FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 18 jul 2017, 22:32

mirzatele je napisao/la:A sta se treba desiti da se izvadimo iz ralja ovog kineskog hostaplera ?
Treba mu vratiti novac koji je ulozio. Svaka druga prica je smijesna. :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 jul 2017, 22:45

Do prije godinu dana, samo nas nekolicima je pisala protiv Tana i da je greska bila predati mu klub u ruke. Evo vec danas, vecina je protiv njega i ne smatra ga dobrim rijesenjem. Da se napravi anketa za ili protiv Tana, u ovom trenutku bi velika vecina bila protiv. Prva utakmica na kojoj budemo gubili na Kosevu, ocekujem skandiranja protiv Tana. Ostalo je jos samo par tvrdoglavih koji ne zele priznati sami sebi da je prodaja kluba bila istorijska greska.
Ponavlja se ista prica kao sa Dinom i Kustom. Od heroja kojima treba napraviti spomenik, do najomrazenijih likova.
Nije da vam ranije nismo rekli kako ce se stvari odvijati.
I onda je Evander pljuvac ili vizionar?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 jul 2017, 23:05

Evander je napisao/la:Do prije godinu dana, samo nas nekolicima je pisala protiv Tana i da je greska bila predati mu klub u ruke. Evo vec danas, vecina je protiv njega i ne smatra ga dobrim rijesenjem. Da se napravi anketa za ili protiv Tana, u ovom trenutku bi velika vecina bila protiv. Prva utakmica na kojoj budemo gubili na Kosevu, ocekujem skandiranja protiv Tana. Ostalo je jos samo par tvrdoglavih koji ne zele priznati sami sebi da je prodaja kluba bila istorijska greska.
Ponavlja se ista prica kao sa Dinom i Kustom. Od heroja kojima treba napraviti spomenik, do najomrazenijih likova.

Pa mislim da ima vise od godine dana,mrsko mi sada vaditi postove,kada je ovdje vecina branila Tana nakon tvojih,a kasnije i mojih postova koji su ga jasno kritizirali i predaju kluba njemu u ruke navodili kao gresku.
Ja se sada bojim da se za kratko vrijeme ne ostvari i ostatak crnih prognoza,tj. da ce opstojnost kluba biti dovedena u pitanje. Mada je vrlo tesko da se u ovakvoj ligi desi takav scenarij,opet nista ne bi bilo iznenadujuce.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 18 jul 2017, 23:09

zagorski je napisao/la:
Evander je napisao/la:Do prije godinu dana, samo nas nekolicima je pisala protiv Tana i da je greska bila predati mu klub u ruke. Evo vec danas, vecina je protiv njega i ne smatra ga dobrim rijesenjem. Da se napravi anketa za ili protiv Tana, u ovom trenutku bi velika vecina bila protiv. Prva utakmica na kojoj budemo gubili na Kosevu, ocekujem skandiranja protiv Tana. Ostalo je jos samo par tvrdoglavih koji ne zele priznati sami sebi da je prodaja kluba bila istorijska greska.

Pa mislim da ima vise od godine dana,mrsko mi sada vaditi postove,kada je ovdje vecina branila Tana nakon tvojih,a kasnije i mojih postova koji su ga jasno kritizirali i predaju kluba njemu u ruke navodili kao gresku.
Ja se sada bojim da se za kratko vrijeme ne ostvari i ostatak crnih prognoza,tj. da ce opstojnost kluba biti dovedena u pitanje. Mada je vrlo tesko da se u ovakvoj ligi desi takav scenarij,opet nista ne bi bilo iznenadujuce.
Klub ce opstati. Samo je pitanje koliko je jos moguce ispod ovog ici. Bojim se da ce nas na kraju svesti na puki amaterizam i na prezivljavanje. Ono, totalno ce zaboraviti i da ima ovdje neki klub u vlasnistvu. Igrat ce ti juniori haman bez plate, odnosno za par stotina maraka. Nekako ces prezivljavati i to je to.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2017, 23:11

mirzatele je napisao/la:A sta se treba desiti da se izvadimo iz ralja ovog kineskog hostaplera ?
slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 jul 2017, 23:16

Otprilike tako,svesce nas na neki nivo Olimpika. Svi parametri zasada ukazuju da idemo tim putem definitivno.
Ja se samo nadam da ce se pojaviti neka kriticna masa satkana od ljudi koji vole klub,a hoce i mogu nesto uraditi,koja ce klub spasiti od ambisa u koji ide. A to je moguce samo ili ako se klub otkupi od Tana ili ako se na neki nacin ospori njegovo vlasnistvo na osnovu neispunjavanja obaveza prema klubu (kamp,razmjena igraca i sl.),mada ovo drugo ne znam koliko je uopste realno.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 jul 2017, 23:17

Problem je sto to nema ko dati,eventualno Sanela da uleti sa lovom jel su joj to nudili i prije Tana,a i nedavno isto,bila je aktuelna ta prica.Jes da je cura al gradsko je dijete,i zbog price sa bratom nebi je bas bolila briga jel kao ovog npr.

A njemu ce kad tad dojaditi ovo i otici ce,i to je cinjenica.Samo je pitanje kada.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 18 jul 2017, 23:27

Od prvog dana, medju rajom je vladalo misljenje "nasli levata koji je dao pare". Niko nije shvatao, ili nije zelio da shvati sta smo mi dali za te pare, da smo fakticki na taj nacin ostali bez kluba i da nam niko nista nije poklonio. Jednom sam navodio primjer kad imas svoj stan, prodas ga, od para koje dobijes vratis dugove koje si imao, ali te novi vlasnik eto ostavi da zivis u njemu i dalje. Ti zivis tu, ali to vise nije tvoje. Tek sad se raja osvijestila i skontala ko je Tan i sta prodaja kluba znaci.
Ponavljam jos jednom. Ja direktno Tana ne krivim, covjek samo radi svoj posao. Vjerovatno nikad nije niti planirao raditi stvari kojima smo se mi nadali, krivim one koji su cekali bilo kakvu priliku da uvale klub, pritom da ga niti sekunde ne zastite.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 18 jul 2017, 23:31

Pratio sam malo ovog Hočka večeras protiv Partizana, ma ništa specijalno, meni je Radovac u ovih zadnjih par tekmi puno bolji igrač...Al' Melun je i dalje odron :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 jul 2017, 23:33

ajdohordas je napisao/la:Pratio sam malo ovog Hočka večeras protiv Partizana, ma ništa specijalno, meni je Radovac u ovih zadnjih par tekmi puno bolji igrač...Al' Melun je i dalje odron :rol:
Jes' al Radovac igra protiv Metalleghea a oni danas protiv Partizana, **** ga ima razlike :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 18 jul 2017, 23:34

Tan neće prodat klub ispod onog što je uložio. Cifre nagađati je bezveze. Ali definitivno ova sezona mora biti prekretnica za odluku šta dalje. Osporiti njegova prava, naći novog vlasnika ili vlasnike, pa krenuti dalje.
Meni sve izgleda da je on kupio klub, uložio nešto, na osnovu svog imena da nađe potencijalnog kupca koji će iskeširati finu lovu.
To je isto da kupiš stan u lošem stanju. Popraviš ga, središ i prodaš dalje. Nekretnina.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 jul 2017, 23:36

Nije problem Tan koliko je problem ugovor koji je sklopljen sa njim. Pitam se kakvi su levati bili koji su pravili ugovor.

Kada dolazi strani investitor, onda mu se postave uslovi.
Znaci osiguras prvo klub, napravis klauzulu sta treba da uradi taj neko u narednih, recimo 5 godina da bi vlasnistvo mogao preuzeti, u protivnom klub ima pravo na raskid ugovora.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 18 jul 2017, 23:50

Čitam na fejsbuku, od trenutnog rostera Chelseaja, Delač im je najduže u klubu. Kad mu Conte kapitensku uvali. :urnebes:
Po mom mišljenju najbolji poslijeratni golman FKS.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 19 jul 2017, 00:04

skoroalen je napisao/la:Čitam na fejsbuku, od trenutnog rostera Chelseaja, Delač im je najduže u klubu. Kad mu Conte kapitensku uvali. :urnebes:
:nene:

Jedan je Vojo Dragovic.

Ljudina u svakom smislu.Steta sto nasi nisu radili vise sa njim kada je otisao u menadjere.Covjek u Vojvodinu Apiaha doveo,u Zvezdu Zemana na klupu,Slavisu Stojanovica na klupu.Nasi hadalji neznaju covjeka okrenut.Momak na sjever maksuz dolazio nakon kraja karijere.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 19 jul 2017, 00:09

miky_hz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Čitam na fejsbuku, od trenutnog rostera Chelseaja, Delač im je najduže u klubu. Kad mu Conte kapitensku uvali. :urnebes:

Jedan je Vojo Dragovic.

Ljudina u svakom smislu.Steta sto nasi nisu radili vise sa njim kada je otisao u menadjere.Covjek u Vojvodinu Apiaha doveo,u Zvezdu Zemana na klupu.Nasi hadalji neznaju covjeka okrenut.Momak na sjever maksuz dolazio nakon kraja karijere.
I Đembu Đembu u Partizan ja msm. Dobro si, njega sam bio zaboravio, znam da je nešta kratko bio kod nas.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 19 jul 2017, 00:17

miky_hz je napisao/la:

Jedan je Vojo Dragovic.

Ljudina u svakom smislu.Steta sto nasi nisu radili vise sa njim kada je otisao u menadjere.Covjek u Vojvodinu Apiaha doveo,u Zvezdu Zemana na klupu,Slavisu Stojanovica na klupu.Nasi hadalji neznaju covjeka okrenut.Momak na sjever maksuz dolazio nakon kraja karijere.
Nikad mi neće biti jasno zašto Dragović nije branio ono legendarno finale kupa 2005 protiv Širokog, već Alaim, iako je Vojo bio standardan tog proljeća, a i u kupu je branio u polufinalu sa Slavijom.Kao čovjek i golman je bio za 10.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 jul 2017, 00:17

skoroalen je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:

Jedan je Vojo Dragovic.

Ljudina u svakom smislu.Steta sto nasi nisu radili vise sa njim kada je otisao u menadjere.Covjek u Vojvodinu Apiaha doveo,u Zvezdu Zemana na klupu.Nasi hadalji neznaju covjeka okrenut.Momak na sjever maksuz dolazio nakon kraja karijere.
I Đembu Đembu u Partizan ja msm. Dobro si, njega sam bio zaboravio, znam da je nešta kratko bio kod nas.
He also participated in numerous transfers of foreign personnel to Serbian clubs, coaches and players such as: Walter Zenga, Zdenek Zeman, Slavisa Stojanovic, Stephen Appiah, Eric Djemba Djemba, etc.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 19 jul 2017, 00:29

MortemHz je napisao/la:
ajdohordas je napisao/la:Pratio sam malo ovog Hočka večeras protiv Partizana, ma ništa specijalno, meni je Radovac u ovih zadnjih par tekmi puno bolji igrač...Al' Melun je i dalje odron :rol:
Jes' al Radovac igra protiv Metalleghea a oni danas protiv Partizana, **** ga ima razlike :lol:
A jes' ima i toga :lol: al kažem prema onome što sam ja vidio Deni je čisti prosjek, pa ako ćemo ga bezveze dovodit i plaćat, a nije neki veći napredak u odnosu na sad, bolje onda ostavit ostavit više prostora za Radovca i nekog akademca :think:
Živ je Radovac, umro nije :mrgreen:

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 19 jul 2017, 00:31

"Klub ostaje otvoren za sve pojedince koji svojim djelovanjem, projektima i idejama mogu unaprijediti rad kluba, tako da se u skorije vrijeme očekuje formiranje podkomiteta u kojima bi sudjelovali svi oni čiji se prijedlozi prihvate.

Uvažavajući sve do sada urađeno u razvoju kluba čime je većinski ulagač veoma zadovoljan, ali konstatujući i potrebu smanjenja grešaka na najmanji mogući nivo kao i izvlaćenju pouka iz toga, a naročito u segmentu transferne politike sa akcentom na balansirani rast kluba na principu samoodrživosti i profitabilnosti uz afirmaciju i proizvođenje mladih igrača, te finaliziranje strateški važnih infrastrukturnih poduhvata (Trening centar FK Sarajevo - Butmir). Kao još jedno važno pitanje većinski ulagač smatra jasno definisanu PR politiku i profiliran odnos prema medijima i navijačima."

Jel ikad osnovan jedan ovakav podkomitet??

Ovim je sve receno. Sve drugo je mlacenje prazne slame,izuzev konstruktivnih prijedloga i poduhvata koji ce nadalje imati za posljedicu zaokret i izvlacenje kluba iz zatocenistva ovog nitkova i sibicara u svjetskim okvirima,ciji smo i mi dio kao navijaci. A,bas u tome lezi najveca snaga kluba. Zasto mi ne bi osnovali "Bord navijaca FKS",kao jednu novu struju koja ce pokrenuti takodje jednu novu snagu i odlucnost da vratimo klub kome i pripada. Nama navijacima kao najjacoj strukturi svakog sportskog kolektiva??
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 19 jul 2017, 00:33

Historicar je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:

Jedan je Vojo Dragovic.

Nikad mi neće biti jasno zašto Dragović nije branio ono legendarno finale kupa 2005 protiv Širokog, već Alaim, iako je Vojo bio standardan tog proljeća, a i u kupu je branio u polufinalu sa Slavijom.Kao čovjek i golman je bio za 10.
Neznas za aferu biciklo i napad na Voju?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1, Lavcina, rimljanin90, sassari i 25 gostiju.