FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

DenchiNL
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 11:34

Marko Topić:
''Prošla sezona, naročito posljednjih nekoliko kola, bila je izuzetno zanimljiva. Tri ekipe su vodile bitku za prvaka države. Žao mi je što Sarajevo nije uspjelo da bude šampion zato što je za mene to najozbiljnija ekipa u BiH. Imaju najbolje uslove, a kada sam boravio u glavnom gradu BiH s Centrom za edukaciju trenera bio sam u kampu tima s Koševa i ono što sam vidio je evropski nivo''
''Pratio sam i evropske utakmice. Opet ostaje žal što je Bordo tim ispao iz međunarodnih utakmica, ali ko ne iskoristi onakvu šansu u uzvratnom meču nema šta tražiti u Evropi.''
Oslobođenje prije 50 godina :D
Ponedjeljak, 3. juli 1967.
slika
Završeno 21. fudbalsko prvenstvo Jugoslavije - Sarajevo prvak - Iz Prve lige ispadaju Čelik i Sutjeska - Promocija i oproštaj - Sarajevo - Čelik 5:2 (4:2) - Stadion na Koševu. Gledalaca oko 30.000. Vrijeme sparno, teren pogodan za igru. Sudija Tešanić iz Varaždina. Strijelci: za Sarajevo Musemić u 7, 33. i 37, Antić u 43. i Prodanović u 81, a za Čelik Ćerimagić u 10. i 21. minutu.

SARAJEVO: Sirčo, Fazlagić, Vujanović, Jesenković, Bajić, Prljača, Jesenković, Bajić, Prljača, Šiljkut, Prodanović, Makić, Musemić, Antić.

ČELIK: Vranješ, Štaka, Radičević, Miklaušević, Golubović, Galijašević, Rajić, Čerimagić, Renić, Lalić, Bajrić.

Došao je i taj dan, ta nedjelja, 2. juli 1967. godine. Sarajevo je dobilo državnog fudbalskog šampiona u ekipi - Sarajeva. Titula je ozvaničena u posljednjem kolu, u igri sa Čelikom na Koševu i pobjedom od 5:2 nad zeničkim debitantom, koji se mora vratiti u Drugu ligu.

Tim sa Koševa novi fudbalski prvak države - Bravo, Sarajevo - Pobjedom nad Čelikom, u posljednjem kolu, Sarajevo je definitivno krunisalo svoja višemjesečna nastojanja da osvoji titulu fudbalskog šampiona Jugoslavije. Bilo je u tim nastojanjima i povremenih kriza, ali je tim sa Koševa ipak uspio da zaobiđe sva iskušenja i da sačuva primat najboljeg u sezoni 1966/67.

Šta su rekli poznati građani Sarajeva - “Od srca se radujemo” - Meša Selimović, književnik: “Čestitam Sarajevu na osvajanju prvenstva i želio bih da opravdani interes javnosti jednom bude isti toliki i za kulturu”.

Izet Sarajlić, književnik: “Lako je poslije utakmice sa Dinamom bilo navijati za Sarajevo. Ja sam navijao u njegove slabije, pa i u sasvim slabe dane. Ma koji drugi klub da je osvojio prvenstvo, bila bi to nepravda. Meni je jedino žao što veliki fudbalski maestro Asim Ferhatović nije stalno igrao u timu koji je postao šampion.”

Druga savezna fudbalska liga - Maribor i Proleter prvi - Ispadaju Istra, Bosna, Segesta, Radnički (B), Željezničar i Rabotnički.

Utorak, 4. juli 1967.

Post festum državnog fudbalskog prvenstva - Titula u pravim rukama - Novi šampion vodio u 25 kola, od ukupno 30! • Željezničar zadovoljio, Velež posustao u finišu • Kad se udruže entuzijazam, ljubav, drugarstvo...

Završen “Trofej Tašmajdana” u rukometu - Jugoslavija najbolja - U odlučujućem meču naša ekipa savladala Rumuniju sa 28:15 • Banjalučanin Popović proglašen za najboljeg igrača turnira.

Srijeda, 5. juli 1967.

Finiš vimbldonskog teniskog turnira - Naš šampion nadomak potpunog trijumfa - U završnim borbama danas igraju: Pilić - Njukomb i Tejlor - Bungert.

Šahovski meč-turnir Jugoslavija - SSSR u Budvi - Taljeva minijatura - On je Gelera pobijedio već u 24. potezu - Sovjetski šahisti vode sa 38:22 (2).

Četvrtak, 6. juli 1967.

Kup evropskih šampiona - Sarajevo protiv kiparskog Olimpijakosa - Hajduk se susreće sa Totenhemom u prvom kolu Kupa pobjednika kupova.

Brozović odlazi iz Sarajeva - Trener državnog prvaka ističe da je njegova odluka definitivna.

Osim ostaje u Željezničaru - On je jučer potpisao novu četverogodišnju obavezu za tim sa Grbavice.

Savezna odbojkaška liga - Danas: Bosna - Vardar - Ukoliko pobijede, sarajevski odbojkaši bi se plasirali na treće mjesto, što bi bio najveći uspjeh bosanskohercegovačke odbojke.

Petak, 7. juli 1967.

Prelazni rok u punom jeku - Partizan traži za Bečejca 45 miliona - Holcer i Vardić definitivno u Hajduku.

Subota, 8. juli 1967.

Na kraju prelaznog roka za fudbalere - Vujović ostaje na Koševu.

Nedjelja, 9. juli 1967.

Brozović: Zar sam to zaslužio? - Trener Sarajeva definitivno odlučio da promijeni klub.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 jul 2017, 12:56

DenchiNL je napisao/la:Marko Topić:
''Prošla sezona, naročito posljednjih nekoliko kola, bila je izuzetno zanimljiva. Tri ekipe su vodile bitku za prvaka države. Žao mi je što Sarajevo nije uspjelo da bude šampion zato što je za mene to najozbiljnija ekipa u BiH. Imaju najbolje uslove, a kada sam boravio u glavnom gradu BiH s Centrom za edukaciju trenera bio sam u kampu tima s Koševa i ono što sam vidio je evropski nivo''
''Pratio sam i evropske utakmice. Opet ostaje žal što je Bordo tim ispao iz međunarodnih utakmica, ali ko ne iskoristi onakvu šansu u uzvratnom meču nema šta tražiti u Evropi.''
Sta zna Marko Topic....
Trebamo mi svi slusati tamo nekog menadzercica Evandera, da kaze da smo mi qarine velike, da nemamo nista svoje i da onaj kamp nije kamp, nego samo 3 solidna terena s jednom barakom...

Neka menadzercic evander bude nas duhovni vodja u organizovanju protesta, bojkota, i sta vec ne...
I neka nadje kakvog dobrog advokata...

Jer na kraju krajeva, on jako voli FkS...
Povedi nas Evandereee menadzeru!!!!

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 16 jul 2017, 13:02

stevan kovacevic jeli za nas igrac sta mislite

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 16 jul 2017, 13:04

kraljlavova je napisao/la:stevan kovacevic jeli za nas igrac sta mislite
Jel evanderov igrac?

Hahahahah

Sto se evandera tice dosta stvari je upravu ali pretjera i ode u neku krajnost pa se covjek ne moze sloziti s njim. A ponavljam dosta stvari koje pise su na mjestu.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 13:07

Zip je napisao/la:
DenchiNL je napisao/la:Marko Topić:
Sta zna Marko Topic....
Trebamo mi svi slusati tamo nekog menadzercica Evandera, da kaze da smo mi qarine velike, da nemamo nista svoje i da onaj kamp nije kamp, nego samo 3 solidna terena s jednom barakom...

Neka menadzercic evander bude nas duhovni vodja u organizovanju protesta, bojkota, i sta vec ne...
I neka nadje kakvog dobrog advokata...

Jer na kraju krajeva, on jako voli FkS...
Povedi nas Evandereee menadzeru!!!!

Osim gluposti, nikad nista konkretno nisi napiso.
Ono kamp?
Ja cu ti postaviti slike sta je kamp.
Mi smo dobro izlagani za taj "kamp".
Takodje, zaboli me neka stvar sta Topic kaze. On blage veze nema sta se ovdje desava, niti je kad pogledao neku utakmicu. Vise vjerujem svojim ocima i onome sto vidim.
A vi i dalje budite zadovoljno sadasnjim stanjem. Ti stvarno smatras da je ovo stanje u ova ekipa, ovaj smijer kuda klub ide, da su dobri? Smatras da je dobro sto su uspjeli otjerati navijace sa stadiona? Smatras prihvatljivim da smo amaterska ekipa?
A to za managera, e to si posebno glup :)

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 16 jul 2017, 13:10

Ako ima Bugarsko državljanstvo, jeste.
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 13:14

Nije mu nesto cv ali ko zna..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 jul 2017, 13:18

Menadzeru, nemoj se nervirati plaho i previse vrijedjati...

Mi nemamo kamp bolan, ono dole je livada sa 3 solidna terena, zar ne?? Yebo to sto reprezentacija trenira, sto svi koji dodju dole isto pohvale...

Imam ja jednog advokata, inace moj dobar prijatelj koji je spreman da ti izadje u susret da zaganjas koju rupu u statutu...
Na kraju krajeva, advokatina nema draze rupe od rupe u zakonu...

Pa abd kad PB-u prodje projekat, skupa da nam kupite klub pa da napokon gledamo grupnu fazu EL ili LP.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 13:23

Zip je napisao/la:Menadzeru, nemoj se nervirati plaho i previse vrijedjati...

Mi nemamo kamp bolan, ono dole je livada sa 3 solidna terena, zar ne?? Yebo to sto reprezentacija trenira, sto svi koji dodju dole isto pohvale...

Imam ja jednog advokata, inace moj dobar prijatelj koji je spreman da ti izadje u susret da zaganjas koju rupu u statutu...

Pa abd kad PB-u prodje projekat, skupa da nam kupite klub pa da napokon gledamo grupnu fazu EL ili LP.
Glupan me nikad nece moci iznervirati.
@Pantelija, @PitarBordo objasnite covjeku da li ja i na koji nacin imam veze sa managerakim poslom u svijetu fudbala.
Za kamp, ne provaljuj se. Bili su proekti kako kamp treba da izgleda. Od toga niti blizu nista realizovali. Tri dobra terena i baraka nisu kamp. To su tri dobra terena i to je to.
Ko nas je i zasto izlagao da cemo imati ponajbolji kamp u regionu?
Uporedi ono sto mi imamo sa onim sto reprezentacija ima u Zenici, sto ima Vardar, Rijeka, Partizan...
Da li se radi o istom?
Nego bitnije, rezultati?
Igracki kadar?
Ambicije kluba?
Vlasnik i njegova nezaintresovanost za klub?
Mi smo postali amaterski klub, a svi vi koji to aminujete, neprijatelji ste kluba.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 jul 2017, 13:32

Što se Tana tiče, iako je klub u njegovim rukama, treba se od njega zatražiti konkretan odgovor šta ima u planu sa Klubom i kakvu budućnost imamo sa njim !? Ovaj način ne odgovara ni njemu a pogotovo ne nama.
Ako nema ambicija prema nama, onda je potrebno da se nađe neko riješenje za budućnost kluba.
Rezanje troškova, štednja itd. nije fudbal, tako ne funkcionira nijedan klub. Kamp se ne širi, malo ili nikako se troši na transfere, nema napretka vidljivog. Ovo je stagniranje klasično. Ovako nijedna firma ne posluje, a kamoli klub. Svi se klubovi zadužuju da naprave neki napredak, mi smo vazda na nuli.
Ova sezona ako bude ko prošla, moraju se konkretna pitanja postavljat. Nema potrebe sjediti skrštenih ruku. Jer na ovaj način gubi i trpi Klub.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 13:43

Zip je napisao/la:
Evander je napisao/la:
Zip je napisao/la:Menadzeru, nemoj se nervirati plaho i previse vrijedjati...

Glupan me nikad nece moci iznervirati.
@Pantelija, @PitarBordo objasnite covjeku da li ja i na koji nacin imam veze sa managerakim poslom u svijetu fudbala.
Za kamp, ne provaljuj se. Bili su proekti kako kamp treba da izgleda. Od toga niti blizu nista realizovali. Tri dobra terena i baraka nisu kamp. To su tri dobra terena i to je to.
Ko nas je i zasto izlagao da cemo imati ponajbolji kamp u regionu?
Uporedi ono sto mi imamo sa onim sto reprezentacija ima u Zenici, sto ima Vardar, Rijeka, Partizan...
Da li se radi o istom?
Nego bitnije, rezultati?
Igracki kadar?
Ambicije kluba?
Vlasnik i njegova nezaintresovanost za klub?
Mi smo postali amaterski klub, a svi vi koji to aminujete, neprijatelji ste kluba.

Menadzeru, ti si jedini istinski prijatelj kluba!!!
Bar nisam klimac glavom niti neko ko ce odobravati sta god da se desi. Ako je nesto lose, reci cu da je lose. Mozda nisam uvijek u pravu, ali imam svoj stav i drzim ga se. Ovo gdje klub ide, nije dobro. Aminovanje i podrzavanje ovog pravca, lose je za sam klub.
Ako dodje vrijeme za pohvale, prvi cu pohvaliti. Licno nemam nista ni protiv Taba, ni protiv bilo kojeg uposlenika. Imam protiv njihovog rada. Isti ljudi, da sutra drugacije budu radili, u korist kluba, da klub napreduje, ja cu im biti najveca podrska.
Ti u takvi kao ti, sutra da u ovom jadu od lige zavrsimo u ligi za bedaka, vi bi ste rekli kako je to ok, kako klub ide u dobrom pravcu.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 13:50

Ne provaljujte se s tim Evander menadžer, hajde što ispadate u najbolju ruku spori jer je frajko napisao "jesam menadžer, ali ne fudbalski," ispadate i smiješni jer toliko želite da ga diskreditujete da svako 10 dana mu nađete novi identitet i motiv zašto kritikuje. :urnebes: :lol:
To k'o onaj što je bio ubjeđen da je Evander Husara. :urnebes: :lol:

A pravi vam je ampicilin ocam. :kafa:

Nešto razmišljam, došli smo do point of no return što se tiče Čale, sad ne smije otići jer k'o god dođe dobit' će vruće govvno u ruke. Samo se uzdati da nas ne uništi u potpunosti do zime svojoj tvrdoglavošću i pročitanom polutaktikom.
Samo Saraj'vo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 14:03

Sa ovom losom ekipom, tesko da bi iti jedan drugi trener mogao nesto vise. Jedina dobra stvar smjene Cale, bilo bi to da bi eventualno neki mladi igraci dobili sansu. Kod ziherasa Cale nece sigurno.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 14:09

PitarBordo je napisao/la:Ne provaljujte se s tim Evander menadžer, hajde što ispadate u najbolju ruku spori jer je frajko napisao "jesam menadžer, ali ne fudbalski," ispadate i smiješni jer toliko želite da ga diskreditujete da svako 10 dana mu nađete novi identitet i motiv zašto kritikuje. :urnebes: :lol:

Nešto razmišljam, došli smo do point of no return što se tiče Čale, sad ne smije otići jer k'o god dođe dobit' će vruće govvno u ruke. Samo se uzdati da nas ne uništi u potpunosti do zime svojoj tvrdoglavošću i pročitanom polutaktikom.
ne mora bit husara , al more bit husarin prvi haver :D ....nije bezze opsovo kad sam ga prvi put prozvao... :D
nije on ampicilin ni u kući nažalost , jer da jeste ne bi se ovde liječio ;) i izbacivao postove protiv svakog u klubu :D
zamjera sabrini i valentinu a ljudi 2 stvari uradili oficijelno dosad **** gurbete i **** husaru :D
kae hoću ja da radim valentinov posao za po plate :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
i napiše oni amateri :think:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 14:13

Zaboli mene i za gurbete i za Husaru. Neka oni rade na jacanju ekipe. Od toga nista nema. Sta su to oni pozitivno i dobro uradili od kako su dosli? Mi smo sve losiji i losiji, para sve manje i manje, igraci u ekipi sve losiji, kao i sami rezultati. U sezonu ulazimo sa katastrofalno losom ekipom i sa strucnim stabom koji je amaterski.
U sustini, na sve moje teze i komentare, nikad niste dali konkretan odgovor, jer ga nemate.
Navodite gluposti, Husara, manager i slicno. Dovoljan dokaz ko je ovdje u pravu i ko govori istonu. Mene zaboli neka stvar za Zipa i placenika Denchia, zaboli me i za Saidoljupca Lakostu, bitan je klub. Ne zelim komentarisati forumase, oni nisu tema. Tema je FK Sarajevo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 14:21

Evander je napisao/la: U sustini, na sve moje teze i komentare, nikad niste dali konkretan odgovor, jer ga nemate.
DenchiNL je napisao/la:
Evander je napisao/la: Kako da se ponasamo kao procesionalci kad od vlasnika, uprave, trenera, igraca, svi su amateri?
Amaterizam je bilo ostaviti Dzenu ili Hurtica da vode ekipu. Amaterizam je da ti igrac kojem istice ugovor nastavi igrati u sezoni. Amaterizam je dovesti nekoga ko je radio u opstini da ti bude trener. Amaterizam je oslabiti vec slabu ekipu.
Amaterizam je lagati navijace nakon svakog neuspjeha. Amaterizam je brukati se protiv amaterskih i seoskih ekipa.
Pokusavate krivicu za neuspjehe na navijace da skrivite, a istina je da amateri vode klub.

evo da ti odgovorim... :D

Interim treneri, su obično treneri koji su već u klubu...normalna pojava...
igrači koji neće da produže ugovor a kvalitetni su često korišteni ako imaju kvalitet....malo je ekipa u fudbalu koje mogu sebi priuštit da klupiraju svog najboljeg igrača...naročito ako se boriš za neki cilj/trofej.....
kakve veze ima gdje je radio prije? rezultat njegov je mjerljiv, VRLO, sa dna tabele do borbe za oba trofeja do zadnjeg dana bez pojačanja....
Čovjek je rekao da ekipi treba remont, to uključuje i igrače koji ne znaju / ne umiju primiti filozofiju trenera...normalna pojava...svi odlasci sa izuzetkom dulje su pozdravljeni pozitivno od strane navijača jer su baš ti igrači bili prozivani tijekom sezone kako "ne znaju".....
Lagati ne valja, pivotirati raspoloženje na pozitivu je poželjno i to rade svi....
Borusija dortmund neki dan od 4-ligaša, reali, barce, i ostali gubili od zaista malenih ekipa, Milan od Bakinih Albanaca mi naumpada itd. :D nonsens...
ne vode klub amateri nego poprilično stručni ljudi (bar u poređenju s ovim doneki dan) Sabrina kao školovani sportski pravnik, Valentin kao kalkulisani menadžer, malezijci kao i u ostalim klubovima , produžena ruka Tana....
Hilmo ako mogu kako promjenit nick u PlaćenikDenchi javni brate, da se ne registrujem ponovo , žao mi postova :urnebes: :rol:

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 16 jul 2017, 14:27

Evander je napisao/la:Zaboli mene i za gurbete i za Husaru. Neka oni rade na jacanju ekipe. Od toga nista nema. Sta su to oni pozitivno i dobro uradili od kako su dosli? Mi smo sve losiji i losiji, para sve manje i manje, igraci u ekipi sve losiji, kao i sami rezultati. U sezonu ulazimo sa katastrofalno losom ekipom i sa strucnim stabom koji je amaterski.
U sustini, na sve moje teze i komentare, nikad niste dali konkretan odgovor, jer ga nemate.
Navodite gluposti, Husara, manager i slicno. Dovoljan dokaz ko je ovdje u pravu i ko govori istonu. Mene zaboli neka stvar za Zipa i placenika Denchia, zaboli me i za Saidoljupca Lakostu, bitan je klub. Ne zelim komentarisati forumase, oni nisu tema. Tema je FK Sarajevo.

Uvijek si pricao sa argumentima.Svi koji ne vaze kao ti su placenici.Aferim u pravu si :thumbup:
A sto se tice odgovora na tvoje teze, ima ih itekako, a meni nisi odgovorio na par pitanja, nego vrstio istu demagogiju, kako smo amateri i od nas nema nista.A necu ni da ponavljam tvoju pricu, jer tako pricaju samo gurbeti i ti...
Budi pozdravljen veliki navijacu, koji jedini misli dobro klubu, a sere po istom svakodnevno...
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 14:31

DenchiNL je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Ne provaljujte se s tim Evander menadžer, hajde što ispadate u najbolju ruku spori jer je frajko napisao "jesam menadžer, ali ne fudbalski," ispadate i smiješni jer toliko želite da ga diskreditujete da svako 10 dana mu nađete novi identitet i motiv zašto kritikuje. :urnebes: :lol:

ne mora bit husara , al more bit husarin prvi haver :D ....nije bezze opsovo kad sam ga prvi put prozvao... :D
nije on ampicilin ni u kući nažalost , jer da jeste ne bi se ovde liječio ;) i izbacivao postove protiv svakog u klubu :D
zamjera sabrini i valentinu a ljudi 2 stvari uradili oficijelno dosad **** gurbete i **** husaru :D
kae hoću ja da radim valentinov posao za po plate :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
i napiše oni amateri :think:
Šta bi sa statutom?
Samo Saraj'vo.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 14:33

PitarBordo je napisao/la:
Šta bi sa statutom?
objavljen javno 2012
ali tad niste bili aktivni šta li :D

bio je na stranici kluba pdf da se skine fajl, pokušaću ti ja lično naći pa taman srušio jal kupio klub et....

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/no ... rajevo/714
tu se mogao skinut, valjda istekao link, mislim da ja imam na kompu negdje...

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 16 jul 2017, 14:50

U Statutu je trebala biti stavka da početkom svake sezone vlasnik ima obavezu da izdvoji min. 1 mil. eur. samo za transfere. Ako se tu doda dio novca od evrope, sponzora i ostalo, mogla se fina cifra nabrati. Al samo za transfere.

I još jedna bitna stvar. Mi kao klub koji se kao orijentisali na "proizvodnju" mladih igrača, nemamo filijalu. Svaki veći klub ima filijalu gdje šalje mlade igrače ili B ekipu koja se takmiči u nižem rangu. Mi to nemamo. A to je potreba.
Drugi klubovi šalju po 7,8 i to, minimalno mladih igrača u filijale da se kale.
Nemamo saradnju ni sa jednim klubom u BiH. Bila je Bosna, kratkoročno nešto i tu smo stali. Ako neće oni nađe se neko drugi.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Amcho1, bhfanatic14, Bing [Bot], Kabinet1987, kogmagie46, Velaxsa i 68 gostiju.