FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

PitarBordo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la PitarBordo » 16 jul 2017, 05:09

bordobijeli je napisao/la:Auto gol bio . cemu guranje na silu neceg ?? Teren i veijeme ce sve pokazati sta ce biti od Hadzica nema potrebe izmisljati da je da gol ono auto gol . lazemo sami sebe ko mitomani
Slažem se da lažemo sami sebe, recimo kad kažemo da je Čala trener za FKS. 100% si u pravu.
Samo Saraj'vo.

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 16 jul 2017, 05:27

treba vidjeti sa valentinom, bil nam mogo nekako vratiti ristu mitrevskog.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 07:31

bordobijeli je napisao/la:Auto gol bio . cemu guranje na silu neceg ?? Teren i veijeme ce sve pokazati sta ce biti od Hadzica nema potrebe izmisljati da je da gol ono auto gol . lazemo sami sebe ko mitomani
ja da sam juče napisao to prije ovog snimka, pucali bi u mene :D :urnebes: :urnebes: :rol: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 08:01

U glavu odmah :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

escobarpablo
Kontakt:

Post Postao/la escobarpablo » 16 jul 2017, 08:07

mirzatele je napisao/la:Pa daj bolan makar dovedite dobrog zadnjeg veznog, i rezervnog stopera, dok ih Cala uklopi taman na zimu počinju igrati
Ali onu iduću zimu, ne može ništa preko noći :kafa:
FK Sarajevo 1946
Šampioni: 1967, 1985, 1999, 2007, 2015.
Osvajači kupa: 1997, 1998, 2002, 2005, 2014.
Osvajači super-kupa: 1997.

Impregnate pussys from Charity Field, and fuck their grandmothers!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 16 jul 2017, 08:23

Nama bi Dupovac legao samo tako,ako ništa ima iskustvo.
Pa cak nam je i Olimpic u odbrani pravio probleme.Par puta su sami izlazili pred gol Pavlovica,mada u ovom sazetku su to prikazali samo jednom.Teško nama sa ovom odbranom protiv Zrinjskog.Narocito jer ce publika traziti pobjedu na Kosevu.Kad se otvorimo protiv Zrinjskog,ima da kontre sijevaju pred nasim golom non stop.Svaka ekipa,koja izvrsi pritisak na nasu zadnju liniju, bez problema ce imati posjed lopte na svojoj strani.Nemamo zadnjeg veznog koji bi mogao prebaciti loptu na protivnicku stranu.Ovako kad protivnik napadne nasu zadnju liniju,bice isti šablon vrati Pavlovicu, koji nekontrolisano izbija loptu prema aut liniji,pa sta bude.Igra nam se svodi da nesto pokusamo preko krila,i nerozonske ubacaje u kazneni prostor protivnika,koji ce bez problema rijesavati te lopte.
Bogami mrka kapa,i nimalo nece biti lako protiv Zrinjskog.Jedinu šansu vidim u toj prvoj utakmici,da se cuvaju za Maribor i da budu umorni, pa da nekako nerjeseno izvucemo.
Bez 2-3 pojacanja i Evropa ce nam biti upitna.

Bordo79
Kontakt:

Post Postao/la Bordo79 » 16 jul 2017, 08:44

Ako ce nam izlazak u Evropu biti ko ovaj sad, bolje da ne izlazimo. Meni samo nije jasno da se tim ne uigrava kroz prijateljske utakmice. Ovo sto se sada radi nije vidjeno u citavoj historiji FK Sarajevo. Postali smo klasicna firma koja mora da posluje pozitivno, ako slucajno neko dijete iz akademije iskoci odmah ga prodaj da bi nas drug Tan mogao da zaradi koji dinar. Prva ekipa nam lici na ekipu sa termina, a vodjenje ekipe je u rangu sa Vrbanjusom i Vratnikom. Za ovu sezonu je vec prekasno bilo sta uraditi, tonemo samo dublje i dublje. Nije mi samo jasno kako pojedinci ovdje na forumu to ne vide. Posebna prica je Crnkic, znaci sutra se npr. Rahmanovicu vise ne igra, fuli 2 penala i kaze ja odoh ne mogu vise i nase pizde iz uprave ga puste. Perspektivna je buducnost pred nama. Ipak, mi smo "divovi"
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu"

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 08:47

amypitar je napisao/la:Nama bi Dupovac legao samo tako,ako ništa ima iskustvo.
Pa cak nam je i Olimpic u odbrani pravio probleme.Par puta su sami izlazili pred gol Pavlovica,mada u ovom sazetku su to prikazali samo jednom.Teško nama sa ovom odbranom protiv Zrinjskog.Narocito jer ce publika traziti pobjedu na Kosevu.Kad se otvorimo protiv Zrinjskog,ima da kontre sijevaju pred nasim golom non stop.Svaka ekipa,koja izvrsi pritisak na nasu zadnju liniju, bez problema ce imati posjed lopte na svojoj strani.Nemamo zadnjeg veznog koji bi mogao prebaciti loptu na protivnicku stranu.Ovako kad protivnik napadne nasu zadnju liniju,bice isti šablon vrati Pavlovicu, koji nekontrolisano izbija loptu prema aut liniji,pa sta bude.Igra nam se svodi da nesto pokusamo preko krila,i nerozonske ubacaje u kazneni prostor protivnika,koji ce bez problema rijesavati te lopte.
Bogami mrka kapa,i nimalo nece biti lako protiv Zrinjskog.Jedinu šansu vidim u toj prvoj utakmici,da se cuvaju za Maribor i da budu umorni, pa da nekako nerjeseno izvucemo.
Bez 2-3 pojacanja i Evropa ce nam biti upitna.
Neću gubiti vrijeme u nekoj većoj raspravi jer očigledno ne gledaš tekme, Radovac radi to o čemu pričaš... :wave:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

kenanbrajic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kenanbrajic » 16 jul 2017, 09:15

Pitar6785 je napisao/la:Ja bi napravio klub koji bi bio Dinamo bosanski sa 2 m km. To ne ulazi da bi usli u grupnu fazu lp al definitivno osvajac duple krune sa svim pobjedam kuci i na strani.

Tan nemoze da pregori nama po milion € prvih pet godina (znaci svake godine milion prvih 5 gidina) tad bi bili u rangu hajduka mozda cak i jaci.

Al sa dva miliona maraka bi bili ekipa koja bi pomela sirotinji i casno ispala u play off-u lige evrope.

I tako 5-6 godina mozda i 10 i sigurno da bi u roku 10 godina jednom upali u grupu.

Sisa iz konjevic polja ce sa siminim hanom prije bit prvak bih nego mi sa mahnitim kinezom.

Nedime sine nadam se da ces onu stuhu ahmetovica istjerat iz prvi 11, bolji si.
Godišnji troškovi u 2015 godini su bili 6,5 miliona KM. Za te pare šta se napravilo? Dodaj hladno nulu jednu na svoju procjenu ako hoćeš da imaš ekipu koja će biti primat u ovoj ligi. A ako hoćeš grupu LE, pomnoži to sa 3-4. I opet, kako ćeš privući kvalitetne igrače da igraju za tebe, kad je liga qrchina.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

DenchiNL
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DenchiNL » 16 jul 2017, 09:41

kenanbrajic je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:Ja bi napravio klub koji bi bio Dinamo bosanski sa 2 m km. To ne ulazi da bi usli u grupnu fazu lp al definitivno osvajac duple krune sa svim pobjedam kuci i na strani.

Tan nemoze da pregori nama po milion € prvih pet godina (znaci svake godine milion prvih 5 gidina) tad bi bili u rangu hajduka mozda cak i jaci.

Al sa dva miliona maraka bi bili ekipa koja bi pomela sirotinji i casno ispala u play off-u lige evrope.

I tako 5-6 godina mozda i 10 i sigurno da bi u roku 10 godina jednom upali u grupu.

Sisa iz konjevic polja ce sa siminim hanom prije bit prvak bih nego mi sa mahnitim kinezom.

Godišnji troškovi u 2015 godini su bili 6,5 miliona KM. Za te pare šta se napravilo? Dodaj hladno nulu jednu na svoju procjenu ako hoćeš da imaš ekipu koja će biti primat u ovoj ligi. A ako hoćeš grupu LE, pomnoži to sa 3-4. I opet, kako ćeš privući kvalitetne igrače da igraju za tebe, kad je liga qrchina.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
eto Azmir je probao isto sa slobodom i to uvalio se duplo više pa ništa, sva je poenta ko raspolaže lovom tj. ko kroji ekipu....
mi smo bili nadomak grupe one godine protiv Borussije bilo koga drugog da smo izvukli prošli bi samo tako i tad bi se kockanje isplatilo i gomilanje igrača i šta sve ne, uzeli bi 8-10 miliona eura u grupi i napravio bi iskorak baš divovski....kako zamjerit to??? ne mogu jer bi sigurno probao isto....
e sad iz perspektive kad nam to nije uspjelo, sad moramo postepeno i polako...i shvatam da se jedva vidi ili nikako ne vidi napredak ali jbg tako nam je...nema druge opcije trenutno...nije upalilo na foru i sad stepenicu po stepenicu....proces...jbg...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 10:11

Koje su to stepenice?
Razlika prosle i ove sezone?
Ja ne vidim tu nikakve stepenice. Vidim da samo jos vise nazadujemo. Vidim da vec losu ekipu iz prosle sezone su dodatno oslabili. Vidim da nas ni premierligaski ugraci vise ne shvataju ozbiljno.
Zavaravajte se koliko zelite, ali ko zeli da vidi, vidi u kakvoj smo situaciji i da je sve gore i gore.

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 16 jul 2017, 10:14

Azmir se.nije zavalio jer je izborio evropu i da je.ostao već iduće godine bi uzeo titulu
Problem je bio medjustranacki a da su podržali azmira prepisali bi ligu da se.razumijemo
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 jul 2017, 10:15

Ovo sve ima smisla samo i samo ako je klub 100 % u privatnom vlasnistvu 1 covjeka i ako taj covjek odlucuje o svemu i ponasa se pravo domacinski!

Hajduk ima godisnji budžet 10-12 mil evra, pa u praksi vidimo da to ni ide bas tako lako kako si opisao...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 jul 2017, 10:24

Rahmanovic ce da nam bude glavni igrac ove sezone, Hadzic treba da bude ispred Ahmetovica i mali Liivak zasluzuje priliku!
1946~

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 10:30

Pantelija je napisao/la:Azmir se.nije zavalio jer je izborio evropu i da je.ostao već iduće godine bi uzeo titulu
Problem je bio medjustranacki a da su podržali azmira prepisali bi ligu da se.razumijemo
Realno..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 jul 2017, 10:39

marconato je napisao/la:

Ovo sve ima smisla samo i samo ako je klub 100 % u privatnom vlasnistvu 1 covjeka i ako taj covjek odlucuje o svemu i ponasa se pravo domacinski!

Hajduk ima godisnji budžet 10-12 mil evra, pa u praksi vidimo da to ni ide bas tako lako kako si opisao...
Ma njima je problem sto u ligi imaju jedan Dinamo koji je do sad od prodaje igraca zaradio milion milijardi jbt.. svi znamo kakvi su oni i da im niko nije mogao parirati na balkanu dok se Rijeka nije digla, ljudi prave stadion, kamp, uzeli ove godine po prvi put titulu a i kup su mlatnuli.. to dobijes sa finim dugogodisnjim radom a da se ne lazemo Dinamo je i ove godine imao milion puta veci budzet ali eto ispusise. Zato Hajduk ima problem, Hrvatska liga nije nesto jaka ali se pocinju dizati timovi kao sto nikad nisu, pa Osijek se digao isto, imam osjecaj da bi dobili sve i jedan balkanski klub trenutno. Imao si Istru u koju se ulagalo opasno ali je to propao projekat. Mi ne trazimo puno, da cigani ili Zrinjski imaju budzet od 10 miliona eura pa bi svako od nas rek'o da nemamo neke sanse ali da cemo se boriti nego to je sve ispod nas, to je fazon. Ili je isto ili je ispod nas. Mi u nasoj ligi nemamo tako neke ekipe, pa Zrinjski je sastavljen od nasih otpadaka, cigani haj i dovode neke igrace ali opet bi trebali biti iznad u kakvom smo polozaju. Široki da ne spominjem, meni je prijetnja klub koji je zasnovan na fasizmu i koji zivi u istom i dan danas. Smiju igrati samo Hrvati i Bosanci katolicke vjeroispovjesti i taj klub treba da je isti kao ja? Tuzno je to sve ali ko te sta pita..

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 jul 2017, 10:56

Da sumiramo. Nadigrala nas Krupa, ispali od amatera iz Moldavije, juce nas po ovim izvjestajima nadigrao i drugoligas.
Strasan posao smo odradili preko ljeta :)
Vidi se da uprava ima sampionske ambicije :)

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 16 jul 2017, 11:00

Evander je napisao/la:Da sumiramo. Nadigrala nas Krupa, ispali od amatera iz Moldavije, juce nas po ovim izvjestajima nadigrao i drugoligas.
Strasan posao smo odradili preko ljeta :)
Vidi se da uprava ima sampionske ambicije :)

Da sumiramo, opet se pokazalo da nemamo para i da imamo nesposobne ljude u klubu.
1946~

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 16 jul 2017, 11:10

@Mortem

Znam, zato i kazem. Rijeka je privatan klub i logicno je da dozivljavaju napredak.
Ovo sve ostalo je sviranje qrcu. U klubovima velike 4 se vrti velika lova za nase uslove i normalno je da sd nakupi svakakve bagre. Najlaksa moguca zarada..
Najbolje da ja ili neki navijac Partizana, Hajduka...ne bi znali kako najbolje raspolagati sa 10+ mil evra?! Fora je sto njih (uprave) boli qrac za klub, samo gledaju da se ugrade u transfere..

Vi imate slicnu problematiku, ali u okvirima BiH. Vi bi trebali i morali, kao neko iz glavnog grada, imati primat u odnosu na ostale. Medjutim, dzaba ako je jedan Zrinjski bolje uredjen kao klub, bez obzira sto imate vece osnove od njih po pitanju istorije, tradicije, navijacke baze itd..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 jul 2017, 11:28

Na kraju će se ispostavit da je ulaganje Tana u Sarajevo donijelo više koristi ostalim. Dolaskom Tana se pokrenula lavina tih ulagača, i ne samo ulagača nego i sređivanja statuta, organizacije klubova itd. Prije naše privatizacije svi bili u sličnom qrcu, niko nije težio ničemu. Tanovim ulaganjem se ostali prepali pa sredili klubove. Sad u ligi imaš Želju iza kojeg je kamatar, bila Sloboda sa sisojem, Zrinjski i (od ove sezone, vidjet ćemo) Borac iza kojih stoje jake političke stranke, pa ovi manji tipa Mladosti koje gura Mušija, Velež i Čelik se uozbiljili... na sve to mi smo k'o Bugatti s motorom golfa dvojke, ušminkano to izgleda al' je truhlo pod haubom.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Djulboni, GradKamena2, napoleon72, r3m1 i 57 gostiju.