FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 16 jul 2017, 14:50

**** te zivot.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jul 2017, 14:54

DenchiNL je napisao/la:Marko Topić:
''Prošla sezona, naročito posljednjih nekoliko kola, bila je izuzetno zanimljiva. Tri ekipe su vodile bitku za prvaka države. Žao mi je što Sarajevo nije uspjelo da bude šampion zato što je za mene to najozbiljnija ekipa u BiH. Imaju najbolje uslove, a kada sam boravio u glavnom gradu BiH s Centrom za edukaciju trenera bio sam u kampu tima s Koševa i ono što sam vidio je evropski nivo''
''Pratio sam i evropske utakmice. Opet ostaje žal što je Bordo tim ispao iz međunarodnih utakmica, ali ko ne iskoristi onakvu šansu u uzvratnom meču nema šta tražiti u Evropi.''
Oslobođenje prije 50 godina :D
Ponedjeljak, 3. juli 1967.
slika
Završeno 21. fudbalsko prvenstvo Jugoslavije - Sarajevo prvak - Iz Prve lige ispadaju Čelik i Sutjeska - Promocija i oproštaj - Sarajevo - Čelik 5:2 (4:2) - Stadion na Koševu. Gledalaca oko 30.000. Vrijeme sparno, teren pogodan za igru. Sudija Tešanić iz Varaždina. Strijelci: za Sarajevo Musemić u 7, 33. i 37, Antić u 43. i Prodanović u 81, a za Čelik Ćerimagić u 10. i 21. minutu.

SARAJEVO: Sirčo, Fazlagić, Vujanović, Jesenković, Bajić, Prljača, Jesenković, Bajić, Prljača, Šiljkut, Prodanović, Makić, Musemić, Antić.

ČELIK: Vranješ, Štaka, Radičević, Miklaušević, Golubović, Galijašević, Rajić, Čerimagić, Renić, Lalić, Bajrić.

Došao je i taj dan, ta nedjelja, 2. juli 1967. godine. Sarajevo je dobilo državnog fudbalskog šampiona u ekipi - Sarajeva. Titula je ozvaničena u posljednjem kolu, u igri sa Čelikom na Koševu i pobjedom od 5:2 nad zeničkim debitantom, koji se mora vratiti u Drugu ligu.

Tim sa Koševa novi fudbalski prvak države - Bravo, Sarajevo - Pobjedom nad Čelikom, u posljednjem kolu, Sarajevo je definitivno krunisalo svoja višemjesečna nastojanja da osvoji titulu fudbalskog šampiona Jugoslavije. Bilo je u tim nastojanjima i povremenih kriza, ali je tim sa Koševa ipak uspio da zaobiđe sva iskušenja i da sačuva primat najboljeg u sezoni 1966/67.

Šta su rekli poznati građani Sarajeva - “Od srca se radujemo” - Meša Selimović, književnik: “Čestitam Sarajevu na osvajanju prvenstva i želio bih da opravdani interes javnosti jednom bude isti toliki i za kulturu”.

Izet Sarajlić, književnik: “Lako je poslije utakmice sa Dinamom bilo navijati za Sarajevo. Ja sam navijao u njegove slabije, pa i u sasvim slabe dane. Ma koji drugi klub da je osvojio prvenstvo, bila bi to nepravda. Meni je jedino žao što veliki fudbalski maestro Asim Ferhatović nije stalno igrao u timu koji je postao šampion.”

Druga savezna fudbalska liga - Maribor i Proleter prvi - Ispadaju Istra, Bosna, Segesta, Radnički (B), Željezničar i Rabotnički.

Utorak, 4. juli 1967.

Post festum državnog fudbalskog prvenstva - Titula u pravim rukama - Novi šampion vodio u 25 kola, od ukupno 30! • Željezničar zadovoljio, Velež posustao u finišu • Kad se udruže entuzijazam, ljubav, drugarstvo...

Završen “Trofej Tašmajdana” u rukometu - Jugoslavija najbolja - U odlučujućem meču naša ekipa savladala Rumuniju sa 28:15 • Banjalučanin Popović proglašen za najboljeg igrača turnira.

Srijeda, 5. juli 1967.

Finiš vimbldonskog teniskog turnira - Naš šampion nadomak potpunog trijumfa - U završnim borbama danas igraju: Pilić - Njukomb i Tejlor - Bungert.

Šahovski meč-turnir Jugoslavija - SSSR u Budvi - Taljeva minijatura - On je Gelera pobijedio već u 24. potezu - Sovjetski šahisti vode sa 38:22 (2).

Četvrtak, 6. juli 1967.

Kup evropskih šampiona - Sarajevo protiv kiparskog Olimpijakosa - Hajduk se susreće sa Totenhemom u prvom kolu Kupa pobjednika kupova.

Brozović odlazi iz Sarajeva - Trener državnog prvaka ističe da je njegova odluka definitivna.

Osim ostaje u Željezničaru - On je jučer potpisao novu četverogodišnju obavezu za tim sa Grbavice.

Savezna odbojkaška liga - Danas: Bosna - Vardar - Ukoliko pobijede, sarajevski odbojkaši bi se plasirali na treće mjesto, što bi bio najveći uspjeh bosanskohercegovačke odbojke.

Petak, 7. juli 1967.

Prelazni rok u punom jeku - Partizan traži za Bečejca 45 miliona - Holcer i Vardić definitivno u Hajduku.

Subota, 8. juli 1967.

Na kraju prelaznog roka za fudbalere - Vujović ostaje na Koševu.

Nedjelja, 9. juli 1967.

Brozović: Zar sam to zaslužio? - Trener Sarajeva definitivno odlučio da promijeni klub.
Gdje nalazis ovo? :D :bow: Inace, sto se tice Topica, ne znam sta on sebi uzima za pravo da komentarise nesto o cemu nema pojma. Sta je on to vidio u karijeri da bi sudio o kvalitetu kampa? Sramotno sa njegove strane. :puke:

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jul 2017, 14:55

Sabinho je napisao/la:**** te zivot.
Sta je bilo, momcino :kafa:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 15:06

DenchiNL je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Šta bi sa statutom?
objavljen javno 2012
ali tad niste bili aktivni šta li :D

bio je na stranici kluba pdf da se skine fajl, pokušaću ti ja lično naći pa taman srušio jal kupio klub et....

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/no ... rajevo/714
tu se mogao skinut, valjda istekao link, mislim da ja imam na kompu negdje...

Ti reče da je potrebno samo upit poslati? I manj me prečišćene verzije. Originalni trenutni statut.
Samo Saraj'vo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jul 2017, 15:07

Mokes je napisao/la:
Citam ovo o milionima za transfere svake sezone pa mi pozlilo... :plac:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 jul 2017, 15:25

Sa sigurni 5 m km budzetom na godisnjem nivou MI BI BILI OSVAJACI DUPLE KRUNE SVAKE GIDINE.

Igraci kosto zeba marko piric ordagic lendric takvih 20 igraca plus trener ko onaj vinko da svaki ima po 250k km godisnju platu oni bi jeli teren.

I za 10 godina bi bili deset puta prvaci i vjerovatno bar jednom upali u grupu le

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 15:31

Pitar6785 je napisao/la:Sa sigurni 5 m km budzetom na godisnjem nivou MI BI BILI OSVAJACI DUPLE KRUNE SVAKE GIDINE.

Igraci kosto zeba marko piric ordagic lendric takvih 20 igraca plus trener ko onaj vinko da svaki ima po 250k km godisnju platu oni bi jeli teren.

I za 10 godina bi bili deset puta prvaci i vjerovatno bar jednom upali u grupu le
Pa bili bi u ubjedljivo najboljoj poziciji sigurno a i vise bi novca dobijali od europe, jednostavno se ne mozes nadati necemu a da pritom imas amaterske igrace. Ako znas da je Zrinjskom budzet 1.5 milion godisnje, ako znas da je zelji 2.5 miliona pa nek tebi bude 3.5 i odmah si u boljoj situaciji na startu, imas vise sansi odmah sto je i logicno. Naravno da tu treba i dobro selektovanje ali nasa liga je smijesna pa ne moramo sad nesto posebno, samo izdvojiti malo vise para na igrace poput Benke ili Delača i uspjeh ti je zagarantovan. Ovo ostalo moze proci sa 2-3 talentovana igraca i jos 5 prosjecnih, solidnih igraca.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 jul 2017, 15:33

Sabinho je napisao/la:
Mokes je napisao/la:
Citam ovo o milionima za transfere svake sezone pa mi pozlilo... :plac:
Kako ti komentarises stanje u i oko kluba? Transfer-rok,Zarija,politika kluba itd.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 16 jul 2017, 15:42

DenchiNL je napisao/la:
evo da ti odgovorim... :D

Interim treneri, su obično treneri koji su već u klubu...normalna pojava...
gdje su to normalna pojava? Kod nas?
Samo kod nas se otpusti jedan trener a da nemas bolju zamjenu od njega vec spremnu, pa onda ides na prelazna rjesenja koja na osnovu pozitivnog Šoka zaglave jos godinu dana na klupi i odvedu ekipu u rezultatski ambis svojom nestrucnoscu, jer trener nije trener samo na terenu 90 min nego i psiholog u svlacionici i na treninzima gdje treba igrac da drzi pod kontrolom
Samim time, dugorocno, svi instant treneri su nas kostali itetkako

DenchiNL je napisao/la:
igrači koji neće da produže ugovor a kvalitetni su često korišteni ako imaju kvalitet....malo je ekipa u fudbalu koje mogu sebi priuštit da klupiraju svog najboljeg igrača...naročito ako se boriš za neki cilj/trofej.....
naravno da klupiraju u koliko isti ne zeli da prihvati ponudu z a prodaju a ane zeli ni da produzi, sigurno nece dobiti papire u ruke i svilenu mašnu
duljeviceva jedina sreca je totalno losa organizacija sportskog segmenta i apsolutni amaterizam izmedju sportskog dijela i upravljackog, inace se tu trener ne pita ni 1% nego klub fino gospodina psoalje na tribine jer godinu dana zavlaci klub... ali cala je kukao i za crnkicem prije mjesec dana da ga uprava vrati i vrate ga i fino mu je vratio i igrom i ponasanjem
u ovom sa duljevicem smo vidjeli dvije stvar, amaterizam ćale i amaterizam uprave kojoj trener namece svoje zahtjeve koji steete ugledu kluba...

DenchiNL je napisao/la:

kakve veze ima gdje je radio prije? rezultat njegov je mjerljiv, VRLO, sa dna tabele do borbe za oba trofeja do zadnjeg dana bez pojačanja....
vrlo varijabilna tvrdnja... bili smo u zaostatku za zrinjskim ali smo bjezali melji ... na kraju ispred nas su bili i jedni i drugi
ti "rezultati" nisu bili plod neke igre, sto se svi slazemo, pored lijepog rasporeda (bez ijednog derbija) , bilo je i poprilicno srece (kad izgubi krivac je sreca, pa moramo i ovdje reci da je sreca kada zabijes tri pua u 85+ gol)
njegov rezultat je 3. mjesto u ligi i izgubljeno finale kupa protiv ekippe koja je igrala ligu za opstanak i na kosevu izgubila od iste ekipe... u istom tom finalu u revansu, pravi izmjene pred penale i oba ubacena igraca promasuju penal.
dakle, pored toga sto nema pobjede u nekoj bitnoj utakmici (derbi to nije), ispao je i u LE
za titulu je igrao u mostaru protiv zrinjskog i izgubio sa sirokim za kup i izgubio
u prevodu pored toga sto nema igre, sto nema rezultata, uspio je svojom losom procjenom i losom taktikom da izbije dva troffeja i 500 000 KM u EL
Sve same cinjenice ....

Gdje je radio itekako ima veze jer nije se bavio fudbalom niti je pratio fudbal .... amaterizam!

DenchiNL je napisao/la:

Čovjek je rekao da ekipi treba remont, to uključuje i igrače koji ne znaju / ne umiju primiti filozofiju trenera...normalna pojava...svi odlasci sa izuzetkom dulje su pozdravljeni pozitivno od strane navijača jer su baš ti igrači bili prozivani tijekom sezone kako "ne znaju".....
covjek kada je rekao REMONT i nije dobio trebao je da da otkaz a ne da suti ... i radi i goovori da je ekipa dobra i jaka... ali slatke su pare OD FKS
isti cala je vec ranije jednom odbio profi ugovor da bi nasavio primati platu od FKS , cisto da se zna da i on voli pare od FKS

svi odlasci nisu pozdravljeni jer nam je almir bekic trebao u EL, kovacevic isto tako je ekstra stoper i nije trebao ici...mi smo podrzavali odlasaz rustemovica, saida, balica a nikako kovacevica i bekica ... tako da i ta konstatacija pada u vodu.

DenchiNL je napisao/la:

Lagati ne valja, pivotirati raspoloženje na pozitivu je poželjno i to rade svi....
Ne, to je ggreska, nakon svakog neuspjeha se prave analize i iz analize se kkaze ko je i kako pogrijesio... da u zbiljnom klubu izjavis da si zbog "srece" izgubio 500 000 maraka, dobio bi nogu i nikad u toj ligi ni zadnjeg ne bi mogao trenirati... jer mozes imati srece u jedno tekmi u dvije ne mozes, pogotovo ako postavis formaciju kako je psotavio Ćala, jednsotavno vidis ko je najveci krivac... on i uprava koja nije dovela pojacanja...
On svojim ostankom na klupi pokazuje da mu je sve ok, jer, ne misli valjda da je najbolji trener na svjetu? Ne, nego zna da poslije ovoga opet ide opstina i pečat .... E nakon sto sve uradis kako treba , otklonis greske, onda stvaras pozitivu, onda guras pozitivne stvari u prvi plan ali ne stadion koji neces praviti ili neke gluposti
pozitivu pravis dobrim igracima, dobrom igrom i dobrim nacinom rada.... nikako lažima

DenchiNL je napisao/la:

Borusija dortmund neki dan od 4-ligaša, reali, barce, i ostali gubili od zaista malenih ekipa, Milan od Bakinih Albanaca mi naumpada itd. :D nonsens...
borusiji 500 000 nije dobar dio budzeta koji je otisao u vazduh, borusiji ta prijateljska nije nista .... o barsi i realu koji svake godine gomilaju troffeje necu ni da pricam.... to su klubovi koji imaju viziju, novac, razvoj mladih, igru, i ti onda u istu recenicu stavljas ekipu koja je sa 500 000 izgubila bar 20% budzeta
zamisli sta bi se desilo u barsi da ne odu u LP .... e to ti je dobra usporedba pa izgube nekih 80 mil eura.... bolje ne poredi i ne opravdavaj onu sramotu gdje te izbaci ekipa iz lige gdje bolju ekipu shkendija razvali 7-0 .... mislim da tu treba zavrsiti svaku diskusiju i jasno reci da je sš krivac za gubitak znatnih finansijskih sredstava...

DenchiNL je napisao/la:
ne vode klub amateri nego poprilično stručni ljudi (bar u poređenju s ovim doneki dan) Sabrina kao školovani sportski pravnik, Valentin kao kalkulisani menadžer, malezijci kao i u ostalim klubovima , produžena ruka Tana....
amateri itekako
dopuste da igra igrac koji godinu dana zavlaci klub
dva prelazna roka ne dovedu zadnjeg veznog
igramo evropu sa jednim indisponiranim napadacem
almir bekic i ove sezone ordinira lijevim bekom
kadusic je usao u zadnjih 6 mjeeci ugovora
izjava dvojice ljudi da duljevic nema razloga da ne produzi
dolazak "kapitalaca"
prozivanje srece kao faktora gubljenja utakmice protiv zarie
nevidljiv pravac u kojem se krece klub
itd, su samo neki od stvari koje mi padnu na um

sabrina skolovana sto je zavrsila faks i igrala zenski fudbal... sta bi onda rekao za npr slavisu vukicevica ... valentin nikad nije radio u sportu i njegov "rad" tek treba da vidimo, ali da sluti na dobro , ne sluti jer ocigledno da vise nemamo ni primat u ligi za dovodjenje igraca .... igraci pricaju kako im je dobra opcija u liigi zeljezncar i zrinjski, ili kako im ta dva kluba nude bolje uslove od FKS... u prevodu, ili si lider na trzistu ili nisi... i tu svaka prica zavrsava....
S parama kojesu izgubili (uprava i sš) od evrope mogli su 3 najpperspektivnija igraca iz ligge KUPITI i dovesti u fks .....
o visockoj vedeti necu ni rijeci reci, covjek koji igracu kaze posalji mi uslove pa cu ti se javiti, je za otkaza, no u FKS on je "strucan"

Sve ovo napisano je samo dokaz da klub radi amaterski, na amaterskim osnovama, da nema plana i vizije i da je ssve sto se radi samo trenutno krpljenje rupa i lizanje rana... nigdje nema kostura , nigdje nema pravca i vizije, da se zna sta i kako.. jer ako ti je "evropa" cilji "proizvodnja mladih igraca", onda niti ti treba TAN, jer smo evropu redovnije igrali sa baljkom, a proizvodnja mladih igraca i cala zvani rotacija ne idu u istu drzavu a ne recenicu...

lijep pozdrav za klimace glavom, klub nam tone iz dana u dan sa odlukama ovih amatera koji se kriju iza grba fks, cale koji vidi da ne zna ali nece da ide

jedino mi zao naiajca koji su jos jednom prekucali, 12 000 ljudi doslo da vidi klub i vidi jos jednu bruku, odu kuci i kontaju, sta meni ovo treba...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 jul 2017, 15:49

MortemHz je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Sa sigurni 5 m km budzetom na godisnjem nivou MI BI BILI OSVAJACI DUPLE KRUNE SVAKE GIDINE.

Pa bili bi u ubjedljivo najboljoj poziciji sigurno a i vise bi novca dobijali od europe, jednostavno se ne mozes nadati necemu a da pritom imas amaterske igrace. Ako znas da je Zrinjskom budzet 1.5 milion godisnje, ako znas da je zelji 2.5 miliona pa nek tebi bude 3.5 i odmah si u boljoj situaciji na startu, imas vise sansi odmah sto je i logicno. Naravno da tu treba i dobro selektovanje ali nasa liga je smijesna pa ne moramo sad nesto posebno, samo izdvojiti malo vise para na igrace poput Benke ili Delača i uspjeh ti je zagarantovan. Ovo ostalo moze proci sa 2-3 talentovana igraca i jos 5 prosjecnih, solidnih igraca.
Upravo to hocu da kazem. Al Sa 5 m km bi bio babo tu bi bio i duljevic i stevanovic itd i sigurno da bi nekad mogli prodat naseg najboljeg igraca za fine pare (npr kao sto smo cimija) tako da vlasnik mozda nebi ni moro svake godine davat da se nasabere 5m km. Al tan nama neda ni u kredit nit nam daje svoje pare znaci on igra igru zvana ceka, u prevodu ceka ponudu da nas proda. U cardif ulozio 200m€ vlasnik 81% kluba klub ce mu ispast u 3 ligu u one belgijance ulozio 30m€ klub tone. Tan misli klubovi su ko mcdonalds jednom ulozis i odma se lova vraca moras ti lolo 10x ulagat da bi poceo uzimat pare.

Ovo nije McDonalds ovo su FUDBALSKI KLUBOVI.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 15:51

Pantelija je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:

Samo kod nas se otpusti jedan trener a da nemas bolju zamjenu od njega vec spremnu, pa onda ides na prelazna rjesenja koja na osnovu pozitivnog Šoka zaglave jos godinu dana na klupi i odvedu ekipu u rezultatski ambis svojom nestrucnoscu, jer trener nije trener samo na terenu 90 min nego i psiholog u svlacionici i na treninzima gdje treba igrac da drzi pod kontrolom

DenchiNL je napisao/la:
igrači koji neće da produže ugovor a kvalitetni su često korišteni ako imaju kvalitet....malo je ekipa u fudbalu koje mogu sebi priuštit da klupiraju svog najboljeg igrača...naročito ako se boriš za neki cilj/trofej.....
naravno da klupiraju u koliko isti ne zeli da prihvati ponudu z a prodaju a ane zeli ni da produzi, sigurno nece dobiti papire u ruke i svilenu mašnu
duljeviceva jedina sreca je totalno losa organizacija sportskog segmenta i apsolutni amaterizam izmedju sportskog dijela i upravljackog, inace se tu trener ne pita ni 1% nego klub fino gospodina psoalje na tribine jer godinu dana zavlaci klub... ali cala je kukao i za crnkicem prije mjesec dana da ga uprava vrati i vrate ga i fino mu je vratio i igrom i ponasanjem
u ovom sa duljevicem smo vidjeli dvije stvar, amaterizam ćale i amaterizam uprave kojoj trener namece svoje zahtjeve koji steete ugledu kluba...

DenchiNL je napisao/la:

kakve veze ima gdje je radio prije? rezultat njegov je mjerljiv, VRLO, sa dna tabele do borbe za oba trofeja do zadnjeg dana bez pojačanja....
vrlo varijabilna tvrdnja... bili smo u zaostatku za zrinjskim ali smo bjezali melji ... na kraju ispred nas su bili i jedni i drugi
ti "rezultati" nisu bili plod neke igre, sto se svi slazemo, pored lijepog rasporeda (bez ijednog derbija) , bilo je i poprilicno srece (kad izgubi krivac je sreca, pa moramo i ovdje reci da je sreca kada zabijes tri pua u 85+ gol)
njegov rezultat je 3. mjesto u ligi i izgubljeno finale kupa protiv ekippe koja je igrala ligu za opstanak i na kosevu izgubila od iste ekipe... u istom tom finalu u revansu, pravi izmjene pred penale i oba ubacena igraca promasuju penal.
dakle, pored toga sto nema pobjede u nekoj bitnoj utakmici (derbi to nije), ispao je i u LE
za titulu je igrao u mostaru protiv zrinjskog i izgubio sa sirokim za kup i izgubio
u prevodu pored toga sto nema igre, sto nema rezultata, uspio je svojom losom procjenom i losom taktikom da izbije dva troffeja i 500 000 KM u EL
Sve same cinjenice ....

Gdje je radio itekako ima veze jer nije se bavio fudbalom niti je pratio fudbal .... amaterizam!

DenchiNL je napisao/la:

Čovjek je rekao da ekipi treba remont, to uključuje i igrače koji ne znaju / ne umiju primiti filozofiju trenera...normalna pojava...svi odlasci sa izuzetkom dulje su pozdravljeni pozitivno od strane navijača jer su baš ti igrači bili prozivani tijekom sezone kako "ne znaju".....
covjek kada je rekao REMONT i nije dobio trebao je da da otkaz a ne da suti ... i radi i goovori da je ekipa dobra i jaka... ali slatke su pare OD FKS
isti cala je vec ranije jednom odbio profi ugovor da bi nasavio primati platu od FKS , cisto da se zna da i on voli pare od FKS

svi odlasci nisu pozdravljeni jer nam je almir bekic trebao u EL, kovacevic isto tako je ekstra stoper i nije trebao ici...mi smo podrzavali odlasaz rustemovica, saida, balica a nikako kovacevica i bekica ... tako da i ta konstatacija pada u vodu.

DenchiNL je napisao/la:

Lagati ne valja, pivotirati raspoloženje na pozitivu je poželjno i to rade svi....
Ne, to je ggreska, nakon svakog neuspjeha se prave analize i iz analize se kkaze ko je i kako pogrijesio... da u zbiljnom klubu izjavis da si zbog "srece" izgubio 500 000 maraka, dobio bi nogu i nikad u toj ligi ni zadnjeg ne bi mogao trenirati... jer mozes imati srece u jedno tekmi u dvije ne mozes, pogotovo ako postavis formaciju kako je psotavio Ćala, jednsotavno vidis ko je najveci krivac... on i uprava koja nije dovela pojacanja...
On svojim ostankom na klupi pokazuje da mu je sve ok, jer, ne misli valjda da je najbolji trener na svjetu? Ne, nego zna da poslije ovoga opet ide opstina i pečat .... E nakon sto sve uradis kako treba , otklonis greske, onda stvaras pozitivu, onda guras pozitivne stvari u prvi plan ali ne stadion koji neces praviti ili neke gluposti
pozitivu pravis dobrim igracima, dobrom igrom i dobrim nacinom rada.... nikako lažima

DenchiNL je napisao/la:

Borusija dortmund neki dan od 4-ligaša, reali, barce, i ostali gubili od zaista malenih ekipa, Milan od Bakinih Albanaca mi naumpada itd. :D nonsens...
borusiji 500 000 nije dobar dio budzeta koji je otisao u vazduh, borusiji ta prijateljska nije nista .... o barsi i realu koji svake godine gomilaju troffeje necu ni da pricam.... to su klubovi koji imaju viziju, novac, razvoj mladih, igru, i ti onda u istu recenicu stavljas ekipu koja je sa 500 000 izgubila bar 20% budzeta
zamisli sta bi se desilo u barsi da ne odu u LP .... e to ti je dobra usporedba pa izgube nekih 80 mil eura.... bolje ne poredi i ne opravdavaj onu sramotu gdje te izbaci ekipa iz lige gdje bolju ekipu shkendija razvali 7-0 .... mislim da tu treba zavrsiti svaku diskusiju i jasno reci da je sš krivac za gubitak znatnih finansijskih sredstava...

DenchiNL je napisao/la:
ne vode klub amateri nego poprilično stručni ljudi (bar u poređenju s ovim doneki dan) Sabrina kao školovani sportski pravnik, Valentin kao kalkulisani menadžer, malezijci kao i u ostalim klubovima , produžena ruka Tana....
amateri itekako
dolazak "kapitalaca"

sabrina skolovana sto je zavrsila faks i igrala zenski fudbal... sta bi onda rekao za npr slavisu vukicevica ... valentin nikad nije radio u sportu i njegov "rad" tek treba da vidimo, ali da sluti na dobro , ne sluti jer ocigledno da vise nemamo ni primat u ligi za dovodjenje igraca .... igraci pricaju kako im je dobra opcija u liigi zeljezncar i zrinjski, ili kako im ta dva kluba nude bolje uslove od FKS... u prevodu, ili si lider na trzistu ili nisi... i tu svaka prica zavrsava....
S parama kojesu izgubili (uprava i sš) od evrope mogli su 3 najpperspektivnija igraca iz ligge KUPITI i dovesti u fks .....
o visockoj vedeti necu ni rijeci reci, covjek koji igracu kaze posalji mi uslove pa cu ti se javiti, je za otkaza, no u FKS on je "strucan"

Sve ovo napisano je samo dokaz da klub radi amaterski, na amaterskim osnovama, da nema plana i vizije i da je ssve sto se radi samo trenutno krpljenje rupa i lizanje rana... nigdje nema kostura , nigdje nema pravca i vizije, da se zna sta i kako.. jer ako ti je "evropa" cilji "proizvodnja mladih igraca", onda niti ti treba TAN, jer smo evropu redovnije igrali sa baljkom, a proizvodnja mladih igraca i cala zvani rotacija ne idu u istu drzavu a ne recenicu...

lijep pozdrav za klimace glavom, klub nam tone iz dana u dan sa odlukama ovih amatera koji se kriju iza grba fks, cale koji vidi da ne zna ali nece da ide

jedino mi zao naiajca koji su jos jednom prekucali, 12 000 ljudi doslo da vidi klub i vidi jos jednu bruku, odu kuci i kontaju, sta meni ovo treba...

Bravo lutko. Po ko zna koji put.
Samo Saraj'vo.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 16 jul 2017, 15:57

Ovaj forum je za razmjenu mišljenja, ne za ubjedjivanje drugih da misle kao vi. Ponavlja se svaki dan ista prica oko Cale, Tana itd. Svako ima svoje misljenje i ne mozes ga ubjediti u drugo, tako da pisite nesto o cemu se moze diskutovati, a da nije bilo 15661 puta vec.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 16 jul 2017, 16:01

SRETAN BROJ - 1725

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 16 jul 2017, 16:04

Hocemol bojkotovat zbog Tana ko BBB zbog Mamica?

Tan ne valja.
Valentinovo ne valja.
Sabrina takodje.
SD ne valja.
Trener amater.
Igraci katastrofa.
Navijaci ne valjaju.
Nista ne valja.
Shvatio sam.
Mogul ista promijeniti? NE mogu. Odo gledat englesku drugu ligu... Jel to pokusavas da nam objasnis Evandere? Jedino rijesenje je druga engleska...

Dok pitar bordo ne kupi klub idemo bojkotovati Tana i gledati engleze( drugu ligu).

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 16 jul 2017, 16:08

U Zvezdi ne odustaju od Mihojevića

Ranije se pisalo da je Zvezda zainteresovana za dvojac iz PLBiH, Mihojević-Vukotić, a čini se da od defanzivca Bordo tima neće tek tako odustati bez obzira što su u Sarajevu postavili visoko obeštećenje za njega, što se i smatra najvećom preprekom da mladi reprezentativac BiH obuče dres bivšeg prvaka Evrope.
SRETAN BROJ - 1725

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 jul 2017, 16:09

@pantelija Jedan od najboljih postova koji sam pročitao. Svaka ti dala. :salut: :salut: :tokralju:

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 16 jul 2017, 16:11

Pantelija je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:

DenchiNL je napisao/la:

DenchiNL je napisao/la:

Sve same cinjenice ....

DenchiNL je napisao/la:

DenchiNL je napisao/la:

DenchiNL je napisao/la:

DenchiNL je napisao/la:
amateri itekako
dolazak "kapitalaca"

Auuu,ma BRAVO!
Koje samaranje argumentima placenika denchija,ovo je kao nokaut u boksu!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 16:17

OsmanhodzicBuco je napisao/la:Hocemol bojkotovat zbog Tana ko BBB zbog Mamica?

Tan ne valja.
Valentinovo ne valja.
Sabrina takodje.
SD ne valja.
Trener amater.
Igraci katastrofa.
Navijaci ne valjaju.
Nista ne valja.
Shvatio sam.
Mogul ista promijeniti? NE mogu. Odo gledat englesku drugu ligu... Jel to pokusavas da nam objasnis Evandere? Jedino rijesenje je druga engleska...

Dok pitar bordo ne kupi klub idemo bojkotovati Tana i gledati engleze( drugu ligu).
Ako su BBB bojkotovali godinama, svaka im cast na tome i na istrajnosti, zasto i mi ne bi mogli?
Imamo puno vise razloga od njih za bojkot.
Ne kazem da trebamo, ali i da se desi bojkot, opravdan je. Klub se nalazi u teskim goovnima.
U sustini, bojkot navijaca vec postoji, samo nije zvanican. Ove godine ce biti rekordno mali broj gledalaca na utakmicama.
Jesu za to krivi navijaci ili oni koji su klub doveli u ovakvu situaciju?

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 jul 2017, 16:24

Jedan insajder rece da je Pape glavni krivac sto Dulja nije produzio ugovor, uz mnoge ruzne rijeci. Pa me zanima otkud sad ovo :hmmmmm:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 16 jul 2017, 16:30

pitic je napisao/la:U Zvezdi ne odustaju od Mihojevića

Ranije se pisalo da je Zvezda zainteresovana za dvojac iz PLBiH, Mihojević-Vukotić, a čini se da od defanzivca Bordo tima neće tek tako odustati bez obzira što su u Sarajevu postavili visoko obeštećenje za njega, što se i smatra najvećom preprekom da mladi reprezentativac BiH obuče dres bivšeg prvaka Evrope.
Ako su spremni da plate barem 800.000€ eto im ga.
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: emir79, fks74, Fouzi1 i 39 gostiju.