FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Teško je biti TOP3 igrač na svijetu, a ne biti broj 1 u svojoj ekipi. Sasvim logičan potez Neymara.
Ovo mi je ko nagovještaj pada Barcelone koji će se sigurno desiti kad Messi ode u penziju.
Ovo mi je ko nagovještaj pada Barcelone koji će se sigurno desiti kad Messi ode u penziju.
Walk on, with hope in your hearts.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Zar zaista neko i dalje misli da će PSG pustiti Verrattija ako Neymar dođe? Za takav rasplet situacije su šanse možda 1% pa i manje.Ako je iko sumnjao u moć Parižana na tržištu onda im je ovo ljeto pokazatelj o kako moćnim ljudima se radi.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Imate temu na kojoj možete pisat, vi koji ne navijate za Barcelonu. Kad krenu pametovat, bogati.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Ja sam pominjao to, ako se desi da PSG nema drugu mogucnost nego da MORA sjesti za stol da pregovara.Romagnoli13 je napisao/la:Zar zaista neko i dalje misli da će PSG pustiti Verrattija ako Neymar dođe? Za takav rasplet situacije su šanse možda 1% pa i manje.Ako je iko sumnjao u moć Parižana na tržištu onda im je ovo ljeto pokazatelj o kako moćnim ljudima se radi.
Samim tim nije sve u njihovim rukama. Morat ce negdje popustiti ako zele ostvariti svoje ciljeve.
Ocito da ce pravnici i UEFA imati dosta posla naredni period.
Kakav pad ? Pa mi smo upravo bez ovog Neymara mlatnuli ovaj jaki Rejal u njihovoj hali prosle godine. I to sa onako losom igrom prosle sezone. Barcelona ce igrati svoju igru, bilo ko da ode...filozofija je ispred svih. Neymar je igracina, ali zamijenit ce se sigurno uspjesno. Igrao se nogomet u Barceloni i prije Neymara.artemis77 je napisao/la:Teško je biti TOP3 igrač na svijetu, a ne biti broj 1 u svojoj ekipi. Sasvim logičan potez Neymara.
27.10.2020
Toliko je strašan taj PSG da im je Monaco uzeo titulu a Barcelona im uvalila 6 komada.bodi123 je napisao/la:Koliko god se Neymar ovdje osporavao, on će sada u PSGu imati mnogostruko veće šanse da uzme Balon i da dobije sistem u kojem će on biti alfa i omega, a pokazao je u Brazilu da je itekako spreman voditi ekipu. U Barceloni dok je Messi živ on ne bi nikad dobio zlatne lopte nit bi bio nosioc igre i vjerujem da je i to jedan od razloga zašto se odlučio na odlazak, jednostavno je previše kvalitetan da bi bio vječiti drugi igrač jedne ekipe. A Messi ko vino, što stariji to bolji tako da je nemoguće bilo očekivati da će se Brazilac pomiriti sa ovom ulogom u Barci još nekoliko godina.
A nije da je PSG neka prosječna ekipa, sada sa njim se priključuju u prvi red favorita za osvajanje LP uz Real i Bayern, pa i Juventus, još me ne bi čudilo da sada PSG potpuno odvrne česmu i bace još 100ak miliona da popune i ono malo što im nedostaje ukoliko mogu zaobići opet ovaj FFP, a ostalo je do Emerya, nadam se da je sposoban da ih vodi ka krovu Evrope, bit će zanimljivo gledati PSG u svakom slučaju.
Neymar, Cavani, Di Maria, a iza Verrati, Rabiot i Matuidi, na papiru djeluje strašno.
Što se tiče Barcelone, OK, evidentno je da je sada dosta slabija jer ne postoji igrač koji može 1 za 1 zamjeniti Neymara, medjutim, ukoliko uprava pronadje bar 2 igrača dostojna Barcelonine udarne postave na krilu i u vezi za ovih 200ak miliona, ne mora nužno značiti da će i doista biti slabiji.
U suštini, ovaj transfer je veliki update za PSG, za Barcelonu za sada veliki upitnik.
Dok god igra za PSG nema sanse da bude ni medju 3 kandidata za zlatnu loptu.
Tebi su Real, Bayern, Juve i PSG favoriti ispred Barcelone ?
- AlfredNobel
- Kontakt:
Ma kakvi.. Chelsea ima bolji vezni red - Kante, Fabregas, Bakayoko, još ako im dođe za rotacije Drinkwater iz Leicestera. United ima strašnog Herreru, Matića, Pogbu, Carricka, Fellainija. City - Toure, Fernandinho, Gundogan, De Bruyne, Silva, Delph, Bernardo Silva, još ako Nasri ostane.bodi123 je napisao/la:Pa ono, prošlih godina su bili u drugom redu iza tih navedenih klubova, ove sezone su doveli trećeg najboljeg igrača planete, legitimnu opciju i za najboljeg igrača za 2-3 godine, ovisno o tome koliko će Messi trajati, i logično da su sada u prvom redu za osvajanje LP, sa ove 3-4 najbolje ekipe Evrope.AlfredNobel je napisao/la:Kako je PSG ušao u prvi red favorita za osvajanje LP? Nema šanse da će oni osvojiti, jer nisu samo imena bitna za osvajanje tog takmičenja. Još ove godine će biti Chelsea, Man Utd, još jači City, vjerovatno i Liverpool, a da ne pričam o Barci, Realu i ostalim. Kakav PSG..
Imaju ponajbolji vezni red, poslije Realovog, imaju sada i ponajbolji napad na planeti, Emery je na potezu i čisto od njega zavisi kako će ova ekipa reagovati i uklopiti ovakvu zvijezdu u tim.
Nema PSG šanse za osvajanje. Gledao sam ih i u ovim pripremnim mečevima, ništa posebno nisu. Pravi vještački klub koji u "sebu" nema ni trunke strasti i emocija. Njih bi City, United, Chelsea i Liverpool oplodili, a kamoli Barca, Real i ostali velikani.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 02 avg 2017, 13:59, ukupno mijenjano 1 put.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Misliš da će Barca biti ikad jaka ko sad kad se Messi penzioniše?leorey je napisao/la:Kakav pad ? Pa mi smo upravo bez ovog Neymara mlatnuli ovaj jaki Rejal u njihovoj hali prosle godine. I to sa onako losom igrom prosle sezone. Barcelona ce igrati svoju igru, bilo ko da ode...filozofija je ispred svih. Neymar je igracina, ali zamijenit ce se sigurno uspjesno. Igrao se nogomet u Barceloni i prije Neymara.artemis77 je napisao/la:Teško je biti TOP3 igrač na svijetu, a ne biti broj 1 u svojoj ekipi. Sasvim logičan potez Neymara.
Walk on, with hope in your hearts.
Daj Pjanica, Coutinha i Dembele/Dybala da poharamo svijet
malo vise od 300 M bi trebalo biti vise nego dovoljno za ove igrace.

27.10.2020
U Barceloni se nogomet igra 118 godina. Dobijali smo mi velike utakmice i sad bez Messija. Kad imas sampionski mentalitet. Normalno da ne mozes naci zamjenu za Messija, ali ce se prilagoditi igra na drugaciji nacin, oko drugih igraca. Pa nece se klub gasit kad argentinac ode, makar bio najbolji igrac svih vremena. Nema ni Chelsea, Rejal i ostali velikani Messija pa osvajaju trofeje. Glupa ti logika.artemis77 je napisao/la:Misliš da će Barca biti ikad jaka ko sad kad se Messi penzioniše?leorey je napisao/la:Kakav pad ? Pa mi smo upravo bez ovog Neymara mlatnuli ovaj jaki Rejal u njihovoj hali prosle godine. I to sa onako losom igrom prosle sezone. Barcelona ce igrati svoju igru, bilo ko da ode...filozofija je ispred svih. Neymar je igracina, ali zamijenit ce se sigurno uspjesno. Igrao se nogomet u Barceloni i prije Neymara.artemis77 je napisao/la:Teško je biti TOP3 igrač na svijetu, a ne biti broj 1 u svojoj ekipi. Sasvim logičan potez Neymara.
27.10.2020
- branimir85
- Kontakt:
ajde da se više riješi ova sapunica s brazilskim jehbivjetrom,ništa se neće dogoditi samo ćemo mi biti još jači 

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- AlfredNobel
- Kontakt:
Uhh jarane, teško, da ne kažem nemoguće. Ja lično bi sve sile okrenuo ka Coutinhu i Eriksenu, a također i Dembeleu. Pa vidjeti kako šta.leorey je napisao/la:Daj Pjanica, Coutinha i Dembele/Dybala da poharamo svijetmalo vise od 300 M bi trebalo biti vise nego dovoljno za ove igrace.
Ma PSG ima brutalnu ekipu na papiru, ako su igraju bit ce ogroman problem za sve ekipe u Europi..
Ako se treba sjediti i pregovarati sa PSG-om oko Neymara, fino il nek isplate punu svotu novca, plate sve poreze i pizdarije ili im traziti Rabiota, Verrattija il Draxlera uz nekih 200mil, jednostavno je.
A ako bi se kojim slucajem ovo sve blokiralo, Neymara bi poslao na tribinu, **** li ga otac pohlepni.
Ako se treba sjediti i pregovarati sa PSG-om oko Neymara, fino il nek isplate punu svotu novca, plate sve poreze i pizdarije ili im traziti Rabiota, Verrattija il Draxlera uz nekih 200mil, jednostavno je.
A ako bi se kojim slucajem ovo sve blokiralo, Neymara bi poslao na tribinu, **** li ga otac pohlepni.
Ako mislim da je Hazard dosta nekonstantan, to ne znaci da mislim da je Neymar pojam konstatnosti. Bojim se da nekom popute tebe ovo treba ponoviti vise puta. Neymar je svakako konstatniji.Rajaz je napisao/la:
Vjerovatno imamo razlicite definicije napadaca. Meni je napdac Suarez, Benzema i slicni, ljudi koji ordiniraju u sredini. Neymar igra na lijevoj strani, probija po lijevoj strani, covjek je lijevo krilo. 5 driblinga po utakmici ne pravi napadac koji je okruzen sa vise igraca.
Ja samo koristim statistiku kao argument kad poredim, vjerovao ili ne, ofanzivce - krila i napadaca. Jer je statistika ogroman argument, koliko god to tebi i drugim 'ti ne gledas utakmice'-tardima smetalo. S druge strane, ti ne poznajes pojam argumenta i igrace rangiras onoliko koliko su ti dragi, mrve objektivnosti tu nema.
Zadnja izmjena: Kajzer10, dana/u 02 avg 2017, 14:06, ukupno mijenjano 1 put.
Pa Real je svake sezone prvi favorit za LP, naravno da su ispred Barce, kao i svakog kluba na planeti. Bayern i Juventus su jači od Barcelone u ovom trenutku, tako da su i oni ispred svakako, Juve je to i pokazao prošle sezone kad su rutinski odradili onaj dvomeč, kod PSGa treba vidjeti kako će uklopiti ovo sve, ali na papiru imaju u najmanju ruku jednak tim Barceloninom s ovim transferom.jasmin10 je napisao/la: Toliko je strašan taj PSG da im je Monaco uzeo titulu a Barcelona im uvalila 6 komada.
Dok god igra za PSG nema sanse da bude ni medju 3 kandidata za zlatnu loptu.
Tebi su Real, Bayern, Juve i PSG favoriti ispred Barcelone ?
Buraz moj nadam se da si sarkastičan što se tiče ovih poredjenja sredine terena ovih premierligaša sa Verratijem, Matuidijem, i Rabiotom, jer nisi stavio nikakav smajli ili nešta slično.AlfredNobel je napisao/la: Ma kakvi.. Chelsea ima bolji vezni red - Kante, Fabregas, Bakayoko, još ako im dođe za rotacije Drinkwater iz Leicestera. United ima strašnog Herreru, Matića, Pogbu, Carricka, Fellainija. City - Toure, Fernandinho, Gundogan, De Bruyne, Silva, Delph, Bernardo Silva, još ako Nasri ostane.
Nema PSG šanse za osvajanje. Gledao sam ih i u ovim pripremnim mečevima, ništa posebno nisu. Pravi vještački klub koji u "sebu" nema ni trunke strasti i emocija. Njih bi City, United, Chelsea i Liverpool oplodili, a kamoli Barca, Real i ostali velikani.

United i Liverpool će se mučiti da prodju grupnu fazu, Chelsea i City već i mogu štošta uraditi, City prvenstveno ako Pep dovede još kakvu šešticu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Penzionisanje Messija ne znači da Barcelona neće biti favorit i da neće uzimati trofeje. Naravno, to će biti velik udarac i za njih, ali i za sve nas koji uživamo gledajući najboljeg igrača koji je ikad kročio fudbalskim terenima. No, to je život. Barcelona će, čvrsto vjerujem da će to biti slučaj, unaprijed imati plan šta i kako nakon Messija. Za njega zamjene nema. Ukoliko se budu bacili na posao traženja zamjene, tad će si napraviti pravi belaj i pokazati da ipak nemaju plana. No, stvaranje jake ekipe, formiranje novog nukleusa sa klasičnom Barceloninom filozofijom "lopta u nogama i napadački" i opet dobijemo Barcelonu koja će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje LP-a i Primere.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Cityu treba jos samo Jorginho da podju harati Europom, Bayern nije toliko jak koliko ga vi predstavljate, Liverpool ih je prosuo ko zeceve jucer, Arsenal takodjer prije toga, jest predsezona, ali se to ne bi trebalo dogadjati, i nije rezultat samo upitnik, nego igra, koju Bayern nema nikako.
Barci se pisalo lose jos u prosloj predsezoni jer su fasovali 4 komada od Liverpoola, ja sam vec tad prozivao Iniestu, Busuqetsa, Rakitica i ostale livadice, ove sezone puno bolje Barca izgleda, ako se njima tu jos dodaju 3 kvalitetna igraca, sa Robertom u sredini, vjeruj mi da ce opet dogurati.
Ne moraju se 3 superstara dovesti, Valverde to zna jer je covjek vodio ebeni Bilbao gdje su samo baskijci mogli igrati, ako uspije od njih dovesti npr. Inakija il od Borussije Dembelea, Barca je jedno vrhunsko pojacanje na sredini terena daleko od glavnog favorita za LP.
A sto se tice Barce prije i poslije Messija, nece Barci biti problem samo odlazak Messija, nego i Inieste, Busquetsa, Piquea, Albe to je okosnica ekipe godinama vec i oni i Suarez su istih godina i u sezoni-dvije ce se morati promijeniti citava ekipa, zato ja navijam da se dovede vrhunska zamjena ove sezone i da se klupira Andres, kolika god legenda bio.
Barci se pisalo lose jos u prosloj predsezoni jer su fasovali 4 komada od Liverpoola, ja sam vec tad prozivao Iniestu, Busuqetsa, Rakitica i ostale livadice, ove sezone puno bolje Barca izgleda, ako se njima tu jos dodaju 3 kvalitetna igraca, sa Robertom u sredini, vjeruj mi da ce opet dogurati.
Ne moraju se 3 superstara dovesti, Valverde to zna jer je covjek vodio ebeni Bilbao gdje su samo baskijci mogli igrati, ako uspije od njih dovesti npr. Inakija il od Borussije Dembelea, Barca je jedno vrhunsko pojacanje na sredini terena daleko od glavnog favorita za LP.
A sto se tice Barce prije i poslije Messija, nece Barci biti problem samo odlazak Messija, nego i Inieste, Busquetsa, Piquea, Albe to je okosnica ekipe godinama vec i oni i Suarez su istih godina i u sezoni-dvije ce se morati promijeniti citava ekipa, zato ja navijam da se dovede vrhunska zamjena ove sezone i da se klupira Andres, kolika god legenda bio.
To je to.Monolog je napisao/la:Penzionisanje Messija ne znači da Barcelona neće biti favorit i da neće uzimati trofeje. Naravno, to će biti velik udarac i za njih, ali i za sve nas koji uživamo gledajući najboljeg igrača koji je ikad kročio fudbalskim terenima. No, to je život. Barcelona će, čvrsto vjerujem da će to biti slučaj, unaprijed imati plan šta i kako nakon Messija. Za njega zamjene nema. Ukoliko se budu bacili na posao traženja zamjene, tad će si napraviti pravi belaj i pokazati da ipak nemaju plana. No, stvaranje jake ekipe, formiranje novog nukleusa sa klasičnom Barceloninom filozofijom "lopta u nogama i napadački" i opet dobijemo Barcelonu koja će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje LP-a i Primere.
I cuj ovog @bodija Bayern jaci od Barcelone...jest sigurno s onim dedama na krilu...ljudi ne mogu da se sastave od karanja od strane Rejala koji je pokazao sve njihove slabosti.

27.10.2020
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Bayern je prošlost, njemačku ligu će uzeti ali u LP tanko
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
- AlfredNobel
- Kontakt:
Nadam se da se ti šališ. Kaže Bayern i Juve su jači u ovom trenutku od Barce? Jarane, izvini, ali ti ne pratiš dobro. Bayern će biti loš ove sezone u LP, mislim na završnicu, jer su preloši i lošiji Bayern ne pamtim. Barca bi ih uzela glat, ovakav Bayern dugo nisam gledao. U ligi mogu dominirati, to je barem lako. Po čemu je Juve jači? Ti računaš dvomeč prošle sezone kada smo bili preloši, kada je Enrique jedva čekao da završi, kada su i igrači jedva čekali da se sve završi. Po tome računaš? Grešku je napravio nekoliko mjeseci prije objavio da ide i do kraja se sve preko qurca igralo. Jedva i igre da je bilo. O čemu mi pričamo, ne kontam? Onda treba uzeti u obzir i onu tekmu u finalu LP-a? Ne budi smiješan. I još na to sve napišeš da PSG ima trenutno ekipu ravnu Barci?

Zapamtite, nova era Barce slijedi s Valverdeom. Čovjek je teški gospodin, taktičar i stručnjak. Ove pripremne su samo uvod u to. Mislim da je nemoguće da smo mogli dovesti boljeg od njega, u ovom trenutku.

Zapamtite, nova era Barce slijedi s Valverdeom. Čovjek je teški gospodin, taktičar i stručnjak. Ove pripremne su samo uvod u to. Mislim da je nemoguće da smo mogli dovesti boljeg od njega, u ovom trenutku.
Zadnja izmjena: AlfredNobel, dana/u 02 avg 2017, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.