Taj podkomitet bi,kako sam ja shvatio citirani tekst,trebao klub-uprava kluba da formira i dalje da mu se prikljuce oni koji su za to zainteresirani.socrates je napisao/la:"Klub ostaje otvoren za sve pojedince koji svojim djelovanjem, projektima i idejama mogu unaprijediti rad kluba, tako da se u skorije vrijeme očekuje formiranje podkomiteta u kojima bi sudjelovali svi oni čiji se prijedlozi prihvate.
Uvažavajući sve do sada urađeno u razvoju kluba čime je većinski ulagač veoma zadovoljan, ali konstatujući i potrebu smanjenja grešaka na najmanji mogući nivo kao i izvlaćenju pouka iz toga, a naročito u segmentu transferne politike sa akcentom na balansirani rast kluba na principu samoodrživosti i profitabilnosti uz afirmaciju i proizvođenje mladih igrača, te finaliziranje strateški važnih infrastrukturnih poduhvata (Trening centar FK Sarajevo - Butmir). Kao još jedno važno pitanje većinski ulagač smatra jasno definisanu PR politiku i profiliran odnos prema medijima i navijačima."
Jel ikad osnovan jedan ovakav podkomitet??
Ovim je sve receno. Sve drugo je mlacenje prazne slame,izuzev konstruktivnih prijedloga i poduhvata koji ce nadalje imati za posljedicu zaokret i izvlacenje kluba iz zatocenistva ovog nitkova i sibicara u svjetskim okvirima,ciji smo i mi dio kao navijaci. A,bas u tome lezi najveca snaga kluba. Zasto mi ne bi osnovali "Bord navijaca FKS",kao jednu novu struju koja ce pokrenuti takodje jednu novu snagu i odlucnost da vratimo klub kome i pripada. Nama navijacima kao najjacoj strukturi svakog sportskog kolektiva??
Mi mozemo osnovati nesto slicno,ali to onda ne bi bio taj podkomitet kako ga oni nazivaju vec nesto drugo izvan okvira kluba,odnosno ne bi imali nikakvog uticaja na rad o politiku kluba.
A slazem se da s treba nesto pokusati i da bi inicijativa trebala da se pokrene iz ili preko postojeceg udruzenja navijaca-HZ.