Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

StevieG8
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la StevieG8 » 02 avg 2017, 20:33

Jel zna neko sta nam je potrebno sad za prolaz dalje?
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 02 avg 2017, 20:33

paulus je napisao/la:
bombaysaphire je napisao/la:
paulus je napisao/la:E ti ces mi rec da napustim forum , forum je da neko iznese svoje misljenje , milion drugih ima ja se ne slazem , pa nikom ne klizem da mu SEREM NA JAVNOM FORUMU

Spominjanje nečije majke na sportskom forumu nije potrebno...
Nisam psovo kao sto vidis , samo sam napravio igru rjeci , slazem se da je neprimjereno al forum za seljake je neobjasnjivo privlacan da onako prosipaju pamet idi gledaj farmu , jer u biti ne znaju sta je forum , kao sto rekoh milion stvari ljudi kazu sa kojima se ja ne slazem pa im ne skacem u komentar il makar ljudski raspravim a ne glumim mangu

Nisam ni napisao da si psovao , slažem se da treba raspraviti , ali si uradio najgoru stvar , provokacijom na provokaciju odnosno spuštanje na njegov nivo....Moj ti je savjet za sva vremena onako drugarski NIKAD SE NE SPUŠTAJ NA NEČIJI NIVO , ili jednostavno ignoriši...Ponavljam bespotrebno je sve ono , idemo dalje--...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 02 avg 2017, 20:37

armin dju je napisao/la:Ma pretjeruje sa ovim rotacijama, ne mogu svi ugrat, on da ima 15 na raspolaganju svi bi igrali, mora se znat ko kosi ko vodu nosi. I ova svedska je extra kvalitetna
Slažem se. Ne treba tu velika pamet da se skonta da je Musa najkvalitetniji igrač ekipe i da treba da ima svojih 30 minuta. Nažalost manjka kvalitet i kad imaš takve igrače onda se ne možeš voditi onom politikom "greška=klupa". Nema konstantnosti, zašto moraju igrati sve tri centra? Zašto se mora probati (čini mi se) svih 12 igrača? Najveći uspjeh u košarci smo postigli kada su samo tri igrača igrala. Zašto se Vrabcu ne kaže da i ne gleda koš? Zašto Lazić ne smije šutati više? Zašto Hasandić (za mene najveće pozitivno iznenađenje) ne smije šutati tricu nakon dva promašena bacanja? Zašto Atić izlazi nakon svake greške i vraća se nakon minut, a Vrabac fula polaganje, a nikad ne izlazi? Dokad ćemo čekati da se svi uvjere kako je Gegić taraba igrač, plej bez šuta... koji to plej valja, a da nema šuta?

Kako da očekuješ nešto sa petorkom Gegić-Atić-Vrabac/Lazić-Musa-Lončar kad dva od pet igrača samo znaju pogodit šut sa distance? Plus nam Amerikanac ima kurcobolju cijelu tekmu. Nijedan igrač konstantan. Sve što smo uradili bilo je na neku silu, na prste se mogu izbrojati neke akcije, i to je bilo ono kad Musa uzme loptu pa proigra nekog. Ne mogu da shvatim da sa ovakvim trenerom nemamo igru. Idi Dule, gubiš na rejtingu..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 02 avg 2017, 20:40

Bar se vidjela neka vizija igre na terenu za razliku od prosle godine i ona dva nba indijanca i losim selektorom
nema potpisa

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 02 avg 2017, 20:47

Ma ne treba odma suditi da se razumijemo. Mene samo nervira sto se previse stavlja naglasak na agresivnosti, a ne mozes time nadoknadit kvalitet. Musa koliko god dobar bio, trosi se bezveze oko prevodjenja lopti i igranja na pleju, a vamo imas 3 pleja u ekipi

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 avg 2017, 20:54

Neopisivo mi je krivo samo iz razloga jer se u 3/4 igre vidjelo da smo cak i bolji protivnik od njih. Zadnja cetvrtina je bila katastrofalna, po meni najvise zahvaljujuci glupim rotacijama. Nigdje nije bilo Lazica, a odigrao sasvim korektno, dok se Hasandic previse forsirao. Moralo se stati na loptu nakon onih +8 za nas.

Definitivno nismo zasluzili ovakav poraz, ali sta da se radi. Ja sam uzivao gledajuci utakmicu.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 02 avg 2017, 21:03

I onaj Erikson se raspucao kbjg sta god baci ulazi a u Barsi meda nije mogao (gledao sam ga x utakmica jer navijam za Barsu) kad god je na terenu uvijek serija protivnika kontra Barse maltene i nije dobijao loptu u ruke u napadu i ono sto dobije nit sta ubaci nit odigra a danas lafo trice sica kao da je Finac neki (ruku na srce dosta ih je bilo polu/otvorenih) i Lindqvist neki nas unisti u pojedinim trenucima Atica smijesnim pravio.
Sto se nas tice vidi se zelja i energija i agresivnost u odbrani ali zbog koje uglavnom ispunimo bonus do pola cetvrtine i onda neka udvajanja nesto presing pa to i u juniorima vise slabo prolazi i zbog toga sijaset otvorenih suteva za protivnika.
U zadnjih 5min se vidjelo da fali lider ali otprilike to je to sto ova skupina igraca moze da pruzi s tim da sam se razocarao u Atica neodlucan, bez samopouzdanja sut za tri kao da mu i ne postoji vise, (mislim da nije ni jednom pokusao) vecina tekmi bi mogla biti u egalu ali opet nekako valjda mozemo uhvatit makar drugo mjesto

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 02 avg 2017, 21:05

mirsad993 je napisao/la:I onaj Erikson se raspucao kbjg sta god baci ulazi a u Barsi meda nije mogao (gledao sam ga x utakmica jer navijam za Barsu) kad god je na terenu uvijek serija protivnika kontra Barse maltene i nije dobijao loptu u ruke u napadu i ono sto dobije nit sta ubaci nit odigra a danas lafo trice sica kao da je Finac neki (ruku na srce dosta ih je bilo polu/otvorenih) i Lindqvist neki nas unisti u pojedinim trenucima Atica smijesnim pravio.
Sto se nas tice vidi se zelja i energija i agresivnost u odbrani ali zbog koje uglavnom ispunimo bonus do pola cetvrtine i onda neka udvajanja nesto presing pa to i u juniorima vise slabo prolazi i zbog toga sijaset otvorenih suteva za protivnika.
U zadnjih 5min se vidjelo da fali lider ali otprilike to je to sto ova skupina igraca moze da pruzi s tim da sam se razocarao u Atica neodlucan, bez samopouzdanja sut za tri kao da mu i ne postoji vise, (mislim da nije ni jednom pokusao) vecina tekmi bi mogla biti u egalu ali opet nekako valjda mozemo uhvatit makar drugo mjesto
Cini mi se da mi ovo vrlo cesto govorimo. "jbg, danas im sve ulazi" :hmmmmm:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 02 avg 2017, 21:59

Gledajuci s kakvim sastavom smo igrali ovo je vise nego zadovoljavajuce. Ovu Svedsku cemo puknut' u Saraj'vu lagano. Meni je milina ih bilo gledati, bez velikih ocekivanja za razliku od prijasnjih sastava gdje su razocarenja vazda bila velika ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 02 avg 2017, 22:01

Vucevich je napisao/la:
mirsad993 je napisao/la:I onaj Erikson se raspucao kbjg sta god baci ulazi a u Barsi meda nije mogao (gledao sam ga x utakmica jer navijam za Barsu) kad god je na terenu uvijek serija protivnika kontra Barse maltene i nije dobijao loptu u ruke u napadu i ono sto dobije nit sta ubaci nit odigra a danas lafo trice sica kao da je Finac neki (ruku na srce dosta ih je bilo polu/otvorenih) i Lindqvist neki nas unisti u pojedinim trenucima Atica smijesnim pravio.
Cini mi se da mi ovo vrlo cesto govorimo. "jbg, danas im sve ulazi" :hmmmmm:
Kako sam te shvatio ali eto i da ponovim tesko je porediti to danas s Barsom kad je imao sigurno punoo vise otvorenih i laksih suteva zbog nase slabije odbrane.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 02 avg 2017, 22:06

Sta je ovo Juka za vrijeme utakmice objavljivao slike iz Cedevitine dvorane po instagramu? Mora da je svim srcem navijao za momke. :lol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 02 avg 2017, 22:41

DaVinci je napisao/la:Gledajuci s kakvim sastavom smo igrali ovo je vise nego zadovoljavajuce. Ovu Svedsku cemo puknut' u Saraj'vu lagano. Meni je milina ih bilo gledati, bez velikih ocekivanja za razliku od prijasnjih sastava gdje su razocarenja vazda bila velika ...
Ponovo ja licno odajm pocast Duletu.
J.bes rezultat bitan je pristup.
Djeca su ginula, malo živaca, treme, peha... ali sve je to škola. Strpljenja, rezultati dolaze.
Danas sam bio ponosan na naše.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 avg 2017, 22:48

Ja sam zadovoljan, što neko napisa ovu djecu je milina gledati. Vidi se Vujoševićev rukopis u igri, on od nekakvog Tomića, Sejfića i Lonačara (čast tim momcima naravno) napravi respektabilnog centra. Čovječe, kakva leđna tehnika Tomića kada je dva puta zaredom unio protivničkog igrača u reket i lijepo pogodio :thumbup:

Ovo će vremenom sigurno biti bolje, danas smo im dali pobjedu svojim greškama, prvenstveno smo loši bili u odbrani i tranziciji tu četvrtu četvrtinu, dopustili smo im puno lakih poena.

Ljudi koji ih pljuju zaboravljaju da igramo bez 5,6 najvažnijih igrača, da u ovom rosteru pola momaka nema više od 21 godine, fali tog iskustva, a jednom kada dođe, imat ćemo respektabilnu reprezentaciju uz neke igrače koji sada ne igraju plus još par momaka iz ove U18 reprezentacije. Sve u svemu biće to dobro, smao treba imati strpljenja.

Ovdje dalje idu prve dvije ekipe jel' tako? Siguran sam da ćemo dobiti sve ostale mečeve do kraja ovih pretkvalifikacija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 02 avg 2017, 23:14

Raonffa je napisao/la:Ja sam zadovoljan, što neko napisa ovu djecu je milina gledati. Vidi se Vujoševićev rukopis u igri, on od nekakvog Tomića, Sejfića i Lonačara (čast tim momcima naravno) napravi respektabilnog centra. Čovječe, kakva leđna tehnika Tomića kada je dva puta zaredom unio protivničkog igrača u reket i lijepo pogodio :thumbup:

Ovo će vremenom sigurno biti bolje, danas smo im dali pobjedu svojim greškama, prvenstveno smo loši bili u odbrani i tranziciji tu četvrtu četvrtinu, dopustili smo im puno lakih poena.

Ljudi koji ih pljuju zaboravljaju da igramo bez 5,6 najvažnijih igrača, da u ovom rosteru pola momaka nema više od 21 godine, fali tog iskustva, a jednom kada dođe, imat ćemo respektabilnu reprezentaciju uz neke igrače koji sada ne igraju plus još par momaka iz ove U18 reprezentacije. Sve u svemu biće to dobro, smao treba imati strpljenja.

Ovdje dalje idu prve dvije ekipe jel' tako? Siguran sam da ćemo dobiti sve ostale mečeve do kraja ovih pretkvalifikacija.
Sport se sastoji od pobjeda i poraza.
Lijepo je kada u porazu mozeš biti zadovoljan.
Idemo dalje, idemo hrabro.
Dule mi ti vjerujemo :bih:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 avg 2017, 23:20

Esport je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ja sam zadovoljan, što neko napisa ovu djecu je milina gledati. Vidi se Vujoševićev rukopis u igri, on od nekakvog Tomića, Sejfića i Lonačara (čast tim momcima naravno) napravi respektabilnog centra. Čovječe, kakva leđna tehnika Tomića kada je dva puta zaredom unio protivničkog igrača u reket i lijepo pogodio :thumbup:

Sport se sastoji od pobjeda i poraza.
Lijepo je kada u porazu mozeš biti zadovoljan.
Idemo dalje, idemo hrabro.
Dule mi ti vjerujemo :bih:
Upravo tako ;)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Tracy3McGrady » 02 avg 2017, 23:27

bombaysaphire je napisao/la:
paulus je napisao/la:E ti ces mi rec da napustim forum , forum je da neko iznese svoje misljenje , milion drugih ima ja se ne slazem , pa nikom ne klizem da mu SEREM NA JAVNOM FORUMU

Spominjanje nečije majke na sportskom forumu nije potrebno...
Ma neka brate neka se nauči kulturi malo. Ima ovdje fine raje, možda šta i dobro pokupi ;)

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 03 avg 2017, 00:08

Bilo bi lijepo da i publika se vrati u Sarajevo, motiv više za ove mlade momke.

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 03 avg 2017, 00:46

xinxee je napisao/la:Bilo bi lijepo da i publika se vrati u Sarajevo, motiv više za ove mlade momke.
Svako će doći da gleda borce, a malo ljudi voli gledati balerine

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 avg 2017, 01:12

Nisam gledao cijelu tekmu, ali sam zadovoljan. čestitke momcima a posebno Musi i Tomiću. Momak od 18 godina je vođa ekipe - respekt.
Jedina moja zamjerka je onom šupku Renfrou - ako ovako nastavi, bolje da i ne igra, uzima mjesto našim igračima.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 avg 2017, 11:53

Vrabac odlican u odbrani, ali brate u napadu kriminalan. Ali desi se da i oni njegovi pokušaji i uđu tako da mi sa njim znamo na čemu smo. Ali milina ih je bilo gledati.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313 i 17 gostiju.