FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 21:57

Zenzo je napisao/la:Predpostavljam da je Cenan kriv sto je ovaj odbio doci na probu, nego treba igraca tek tako potpisati.
Naravno da je kriv. Momak je već bio sa ekipom, odradio par treninga, a Ćenan je trebao gledati te treninge i izvršiti procjenu, za koju izgleda nema muda. Obični alibi pajac koji bi se ovoga puta krio iz Adžema, da je Mišić prihvatio još jednu probu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 28 jul 2017, 22:13

Ti kao znas da on nije gledao treninge i izvrsio procjenu ?

Ne vidim problem da isti dođe da ga Adzem gleda pa da on zakljuci treba li mu, to sto ga je Slavko gledao i njemu se vidio je druga prica.
- Zeljeznicar -

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 jul 2017, 22:18

Jos jedan amaterski potez SD.

@ Virtu Bilo bi lijepo da bar znamo koja je cijena onih reklama na sorcevima i na zadnjoj strani dresa pa bi onda mogli bar priblizno vidjeti koliko se sada trazi od GS. Moguca je i ova varijanta sto je @zenzo napisao da pokusavaju kroz transparentnost da privuku neke strance pa ne zele da obaraju cijenu nekim manjim ugovorom sa domacim firmama. Samo ako je to istina mora se pozuriti sa tim jer vrijeme ide a para je sve manje u klubu.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 22:18

Zenzo je napisao/la:Ti kao znas da on nije gledao treninge i izvrsio procjenu ?
Zašto ga je onda ponovo zvao na probu ako je gledao treninge i izvršio procjenu?

Reći ću ti zašto, zato jer nema muda da sam kaže, dobar je/nije dobar, nego čeka da Odović i Adžem to urade, pa da se opere u slučaju promašaja.

Ubleha koja nas bruka i koju treba otjerati ukoliko večeras.

EDIT: Relacija Petrović/Adžem nema veze sa ovim, on kao Sportski Direktor ima puno pravo da završi ovakav posao, u suprotnom koji će nam khurac?
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 28 jul 2017, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.
Voli te tvoje Sarajevo.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 jul 2017, 22:19

Aldine ostani, ustebe smo!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 22:32

maldini3 je napisao/la:@ Virtu Bilo bi lijepo da bar znamo koja je cijena onih reklama na sorcevima i na zadnjoj strani dresa pa bi onda mogli bar priblizno vidjeti koliko se sada trazi od GS.
Možemo to i ovako postaviti.

Vlasnik si uspješne firme tipa Bingo, da budeš Željin generalni sponzor moraš platiti 300-400 hiljada KM godišnje. Govorimo o kompaniji koja se obraća krajnjem korisniku u lancu (običnom kupcu), možeš li za taj novac pronaći kvalitetniji i efikasniji način reklamiranja?
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 22:39

Analiza /Adžemov rukopis je bio očigledan, da li to garantuje bolje rezultate od Petrovića?

https://www.klix.ba/sport/nogomet/adzem ... /170728125

:clap: :clap:
Voli te tvoje Sarajevo.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 jul 2017, 22:50

Vjerovatno mozes. Jer gledanost nase lige je premala i tu nemas neke velike koristi. Spomeno si Bingo i za njih je sigurno bolja reklama na TV-u nego na Zeljinom dresu. Al ako je vlasnik kompanije Zeljovac pa hoce da pomogne klubu a ti hoces da njemu pomognes onda se napravi neki dogovor pa je cijena za prvu godinu 200 000 za drugu 300 000 za trecu 450 000 i svi zadovoljni. Ovo govorim za sve domace firme ne konkretno za BIngo da ne bude zabune. Zbog situacije u zemlji mislim da se treba biti malo fleksibilniji po tom pitanju a ne postaviti se tvrdoglavo i sa pricom Mi smo Zeljo i to je cijena reklame na nasem dresu.
Forza Milan
Pivopije

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 28 jul 2017, 23:00

Tesko je domacu firmu za generalnog dovesti. Zivimo u glavnom gradu koji je pola pola, a najvazniji je svakoj domacoj firmi za njeno poslovanje. Ako ce kod nas mora u principu i kod komsija i obrnuto.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jul 2017, 23:11

Virtu4l je napisao/la:Analiza /Adžemov rukopis je bio očigledan, da li to garantuje bolje rezultate od Petrovića?

https://www.klix.ba/sport/nogomet/adzem ... /170728125

:clap: :clap:
Jako lijepa analiza, raduje jedan ovako detaljan članak za razliku od standardnih podmetanja i konačno jedan članak koji malo dublje ulazi u analizu, opet za razliku od standardnih tračeva i floskula.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Doktor1921
Kontakt:

Post Postao/la Doktor1921 » 28 jul 2017, 23:12

Konzerva je napisao/la:U ovom slucaju cenan nije ni malo kriv.
Kako nije, pa zar nije Cenan za sve kriv... pitarski ker...sto ne dovede igraca nek iz svog dzepa izvadi i da 100 000KM, pun je ko brod, radi sa bijelim lopov i pijanica...

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 jul 2017, 23:15

Saradnja FK Željezničar i A to Z Group će biti ozvaničena u aprilu, a sponzorstvo za godinu dana je u iznosu od 50.000 KM. Iznimno nas raduje što ozbiljne kompanije u BiH i svijetu podržavaju projekte održivog razvoja Kluba i to je motiv upravljačkog segmenta Kluba.

Evo naso sam nesto. 50 000 kosta reklama na sorcu. I na zvanicnoj stranici se oni vode kao zlatnio sponzori kluba.
Po nekoj mojoj logici ako je firma sa 50 000km zlatni sponzor kluba GS bi onda trebao izdvojiti minimalno 4-5 puta vise.
Forza Milan
Pivopije

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 23:16

Ma da, to je ta cifra oko koje se vrtimo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 28 jul 2017, 23:20

Virtu4l je napisao/la:Šta je bolje,

Za tri sezone uzeti 100.000 x 3 = 300.000 KM
Za tri sezone uzeti 000.000 x 3 = 000.000 KM

Može li neko ovo postaviti u anketu :kafa:
i ti u zadnje vrijeme si se poceo lud praviti, hajde da stvarno si glup i ne razmisljas svojom glavom ali to nije slucaj znam za sve ove godine provedene na forumu

hajde ovako da te pitam sta ce reci sponzori koji daju 50-70k godisnje kada uzmes za 100k generaslnog sponzora, znaci za malo veci iznos od njihovog neuporedivo vece privilegije, a godina je svim sponzorima i firmama recena cifra GS-a, sad najednom to sve pogazis, sta mislis koliko bi ovih drugih sponzora izgubio? sracunaj ;)

Virtu4l je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Predpostavljam da je Cenan kriv sto je ovaj odbio doci na probu, nego treba igraca tek tako potpisati.
Naravno da je kriv. Momak je već bio sa ekipom, odradio par treninga, a Ćenan je trebao gledati te treninge i izvršiti procjenu, za koju izgleda nema muda. Obični alibi pajac koji bi se ovoga puta krio iz Adžema, da je Mišić prihvatio još jednu probu.
cekaj de se dogovorite da li treba SD i uprava dovoditi igrace ili trener?
jer nekad ne valja jedno nekad ovo drugo po potrebi?

mislim yebe mi se ionako u bh fudbalu funkcija SD-a je nevazna jer niti imas budzet neki niti ista da ti mozes glumiti monchia, to sam i onda pisao kada se prizivao dolazak SD-a koji ce rijesiti sve ;)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jul 2017, 23:44

Virtu, dobrodošao u moj svijet :)

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2017, 23:44

sto volim ove sto mogu sve opravdat :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 23:47

Quinlan je napisao/la:hajde ovako da te pitam sta ce reci sponzori koji daju 50-70k godisnje kada uzmes za 100k generaslnog sponzora, znaci za malo veci iznos od njihovog neuporedivo vece privilegije, a godina je svim sponzorima i firmama recena cifra GS-a, sad najednom to sve pogazis, sta mislis koliko bi ovih drugih sponzora izgubio? sracunaj ;)
Ima logike naravno i u pravu si, ali šta je alternativa? Da bez generalnog budemo i narednih pet godina? To znači da su stvari još u startu pogrešno postavljene i neko se malo precijenio.
Quinlan je napisao/la:cekaj de se dogovorite da li treba SD i uprava dovoditi igrace ili trener?
jer nekad ne valja jedno nekad ovo drugo po potrebi?

mislim yebe mi se ionako u bh fudbalu funkcija SD-a je nevazna jer niti imas budzet neki niti ista da ti mozes glumiti monchia, to sam i onda pisao kada se prizivao dolazak SD-a koji ce rijesiti sve ;)
Ja prije par dana napisah da je kod nas SD samo kurir i ništa više, valjda je to signal da nam isti ne treba i ako ćemo ga već imati neka to bude neko Željino reprezentativno ime. Primjer Mišića je idealan da vidimo i potvrdimo da nam ova ubleha ne treba. Igrač bio na probi, ti ga onda ponovo zoveš na probu? Šta je onda tvoja funkcija u tom sistemu? Zar nemaš bar toliko ovlasti da procijeniš kakav je igrač i dovedeš ga? Ako nemaš, šta ćeš nam onda.

Uvijek sam bio protiv Sportskog direktora u našem klubu, totalno bespotrebna pozicija. Bacanje para.

Igrače treba dovoditi trener sa svojim pomoćnicima, ali za to nam treba trener koji će u klubu ostati duže od šest mjeseci.
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 jul 2017, 23:47

irfo je napisao/la:sto volim ove sto mogu sve opravdat :kafa:
Šta će pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažna
:lol:

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jul 2017, 23:50

Neandertalac je napisao/la:Šta če pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažna
U bh fudbalu nevažna i bespotrebna. Za igrače se ne plaća obeštećenje, budžeti su uglavnom jasni i zna se koliku platu možeš ponuditi tako da nam SD u tom 'svjetskom' obliku nije potreban.
Voli te tvoje Sarajevo.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 28 jul 2017, 23:53

Neandertalac je napisao/la:
irfo je napisao/la:sto volim ove sto mogu sve opravdat :kafa:
Šta će pozicija SD u današnjem fudbalu, skroz nevažna
:lol:
ma meni ne treba nista , ni titule, samo nek su ovi ljudi u klubu, inace ce doci violina :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.