FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 07 avg 2017, 16:02

Zasto Roberto nije dobio jak ugovor, sa klauzulom od barem 150 miliona jos 2015. poslije Reala? Sta se tacno ceka?

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 avg 2017, 16:03

messilla je napisao/la:Vraćaj rernu dati ćemo im parangala. Ali valja mu priznati da ima petlju da se loguje na forum nakon one kataklizme od postova sinoć.
Sinovac...to je isti onaj @parangal koji je u glavu pogodio tim za revanš protiv PSG-a gde ste se balonje poput tebe smejali i kukali za Albama i Vidalima i kako nema tima bez bekova......obriši nos ;)

Osim Martineza dole ostala trojca su polivalentni igrači.....nema tog segmenta igre u kome je Alba bolji od Umtitija, ama baš ni jednog, zašto bi igrač kao Martinez bio rezerva kad se Umtiti bez problema može pomeriti u levo umesto kepeca bez glave
Zadnja izmjena: parangal, dana/u 07 avg 2017, 16:03, ukupno mijenjano 2 puta.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 avg 2017, 16:03

Lillard je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Lillard je napisao/la:slika

Ali Coutinho želi ostat u Liverpoolu i osvajat četvrta mjesta :shifty:
Potpisao? :D
Biće. De mi kaži, Coutinho želi ostat milijun posto a? Ajde...
A da sacekamo onda kraj prelaznog I onda vidimo sve? Sta ces kada ne dodje? :D

I reci mi moze li ovaj Roberto lijevo igrati? Vidim pise kako se razumije I u defanzivu, a United sigurno bez problema moze zavrsiti stvar ako je istina da postoji klauzula.
Zadnja izmjena: Rooney88, dana/u 07 avg 2017, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 avg 2017, 16:06

Ja sam pisao da di ima dima ima i vatre. Svaki Brazilac želi igrat u Barceloni, a nijedan klub neće držat nezadovoljnog igrača, koliko god vrijedan bio. Danas ovo, sutra će već bit nešto gore sa Coutinhove strane. Ovo je možda i jedina šansa da ostvari prelazak u bolji klub...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 avg 2017, 16:06

Donnie Darko je napisao/la:Zasto Roberto nije dobio jak ugovor, sa klauzulom od barem 150 miliona jos 2015. poslije Reala? Sta se tacno ceka?
Da ga neko odvede za 40 miliona otkupa, eto šta se ceka !
Isto kao što se cekao Bayern da odvede Thiaga aktivacijom klauzule, prije 4 godine, za 25 miliona :rol: :urnebes:
Ne postoji klub na svijetu koji više podcijenjuje sopstvene igrace od Barce.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 avg 2017, 16:10

let3 je napisao/la:slika

Onaj glodar Carvajal ima vecu klauzulu od Lionela :rol: :rol: eto šta radi Perez, a šta rade ovi nesposobni bilmezi.
Gledaj Robertove smijurije :facepalm: pa normalno da ce ga zaganjati svi engleski klubovi kojima je ta cijena p.dim.
Realove klauzule su glupave......za ove klauzule Barsinih igrača svaka čast (izuzev Mesija koji je ne procenjiv) ćori......pa o čemu vi pričate? Ejj 222 miliona za jednog igrača??? :crazy: ...što se tog poteza tiče ćori SVAKA ČAST. Klauzule su vrlo realne kad je Barsa u pitanju a i svrha im je da privuku budale kao što je Naser.....a ove klauzule od po milijardu su čista budalaština.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 avg 2017, 16:12

parangal je napisao/la:Sinovac...to je isti onaj @parangal koji je u glavu pogodio tim za revanš protiv PSG-a gde ste se balonje poput tebe smejali i kukali za Albama i Vidalima i kako nema tima bez bekova......obriši nos ;)

Osim Martineza dole ostala trojca su polivalentni igrači.....nema tog segmenta igre u kome je Alba bolji od Umtitija, ama baš ni jednog, zašto bi igrač kao Martinez bio rezerva kad se Umtiti bez problema može pomeriti u levo umesto kepeca bez glave
Dobar primjer meč protiv PSG-a, još se tu igralo sa tri nazad. Nula izrađenih akcija. Prošlo se čisto na želju, sreću i, ako ćemo biti pošteni, sudijsku pomoć.

Umtiti možda i može pokriti beka, mada to odavno nije igrao, ali Mascherano je bojim se gotov igrač. Taj je upitan i kao treća stoperska opcija.
Rooney88 je napisao/la:I reci mi moze li ovaj Roberto lijevo igrati? Vidim pise kako se razumije I u defanzivu, a United sigurno bez problema moze zavrsiti stvar ako je istina da postoji klauzula.
Može on igrati šta god hoćeš, samo je taraba defanzivna na beku.

Klauzula nije problem, ali pitanje je da li njega možete nagovoriti.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 avg 2017, 16:16

@ mesilla
Ma mogu, da se ne lazemo bezze jer se ne radi o nekom lijevom klubu. United, bez obzira na trenutno stanje koje svakako nije na nivou Barce, moze bez problema njemu dati vecu platu I doletit ce on. Para vrti gdje burgija nece, vazda bilo.
R.I.P

MIRZA RASCIC

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 avg 2017, 16:17

Meni su smijesne ove klauzule kod nas u danasnjem vremenu :lol: pa svaki bogatiji klub trenutno moze dovesti jos 5 nasih igraca, ono su smijesni novci danas. Messi da sutra ikako pozeli dalje od Barce, 250M je TRAGICNO za njega. Kakve budale kod nas rade, to je nenormalno vise.

Eno citam Pero od sad u ugovore igracima ce stavljati anti-seik klauzule :lol:

Ako Roberto imalo bude zelio ici- mi tu vise ne mozemo nista uciniti. Majku im yebem vise u pic.ku nesposobnu.

@parangal, poredis utakmicu protiv PSG-a bas kad igre nikakve nismo imali :hmmmmm:

Nemam ja nista protiv tih igraca koje si ti nabrojao, sve su to igracine, provjerena imena. Ali ti vezne linije opet nigdje nema i to je glavni problem. Pa ti licno kao i svi mi smo vidjeli smijesnu veznu liniju prosle sezone.

Yebe se meni sto ce doc Dybala, Coutinho, Dembele- ja bi ih odmah odobrio i potpisao, iste sekunde. Ali moras malo izbalansirati tim covjece, niko ti odbranu ne bi igrao. 6 igraca ti ne bi ispunjvalo defanzivne zadatke, Roberto i neki Alena neiskusni na streljani.

Kao sto sam rekao, nije ovo PES.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 avg 2017, 16:18

Zašto misliš da Barcelona ne bi reagovala? Svakako je na redu za produženje ove sezone.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 avg 2017, 16:21

messilla je napisao/la:Zašto misliš da Barcelona ne bi reagovala? Svakako je na redu za produženje ove sezone.
Zato što žele da ga prodaju, sad je to sigurno. Pa to i jest stari fazon - obezvrijedi ga, da bi ga što lakše prodao.

Isti slucaj kao i Thiago, copy- paste....pustili svjesno da mu klauzula sklizne na 22 miliona, Bayern (tj. Pep tada) uletio klizeći i odveo ga za komicnu cijenu.
Nema drugog objašnjenja za onu smiješnu klauzulu.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 avg 2017, 16:25

A zašto smatraš da ga žele prodati? Jer mu nisu povećali platu iako nije bilo ponuda, a ugovor ni blizu isteka? :think:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

CantonaBIH
Kontakt:

Post Postao/la CantonaBIH » 07 avg 2017, 16:28

Nije bitno sta Barcelona zeli. Bas kao i Thiago, Neymar, i ovdje se pita igrac. Barcelona je svoje pokazala ranije, sada je na igracima i drugim klubovima.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 avg 2017, 16:28

messilla je napisao/la:Zašto misliš da Barcelona ne bi reagovala? Svakako je na redu za produženje ove sezone.
Za Roberta? Nema tu neke reakcije. Plati klauzulu, osiguraj dobar procenat agentu I napuni igracu dzep kesom. Na rukama ce ti doci. Ti kao da ne zivis u danasnjem vremenu brate, tako se zavrsavaju igraci danas. Reagovao je I Juve kod Pogbe, I vi kod Neymara. Ali na kraju opet onaj s dubljim dzepom ima prednost a Unitedov je trenutno dublji ipak. Svakako da bi I on vise volio igrati u Barci na TOP nivou ali tesko je odoliti zovi astronomskih cifri, tada se svi oni bace u dilemu I na kraju odaberu vise para.
R.I.P

MIRZA RASCIC

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 07 avg 2017, 16:31

messilla je napisao/la:A zašto smatraš da ga žele prodati? Jer mu nisu povećali platu iako nije bilo ponuda, a ugovor ni blizu isteka? :think:
Izvini, molim te...ali ako se sjecas, i Thiagu je bilo ostalo još 3 godine ugovora - pa ode u bavariju aktivacijom klauzule.
Na koncu, i Neymaru je ostalo 3 godine ugovora sa Barcom, ali to pada u vodu kad se klauzula aktivira.
Pa ovo što Perez napucava klauzule svojim kmetovima nije bezveze...namjerno napuca preko svake mjere i time odyebe sve zaintzeresovane da direktno pristupe igracima Madrida, pošto niko nije lud da place te klauzule ostaje samo da preko njega razgovaraju o eventualnom transferu.
Aktiviranje klauzule = iskljucivanje trenutnog kluba iz igre, makneš ga u stranu i direktuša sa igracem, onda ide obrada i muntanje (damo ti 3 puta vecu platu, damo ti status i slicno), sve ovo što se odradilo sa Neymarom...to znaš i sam sve, ne trebam previše objašnjavati.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 07 avg 2017, 16:34

Kako bi savrseno ljeto bilo i da Roberta izgubite. Najbolji veznjak ekipe, plus i Masijac. Nenadoknadiv gubitak. Valjda Pep ili Prevoditelj odrade to. Da nama nije pretrpana sredina vjerujem da bi Pero iste sekunde aktivirao klauzulu. Steta sto se na beku nije pokazao. Treba nam back up Daniju.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 avg 2017, 16:34

let3 je napisao/la:
Zato što žele da ga prodaju, sad je to sigurno. Pa to i jest stari fazon - obezvrijedi ga, da bi ga što lakše prodao.

Isti slucaj kao i Thiago, copy- paste....pustili svjesno da mu klauzula sklizne na 22 miliona, Bayern (tj. Pep tada) uletio klizeći i odveo ga za komicnu cijenu.
Nema drugog objašnjenja za onu smiješnu klauzulu.
Klauzula je nebitna stvar ako igrač ne želi otići.....ALI, ma koliko meni lično mali Roberto bio drag bio bi velika budala da odbije jedan tako veliki klub kao što je MU i propusti priliku za dalju afirmaciju jer ga oni (a čitam i Čelzi) traže da bi igrao a u Barsi ga evidentno čeka klupa i prilike na kašikicu pored izandjalih matoraca i dizelaša koje niti ko traži niti pomišljaju sami negde otići pa makar i u Kinu materinu...isto važi i za malog Alenu, igrač koji ne igra u godinama kad je najviše željan dokazivanja je u perspektivi "mrtav igrač".......a klubovi kao štoje MU ne zovu svaki dan....

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 07 avg 2017, 16:35

Pa sto onda se i stavljaju klauzule nije mi jasno....ako ne zelis da ti igrac ode koji qurac stavljas klauzulu?

Vidim kod vas citav tim na klauzuli.....

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 avg 2017, 16:36

jelle je napisao/la:Pa sto onda se i stavljaju klauzule nije mi jasno....ako ne zelis da ti igrac ode koji qurac stavljas klauzulu?

Svaki igrac u Spaniji ima takvu klauzulu.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 avg 2017, 16:36

jelle je napisao/la:Pa sto onda se i stavljaju klauzule nije mi jasno....ako ne zelis da ti igrac ode koji qurac stavljas klauzulu?

Zato jer su obavezne.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.