NK Zvijezda Gradačac

spiska
Kontakt:

Re: NK Zvijezda Gradačac

Post Postao/la spiska » 28 jul 2017, 07:33

Ja sam licno nagovarao masica da se vrati u Zvijezdu i trazio je 5000 na ruke i 1800 km platu. Tako da nema potrebe se hvatati za masica sad nek igra za klikere.

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 28 jul 2017, 08:51

Pored Darija i Civica Masic nam ne bi mnogo koristio jer je on klasican zadnji vezni. Tako nek mu je sa srecom.
Napadaca ako ne dovedu u naredna 2-3 dana ne moraju ga ni dovodit koji ce nam onda kur ac.

zomir
Kontakt:

Post Postao/la zomir » 28 jul 2017, 16:36

combe je napisao/la:Pored Darija i Civica Masic nam ne bi mnogo koristio jer je on klasican zadnji vezni. Tako nek mu je sa srecom.
Napadaca ako ne dovedu u naredna 2-3 dana ne moraju ga ni dovodit koji ce nam onda kur ac.
Stize napadac nije neko ime al mozda iznenadi, za mene ne moze bit gori od Hadzije i Guzine.

Igman pada :mrgreen:

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 28 jul 2017, 16:42

zomir je napisao/la:
combe je napisao/la:Pored Darija i Civica Masic nam ne bi mnogo koristio jer je on klasican zadnji vezni. Tako nek mu je sa srecom.
Stize napadac nije neko ime al mozda iznenadi, za mene ne moze bit gori od Hadzije i Guzine.

Igman pada :mrgreen:
Ko je napadac drug. Pisi ime u pp ako nije problem.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 28 jul 2017, 23:46

Dragan Matic pojacao Zvijezdu u napadu!
Igor Mitic vidjen u gradu, Zvijezda dobila i novog stopera!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 29 jul 2017, 01:59

Odkud to da vam se klub zvao nk vardar prije drugog sbjetskog rata....odkud to ime? I zasto ne preimenujete klub u fk zmaj od bosne kao nekadasnji premijerligas iz tuzle...bolje bi vam stajalo...koliko gradacac ima stanovnika mislim na grad i da li ljudi navijaju za zvijezdu prije zelje ili sarajeva...

spiska
Kontakt:

Post Postao/la spiska » 29 jul 2017, 08:06

Mi smo se u ratnim danima zvali Zmaj, Bosna itd.... ako se ne varam, ali Zvijezda je pravo ime koje nosimo godinama i koje ćemo nositi. Gradačac sa okolnim mjestima iam oko 40 000 + po zadnjem popisu i rijetki mozda 10tak njih ima koji navijaju za Zelju, ali ne javno da nose dresove salove kroz grad nego vidim po face-u svi ostali su crveno-bijeli.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 29 jul 2017, 09:15

gruezi je napisao/la:Odkud to da vam se klub zvao nk vardar prije drugog sbjetskog rata....odkud to ime? I zasto ne preimenujete klub u fk zmaj od bosne kao nekadasnji premijerligas iz tuzle...bolje bi vam stajalo...koliko gradacac ima stanovnika mislim na grad i da li ljudi navijaju za zvijezdu prije zelje ili sarajeva...
U Gradačcu su bila dva fudbalska kluba jedan se zvao Vardar a drugi Zmaj.Vardar je osnovan od grupe Zmaj je trazio susret sa Vardarom, ovi su pristali ali pod uslovom da ekipa koja izgubi mora predati svu opremu i mora se rasformirati. I zamisli ko je pobijedio ... :D Ono sto je zanimljivo jeste da je jedan od osnivača Vardara i poznati pisac Hasan Kikic. Detaljnije imas na blogu Mirze Avdievica http://****/arh ... 14/3321824

A sto se tiče Želje i Sarajeva, slabo ti ko ovdje navija za njih.

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 29 jul 2017, 09:25

Jbga nece da zalijepi link ovi iz ss.ba se zastitili. Evo ti detaljnije ako te zanima.

Pisati o gradskom stadionu Luka, kao jednoj od znamenitosti Gradačaca, nemoguće je a ne pisati istovremeno i o fudbalu uopšte, prvoj fudbalskoj lopti, fudbalskom klubu koji je igrao utakmice na tom stadionu i na kraju o samim fudbalerima i ljudima koji su bili vezani za taj sport. Zato krenimo nekim redom i recimo da novija historija fudbala obuhvata nešto više od sto godina. Sve je počelo 1863. godine u Engleskoj kada su ragbi i fudbal krenuli različitim putevima. Na prostorima Bosne i Hercegovine fudbal se igra od početka 20 vijeka. Prva fudbalska lopta donesena je u Bosnu i Hercegovinu 1903. godine u Mostar, ali se fudbal zvanično počeo igrati nekoliko godina kasnije. U Sarajevu je to bilo 1908. godine, a do I svjetskog rata samo u Sarajevu bilo je pet, a u čitavoj Bosni i Hercegovini 20-tak klubova.

Po neobjavljenom rukopisu Sadika Šehića, kojeg sam imao priliku dobiti još za njegovog života, u Gradačac je prva fudbalska lopta donesena 1920 -e godine, a donio ju je Osmanbeg Gradaščevć, zvani Kaleoglu, koji se školovao u Beču i Parizu. Medjutim, prvu fudbalsku loptu sa kojom su se počele igrati utakmice, donio je student Branko Popović iz Beograda. Bilo je to 1922. godine kada jedna grupa studenata i djaka, na čelu sa Brankom Popovićem, osniva i prvi fudbalski tim sa nazivom Vardar. Ime Vardar sasvim slučajno su dali Branko Popović i Hasan Kikić. Obzirom da su se utakmice igrale samo ljeti, kada su djeca bila na školskom raspustu, ovaj klub nije bio učlanjen ni u kakve fudbalske saveze, ali se uspio održati sve do početka II svjetskog rata. Sve dotle igrali su se prijateljski susreti, a prva fudbalska utakmica sa nekim timom iz drugog grada odigrana je sa Modričom 1923. godine. Godine 1933/1934 u Gradačcu dolazi do formiranja još jednog fudbalskog tima koji se zvao Zmaj. Odmah po formiranju ovog kluba nastalo je rivalstvo između Vardara i Zmaja, te kako su Zmajevi tražili susret sa Vardarom, to rivalstvo je poprimilo druge dimenzije. Naime, Vardar je pristao da odigra utakmicu pod uslovom da tim koji izgubi preda drugom timu loptu kao i svu drugu opremu, te da se mora rasformirati. Vardar je pobijedio sa 3:0 i prema dogovoru Zmaj se rasformirao i prestao sa daljim aktivnostima.

Prikupljajuči građu za svoju knjigu Gradačac sa okolinom u prošlosti, Esad Sarajlić je došao do određenog broja imena naših sugrađana koji su igrali u Vardaru u periodu izmedju dva svjetska rata, pa ih objavljujemo u sljedečem sastavu: Alić Nijaz, Alić Tasin, Džakić Ahmed, M. Halilović Rahman, Jovovič Mirko, Jovović Radovan, Kikić Hasan, Kikić Mustafa, Popović Doco, Popovič Ljubo, Popović Nemanja, Pelešević salih, Skenderović Mustafa, Spasojević Panto, Taslidžič Ešef, Taslidđić Fahrudin i Tirić Muharem. Fudbalski klub Vardar postojao je sve do 1941. godine i pod tim imenom odigrao je utakmicu sa jednom njemačkom okupacionom jedinicom, koja se završila rezultatom 1:1. Prvim oslobađanjem Gradačca 1943. godine, veliki broj omladine, medju kojima i tadašnjih fudbalera, odlazi u partizane ćime prestaje igranje fudbala sve do kraja rata. Godine 1945. ponovo se pokreće fudbalska aktivnost i u augustu se održava osnivačka skupština, na kojoj se naziv kluba mijenja i po prvi put klub dobiva ime Zvijezda. Boja kluba je crvena a znak na dresovima je bijeli krug sa crvenom petokrakom u sredini. Ime kluba kao i boja dresova su zadržani sve do današnjih dana stim što je izmijenjen grb na kojem se više ne nalazi zvijezda petokraka. Od 1945. pa do 1992. godine Zvijezda se uglavnom takmičila u sreskoj, zonskoj, regionalnoj i podsaveznoj ligi, a najveći uspjeh u tom periodu postigla je 1978. godine, kada je postala član Republičke lige BiH. Trenutno, Zvijezda se takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a utakmice igra na stadionu Banja Ilidža, koji ima kapacitet od 8.000 mjesta, od čaga je 5.000 za sjedenje. I konačno, kad smo već pomenuli stadion, recimo da je klub Vardar igrao svoje utakmice na stadionu koji napravljen 1920 godine, upravo na terenu gdje je sadašnji Zvijezdin stadion, samo bliže cesti.

Prvi Zvijezdin stadion je bio u industrijskoj zoni na lokaciji bivšeg mlina i korparskog preduzeća, da bi pedesetih godina bio preseljen na mjesto današnjeg Gradačačkog sajma. Taj stadion je bio smješten na prelijepom terenu odmah ispod poznate aleje kestenova, odakle su se posmatrale utakmice, a nagib terena ispod aleje služio je kao prirodne tribine za sjedenje. U narodu, zvao se stadion Luka. Šesdesetih godina, napravljen je novi stadion na mjestu gdje se sada nalazi tvornica modne konfekcije Kula. Taj stadion je sa svih strana bio ogradjen betonskim zidom, ali velikom poplavom 1967. godine je potpuno porušen i Zvijezda se vraća na stadion ispod aleje. Izgradnjom privrdenog centra Skenderija, Zvijezda je jedno vrijeme ostala bez stadiona i igrala je utakmice u Ledenicama sve dok nije došlo do gradnje novog stadiona ispod brane jezera Vidara. Danas se tu nalazi jedan moderni stadion koji odgovara vremenu u kojem živimo..
Tekst napisao, Mirza Avdičević.

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 29 jul 2017, 09:25

Koji yebeni amaterizam oko stranice. Koliko znam danas je utakmica u Derventi pa ni to nisu mogli objaviti.
Spiska ti si za njih Bog otac bio sto se toga tice.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 29 jul 2017, 18:22

Imal ko u derventi....
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 29 jul 2017, 19:24

U Derventi zavrseno 0-0. Nasi bolji ali zavrsnica katastrofalna. Nema ko zabit. Ako im ovo nije dovoljno da iskesiraju malo vise za dobrog napadaca onda ne znam sta vise treba.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 29 jul 2017, 19:41

Nema nista od napadaca,jer ako nije dosao do sad nece ni doc,jer i ako dodje dok se uklopi proce 1o tak kola,nego molimo se bogu da drugi budu losije srece nego mi..

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 29 jul 2017, 21:26

Trebas bit retardiran pa ne dovest napadaca bez obzira koliko skup bio. Jer bez pravog spica sto Spiska reko ova ekipa ce se patit i kuci i u gostima. Ako ne dode napadac dzaba i ova ekipa iako nije jeftina.
Al zato su oni nama dovelijos dvojicu teletabisa iz Srbije. Ista ona agencija sto je i onu trojicu dovela. A i spominju jos jednog veznog da bi mogao doc.

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 29 jul 2017, 21:32

Ja imam osjecaj da neko ovdje nerazumije neke stvari. Kao mi smo man.utd , i imamo para ko u prici samo necemo da dovodimo igrace. Svatite da je novac problem , bilo koji ozbiljan napadac nece doci bez dobre love i nama nepreostaje nista drugo nego da uzimamo takve kakve imamo. Ta agencija nam dovodi igrace dzaba i nevidim problem neka ih dovode mozda koji i valja od njih, dog god netraze pare dobri su. Treba biti realan u ovoj situqciji i reci da nama treba godinq jos da izadjemo iz gabule u koju smo zapali.
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 29 jul 2017, 21:44

Nije to bas tako majstore kao što ti kažeš. Niko nije rekao da mi imamo para na bacanje. Ali isto tako mi smo već imali 4 krilna igrača pa smo doveli još jednog.
Isto ti igrači koje agencija dovodi ne dovodi potpuno besplatno odnosno Zvijezda ima određenih troškova.
A vidio si da su doveli trojicu a samo jedan može nećemo poslužiti. I ti ih sad dovodiš još.
Tako da ta priča da se napadač nije mogao dovesti ne pije vode.
Pa mi u prvenstvo ulazimo sa jednim klasičnim napadačem a i sami smo vidjeli kakav je. To je van svake pameti.

spiska
Kontakt:

Post Postao/la spiska » 29 jul 2017, 21:51

Nama je skup Isan, Hasanbasa, itd a to je sve plod sto ljudi koji imaju uticaj u klubu slusaju levatebi lafo menadzere. Kakvi ba ovi polovnjaci iz sebije jedino makedonac valja al dok vidi u kakvu je ligu dosao brzo ce isparit ostali nikakvi dzekic moze proc. Civa odlican, Cvija Enes standardni danas, Guzina smeta al nedovoljan, onaj Delic ocajan, Adzem srednja zalost, Dario i Prle kapetanski. Sve u svemu duplo losiji nego zimus upamtite. A nismo bas bez love ljudi... moralo je ovo bolje sa ovim ljudima barem ja bi znao bolje uz mirsu i co.
Mogao je se dovest Asanovic za male pare, Dzenis Beganovic, Nihad Mujic, Carabdic Amar, Dzafic Idriz, Hodzic Adnan (Samer), Stokic, Vidovic....

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 29 jul 2017, 23:02

Sumnjam da bi ti bas Vidovic Stokic i Asanovic dosli za malu lovu...

spiska
Kontakt:

Post Postao/la spiska » 30 jul 2017, 09:13

Zimus Asanovic trazio platu 1000-1400km na ruke 2000-3000km. Na kaju 1500 na ruke i milja plata mogu ti poruke pokazati.

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 01 avg 2017, 08:40

Nista od napadaca..nek nam ne boog na pomoci :(

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.