FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 16:31

Samo da je dobiti prvu utakmicu pa da nam se makar malo vrati samopouzdanje, slijedece utakmice bi trebale biti lakse, Čelik pa Gošk.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 16 jul 2017, 16:33

skoroalen je napisao/la:Na kraju će se ispostavit da je ulaganje Tana u Sarajevo donijelo više koristi ostalim. Dolaskom Tana se pokrenula lavina tih ulagača, i ne samo ulagača nego i sređivanja statuta, organizacije klubova itd. Prije naše privatizacije svi bili u sličnom qrcu, niko nije težio ničemu. Tanovim ulaganjem se ostali prepali pa sredili klubove. Sad u ligi imaš Želju iza kojeg je kamatar, bila Sloboda sa sisojem, Zrinjski i (od ove sezone, vidjet ćemo) Borac iza kojih stoje jake političke stranke, pa ovi manji tipa Mladosti koje gura Mušija, Velež i Čelik se uozbiljili... na sve to mi smo k'o Bugatti s motorom golfa dvojke, ušminkano to izgleda al' je truhlo pod haubom.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Pa zar nije lijepo da imamo više ozbiljnih klubova?
I BH Telecom koliko sam upoznat će uložiti 5 mil. KM u ligu, što znači da napredujemo.
Sarajevo u svakom momentu je ozbiljan klub, to nikad nije dolazilo u pitanje. Ja vjerujem u nas, a i drugi bi trebali.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 16 jul 2017, 16:34

Sanjao sam Anelu.Kud se probudih ikako.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 16 jul 2017, 16:35

5 milijuna za koliko godina?

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 16:38

MortemHz je napisao/la:Samo da je dobiti prvu utakmicu pa da nam se makar malo vrati samopouzdanje, slijedece utakmice bi trebale biti lakse, Čelik pa Gošk.
Za ovu ekipu niti jedna utakmica nece biti laksa. Dobro cemo se mi napatiti za svaki bod.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 16:40

BelminM23 je napisao/la:5 milijuna za koliko godina?
3

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 16 jul 2017, 16:42

Koja je mogućnost da se desi bojkot navijača i da li podržavate isti?
Da vidim vaše mišljenje... :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 16:46

MortemHz je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:5 milijuna za koliko godina?
3
S druge strane pokušavaju da preuzmu u potpunosti prenose svih utakmica na svoju platformu. Tako da tih 5 miliona ništa neće donijeti dobrog ligi. Osim što će i gledanost dalje čučnuti.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 16:47

Evander je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Samo da je dobiti prvu utakmicu pa da nam se makar malo vrati samopouzdanje, slijedece utakmice bi trebale biti lakse, Čelik pa Gošk.
Za ovu ekipu niti jedna utakmica nece biti laksa. Dobro cemo se mi napatiti za svaki bod.

Ma znam ali ipak su Čelik i Gošk manji zalogaj.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jul 2017, 16:48

Celik u gostima, morteme ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 16:50

Pantelija je napisao/la:
gdje su to normalna pojava? Kod nas?
Samo kod nas se otpusti jedan trener a da nemas bolju zamjenu od njega vec spremnu, pa onda ides na prelazna rjesenja koja na osnovu pozitivnog Šoka zaglave jos godinu dana na klupi i odvedu ekipu u rezultatski ambis svojom nestrucnoscu, jer trener nije trener samo na terenu 90 min nego i psiholog u svlacionici i na treninzima gdje treba igrac da drzi pod kontrolom
Samim time, dugorocno, svi instant treneri su nas kostali itetkako
DenchiNL je napisao/la: Znas li sta je INTERIM trener? Dakle trener izmedju starog i novog...za prvu pomoc, kratak period...hurtic, dzeno....uvijek su to treneri iz kluba, neko od asistenata, itd...pjenis bezze....mi tog full paket trenera nismo imali najblizi tome je hus,cala, ovo ostalo pocetnici...
DenchiNL je napisao/la: imas li primjer neki da je neko klupirao glavnog igraca ekipe?
Necemo spominjati da je dulji ugovor isticao pod onom upravom kad su bili u pravom momentu da pocnu razgovor o produzenju al jbg dino spasavao guzove tad i dovodio Saida pa nije bilo vremena....imali godinu fore prije isteka al hajd nejse...
naravno da klupiraju u koliko isti ne zeli da prihvati ponudu z a prodaju a ane zeli ni da produzi, sigurno nece dobiti papire u ruke i svilenu mašnu
duljeviceva jedina sreca je totalno losa organizacija sportskog segmenta i apsolutni amaterizam izmedju sportskog dijela i upravljackog, inace se tu trener ne pita ni 1% nego klub fino gospodina psoalje na tribine jer godinu dana zavlaci klub... ali cala je kukao i za crnkicem prije mjesec dana da ga uprava vrati i vrate ga i fino mu je vratio i igrom i ponasanjem
u ovom sa duljevicem smo vidjeli dvije stvar, amaterizam ćale i amaterizam uprave kojoj trener namece svoje zahtjeve koji steete ugledu kluba...

DenchiNL je napisao/la:

Netacno. Vrlo.
Postavljas tezu kao da je hurtic izborio sansu za titulu i finale kupa a cala "izbio" trofeje.....sto je pateticno i idiotski....
Izbila ti je los mentalitet igraca i neukost istih....ako su ih zabili na treningu dakle spremao ih za taj rasplet i oni podbace? Do koga moze biti??? Zamisli koliki je strucnjak kad je nakon pauze dosao i izborio sansu za duplu? Pa pogledaj u ostale trenere pa opet u Calu? Kakvi su onda svi ostali amateri tek???
vrlo varijabilna tvrdnja... bili smo u zaostatku za zrinjskim ali smo bjezali melji ... na kraju ispred nas su bili i jedni i drugi
ti "rezultati" nisu bili plod neke igre, sto se svi slazemo, pored lijepog rasporeda (bez ijednog derbija) , bilo je i poprilicno srece (kad izgubi krivac je sreca, pa moramo i ovdje reci da je sreca kada zabijes tri pua u 85+ gol)
njegov rezultat je 3. mjesto u ligi i izgubljeno finale kupa protiv ekippe koja je igrala ligu za opstanak i na kosevu izgubila od iste ekipe... u istom tom finalu u revansu, pravi izmjene pred penale i oba ubacena igraca promasuju penal.
dakle, pored toga sto nema pobjede u nekoj bitnoj utakmici (derbi to nije), ispao je i u LE
za titulu je igrao u mostaru protiv zrinjskog i izgubio sa sirokim za kup i izgubio
u prevodu pored toga sto nema igre, sto nema rezultata, uspio je svojom losom procjenom i losom taktikom da izbije dva troffeja i 500 000 KM u EL
Sve same cinjenice ....

DenchiNL je napisao/la: Da da otkaz??? Ocigledno nemas pojma o zivotu...to bi ucinio svako kome ovaj klub nije bitan....samo u vasim glavama je "lakse" sa ovim kladama izborit sansu za titulu i finale kupa od odustajanja.... :facepalm:
Pare su slatke svakome , i tebi i meni i svakome, ali sigurno nije zbog tog ostao....
Almir bekic kome su svi je.ba.li od do svaku tekmu izuzev zadnje 2 koje je igrao????prosle sezone? Kovacevic koji zbog ozljede nije igrao citavih 14 mjeseci??? Al bas pada u vodu :D

covjek kada je rekao REMONT i nije dobio trebao je da da otkaz a ne da suti ... i radi i goovori da je ekipa dobra i jaka... ali slatke su pare OD FKS
isti cala je vec ranije jednom odbio profi ugovor da bi nasavio primati platu od FKS , cisto da se zna da i on voli pare od FKS

svi odlasci nisu pozdravljeni jer nam je almir bekic trebao u EL, kovacevic isto tako je ekstra stoper i nije trebao ici...mi smo podrzavali odlasaz rustemovica, saida, balica a nikako kovacevica i bekica ... tako da i ta konstatacija pada u vodu.

DenchiNL je napisao/la:

progooglaj izraz "ongelukkig verloren" iza dodaj ajax,psv,feyenoord
Ili unlucky defeat i bilo koji drugi tim
Ne, to je ggreska, nakon svakog neuspjeha se prave analize i iz analize se kkaze ko je i kako pogrijesio... da u zbiljnom klubu izjavis da si zbog "srece" izgubio 500 000 maraka, dobio bi nogu i nikad u toj ligi ni zadnjeg ne bi mogao trenirati... jer mozes imati srece u jedno tekmi u dvije ne mozes, pogotovo ako postavis formaciju kako je psotavio Ćala, jednsotavno vidis ko je najveci krivac... on i uprava koja nije dovela pojacanja...
On svojim ostankom na klupi pokazuje da mu je sve ok, jer, ne misli valjda da je najbolji trener na svjetu? Ne, nego zna da poslije ovoga opet ide opstina i pečat .... E nakon sto sve uradis kako treba , otklonis greske, onda stvaras pozitivu, onda guras pozitivne stvari u prvi plan ali ne stadion koji neces praviti ili neke gluposti
pozitivu pravis dobrim igracima, dobrom igrom i dobrim nacinom rada.... nikako lažima

DenchiNL je napisao/la:

Govorio sam o prijateljskoj sa Krupom i bijesu nakon poraza u prijateljskoj.....
borusiji 500 000 nije dobar dio budzeta koji je otisao u vazduh, borusiji ta prijateljska nije nista .... o barsi i realu koji svake godine gomilaju troffeje necu ni da pricam.... to su klubovi koji imaju viziju, novac, razvoj mladih, igru, i ti onda u istu recenicu stavljas ekipu koja je sa 500 000 izgubila bar 20% budzeta
zamisli sta bi se desilo u barsi da ne odu u LP .... e to ti je dobra usporedba pa izgube nekih 80 mil eura.... bolje ne poredi i ne opravdavaj onu sramotu gdje te izbaci ekipa iz lige gdje bolju ekipu shkendija razvali 7-0 .... mislim da tu treba zavrsiti svaku diskusiju i jasno reci da je sš krivac za gubitak znatnih finansijskih sredstava...

DenchiNL je napisao/la: Dosta plasticno gledas stvari , nisu ljudi sami na planeti pa samo pokazu prstom i kazu ti tu ti tamo...prisivas stvari ovoj upravi koji su bukvalno nasljedili a niko nije skocio pa reko sta koji k. Dino selimovic pr manager ima bit u klubu???sta ima kusturica bankar???? Itd. To su pravi pocetnici i amateri bez iskustva ikakvog u poslu koji su radili....ucili su se na nama...to vise nije tako....za faruka se slazem 100% , vratit ga u visoko....
.
amateri itekako
dopuste da igra igrac koji godinu dana zavlaci klub
dva prelazna roka ne dovedu zadnjeg veznog
igramo evropu sa jednim indisponiranim napadacem
almir bekic i ove sezone ordinira lijevim bekom
kadusic je usao u zadnjih 6 mjeeci ugovora
izjava dvojice ljudi da duljevic nema razloga da ne produzi
dolazak "kapitalaca"
prozivanje srece kao faktora gubljenja utakmice protiv zarie
nevidljiv pravac u kojem se krece klub
itd, su samo neki od stvari koje mi padnu na um

sabrina skolovana sto je zavrsila faks i igrala zenski fudbal... sta bi onda rekao za npr slavisu vukicevica ... valentin nikad nije radio u sportu i njegov "rad" tek treba da vidimo, ali da sluti na dobro , ne sluti jer ocigledno da vise nemamo ni primat u ligi za dovodjenje igraca .... igraci pricaju kako im je dobra opcija u liigi zeljezncar i zrinjski, ili kako im ta dva kluba nude bolje uslove od FKS... u prevodu, ili si lider na trzistu ili nisi... i tu svaka prica zavrsava....
S parama kojesu izgubili (uprava i sš) od evrope mogli su 3 najpperspektivnija igraca iz ligge KUPITI i dovesti u fks .....
o visockoj vedeti necu ni rijeci reci, covjek koji igracu kaze posalji mi uslove pa cu ti se javiti, je za otkaza, no u FKS on je "strucan"

Sve ovo napisano je samo dokaz da klub radi amaterski, na amaterskim osnovama, da nema plana i vizije i da je ssve sto se radi samo trenutno krpljenje rupa i lizanje rana... nigdje nema kostura , nigdje nema pravca i vizije, da se zna sta i kako.. jer ako ti je "evropa" cilji "proizvodnja mladih igraca", onda niti ti treba TAN, jer smo evropu redovnije igrali sa baljkom, a proizvodnja mladih igraca i cala zvani rotacija ne idu u istu drzavu a ne recenicu...

lijep pozdrav za klimace glavom, klub nam tone iz dana u dan sa odlukama ovih amatera koji se kriju iza grba fks, cale koji vidi da ne zna ali nece da ide

jedino mi zao naiajca koji su jos jednom prekucali, 12 000 ljudi doslo da vidi klub i vidi jos jednu bruku, odu kuci i kontaju, sta meni ovo treba...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 16:52

MortemHz je napisao/la:
Evander je napisao/la:

Ma znam ali ipak su Čelik i Gošk manji zalogaj.
Jučer smo vidjeli da ni to neće biti slučaj. Koliko god govorili da je ono bila "pripremna" bojim se da su naši igrali kao da je takmičarska i svejedno ništa nisu pokazali protiv sada već drugoligaša. Pogotovo Čelik u Zenici.
Samo Saraj'vo.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 jul 2017, 16:53

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Koja je mogućnost da se desi bojkot navijača i da li podržavate isti?
Da,ali ako ce biti dobro osmisljen pa da uz bojkot npr. idu i druge mjere i potezi. Ako ce biti samo klasicni bojkot,nedolazenje na utakmicu onda ne,jer bi ovim uhljupima takvo nesto apsolutno odgovaralo!
Npr.: za vrijeme gostujucih utakmica praviti proteste ispred kluba,a kad su domace zastrijeti Kosevo parolama i izaci sa stadiona,konstantna aktivnost preko drustvenih mreza i sl.
Uostalom ne bi bilo lose da se ovdje postavi anketa sa tim pitanjem.

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 16 jul 2017, 16:56

@evander po mom josuvijek nije toliko losa situacija za razliku od tvojih pogleda... A kad bi imao isti stav kao ti definitivno vise ne bi Isao na utakmice... Sklonio bi se od Sarajeva skroz do nekih boljih vremena...

Ne moras ti svakodnevno otvarati raji oci. Zna svako da nije dobro. Samo sto imas one koji nece da pljuju... Isto npr. ko sto imamo svi u familiji izroda al opet ne pricamo o njima negativno na sva usta jer su nasi. Slicna je situacija ovdje, a ti takve nazivas "klimacima"...

isko1807
Kontakt:

Post Postao/la isko1807 » 16 jul 2017, 16:57

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Koja je mogućnost da se desi bojkot navijača i da li podržavate isti?
Nikad, niti ima razlog za bilo kakav bojkot, puna podrska Cali I ekipi.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 16:59

isko1807 je napisao/la:
Nikad, niti ima razlog za bilo kakav bojkot, puna podrska Cali I ekipi.
Posebno Ilievskom i Sabrini :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 17:02

Ljudi umiru od gladi pa ne bojkotuju nacionaliste. Ovo je daleko manje tako da sve "dok ne puca" niko neće ništa bojkotovati. Barem neće organizovano, ali kao što iz države odlaze ljudi koji neće da jedu govvna, tako i sa stadiona sve više raja odlazi.
Samo Saraj'vo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 17:15

Nemamo mi taj mentalitet da bi mogli organizovati i bojkotovati nesto i na kraju da istrajemo u tome. BBB su puno ispred nas u svakom pogledu.
Sto rece PB, isto kao u politici. Da nam je ne znam ti koliko lose, ovdje se ljudi ne znaju pobuniti. Studenti su svugdje na celu svakih protesta, kod nas se bore za to da mogu na dzumu ici, umjesto da se bore za svoja prava, da se zaposle nakon studija, da se bore za legalizaciju marhuane, vise ispitnih rokova i slicnih tema koje su prikladne studentskoj populaciji. Mi smo jedno primitivno poremeceno drustvo. Tako je i u sportu. Suti dok ne puca. Zato i jesmo tu gdje smo, na samom dnu.

isko1807
Kontakt:

Post Postao/la isko1807 » 16 jul 2017, 17:15

PitarBordo je napisao/la:Ljudi umiru od gladi pa ne bojkotuju nacionaliste. Ovo je daleko manje tako da sve "dok ne puca" niko neće ništa bojkotovati. Barem neće organizovano, ali kao što iz države odlaze ljudi koji neće da jedu govvna, tako i sa stadiona sve više raja odlazi.
Brate ja sam otisao is Bosne tacno prije dvije godine, gledo skoro sve utakmice Bayerna prosle godine, I vjeruj sve bi dao da vidim svoje Sarajevo vikendom, znam ja dobro u kakvoj drzavi moje Sarajevo igra ali opet srce ne moze bez njega, I onda dodju Evander I ostali sup.ci ko pljuju na sve I misle da prate Bundesligu.
Nasa liga je dno dna, ko dovede imalo ozbiljnog igraca skidam mu kapu, kaze Ordagic prvi mu cilj evropa a neki ga ovdje prozivaju ko pegambera tobejarabi, uzimamo abd titulu Calom uvjeren sam 100%.Volim te F.K.Sarajevo a dusmani nek ga znate vec sta.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 16 jul 2017, 17:17

Nisam nikad, niti ču bojkotovati bilo koju upravu,stručni štab, igrače a samim tim bio bi protiv največe ljubavi, protiv moje zakletve, života, svega ama ljudi jedno je SARAJEVO .E pa ja neču a vi kako god vam volja!
Sarajevo ljubavi moja!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], skoJaa i 34 gosta.