FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 23 jul 2017, 00:26

LegendKiller je napisao/la:Stanojevic je novi Radan Sunjevaric, to je otprilike poređenje, sličan ako ne i isti kvalitet. Imaš malog Herica koji vec 3 sezonu čini dio prvog tima, i umjesto da momku damo šansu konačno, uprava dovodi polovnjak iz susjedne države. Davanje prilike Hericu nas ništa ne bi koštalo, samo možemo dobit. Ovako sa novim radanom možemo mnogo izbiti, minimalno njegove plate, a puno dobiti nećemo jer sumnjam da je mnogo bolji od Herica. Totalno glup potez uprave i stručnog štaba. Da nisam prije ovoga produžio godišnju, ove godine je ne bi ni uzimao, jer ljudi koji vode klub to ne zaslužuju. Očitio čine sve da navijačima zgade klub.
A šta ako se, kojim slučajem, desi ovaj scenario: Stanojević se pokaže kao odlično pojačanje, veza nam konačno počne ličit na nešta i momak bude jedan od ključnih igrača u sezoni? A s druge strane Herić dobije svoju šansu u toku sezone i vidimo da je tek jedan od igrača koji su obukli bordo dres a nisu ostavili nikakav trag. Može se puno izgubit, itekako može. Eto, Čalino inzistiranje da se Crnkić vrati u klub i zaigra protiv Zarije nas je koštalo pola miliona maraka i nastupa u drugom pretkolu EL. Zamisli uđeš u sezonu s Herićem kao zadnjim veznim a momak loš igrač, skrivi penal na derbiju, zabije autogol u kupu, pokaže se jednostavno kao nedovoljno dobar fudbaler. Neka pojačanja, nit ja kažem da je ovaj Stanojević Vidal, ni da je Herić odron. Al sačekaj da ih vidimo na djelu, a bolje imat igrača više u sredini terena nego manje, što nas je kočilo prošle sezone.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

High

Post Postao/la High » 23 jul 2017, 00:38

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 23 jul 2017, 00:44

Neka su doveli ovog, mada nisam nešto impresioniran, ali može zatrebati, možda ga krene, nikad se ne zna. Ako smo išta naučili iz prošle sezone, to je da nam treba duža klupa. Herić će sigurno dobiti svoju šansu. Još stoper jedan i ako ima šanse Stojčeva dovesti, mjera. Nadam se da će Čala početi rotirati igrače kroz sezonu, a ne forsirati iste igrače non stop.
Najviše polažem nade u Velkoskog. Volio bi isto tako da se Ahmetović vrati u formu, kako god, igra za nas, valjda će se trznuti nakon povrede malo.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 jul 2017, 00:46

High je napisao/la:
Da mi je vidjet ovako izveden korner u ovoj sezoni, mijenjao bih to za penal po utakmici. Oštra lopta, malo niža, dosta efea. Sad se samo balonke šalju, na tjeme igračima.

High

Post Postao/la High » 23 jul 2017, 00:51

skoroalen je napisao/la:
High je napisao/la:
Da mi je vidjet ovako izveden korner u ovoj sezoni, mijenjao bih to za penal po utakmici. Oštra lopta, malo niža, dosta efea. Sad se samo balonke šalju, na tjeme igračima.
S druge strane - mi nemamo nikog da loptu zakuca, topovski, da se trese sve, osim, možda, Velkoskog. Sjetih se Maksumićevog udarca, kao kakvo đule. Sve je u nas traljavo, jedva se dokotrlja do gola.
Zadnja izmjena: High, dana/u 23 jul 2017, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 23 jul 2017, 00:51

skoroalen je napisao/la:
LegendKiller je napisao/la:Stanojevic je novi Radan Sunjevaric, to je otprilike poređenje, sličan ako ne i isti kvalitet. Imaš malog Herica koji vec 3 sezonu čini dio prvog tima, i umjesto da momku damo šansu konačno, uprava dovodi polovnjak iz susjedne države. Davanje prilike Hericu nas ništa ne bi koštalo, samo možemo dobit. Ovako sa novim radanom možemo mnogo izbiti, minimalno njegove plate, a puno dobiti nećemo jer sumnjam da je mnogo bolji od Herica. Totalno glup potez uprave i stručnog štaba. Da nisam prije ovoga produžio godišnju, ove godine je ne bi ni uzimao, jer ljudi koji vode klub to ne zaslužuju. Očitio čine sve da navijačima zgade klub.
A šta ako se, kojim slučajem, desi ovaj scenario: Stanojević se pokaže kao odlično pojačanje, veza nam konačno počne ličit na nešta i momak bude jedan od ključnih igrača u sezoni? A s druge strane Herić dobije svoju šansu u toku sezone i vidimo da je tek jedan od igrača koji su obukli bordo dres a nisu ostavili nikakav trag. Može se puno izgubit, itekako može. Eto, Čalino inzistiranje da se Crnkić vrati u klub i zaigra protiv Zarije nas je koštalo pola miliona maraka i nastupa u drugom pretkolu EL. Zamisli uđeš u sezonu s Herićem kao zadnjim veznim a momak loš igrač, skrivi penal na derbiju, zabije autogol u kupu, pokaže se jednostavno kao nedovoljno dobar fudbaler. Neka pojačanja, nit ja kažem da je ovaj Stanojević Vidal, ni da je Herić odron. Al sačekaj da ih vidimo na djelu, a bolje imat igrača više u sredini terena nego manje, što nas je kočilo prošle sezone.
Koja je svrha imati više igrača u ekipi kad ih trener ne koristi. Uglavnom i Heric i Stanojevic su kocka, Heric te ništa ne košta, a ovaj drugi te debelo košta. Sa kojim se isplati više kockati, uzimajući u obzir prethodna iskustva sa kockanjem igrača iz susjedstva. Mladi igrač je uvijek kocka, ali te ne košta puno, kockanje sa polovnjacima se rijetko kada isplati. Vidjecemo, dao Bog da se tvoj scenarij ostvari.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2017, 00:55

Kako si dosao do tog zakljucka boga ti, sto prvo ne bi ustvari vidjeli kakav je?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 jul 2017, 00:57

High je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
High je napisao/la:
S druge strane - mi nemamo nikog da loptu zakuca, topovski, da se trese sve, osim, možda, Velkoskog. Sjetih se Maksumićevog udarca, kao kakvo đule. Sve je u nas traljavo, jedva se dokotrlja do gola.
Ja ba, k'o da niko hljeba nije jeo. Sjećaš se kad ga Škoro uvali Slaviji s 40ak metara? Sad ovi ne mogu dobacit do gola s te distance. :D Doduše Samke je lijepo zviznuo u Moldaviji onu pred kraj utakmice, onako dobar let je imala.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 23 jul 2017, 01:03

mensur55 je napisao/la:slika
Kakve su ovo kombinacije grob te. :crazy:
Hoce Anela Saidu da se potura. :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

High

Post Postao/la High » 23 jul 2017, 01:06

skoroalen je napisao/la: Ja ba, k'o da niko hljeba nije jeo. Sjećaš se kad ga Škoro uvali Slaviji s 40ak metara? Sad ovi ne mogu dobacit do gola s te distance. :D Doduše Samke je lijepo zviznuo u Moldaviji onu pred kraj utakmice, onako dobar let je imala.
I Jahović je imao dobar šut, pored Maksumića, Hadžića, Škore i ostalih. Ovo sad je žešća talašika i travestija od šuta. Radovac ima ispuhan šut, ne znam ni sam kako se potrefi da je u Moldaviji onako dobro ošuta. Bude jednom u 100 utakmica, kao i Duljević, koji dade ono protiv Zrinjskog na Koševu i nikad više, mada Duljevićeve nedostatke, u vidu jakog i preciznog šuta, ne vidi samo ćorav insan.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 jul 2017, 01:14

High je napisao/la:
skoroalen je napisao/la: Ja ba, k'o da niko hljeba nije jeo. Sjećaš se kad ga Škoro uvali Slaviji s 40ak metara? Sad ovi ne mogu dobacit do gola s te distance. :D Doduše Samke je lijepo zviznuo u Moldaviji onu pred kraj utakmice, onako dobar let je imala.
I Jahović je imao dobar šut, pored Maksumića, Hadžića, Škore i ostalih. Ovo sad je žešća talašika i travestija od šuta. Radovac ima ispuhan šut, ne znam ni sam kako se potrefi da je u Moldaviji onako dobro ošuta. Bude jednom u 100 utakmica, kao i Duljević, koji dade ono protiv Zrinjskog na Koševu i nikad više, mada Duljevića nedostatke, u vidu jakog i preciznog šuta, ne vidi samo ćorav insan.
Duljević il' je mahne 4 metra preko gola, il' nabije frljoku koja jedva dođe do gola. Fakat ima užasan šut za jedno krilo/AMFa. Doduše, s onakvom kretnjom i tehnikom, da ima i dobar šut bio bi u Bundesligi.
A bilo je fakat prije tih šutera. Sad dođu na 20 metara od gola i imaju otvoren šut, al se lopte bacaju na krilo i vraćaju bekovima. Niko prvo nema petlje da proba šut, a i ko ima petlje nema znanja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2017, 01:15

skoroalen je napisao/la:
High je napisao/la:
I Jahović je imao dobar šut, pored Maksumića, Hadžića, Škore i ostalih. Ovo sad je žešća talašika i travestija od šuta. Radovac ima ispuhan šut, ne znam ni sam kako se potrefi da je u Moldaviji onako dobro ošuta. Bude jednom u 100 utakmica, kao i Duljević, koji dade ono protiv Zrinjskog na Koševu i nikad više, mada Duljevića nedostatke, u vidu jakog i preciznog šuta, ne vidi samo ćorav insan.
Duljević il' je mahne 4 metra preko gola, il' nabije frljoku koja jedva dođe do gola. Fakat ima užasan šut za jedno krilo/AMFa. Doduše, s onakvom kretnjom i tehnikom, da ima i dobar šut bio bi u Bundesligi.
A bilo je fakat prije tih šutera. Sad dođu na 20 metara od gola i imaju otvoren šut, al se lopte bacaju na krilo i vraćaju bekovima. Niko prvo nema petlje da proba šut, a i ko ima petlje nema znanja.
I onda uvijek pomislis kako neko moze imati onako los udarac a trenira fudbal 20 godina svaki dan.. :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 23 jul 2017, 01:17

High je napisao/la:
I Jahović je imao dobar šut, pored Maksumića, Hadžića, Škore i ostalih. Ovo sad je žešća talašika i travestija od šuta. Radovac ima ispuhan šut, ne znam ni sam kako se potrefi da je u Moldaviji onako dobro ošuta. Bude jednom u 100 utakmica, kao i Duljević, koji dade ono protiv Zrinjskog na Koševu i nikad više, mada Duljevićeve nedostatke, u vidu jakog i preciznog šuta, ne vidi samo ćorav insan.
Jedan je Hamzagic
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

High

Post Postao/la High » 23 jul 2017, 01:21

Bosniacum Lilium je napisao/la: Jedan je Hamzagic
A Bekića su dva, nažalost.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 23 jul 2017, 01:28

Il bavi se fudbalom i žali se na slabiju nogu...

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 23 jul 2017, 01:37

TobeYarabi je napisao/la:mene ovaj liivak podsjeca na koalu :mrgreen:

slika
Spok iz mlađih dana :D
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 23 jul 2017, 02:16

ShofaII je napisao/la:

slika
Jest meni žao ovog momka. On ovdje k'o krme u Teheranu. Obećano mu lafo nešta, vuk'o se na probi, dobio ukupno pola sata da igra. Sad mu kao obećali minutažu a evo već imamo pet stranaca, još se Stojčev spominje, znači ko ga duva u 90% utakmica? Naravno, Liivak. Da smo barem vidjeli šta zna, ovako možeš Iniestu dovest i pričat da je ubleha na osnovu 20 minuta.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 23 jul 2017, 02:36

skoroalen je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:

slika
Jest meni žao ovog momka. On ovdje k'o krme u Teheranu. Obećano mu lafo nešta, vuk'o se na probi, dobio ukupno pola sata da igra. Sad mu kao obećali minutažu a evo već imamo pet stranaca, još se Stojčev spominje, znači ko ga duva u 90% utakmica? Naravno, Liivak. Da smo barem vidjeli šta zna, ovako možeš Iniestu dovest i pričat da je ubleha na osnovu 20 minuta.
Ja ti imam podjeljeno misljenje oko njega.
Hajd da uzmemo kao prvo ovo sto i ti kazes. Zao mi je sto nije dobio priliku pa da znamo sta da mislimo o njemu na osnovu igara. A i zao mi ga onako ljudski jbg stranac dosao medju seljacku mudroliju, kao ii onaj crnjo prije ikandea sto je bio.
A kao drugo mi ga i nije zao jer nije nigdje igrao prije nas, cini mi se i pola godine prije nas kluba nije imao. Nekako mimi on dodje kao menadzerska prica.
I sad se tu lomi moje misljenje al nekako mi počinje preovladavati ovo drugo.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

Unknown16
Kontakt:

Post Postao/la Unknown16 » 23 jul 2017, 03:02

Volim sto vise necu gledati kako duljevic izvodi kornere i faulove vise nego pare
SARAJ'VO ZIVOT JE MOJ !!!
DUPLA KRUNA 2018/19
ZORAN ZEKIC MANGUP!

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 23 jul 2017, 07:53

skoroalen je napisao/la:
ShofaII je napisao/la:

slika
Nista od Stojceva, suplja je bila da je raskinuo ugovor tako da vise ne moze doci

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bordo10, jurisicduska, kosevodom, N3R3D, sekac, tenpenny, Varijantas8 i 72 gosta.