FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Blejzer10
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 00:11

Kajzere fejlaš druže, ne znam jesi li svjestan toga

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 00:12

Blejzer10 je napisao/la:Kajzere fejlaš druže, ne znam jesi li svjestan toga
Objasni mi.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 jul 2017, 00:13

Pa kad si zadnji put gledao Barcelonu ? Koliko je samo Messijevih asistencija upropastio prošle sezone. Višak potez pred golom mu je postao zaštitni znak. Driblinzi i laznjaci kada treba rutinski završiti...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 00:17

Kajzer10 je napisao/la:
leorey je napisao/la:
sombrero je napisao/la:Realno gubitkom Neymara gubimo na kreaciji, ali u realizaciji prilika nije ništa posebno...jedan Villa ili Henry bi se nadavali golova u ovakvoj igri
Pa upravo to....realizacija mu je ocajna...100 golova u 5 godina s ovakvim talentom u ovakvom ambijentu uz Messija je vrlo skromno.

Zamjenit cemo mi njega lako sigurno...20 golova po sezoni se danas lako moze zamijeniti. Medjutim da bi to uradili, morat cemo odstupiti od stila koji je nametnuo Enrique i vise se okrenuti timskoj igri a ne individualnoj.

Ako dovedemo prave igrace i vratimo svoju filozofiju sa presingom, nece biti problema. I bez Neymara to ce biti najbolji napad svijeta, ako recimo dodje Dembele, Coutinho ili Dybala.

Jer evo pogledajmo kakav ocajan napad ima Rejal, 2 drveta u napadu i Cristiana koji je vec debelo u tridesetim. Pa se opet uzme LP, zbog brutalne sredine. Sredina je u nogometu danas sve. Uz takve klase i drvo zabije 20 golova. I Pedro ih je zabijao. I Tello, Cuenca i ostale vodonose.

Neymarova realizacija je u najmanju ruku ocajna, vrlo je neozbiljan pred golom, pa evo i jucer smo to mogli vidjeti. Da je pretvorio 30 % prilika u gol koje mu je servirao Messi, mnogo bi blizi Balunu bio. Ovako nema od tog nista.
Ocajna, 180 utakmica, 105 golova. Preocajno :lol: :lol:
Ali cuj ovo 'uz Messija'. Obrnuti svoju poentu za 180 stepeni. Naravno da ce ti statistika izgledati slabije pored Messija koji je glavni igrac sa najvecom potrosnjom u ekipi, nego sto bi ti bila negdje gdje bi ti bio glavni igrac. Dodaj i Suareza i to je to. Ne mogu svi imati 180 golova u 180 utakmica.
Realizacija mu uopste nije ocajna, kakvo pretjerivanje. I ne znam kako ce ga Barcelona lako zamijeniti sa igracima koji imaju goru realizaciju, koji slabije kreairaju i koji nemaju 5 driblinga po utakmici poput Dybale, Hazarda, Coutinha ( :lol: ) i Dembelea koji ima 6 golova u 30 utakmica.
Nisi shvatio poentu posta, kako ti je covjek i napisao ispod mene. Ne poredim ja njega uopste s Messijem, pa ni Cristianom po statistici. To je evidentno da ne moze niko osim njih dvojice. Medjutim, kad imas toliki talenat i igras sa ovakvim igracinama a pritom na svakoj utakmici dobijes 5 mrtvih sansi namjestenih od Lionela, onda je to itekako malo golova.

Na svakoj utakmici on se zayebavao i promasivao mrtve sanse, i to ne samo on, vec jos 5 igraca uz njega. Zbog toga zadnja Liga nije ni uzeta. Imas yt pa pregledaj, koliko je puta sam na golmana izasao i nije zavrsio kako treba. Pa koliko puta mu je prepustio penale i on se zayebavao, sutao iz mjesta i brukao se.

Ti poredis Dembelea koji ima 20 godina i igra u yebenom Dortmundu, gdje nije igrao ni svaku tekmu.

Neymaru statistika sama nije losa, kad se uzmu u obzir i asistencije. Medjutim kada se uzme u obzir sta je Messi radio na terenu i u kakve sanse ga je gurao kroz ove 4 sanse, onda je to itekako malo ( kazem kad si talenat kao Neymar). I sto se tice golova, sigurno ce se lako zamijeniti.

A ono sto je pruzao na terenu....to je vec druga stvar i bit ce vrlo tesko to nadomjestiti, zbog stila koji smo praktikovali zadnje 3 sezone.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 00:23

Čuj Neymar promašivao :mrgreen:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 00:24

Ma nije, imao je 10 mrtvih sansi od Messija. :lol:
Koliko penala? Ukupno 5, promasio 1 u pobjedi od 4-0. :lol:
Kopirat cu post jednog cijenjenog realovog forumasa.
Ja prvi kazem Neymarketing kad neko spomene da je bolji od Messia al lik je igracina da se razumijemo.

185 utakmica
105 golova
80 asistencija

gol/asist po mecu prosjek uz 5 + uspjesnih driblinga po mecu , stalnog kreiranja,prodiranja
i igrac je koji je izborio najvise penala,faulova od kad je u evropi

MSN nije toliko dobar samo sto ima 3 strasna igraca vec su toliko strasno kompaktabilni.

Suarez klasicni igrac koji se guzi u kaznenom,zadrzava loptu,donesi agresivnost,finiser,ne treba loptu previse.Messi cista "10" koja kreira najbolje na svijetu,vidi linije za sve pasove,uz cinjenicu da postize hrpu golova i onda Neymar na boku koji probija i pravi visak stalno.Jer Messi je 2012 imao 5 uspjesnih driblinga po mecu kao Neymar danas a zadnje 2 godine ima 3 uspjesna i ocekivati je da ce trend se nastavit jer jednostavno sa 30 godina sve manje vremena provodi na krilu a vise u sredini.I dalje fascinantan al vidjeti onog mladog Messia iz 2009 i 2010 da na krilu navlaci po 4,5 igraca i ostavlja u prasinu tesko.I zbog toga je toliko bitan Neymar.Jer se savrseno nadopunjavaju.

Em sto mislim da Dibala/Hazard i slicni nisu blizu njemu.Nisu idealni kao Neymar.

Dibala je Messi za siromasne i moras izmisljat formaciju i tesko da bi bili ubojiti kao MSN.
MSN ima dobre 3 godine uigravanja,izmedju sebe 150 utakmica odigranih,to je neprocjenjivo iskustvo i poznavanje.

Verratti + neko bi mozda unaprijedio barcelonu??? al nije sigurno
Opet nisam siguran dal je Verratti uopste dostupan i da to nema niakakve veze s Neymarom.

Coutinho/Dembele nek bude.Jel to stvarno bolje od MSN-a , ne Neymara , MSN-a?

Ja gotivim Dembelea al momak je postigao 6 golova u ligi u 30 utakmica.Treba mu jos dosta,dosta vremena.Coutinho nije neki game changer.Pogotovo jer bi morao igrati u 433 formaciji sto nije idealna za njega.Dal bi iko normalan zelio Coutinha prije Isca ? kako ga je Ihko 2014 okretao na Anfildu.

Uzivam u ovom uglavnom sta god se desi.

Al mislit da bi barcelona sigurno bila bolja i da bi pametno potrosili 222 miliona na ovakvom trzistu nije garantirano
Na stranu igracke kvalitete, najvise zbog hemija ce ga biti jako tesko zamijeniti. Cuj prelako

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 jul 2017, 00:26

Kejzer je u pravu, Neymar uopšte nije loš s obzirom da "dijeli" loptu sa Messijem i Suarezom, dvije dokazane gol mašine.

Problem je što cigić hoce da ide iz Barce :puke: problem je pohlepni Senior koji ga tjera za parama, problem je što Junior ne smije da pisne jer je **** itd.
U normalnim okolnostima takava igracina nikad ne bi napustila Barcu (uostalom Barca i ne želi da ga prodaje, što je jasno naglašeno više puta od strane ćoravog Pacova), ali sjaj arapskih petrodolara je ocito neodoljiv za brazilce.

Frajer nije dobar u glavu ako izabere yebeni PSG ispred Barce, no šta da se radi u ovakvim okolnostima. Stoka hoce da ide i jbg.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 00:29

Kajzer10 je napisao/la:Ma nije, imao je 10 mrtvih sansi od Messija. :lol:
Koliko penala? Ukupno 5, promasio 1 u pobjedi od 4-0. :lol:
Kopirat cu post jednog cijenjenog realovog forumasa.
Ja prvi kazem Neymarketing kad neko spomene da je bolji od Messia al lik je igracina da se razumijemo.

185 utakmica
105 golova
80 asistencija

gol/asist po mecu prosjek uz 5 + uspjesnih driblinga po mecu , stalnog kreiranja,prodiranja
i igrac je koji je izborio najvise penala,faulova od kad je u evropi

MSN nije toliko dobar samo sto ima 3 strasna igraca vec su toliko strasno kompaktabilni.

Suarez klasicni igrac koji se guzi u kaznenom,zadrzava loptu,donesi agresivnost,finiser,ne treba loptu previse.Messi cista "10" koja kreira najbolje na svijetu,vidi linije za sve pasove,uz cinjenicu da postize hrpu golova i onda Neymar na boku koji probija i pravi visak stalno.Jer Messi je 2012 imao 5 uspjesnih driblinga po mecu kao Neymar danas a zadnje 2 godine ima 3 uspjesna i ocekivati je da ce trend se nastavit jer jednostavno sa 30 godina sve manje vremena provodi na krilu a vise u sredini.I dalje fascinantan al vidjeti onog mladog Messia iz 2009 i 2010 da na krilu navlaci po 4,5 igraca i ostavlja u prasinu tesko.I zbog toga je toliko bitan Neymar.Jer se savrseno nadopunjavaju.

Em sto mislim da Dibala/Hazard i slicni nisu blizu njemu.Nisu idealni kao Neymar.

Dibala je Messi za siromasne i moras izmisljat formaciju i tesko da bi bili ubojiti kao MSN.
MSN ima dobre 3 godine uigravanja,izmedju sebe 150 utakmica odigranih,to je neprocjenjivo iskustvo i poznavanje.

Verratti + neko bi mozda unaprijedio barcelonu??? al nije sigurno
Opet nisam siguran dal je Verratti uopste dostupan i da to nema niakakve veze s Neymarom.

Coutinho/Dembele nek bude.Jel to stvarno bolje od MSN-a , ne Neymara , MSN-a?

Ja gotivim Dembelea al momak je postigao 6 golova u ligi u 30 utakmica.Treba mu jos dosta,dosta vremena.Coutinho nije neki game changer.Pogotovo jer bi morao igrati u 433 formaciji sto nije idealna za njega.Dal bi iko normalan zelio Coutinha prije Isca ? kako ga je Ihko 2014 okretao na Anfildu.

Uzivam u ovom uglavnom sta god se desi.

Al mislit da bi barcelona sigurno bila bolja i da bi pametno potrosili 222 miliona na ovakvom trzistu nije garantirano
Na stranu igracke kvalitete, najvise zbog hemija ce ga biti jako tesko zamijeniti. Cuj prelako
Opet masis poentu. Procitaj fino sta pise.

Neymar po golovima je zamjenjiv itekako. Nista to impresivno nije toliko, dao je i Pedro blizu 100 golova uz Messija.

Pa raspali Arda je utrpao prosle sezone koliko ? 13-14 golova covjece.

Uvjeravam te da ce i Paco zabiti 15-20 golova ako mu se pruzi vise prilike. Primjer u Rejalu je Morata, koji je slabo i igrao. To su takvi klubovi, gdje napadaci dolaze u sanse kao na traci, svakih nekoliko minuta, nekad i sekundi.

Ali Neymara po igri nece biti lagano zamijeniti, tj ono sto je pruzao na terenu, pravio visak itd.
27.10.2020

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 31 jul 2017, 00:32

Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 31 jul 2017, 00:33

Iznenađen sam što se Alexis ne povezuje sa Barcom.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 00:35

AlfredNobel je napisao/la:Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
On bi bio najbolja zamjena definitivno...mozda nije bolji od Neymara, ali je ozbiljniji sigurno.

Meni je Neymar jedan od najdrazih igraca u klubu bio...ali kada ne postujes takvu instituciju kakva je Barcelona...onda nek ide prvim letom, nece mi zao biti sekunde.

Vidjet cete, kad ode Neymar da ce nastati ludnica medju igracima, svi ce zeljeti doci igrati sa Messijem i Suarezom. Mislim ko to ne sanja realno ?

Kakva budala moras biti da odes u zenitu svoje karijere u 5 puta manji klub.
27.10.2020

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 00:36

padnem u depru svaki put kad ovo pogledam :facepalm:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 31 jul 2017, 00:39

leorey je napisao/la:
AlfredNobel je napisao/la:Ja bi se upišao kada bi došao Hazard umjesto gancija, brutalan bi napad bio.
On bi bio najbolja zamjena definitivno...mozda nije bolji od Neymara, ali je ozbiljniji sigurno.

Meni je Neymar jedan od najdrazih igraca u klubu bio...ali kada ne postujes takvu instituciju kakva je Barcelona...onda nek ide prvim letom, nece mi zao biti sekunde.

Vidjet cete, kad ode Neymar da ce nastati ludnica medju igracima, svi ce zeljeti doci igrati sa Messijem i Suarezom. Mislim ko to ne sanja realno ?

Kakva budala moras biti da odes u zenitu svoje karijere u 5 puta manji klub.
E pa vidiš da ima i takvih budala, para cine cuda.
Jbt ko da igra za neku siću u Barci, a ne milione, drugi najplaceniji igrac jedne Barcelone, ali jok daj mu još, dovedi mu zemljake....pa nek ide u 3 PM, kad mozga nema.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 00:39

Blejzer10 je napisao/la:

padnem u depru svaki put kad ovo pogledam :facepalm:
O ovom i pricam. Covjek ima mozda i najbolji pregled igre svih vremena. Kakve pasove daje i cijepa odbranu, nekad ne vidis prostor ni s tribina i TV-a. A ovaj na terenu to vidi. Ko se ikako, pa i amaterski bavio nogometom, zna koliko je ovo tesko uraditi.
27.10.2020

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 00:43

Jest Pedro dao 100 golova, za 9 sezona.
Paco nije nikakav kvalitet za 15-20 golova i tu mislim na ligu i ligu prvaka, ne da dodje buranija u drugom i trecem kolu kupa i tu im utrpa 6-7. Problem je sto vi pogledate ovaj gore klip i umislite kao da covjek kreira 5 ovakvih sansi po utakmici.

Ne vidim Hazarda van Londona. To i jest problem u svemu. Neka ti sutra seik plati 220 miliona i dzaba ti kad nemas neki uber kvalitet na trzistu. Mozes dovesti Dybalu koji se ne uklapa u ovu Barcelonu, Coutinha koji moze samo mijenjati INiestu a ne krilo ili Dembelea koji ima 19 godina.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 00:45

Problem je što ti ne gledaš tekme, samo ću ti to reć' :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 jul 2017, 00:52

Kajzer10 je napisao/la:Jest Pedro dao 100 golova, za 9 sezona.
Paco nije nikakav kvalitet za 15-20 golova i tu mislim na ligu i ligu prvaka, ne da dodje buranija u drugom i trecem kolu kupa i tu im utrpa 6-7. Problem je sto vi pogledate ovaj gore klip i umislite kao da covjek kreira 5 ovakvih sansi po utakmici.

Ne vidim Hazarda van Londona. To i jest problem u svemu. Neka ti sutra seik plati 220 miliona i dzaba ti kad nemas neki uber kvalitet na trzistu. Mozes dovesti Dybalu koji se ne uklapa u ovu Barcelonu, Coutinha koji moze samo mijenjati INiestu a ne krilo ili Dembelea koji ima 19 godina.
Kakvih ba 9 sezona....pa ne racunas valjda vrijeme kad je igrao za Barcelonu C :facepalm: :lol:

Slazem se s tobom da na trzistu nemas bas neke zamjene trenutno i da je sve skupo...ali je 3 puta vaznije pojacati sredinu...nama napad nikad nije bio problem. Bar ne zadnjih 10 godina.
27.10.2020

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 00:58

Pedro ima 300 utakmica. Primjer ti nije dobar. 100 golova u 180, cak i pored Messija koji kreaira 10 sansi po utakmici, sansi gdje samo trebas glavu/nogu postaviti a on ce te pogoditi, jest impresivno. 100 golova u 300 i nije bas.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 31 jul 2017, 01:02

Ja mislim da bi Suki i Neymar imali 50+ golova da nema Messija potrošaća. Treba njega uvalit arapima

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 31 jul 2017, 01:06

Blejzer10 je napisao/la:Ja mislim da bi Suki i Neymar imali 50+ golova da nema Messija potrošaća. Treba njega uvalit arapima
To si ti rekao, ne ja.
Tvoj je problem sto si konstataciju da Messi ima najvecu potrosnju u ekipi shvatio kao kritiku na njegov racun.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.