FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- plavousrcu
- Kontakt:
Najdrazi ce se vratiti ksd bude htio. Ne mozete ga ocrniti i ne pokusavajte. O kakvim velikim parama ti pricas? Velike pare koje su zatekli u klubu kad su ga preuzeli su potrosene.Zenzo je napisao/la:Sta ovo treba da znaci ?samoposmatram je napisao/la:Riba smrdi od glave. Sreca sto je Amar clan skupstine. Adzemu sretno, on je svakako Amarov
pulen. Svremenom vratiti I do sad dobro poznate. Jedno je sasvim sigurno. Amar nikad vise na klupi. Samo u slucaju jakog sponzora.
Otisao kad je htjeo i da se vrati kada hoce tj. kada dođu velike pare u klub ? Ne ide to tako - nije vise Zeljo takav klub. Vratit ce se ili ce ga pozvati kada nađe zajednicki jezik sa ostalima u klubu, upravom, kada sjednu za stol i dogovore uslove.
steta sto cica ne osta u strucnom stabu, doduse u neku ruku mozda je i bolje da vodi juniore sad, osim ovog dzafica sigurno je potreban jos jedan pomocnik adzemu i naravno kondicioni trener, a moze i slavko ostat da bude kondicioni 
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
josmenijeproslo
- Kontakt:
idemo prva 4 kola uzet 12 bodova, odma poslije ide druga prica.
Ma kakav dulja, talenat veliki je bio ali on mozga nema, vidjeces da ce sad u nastavku karijere samo stagnirati, i amar kaze sinoc mozda i bolje za sarajevo sto je otisoNeandertalac je napisao/la:Zenzo je napisao/la:Kod Stevanovica se nema sta reci, nuđen mu je novi ugovor nije prihvatio.
Vala neka se svi ispricaju na skupstini i jeste za to, fakat da se sve iznese.
Sada možemo pričati. Miroslav nije produžio jer je trener bio Slavko Petrović. To govori dosta o stručnosti, autoritetu, drugarstvu i uostalom svemu što bi trebalo krasiti jedan pobjednički tim. Ako sam se dobro skontao i ovaj prelazni, još uvijek možemo vratiti Miru. Uprava, na vas je red.
Eh sada, da ne ispadne kako dižem nekog igrača ispred kluba, ponuditi čovjeku novi ugovor, ako prihvati super a ako ne sve najbolje, doviđenja i prijatno. Nema tu ljutnje, svako sebe gleda.
A lično mislim, valjao bi nam. Navijam za rasplet u obostranu korist.
Takođe, ne znam kakve su šanse i opcije ali ako se oduži definitvno kontaktirati Duljevića, ponuditi mu razumnu opciju uz klauzule obeštećenja i mogućnosti da preko Želje pronađe najbolji opciju za nastavak karijere. Naravno, tu bio godinu minimalno a poslije toga, po dogovoru. Naravno, takođe klauzula koja bi ovisila o njegovim-om igrama. Uživajte
jedini pozitivni argument u vezi njega je sto bi ga suknuli pitarima tako
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Ima li neko tacnu informaciju o prodaju godisnjih za proslu sezonu mislim da je bilo nesto oko 1200
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije
Forza Milan
Pivopije
MocMahale444 je napisao/la:da nije neko snimio Amara nisam gledao emisiju. Ako jeste neka postavi.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
- Neandertalac
- Kontakt:
Ne slažemo se tu nikako. Za ovu ligu Duljević je igrač koji pravu prevagu. Tu bih se zaustavio sa pričom da li je kvalitetan i da li bi nam valjao.
Možemo li ga dovesti je već druga priča. Vjerovatno ne ali ako se otvori opcija bar bih pokušao.
Jedna od pozitivnih stvari koju vidim u ovoj "rotaciji" trenera je da će Adžem sasvim sigurno dati šansu nekim mladim igračima. Očekujem Kemu i Žerića za početak i to kao startere a kasnije još bar dva tri dječaka kojima če se ukazivati prilika i lagano ih uvoditi u igru da se prilagode na seniorski fudbal pa da konačno vidimo imamo li kvaliteta u mladim igračima.
Još uvijek ne vjerujem šta se juče izdešavalo i kako smo u veoma kratkom periodu postali jako neozbiljni i klasični amateri u velikoj većini stvari oko sportskog segmenta. Kao što rekoh davno, davno; Neko se igra FM sa najvećim klubom u BiH i našim ponosom.
Za kraj. Sada nam fakat treba hladna glava i razuman pogled na buduća dešavanja, pogotovu na Adžemov učinak i igre mladih, naravno ako dobiju šansu a kako već rekoh, vjerujem da hoće. Ne smijemo sebi dopustiti da se na njima lome kola u slučaju nekog negativnog rezultata.
Možemo li ga dovesti je već druga priča. Vjerovatno ne ali ako se otvori opcija bar bih pokušao.
Jedna od pozitivnih stvari koju vidim u ovoj "rotaciji" trenera je da će Adžem sasvim sigurno dati šansu nekim mladim igračima. Očekujem Kemu i Žerića za početak i to kao startere a kasnije još bar dva tri dječaka kojima če se ukazivati prilika i lagano ih uvoditi u igru da se prilagode na seniorski fudbal pa da konačno vidimo imamo li kvaliteta u mladim igračima.
Još uvijek ne vjerujem šta se juče izdešavalo i kako smo u veoma kratkom periodu postali jako neozbiljni i klasični amateri u velikoj većini stvari oko sportskog segmenta. Kao što rekoh davno, davno; Neko se igra FM sa najvećim klubom u BiH i našim ponosom.
Za kraj. Sada nam fakat treba hladna glava i razuman pogled na buduća dešavanja, pogotovu na Adžemov učinak i igre mladih, naravno ako dobiju šansu a kako već rekoh, vjerujem da hoće. Ne smijemo sebi dopustiti da se na njima lome kola u slučaju nekog negativnog rezultata.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 24 jul 2017, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Kakve su šanse da nas bude preko 6.000 večeras? Hoće li biti kakvog hajcanja po društvenim mrežama?
Nećemo valjda dozvoliti Borcu da ima najbolju posjetu u prvom kolu. Zvanično su imali 6.000 gledaoca na tribinama juče.
Zadnjih nekoliko godina imali smo veliku podršku sa tribina u prvim kolima. Nije bitno ko je trener, na utakmice idemo radi našeg Želje i ne znam zašto bi se ova godina trebala razlikovati od zadnje dvije. Dolazak novog trenera, a svi pišu da je raja bila nezadovoljna Željinom igrom pod Slavkinom palicom, ubacivanje u igru naših omladinaca, nova Grbavica sa istokom, prvo kolo i novo prvenstvo, sve to bi trebalo biti podsticaj da nas što više dođe na Grbavicu. U mojoj porodici i ove godine dvije godišnje (istok i sjever).
Ko se još uvijek predomišlja neka odluči da ipak dođe i bude podrška nadam se novom i boljem Želji.
Volio bih da naši vrate Miroslava. To bi bio pozitivan šok za nastupajuću sezonu.
Nećemo valjda dozvoliti Borcu da ima najbolju posjetu u prvom kolu. Zvanično su imali 6.000 gledaoca na tribinama juče.
Zadnjih nekoliko godina imali smo veliku podršku sa tribina u prvim kolima. Nije bitno ko je trener, na utakmice idemo radi našeg Želje i ne znam zašto bi se ova godina trebala razlikovati od zadnje dvije. Dolazak novog trenera, a svi pišu da je raja bila nezadovoljna Željinom igrom pod Slavkinom palicom, ubacivanje u igru naših omladinaca, nova Grbavica sa istokom, prvo kolo i novo prvenstvo, sve to bi trebalo biti podsticaj da nas što više dođe na Grbavicu. U mojoj porodici i ove godine dvije godišnje (istok i sjever).
Ko se još uvijek predomišlja neka odluči da ipak dođe i bude podrška nadam se novom i boljem Želji.
Volio bih da naši vrate Miroslava. To bi bio pozitivan šok za nastupajuću sezonu.
Zadnja izmjena: ZaZelju, dana/u 24 jul 2017, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
Upravo tako, 3-4 milje kapak večeras, da je atraktivniji protivnik možda bi bilo i više, al' ovako vrlo teško. Mi nemamo tu navijačku kulturu da u kontinuitetu punimo stadion od 10ak hiljada gledatelja, i kao takvi smo opet najvjerniji u državi, treba onda skontati kakvi su ostali.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
josmenijeproslo
- Kontakt:
vcrs 5.000+LjoZee je napisao/la:3-4.000 maksimum veceras.
U gradu ima mnogo dijasporaca Željovaca. Prvo je kolo, za očekivati je da bude i onih koji ne dolaze redovno.
Jedino je problem što je ponedjeljak, radni dan, a dosta raje ja i na ljetovanju, nisu tu.
Jedino je problem što je ponedjeljak, radni dan, a dosta raje ja i na ljetovanju, nisu tu.
Ma dobro, radni je dan al' je termin tekme idealan, navečer bez velike sparine i sunca, umjesto večernje kafe u gradu odeš na utakmicu, da ti malo dignu pritisak, iznerviraš se, ne spavaš fino i sutra ujutro zakasniš na posaoZaZelju je napisao/la:U gradu ima mnogo dijasporaca Željovaca. Prvo je kolo, za očekivati je da bude i onih koji ne dolaze redovno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Napuniti Grbavicu, podrzati Adzu, povuci igrace do nive pobjede i razbiti Goska, zaboraviti na razne miseve i pichkice jer mi zivimo za ZELJU a ne za njih!
1921!
1921!
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Zar nije bila priča da će Slavko izgurati prošlu sezonu, pa da će mu se onda, po njegovoj direktivi, dovesti određeni igrači i da ćemo ga tek onda moći ocijeniti?
Strašno šta radimo, strašno..
Strašno šta radimo, strašno..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
-
josmenijeproslo
- Kontakt:
idemo vcrs pokazat da smo jedan od najgledanijih timova na balkanu i sire,
partizan-macva 4.000
zvezda-radnicki 4.000
sarajevo-zrinjski 4.000
idemo 5.000+
partizan-macva 4.000
zvezda-radnicki 4.000
sarajevo-zrinjski 4.000
idemo 5.000+
Uprava ima punu moju podršku, ali gospodo naučite na vlastitim greškama više. 8 trenera u 2 i po godine. U istom tom periodu kroz klub prodefilovalo milijardu igrača. Horor. I fakat bih volio da se prestanu obećavat grupne faze itd. jer već evo 2 godine slušamo tu priču, a po radu sportskog segmenta je smiješno pomišljat na takve stvari. Senad Zaimović u augustu 2015. obeća da je cilj u naredne 2-3 godine grupna faza, Slavko početkom ove godine najavi da je isto cilj u naredne 2-3 godine grupna faza. Ćenan u onom intervju od prije 2-3 mjeseca gdje je spominjao razne "fergusone", servira onu klasičnu pitarsku priču koju su oni furali, da ćemo postat bosanski Dinamo. Pa onda od onih raznih ubleha Petrovića kojih smo se naslušali kad je tek došao na klupu kartoteke pi.čke materine. Nek se mane megalomanskih najava i nek rade kako treba. Ovo što se radi od kluba na sportskom planu stvara sliku o nama kao neozbiljnom klubu. Svojim neznanjem (neznanjem, a ne zlom namjerom) su oni koji su dovodili igrače, mjenjali trenere ko čarape i krivi za ovakvu situaciju. A imaju veze s loptom ko Zijo Valentino sa hokejom na travi. Može i mora ovo bolje, .
Što se tiče odlaska Petrovića, očekivao sam ovo. Naravno ne dan pred početak prvenstva, ali u nekoj bližoj budućnosti. Pritisak od završetka sezone je bio prevelik, a nije da Slavko i igrači nisu krivci za taj pritisak zbog prokockane titule. Autoriteta nad igračima očigledno da nije bilo. I Edis je pogubio svlačionicu pa mu je otkaz uslijedio. Čudne li slučajnosti da i Edisu i Slavku dođu glave baš ti igrači nad kojim se izgubili kontrolu jer su obojici njihove momčadi misteriozno "izgubile" želju za fudbalom u posljednje 3 utakmice prvenstva. Igra 0 bodova, opasnost sa bekova nije postojala, sredina tragikomedija, tranzicija lopte spora ko tranzicija BiH. Rotacija? Stran pojam, a qrčili se najdužu klupu imamo. Igraš svaka 3 dana zbog lige i kupa, a tabi haman isti igrači igraju. Pogotovo je komično da Jadranko i Zajko igraju svaka 3 dana,a ljudi pred fudbalsku penziju. I onda se Slavko ibreti kako primimo tricu od svježeg Širokog.
Nakon završetka sezone, raja se sjeti da imamo i juniore pa kreće klasična priča navijača klubova iz naše lige kad im ekipa doživi neuspjeh: "Dajte nam našu djecu, radije ću gledat tog malca nego polovnjaka od 30 godina." To vjerovatno i jest tačno, ali problem je što se juniora kluba sjete tek kad se doživi neki fijasko, a upravi ti mladi momci bi trebali biti jedna od glavnih stavki naše strategije. Centralna arterija Željinog krvotoka. Ljudi mi imamo samo Vedrana u izlogu, nemamo više koga drugo prodat. A možda i Vedran džaba ode što je najgore. To bi tek bila katastrofa.
Adžem i jeste postavljen jer će promovisat par juniora kako bi se smirili navijači. Bar privremeno. Naravno postavljen je i zbog odličnih rezultata u mlađim kategorijama, te jer je Željin vojnik i poznaje situaciju u klubu. Ako ne uspije ni Adžem, onda će imati razlog da kažu "eto pokušali smo promociju mladih što su navijači tražili bla bla". Tako da kao što reče @Neandertalac kola bi se vrlo lako mogla lomiti na njemu i mladićima. Dat mu je vruć krompir gdje mora iskontrolisati svlačionicu punu velikih ega, na to promovisat juniore i boriti se za titulu. Težak zadatak je pred njim, nadam se da će izaći kao pobjednik u predstojećim izazovima.
Što se tiče odlaska Petrovića, očekivao sam ovo. Naravno ne dan pred početak prvenstva, ali u nekoj bližoj budućnosti. Pritisak od završetka sezone je bio prevelik, a nije da Slavko i igrači nisu krivci za taj pritisak zbog prokockane titule. Autoriteta nad igračima očigledno da nije bilo. I Edis je pogubio svlačionicu pa mu je otkaz uslijedio. Čudne li slučajnosti da i Edisu i Slavku dođu glave baš ti igrači nad kojim se izgubili kontrolu jer su obojici njihove momčadi misteriozno "izgubile" želju za fudbalom u posljednje 3 utakmice prvenstva. Igra 0 bodova, opasnost sa bekova nije postojala, sredina tragikomedija, tranzicija lopte spora ko tranzicija BiH. Rotacija? Stran pojam, a qrčili se najdužu klupu imamo. Igraš svaka 3 dana zbog lige i kupa, a tabi haman isti igrači igraju. Pogotovo je komično da Jadranko i Zajko igraju svaka 3 dana,a ljudi pred fudbalsku penziju. I onda se Slavko ibreti kako primimo tricu od svježeg Širokog.
Nakon završetka sezone, raja se sjeti da imamo i juniore pa kreće klasična priča navijača klubova iz naše lige kad im ekipa doživi neuspjeh: "Dajte nam našu djecu, radije ću gledat tog malca nego polovnjaka od 30 godina." To vjerovatno i jest tačno, ali problem je što se juniora kluba sjete tek kad se doživi neki fijasko, a upravi ti mladi momci bi trebali biti jedna od glavnih stavki naše strategije. Centralna arterija Željinog krvotoka. Ljudi mi imamo samo Vedrana u izlogu, nemamo više koga drugo prodat. A možda i Vedran džaba ode što je najgore. To bi tek bila katastrofa.
Adžem i jeste postavljen jer će promovisat par juniora kako bi se smirili navijači. Bar privremeno. Naravno postavljen je i zbog odličnih rezultata u mlađim kategorijama, te jer je Željin vojnik i poznaje situaciju u klubu. Ako ne uspije ni Adžem, onda će imati razlog da kažu "eto pokušali smo promociju mladih što su navijači tražili bla bla". Tako da kao što reče @Neandertalac kola bi se vrlo lako mogla lomiti na njemu i mladićima. Dat mu je vruć krompir gdje mora iskontrolisati svlačionicu punu velikih ega, na to promovisat juniore i boriti se za titulu. Težak zadatak je pred njim, nadam se da će izaći kao pobjednik u predstojećim izazovima.
Sve su nam trenere otjerali igrači, Odu, Sablju, Kostica i sad ovog, skupljamo polovnjake i nadriigrace, transfer politiku nemamo. Treba napraviti anketu koliko će dugo se Adzem zadržati realno on je najlosiji izbor, posebno sa ovim mazlumima u ekipi, neće ovo na dobro