duzno postovanje djecacki naivno ovaj adict djeluje...
De pojasni molim te?

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 07 avg 2017, 21:39

High je napisao/la:Evo na čemu se zasnivaju motivi genocidne rulje za odlazak na Grbavicu.
Sta se ovdje desava? Ne kontam.

High

Post Postao/la High » 07 avg 2017, 21:40

Vucevich je napisao/la:
Ptičići ganjaju manijake jer nisu na vakat knjige u biblioteku vratili.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 07 avg 2017, 21:43

Vucevich je napisao/la:
Kako ja vidim Lesinari tjeraju Manijake negdje na Vlasicu. Toljage u rukama.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 07 avg 2017, 22:34

Addict je napisao/la:.
Šta mislite vi iz Doboja kod Kaknja o nama Dobojlijama? :lol:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 08 avg 2017, 08:14

Addict je napisao/la:
De pojasni molim te?
ma nista lose druze. :thumbup:
vise sam mislio na ova objasnjavanja po forumu,vidi se da zelis da pojasnis neke stvari.. :thumbup:

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 08 avg 2017, 08:31

BelminM23 je napisao/la:
Addict je napisao/la:.
Šta mislite vi iz Doboja kod Kaknja o nama Dobojlijama? :lol:
Mi smo zamal svoji :)

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 08 avg 2017, 08:33

Sariel je napisao/la:
Addict je napisao/la:
De pojasni molim te?
ma nista lose druze. :thumbup:
vise sam mislio na ova objasnjavanja po forumu,vidi se da zelis da pojasnis neke stvari.. :thumbup:
Jer raja ne zna. Isto je bilo kad smo ušli. Doboj kod Kaknja. Pa gdje je to? Je li prema Zenici? Evo još jedne prijebine neka selendra. Opet neka livada. Onda dođu ljudi pa vide da nije kod Kaknja nego U Kaknju pa se ljudi čudili sto se tako zove. Ima ovdje svega a ljudi misle da je bajno. Eto zato, samo zbog toga.

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 08 avg 2017, 09:48

Addict je napisao/la:Nije baš tako bajno kako se priča. Općina je izdvojila 250 000 KM za Mladost, to je tačno. Naši tražili pare odmah jer imamo u planu pokrivanje stadiona i ugradnju rasvjete, međutim oni daju mjesečno po 20 000, ne odmah, uz redovna kašnjenja. Kako je moguće da kasnis s isplatama obećanog a imaš 22 miliona na računu? Za takav projekat moraš imati novac na stolu a ne mjesečno. druga stvar je tvornica cementa. Prošle sezone su bili generalni sponzor sa 120 000 KM, ove su dali upola manje, 60 000 što nije ni blizu dovoljno za generalnog sponzora. Naši time nisu zadovoljni ali nisu htjeli da odbiju TC zbog prijašnjih pomoći tokom godina, ali lako se može desiti da narednu sezonu imamo drugog sponzora, kako sam čuo to bi k mogao biti Phillips koji je spreman da izdvoji višestruko veća sredstva. Općinom vlada SDA, a animozitet prema Mladosti je sve veći. Sad su se potpuno okrenuli Rudaru, ako pogledate fb stranicu općine Kakanj prije par dana poziv svima na Rudar, utakmica protiv Bratstva. Niko i ne spominje Mladost. Načelnik nikad neće na Mladost, a ode u Orašje i Gabelu da gleda Rudar. Ok, imaš pravo da lično navijas za koga želiš, ali sj načelnik i moraš podržavati sve, posebno najbolje a to je Mladost. Najveći problem je što Mušija ne dozvoljava ovim debilima iz SDA ni blizu kluba, a rado bi se smjestili i tu nastaje raskol. To je za sada tiho ali Mušija se ne da zajebavat a ovi ne smiju da otvoreno krenu na njega jer čovjek ima ogromnu podršku svakog normalnog. Taj odnos Rudar - Mladost je totalno nezdrav, razlog je što ovi iz Rudara a sve su SDA kadar ne mogu da podnesu da su takvi dobili a Mušija sve radi kako treba i to bez njih. Kompleks do kosti. Pored toga, načelnik je naredio svim kakanjskim javnim poduzećima i privatnicima da ulože pare u Rudar, Mladost ne smiju uopšte da sponzorisu. Vodokom, Grijanje, Rudnik, TE, svi redom. Mladost šalje ponudu za sponzorstvo ne smiju ni da odgovore. Ide do te mjere da čak pojedini mediji ne smiju da daju izvještaje o Mladosti. Npr lokalna TV IC koja je bastion SDA osnovana u ratu od strane 7. Muslimanske brigade nikad, ali nikad nema izvještaje o Mladosti. Za njih premijer liga i Mladost ne postoje, samo Rudar. Isto je s portalkm kakanjlive, pogledajte samo izvještaj s utakmice protiv Želje i Borca, 3 rečenice, o Rudaru se pišu hvalospjevi o pobjedi nad Bratstvom. U Kaknju situacija nije kakvom je predstavljaju, 4000 ljudi na birou od 12 000 radno sposobnih, 10 000 ljudi je napustilo Kakanj. Zapošljava se samo i isključivo SDA, niko ni blizu ne može ko nije. Napravili su zgradu u koju može stati parlament Kine, kažu bez kredita a to je laž, prodali su svu imovinu općine, sve objekte i napravili objekat od 7 miliona KM dok je bolnica i škole u rasulu. Imaju propagandu nevjerojatno, Gebels bi im pozavidio, a na fb stranici Općine ako ostavis komentar koji im se ne sviđa sve, ali sve se briše odmah. SDA je SDA, nema razlike samo se ovi dobro prodaju. Brzo će puknuti na relaciji Mladost - općina a oni se boje jer ako se desi gube 10 000 glasova hladno.
Sve to sto si napisao je isto preslikano u Hercegovini (govorim za područja sa hrvatskim življem) samo je druga stranka a zove se HDZ. Vladari zivota i smrti, moras biti jako podoban da upadnes udrzavnu firmu, ne daj boze da si sposoban.
Stvoreno je drustvo koje pogoduje politicarima i njihovim politickim istomisljenicima, jer vazno je "ciji si i sta si" nego "sta znas i umijes"
Najveći ublehaši dobivaju poslove njima i gleda kroz prste zbog zakona, a oni i njihova rodbina i glasaju za gore navedene jer normalan covjek sigurno nece. Ucijenili su narod. Zato i jest Hercegovina iz dana u dan sve veća pustoš, narod odlazi. Mi iz pograničnih dijelova odavno već radimo u HR gdje nije bajno al bolje je nego ovdje a za vikend smo doma (vecina Split i Dubrovnik)
Valjda nasi unuci docekaju neku normalnu i uredjenu drzavu ovdje ;)
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 avg 2017, 13:52

Addict je napisao/la: Jer raja ne zna. Isto je bilo kad smo ušli. Doboj kod Kaknja. Pa gdje je to? Je li prema Zenici? Evo još jedne prijebine neka selendra. Opet neka livada. Onda dođu ljudi pa vide da nije kod Kaknja nego U Kaknju pa se ljudi čudili sto se tako zove. Ima ovdje svega a ljudi misle da je bajno. Eto zato, samo zbog toga.

To mi nikad neće biti jasno, zašto se ne zovete Mladost Kakanj?
Samo Saraj'vo.

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 08 avg 2017, 15:15

Addict je napisao/la: Jer raja ne zna. Isto je bilo kad smo ušli. Doboj kod Kaknja. Pa gdje je to? Je li prema Zenici? Evo još jedne prijebine neka selendra. Opet neka livada. Onda dođu ljudi pa vide da nije kod Kaknja nego U Kaknju pa se ljudi čudili sto se tako zove. Ima ovdje svega a ljudi misle da je bajno. Eto zato, samo zbog toga.

mozda zato jer je doboj bio nekad zasebno naselje a sad dio kaknja? nisam siguran...
45515

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 avg 2017, 15:18

grbavicka je napisao/la:

mozda zato jer je doboj bio nekad zasebno naselje a sad dio kaknja? nisam siguran...
Ako je sad "u Kaknju" onda sad neka se zove Mladost Kakanj, kad se vrate 120 godina u prošlost i osnuju klub neka se tada zovu Mladost Doboj.

Šalu na stranu, ne kontam zašto su sebi napravili tu konfuziju od starta i tagovali se kao mjesto pored Kaknja. Ili budi Mladost Doboj (bez obzira što imaju dva Doboja, imaš dosta slučajeva gdje se dva naselja isto zovu a nisu ni blizu) ili budi Mladost Kakanj.

To je isto da se mi zove FK Sarajevo Koševo kod Sarajeva, ili vi FK Željezničar Grbavica kod Sarajeva.
Samo Saraj'vo.

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 08 avg 2017, 15:27

grbavicka je napisao/la:mozda zato jer je doboj bio nekad zasebno naselje a sad dio kaknja? nisam siguran...
Ako je sad "u Kaknju" onda sad neka se zove Mladost Kakanj, kad se vrate 120 godina u prošlost i osnuju klub neka se tada zovu Mladost Doboj.

Šalu na stranu, ne kontam zašto su sebi napravili tu konfuziju od starta i tagovali se kao mjesto pored Kaknja. Ili budi Mladost Doboj (bez obzira što imaju dva Doboja, imaš dosta slučajeva gdje se dva naselja isto zovu a nisu ni blizu) ili budi Mladost Kakanj.

To je isto da se mi zove FK Sarajevo Koševo kod Sarajeva, ili vi FK Željezničar Grbavica kod Sarajeva.
ma nije to sad isto... jer i grbavica i kosevo su osnovano kao dio sarajeva...

dobro poredjenje bi bilo kad bi sad od igmana ilidze ili unisa vogosce napravio igman sarajevo i unis sarajevo (kad bi nekad ta dva dijela bila i zvanicno pripojena sarajevu)...
45515

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 08 avg 2017, 15:30

grbavicka je napisao/la:
grbavicka je napisao/la:mozda zato jer je doboj bio nekad zasebno naselje a sad dio kaknja? nisam siguran...

ma nije to sad isto... jer i grbavica i kosevo su osnovano kao dio sarajeva...

dobro poredjenje bi bilo kad bi sad od igmana ilidze ili unisa vogosce napravio igman sarajevo i unis sarajevo (kad bi nekad ta dva dijela bila i zvanicno pripojena sarajevu)...
I dalje mislim da treba da budu ili Mladost Doboj ili Mladost Kakanj (ovo drugo je realnije jer se nalaze u Kaknju), ovo Doboj kod Kaknja ih stvarno devalvira.
Samo Saraj'vo.

grbavicka
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka » 08 avg 2017, 15:35

grbavicka je napisao/la:ma nije to sad isto... jer i grbavica i kosevo su osnovano kao dio sarajeva...

I dalje mislim da treba da budu ili Mladost Doboj ili Mladost Kakanj (ovo drugo je realnije jer se nalaze u Kaknju), ovo Doboj kod Kaknja ih stvarno devalvira.
slazem se sa tim... i famos nije promjenio ime u famos hrasnica sarajevo...

mozda je i zato jer imas i drugi veci doboj a ljudi zele da se zna da su iz doboja, ali ne iz onog veceg vec u/pored kaknja
45515

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 08 avg 2017, 15:36

Mozdaaa kakanj city?? :mrgreen:

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 08 avg 2017, 15:47

Fuzija Rudara i Mladosti u Kakanj United i prosetati se ligom lagano
:kafa:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.