FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2017, 06:33

wobly92 je napisao/la:Jel ko pratio švedsku četvrtu ligu, kakav je ovaj Taty što je na probi?
Samo pogledas rezultate svedskih klubova u Evropskim takmicenjima godinama unazad, pa se zapitas kakva li im je tek cetvrta liga. :D
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 19 jul 2017, 10:49

Ja ne znam sta ce oci sisoljupci ovdje na temi i da oni nesto komentarisu, vracajte se u svoje rupice i navijajte za svoj klub za koji ste se ovdje javno izjasnili da ce te navijati

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 19 jul 2017, 11:34

Nagomilavamo igrace tu u sredini terena, ali imam dobar predosjecaj u veziovog crnca a pogotov u vezi Osmanagica
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 19 jul 2017, 12:20

Fazlić i Ćosić (sad jedan od najstandardnijih igrača Veleža) su bili najbolji igrači juniora dok je bilo Ćirino vrijeme ali nisu ušli u prvi tim zbog Azmirovih Musića a kasnije Husrefovih Ademina Hodžića itd.

intercontinental
Kontakt:

Post Postao/la intercontinental » 19 jul 2017, 12:39

Sadzid je beton igrac, sad je sve do njega i do njegove glave...
u transu pjesma nek zagrmi
SLOBODO gazi sve do pobjede

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jul 2017, 13:09

idel neko od vas na treninge, da nam prenese utiske o Osmanagicu i camugi :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 jul 2017, 13:12

Sheyi je napisao/la:
Ono što te snašlo nije te moglo zaobići, a ono što te zaobišlo nije te moglo snaći!
----------
<><><><><><>

Kao dječaka sam ga gledao i bio sam oduševljen njegovom prefinjenom tehnikom karakterističnom za ljevonoge igrače.

Bio je ponajbolji igrač svoje generacije kada su u pitanju juniori Slobode, koji su u tom trenutku bili možda i najbolji u BiH.
Bio je na pragu omladinskih reprezentacija BiH. Po igrama je to i zaslužio, ali je trebalo samo da neko "uleti" nekome.

Poznat je to put, i skoro da nema igrača koji je prošo omladinske selekcije BiH (današnji članovi A selekcije) koji nisu prošli taj put.

Prije nekoliko mjeseci sam sjedio sa čovjekom koji je igrao Ligu prvaka sa svojim klubom, nakon čega je dobio poziv iz reprezentaciju BiH. Kaže da se zgrahno k'o malo dijete, ali se onda, kako veli,još više razočaro'o kada mu je rečeno "šta treba da uradi".
Otac mu pristao na tu igru. On nije želio. Odustao.
Kaže da ga je to koštalo bolje karijere, iako je i na SVOJU ponosan.
Veli da mirno spava. Žali samo što u tom trenutku nije glasno rekao neke stvari.
Danas je uspješan trener mladih selekcija u klubu kojeg je zadužio poštenim i predanim radom.

Da se vratim na Fazlića...
Bio je svestran igrač. Imate igrače za koje važi ona "može igrati sve, osim golmana". Sadžid Fazlić je bio i golman!
Čak je ubilježio nastup u jednoj od omladinskih reprezentacija BiH kao golman. Haman da mu je neko savjtovao da je to jedina preostala opcija ako neće/ne može da "uleti nekom".

Kao i obično, sa nečijim sudbinama se poigraju drugi. Nekada svojom bolesnom ambicijom, nekada je jednostavno takav splet okolnosti.
Sloboda, koja je imala odlične mlade fudbalere, je zbog očajne situacije, koja se taložila godinama , završila u nižem rangu.
Baš kada bi Sadžid trebao da zaigra u prvoj ekipi, klub preuzimaju neki likovi kojima je fudbal samo biznis.
Doveli i "trenera svih trenera", trećeg na svijetu, senilnog starca i emotivnog Bosanca, profesionalnog Hrvata koji istovrtemeno želi biti i merhametli Bosanac.
Helem, on je imao samo jedan cilj - izboriti plasman u Premijer ligu BiH. Za to su mu trebali "gotovi" igrači.
Sadžid Fazlić i grupa od 10-tak izuzetno talentovnih igrača Slobode, nisu imali mjesta u toj priči.

Slično je prošle sezone uradila moja omiljen (BH) ekipa - Sarajevo.
Prvaci BiH u, haman, svim omladinskim kategorijama. Na pripreme za sezonu poveli više od 30 fudblera, među kojima nema juniora. Prije na par dana pročitam da je neki dečkić u juniorima dominirao sa preko 30 golova u sezoni.
Oni dovedu Ahmtovića. Meni dražeg od svih fudbalera Sarajeva, ali dovesti čovjeka na zalasku karijere i usporiti/uništiti svoje mlade fudbalere, to znamo samo mi, u BiH.

Eh...
Sadžida Fazlića sam nakon toga viđao u Kalesiji i u Tuzli. Hodao je sa cigaretom u ruci.
Napustio fudbal.

Nakon pauze od skoro godinu dana, bez dodira sa loptom, Sadžid Fazlić na nagovor nekih osoba dolazi u FK Bosna Kalesija.

Tada sam bio kao neči član Uprave kluba, i odrađvao svoje zadatke.
Sadžid Fazlić je, nakon decenije, bio prvi "ludi" igrač u dresu kalesijskog drugoligaša.
Lud u 90% značenja te riječi. Nepouzdan. Da mu kažes da ne igra na turnirima na betonskom terenu - on bi namjerno otišao.
Kažeš mu da se čuva kartona u bezveznoj utakmici jer je sljedeća izuzeno važna, te će je propustiti u slučaju kartona, on će dobiti karton u prvoj minuti utakmice.
Bilo je tu zanimljivih scena, baš kao kad čitam priče iz karijere Balotelija i Ibrahimovića, ili nekadašnjih fudbaler koji su ovoj igri dali baš tu draž koja danas prebacuje čak i preko onoga "najvažnija (sporedna) stvar na svijetu".

Bilo je tu situacija kada je Uprava kluba skoro pa raspravljala o tome da li on treba da nosi dres Bosne.
U više navrata.

Sjećam se da je samo jedan lik iz Uprave gotivio njegovo "luđačko" ponašanje.
Znam da mu je, mimo znanja ostalih igrača, davao "platu" (hranarinu) prije nego drugima. Odnosno na njegov poziv da mu treba. A stalno mu je za nešto trebalo.

Sjećam se i ja da sa ga branio. U više navarta sam govorio da je lud, ali i da je daleko "najpotkovaniji" igrač, ne samo u klubu, nego u kompltnoj ligi. I obrnuto. Kada bi ga hvalio kako igra, uvijek sam govorio da je "lud".

Nakon kalesijske Bosne je otišao u neki klub u Švedskoj.
Čuo sam da je bila slična priča. Oduševljavao na terenu, pravio probleme odmah čim bi prešao aut liniju.
Nisam nešto provjeravao, jer ne sumnjam da je tako bilo.

Po povratku iz Švedske, zaigrao je na stadionu koji se nalazi 200-tinjak metara od njegove kuće u Kikačima.
Iako kantonalac, ekipa je, po mom skromnom mišljenju, daleko jača od kalesijske Bosne koja igra u Drugoj federalnoj.
Nedavno su ove dvije ekipe igrale i finale Kupa šehida općine Kalesija, i u prilog mom mišljenju - Kikači su slavili rutinsku pobjedu sa 2:0.

Kada sam nedavno čuo da je na pripremama sa Slobodom, istovremeno sam se obradovao i okahrio.
Da će uspjeti, ne mogu reći da sam odmah pomislio, jer sam se više plašio, kao čovjek, da neće doživjeto još jednom razočarenje.

Uspio je. Nametnuo se treneru i stručnom štabu. Naredne sezone, odnosno već za koji dan, Sadžid Fazlić će igrati Premijer ligu BiH.

Nešto što ga je zaobišlo prije 3-4 godine, sada ga "pogodilo".

Srcu mi nešto drago. Jes Allahami.

Da li će uspjeti? NE ZNAM.

Fazlic Sadzid želim ti sreću u daljnoj karijeri i životu.
Igraj "inatski". Biće poturanja nogu, ne samo od protivničkih igrača, ali sad je vrijme da pokažeš koliko si "lud".

Pa čovječe, momku je tek neštzo više od 20 godina.
Ja ga u fudbalu znam unzad 6-7 godina.

Nadam se da će (negativno) iskusto iz prethodnih godina biti recept kako da uspije.

SRETNO <3

P.S.
Ova slika u prilogu nije slučajna. :)

A.Karić
19.07.2017.

- http://www.nkp.ba/kalesijac-sadzid-fazl ... h-fudbala/
Spavaš li mirno, Premijer Ligo? :hmmmmm:
Nakon ove price ja bih mu dao kapitensku traku u Slobodi. :urnebes:

Oni stariji navijaci/simpatizeri fudbala se sjecaju nekih igraca u bivsoj nam drzavi koji su karijeru pocinjali I nakon 20-te godine pa ostavili trag u nasem fudbalu. Istina, rijetki, ali su ipak to uradili. A do ovog momcica je da se proba nametnuti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jul 2017, 13:17

Kad ne pusti suzu na ovaj tekst :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 19 jul 2017, 13:23

Sulejman Krpić, Zvezdan Đorđilović i Milan Ćulum zbog administrativnih problema u ovom trenutku su daleko od konkurisanja za meč na Pecari. Vlado Jagodić će se morati okrenuti nekim drugim rješenjima u slučaju da navedeni trojac definitivno otpadne iz kombinacija za derbi u Hercegovini.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jul 2017, 14:00

Dovode igraca koji nije godinu dana profesionalno se bavio fudbalom,ee moj Jagodicu Bahtic koji je igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Austrije i doskorasnji igrac austrijskog drugoligasa Kapfenberga nije zadovoljio,al zato jeste neko ko loptee nije sutnuo godinu dana i dolazi iz neke desete lige :tokralju:

Bahticu sam samo uzeo za primjer ;)

katarakta

Post Postao/la katarakta » 19 jul 2017, 14:13

harry_90 je napisao/la:Dovode igraca koji nije godinu dana profesionalno se bavio fudbalom,ee moj Jagodicu Bahtic koji je igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Austrije i doskorasnji igrac austrijskog drugoligasa Kapfenberga nije zadovoljio,al zato jeste neko ko loptee nije sutnuo godinu dana i dolazi iz neke desete lige :tokralju:

Bahtic se za tvoju info ispario bez pozdrava, pa je izradio i Celik. Da ima od njeg i od igraca ne bi on Bosne ocima vidio
Niko, niko, samo Sloboda

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jul 2017, 14:16

katarakta je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Dovode igraca koji nije godinu dana profesionalno se bavio fudbalom,ee moj Jagodicu Bahtic koji je igrao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Austrije i doskorasnji igrac austrijskog drugoligasa Kapfenberga nije zadovoljio,al zato jeste neko ko loptee nije sutnuo godinu dana i dolazi iz neke desete lige :tokralju:

Bahtic se za tvoju info ispario bez pozdrava, pa je izradio i Celik. Da ima od njeg i od igraca ne bi on Bosne ocima vidio
Koje kriterijume je zadovoljio ovaj momak,kada se nije bavio fudbalom jedno godinu dana??

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 19 jul 2017, 14:47

Ocigledno da ova uprava pokusava dokazati da se za vrijeme Azmira radilo pogresno pa vracaju neke igrace,neke ''talente'' i to je ono sto po meni obiljezava njihov rad + neke bombasticne izjave..e sad,ako stanje na terenu bude kako treba,dakle prihvatam top 4 i 1/4 finale kupa uz afirmaciju nekih od dovedenih omladinaca to je dobro..ako rezultat bude los a i ove pridoslice to nije dobro i to je mislim sva filozofija oko uprave,sacekati taj rezultat...svi uz Slobodu,podrska momcima na terenu pa onda palam.uditi na forumu jel trebalo ovako ili onako..
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 19 jul 2017, 14:55

Suljo ovim sto ljube Slogu isto ne valja,samo dolaze ovdje da pljuju i ljagaju. Eto niko ne prati Slobodu samo jedna porodica u Tuzli. Halo ba,dodjite sebi pljuvaci i sto kaze fukaratz odyebaus sa teme
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 19 jul 2017, 14:55

Samo da sad ne prodaju Ordagica i da sa njim makar produze saradnju za jos dvije godine,jer ako popisa konkurenciju u ovoj polusezoni mozemo ga prodati za lijepe pare,a ne za sicu..godio bi nam jedan transfer slican Husejinovicu u Werder,samo da sad pare zavrse u klubu,a ne po tudjim dzepovima ;)

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 19 jul 2017, 15:03

Nisam se ja Tuzlak pojavio skoro,zaboravio sifru starog nicka,ali nije vazno,vazno je da svakog posjetioca i navijaca znam,a posebno ove koji idu zadnjih 20 godina na gostovanja
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 19 jul 2017, 15:03

:clap: :clap: Mramore nek si izbriso i moj post al ih treba i opomenuti da ne mogu ovdje pisati

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 19 jul 2017, 15:04

Da se vratimo na temu, utakmica protiv Širokog u subotu... :kafa:

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 19 jul 2017, 15:04

Chinaglia je napisao/la:http://fksloboda.ba/index.php/2017/07/1 ... skupstine/

Suljo Djoric :salut:
jedan i jedini Suljo Doric :bow:
Sloboda Tuzla

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 19 jul 2017, 15:07

fukaratz je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:http://fksloboda.ba/index.php/2017/07/1 ... skupstine/

Suljo Djoric :salut:
jedan i jedini Suljo Doric :bow: pa pokusaj opet izbrisati :!:
Suljo je u istom rangu legendi Slobode kao i Secer,Meske itd..Koga god sam sreo da prati YU fudbal pita za "navijaca s repom"
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.