bodi123 je napisao/la:
ma nema se šta pričati za Novakovu, a pogotovo Rafinu konkurenciju, dovoljno je što su oni jedan drugome poništili hrpu već osvojenih GSova, Novak bi imao do sada bar 3 RGa bez Rafe, Rafa bi imao još 3-4 GSa koje je izgubio od Novaka koji je bio jedini igrač koji mu je mogao prismrditi u tom periodu 2011-2014, sva je stvar da je Roger imao sreće što je par godina stariji od ove dvojice i da je do njih već nabrao i preveliku zalihu u konkurenciji koja mu nije mogla prismrditi, neću da poredim njegovu i Novakovu 2015 i da govorim da su to loše konkurencije jer je to subjektivna stvar, samo je imao tu sreću da je igrao bez Nadala i Novaka u tom periodu, jer je jasno kao dan da danas ne bi imao ni blizu ovih 18 GSova da su par godini bliži njih 3, Rafa je sve i jednu GS titulu uzeo preko Rogera i Novaka u primeu, prvo Rogera, pa onda Novaka
Toliko ti je prica uvjerljiva da sam pomislio kako Rafa ima barem po 4-5 titula na betonu, odnosno travi. Pobijedio Rogera 1x na WB u 5 setova i 1x na AO, takodjer u 5 setova. Ostalo sve na zemlji, na kojoj mu niko nista ne moze, gotovo isto koliko je on inferiorniji na ostalim podlogama.
Ne znam samo cemu se ponovo potezu ove price, isto sve je bilo i kada je Roger pobjedjivao na Australiji, evo sada i na WB-u. Nista od toga nema dok vam miljenici, inace po vama glavni favoriti, ne poispadaju. Onda haman imate previse vremena za nesto sto je ispricano godinama unazad.
@Epi, evo ja napisao gdje ga je to Rafica pobjedjivao (osim zemljane podloge), brojcano i slovima - DVA (2) puta (nadam se da sam dobro vidio). S druge strane, nimalo ja ne osporavam Novaka i njegov rezultat, ali njegova konkurencija nije ni blizu toliko jaka koliko se predstavlja. Niko nikome nije kriv sto nema motiva (ako je to razlog), ili zbog nekih drugih stvari. Federer najbolje pokazuje kako se to radi u 36-oj godini zivota.