Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Jeftha
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Jeftha » 14 jul 2017, 21:37

Effenberg je napisao/la:Bice zadataka iz matematike tacnije algebre za Rafanovce prekosutra. Spremajte sabiranje i oduzimanje sa 15 i nejednacine da uvrstavate tacno jel treba < ili >. :rol:
To je lagano, daj nam Fourierove transformacije i visestruke integrale.

Inace, da je danas bio Muller na suprotnoj strani bilo bi 3:0 za babuku. Sta @KingJamesMVP kaze na ovo? Je li mi dobra logika?
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 jul 2017, 21:40

Epidaurus je napisao/la:Ma sve ok sto se ovog puta tice, samo mi je smijesno kako Rogerovi fanovi sad to ne spominju, a za Noletovu konkurenciju se svojevremeno pisalo da je nikakva i jadna iako su Roger i Rafa na jednoj nozi opasniji od ovih poluigraca. Murray koliko god da je tanak je takodjer dosta bolji od raznih Berdycha, Cilica i ostalih. Al dobro hajd navikao je Rodjo mlatit razne Roddicke, Raftere, Philippousise, Davidenke, Ljubicice i slicne, cim se Rafica pojavio pocesto je fasivao od njega, kao i od Noleta poslije.
Sta ces spominjati bolan kada je nakon pola godine odsustva (zbog povrede), u Australiji posamarao 4 top 10 igraca. O cemu bi ti da pricamo?

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 14 jul 2017, 21:41

Epidaurus je napisao/la:Ma sve ok sto se ovog puta tice, samo mi je smijesno kako Rogerovi fanovi sad to ne spominju, a za Noletovu konkurenciju se svojevremeno pisalo da je nikakva i jadna iako su Roger i Rafa na jednoj nozi opasniji od ovih poluigraca. Murray koliko god da je tanak je takodjer dosta bolji od raznih Berdycha, Cilica i ostalih. Al dobro hajd navikao je Rodjo mlatit razne Roddicke, Raftere, Philippousise, Davidenke, Ljubicice i slicne, cim se Rafica pojavio pocesto je fasivao od njega, kao i od Noleta poslije.
Ma kakvi to nema to veze sto je on dobijao lesinare od igraca i sto su ga njemu najveci konkurenti trali tokom godina i sto je on od dva najveca konkurenta stariji 5 godina ipak je on "najveci svih vremena"... :urnebes: :urnebes: :urnebes:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 jul 2017, 21:43

Zaboravio si Safina, Hewitta, i strašnog Baghdatisa

Čovjek je svih 5 prvih poraza u GS finalima doživio od Nadala, do tada imao 7/7 a protivnici bili Filipusis, Safin, Roddick, Hewitt, Agassi i Baghdatis
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

S3lva
Kontakt:

Post Postao/la S3lva » 14 jul 2017, 21:44

Nego šta nego najveći svih vremena, elegantan i u poznim igračkim godinam za razliku od obične upgradeovane verzije Miloša Raonića.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 14 jul 2017, 21:44

Federer17 je napisao/la: Imati ovako dobrog Nadala je veca opasnost za Rogera (kao i svakog drugog tenisera), nego svi protivnici koje je Novak tada imao. Dodati Thiema, Alexa, uvijek (na hardu) nezgodnog Stana, pa evo sada i Marin. Andyja ne racunam jer ga ove sezone nema nigdje.
A na koliko RG Nadal nije dosao spreman u periodu 2011-2016, te na koliko W Federer nije dosao spreman u tom periodu? Zajedno vjerovatno 2 ili 3 turnira ukupno. Da ne pricam da je u tom periodu igrao 30-tak puta s Murrayom koji je bez dileme najbolji igrac u proteklih 15-tak godina, ako izuzmemo ovu trojicu.
Cinjenica da je na nekim mastersima bila losa konkurencija, i da je to dobrano koristio, zato ih je obojicu i presisao u tom segmentu, iako je Nadal ponovo tu. :D
Znaci, na polovini slemova imao je igrace koji su Bogovi svojih podloga, jer im je igra skrojena bas po tim podlogama - Federer W i Rafa RG. Oni ce na tim podlogama biti igracine sve dok se budu bavili tenisom, i uvijek ce biti opasnost. Iako ga je Federer "samo" jednom ostetio na W, ali i prije pocetka, preostala dva meca bila su egal i po kladionicama i po svima koji prate tenis, jer je Roger do Novaka brutalno postrojavao sve redom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jul 2017, 21:47

Federer17 je napisao/la:
Sta ces spominjati bolan kada je nakon pola godine odsustva (zbog povrede), u Australiji posamarao 4 top 10 igraca. O cemu bi ti da pricamo?
Jbg, zalomi se i njemu da nekad tezak put ima, ne mogu vazda Roddici, Rafteri, Ljubicici, Gonzalesi, Davidenke i slicne igracine. Malo ga samo j.ebu Nadal i Nole al nista strasno.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 14 jul 2017, 21:49

Covjek u 36-toj godini koraca ka Grand Slamu bez izgubljenog seta, drugom Grand Slamu u godini dok se ovi raspadaju u 30-toj. I imaju obraza pricati o konkunreciji, 36 godina hej

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 14 jul 2017, 21:50

S3lva je napisao/la:Nego šta nego najveći svih vremena, elegantan i u poznim igračkim godinam za razliku od obične upgradeovane verzije Miloša Raonića.
A otkad ti pratis tenis od 11 juna ??? pa si kao ljubimca uzeo momka koji ima najvise GS... :D
Vecina Rogerovaca ovdje je bas kao ti... :wave:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 jul 2017, 21:53

Jakobsen91 je napisao/la: A na koliko RG Nadal nije dosao spreman u periodu 2011-2016, te na koliko W Federer nije dosao spreman u tom periodu? Zajedno vjerovatno 2 ili 3 turnira ukupno. Da ne pricam da je u tom periodu igrao 30-tak puta s Murrayom koji je bez dileme najbolji igrac u proteklih 15-tak godina, ako izuzmemo ovu trojicu.
Cinjenica da je na nekim mastersima bila losa konkurencija, i da je to dobrano koristio, zato ih je obojicu i presisao u tom segmentu, iako je Nadal ponovo tu. :D
Znaci, na polovini slemova imao je igrace koji su Bogovi svojih podloga, jer im je igra skrojena bas po tim podlogama - Federer W i Rafa RG. Oni ce na tim podlogama biti igracine sve dok se budu bavili tenisom, i uvijek ce biti opasnost. Iako ga je Federer "samo" jednom ostetio na W, ali i prije pocetka, preostala dva meca bila su egal i po kladionicama i po svima koji prate tenis, jer je Roger do Novaka brutalno postrojavao sve redom.
I koliko je to RG-ova uzeo Novak? Jedan, kada je Rafael predao mec Granollersu zbog povrede. Pricas kao da, u najmanju ruku, ima 3-4 RG-a u svojim vitrinama.

To za Federera, sta reci, bio bolji i kraj price. Igrao je u nevjerovatnom naletu, dok za Federera ne mozemo reci da je tada bio u nekoj najboljoj formi, a razlika u godinama od 6 godina ti, takodjer, dosta toga govori. U oba ta finala ga je dobio vise na fizicku spremu, nego sto je imao neku aman igru protiv Rogera, cemu opet u prilog ide tih 6 godina razlike.

@Epi, okreni se ti NBA jer ovdje ocigledno imas problema sa objektivnoscu. Gledaj teniskog maga i uzivaj.

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la Effenberg » 14 jul 2017, 21:53

Jeftha je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Bice zadataka iz matematike tacnije algebre za Rafanovce prekosutra. Spremajte sabiranje i oduzimanje sa 15 i nejednacine da uvrstavate tacno jel treba < ili >. :rol:
To je lagano, daj nam Fourierove transformacije i visestruke integrale.

Inace, da je danas bio Muller na suprotnoj strani bilo bi 3:0 za babuku. Sta @KingJamesMVP kaze na ovo? Je li mi dobra logika?
Neka neka od osnova se polazi. Mora da se nauci koji su sve brojevi veci od 15! :rol:

@bodi znaci bacas sve nade u vodu u vezi poslijednjeg pulena Cilkana? Sad znas kako je meni tesko bilo kad sam znao da ce na RG Wawrija morat obraz da spasava! [emoji38]
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 jul 2017, 21:54

Jakobsen91 je napisao/la:
Federer17 je napisao/la: Imati ovako dobrog Nadala je veca opasnost za Rogera (kao i svakog drugog tenisera), nego svi protivnici koje je Novak tada imao. Dodati Thiema, Alexa, uvijek (na hardu) nezgodnog Stana, pa evo sada i Marin. Andyja ne racunam jer ga ove sezone nema nigdje.
A na koliko RG Nadal nije dosao spreman u periodu 2011-2016, te na koliko W Federer nije dosao spreman u tom periodu? Zajedno vjerovatno 2 ili 3 turnira ukupno. Da ne pricam da je u tom periodu igrao 30-tak puta s Murrayom koji je bez dileme najbolji igrac u proteklih 15-tak godina, ako izuzmemo ovu trojicu.
ma nema se šta pričati za Novakovu, a pogotovo Rafinu konkurenciju, dovoljno je što su oni jedan drugome poništili hrpu već osvojenih GSova, Novak bi imao do sada bar 3 RGa bez Rafe, Rafa bi imao još 3-4 GSa koje je izgubio od Novaka koji je bio jedini igrač koji mu je mogao prismrditi u tom periodu 2011-2014, sva je stvar da je Roger imao sreće što je par godina stariji od ove dvojice i da je do njih već nabrao i preveliku zalihu u konkurenciji koja mu nije mogla prismrditi, neću da poredim njegovu i Novakovu 2015 i da govorim da su to loše konkurencije jer je to subjektivna stvar, samo je imao tu sreću da je igrao bez Nadala i Novaka u tom periodu, jer je jasno kao dan da danas ne bi imao ni blizu ovih 18 GSova da su par godini bliži njih 3, Rafa je sve i jednu GS titulu uzeo preko Rogera i Novaka u primeu, prvo Rogera, pa onda Novaka
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 jul 2017, 21:57

Kakva šuplja priča iz dana u dan :rol: :rol: :rol:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la bodi123 » 14 jul 2017, 21:58

Effenberg je napisao/la: @bodi znaci bacas sve nade u vodu u vezi poslijednjeg pulena Cilkana? Sad znas kako je meni tesko bilo kad sam znao da ce na RG Wawrija morat obraz da spasava! [emoji38]
Čilkan za spas tenisa, moj Effe

zezam se naravno, ima Čila šansi u finalu, da je Roger veliki favorit, i to isto

S3lva
Kontakt:

Post Postao/la S3lva » 14 jul 2017, 21:58

Covjek s 36 godina osvaja a oni traze neki alibi. :tokralju:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 14 jul 2017, 22:00

Federer17 je napisao/la:
@Epi, okreni se ti NBA jer ovdje ocigledno imas problema sa objektivnoscu. Gledaj teniskog maga i uzivaj.
Neobjektivno je reci da je Roger uzeo fin broj GSova protiv veoma smijesne konkurencije ? To nije cinjenica da je odjednom poceo imati ogromne probleme da dominira kad se Rafica pojavio i da ga je u Rogerovim najboljim godinama veoma cesto mlatio ? To nije cinjenica da ga je Nole isto tako mlatio dok je jos motivacije imao ? Mislim Roger jeste najveci svih vremena jer je jednostavno 18 (vjerovatno 19) vece od 15 al konkurencija u kojoj su Rafa i Nole osvajali svoje GSove je prilicno jaca od Rogerove dok se Rafa nije pojavio.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 jul 2017, 22:05

bodi123 je napisao/la: ma nema se šta pričati za Novakovu, a pogotovo Rafinu konkurenciju, dovoljno je što su oni jedan drugome poništili hrpu već osvojenih GSova, Novak bi imao do sada bar 3 RGa bez Rafe, Rafa bi imao još 3-4 GSa koje je izgubio od Novaka koji je bio jedini igrač koji mu je mogao prismrditi u tom periodu 2011-2014, sva je stvar da je Roger imao sreće što je par godina stariji od ove dvojice i da je do njih već nabrao i preveliku zalihu u konkurenciji koja mu nije mogla prismrditi, neću da poredim njegovu i Novakovu 2015 i da govorim da su to loše konkurencije jer je to subjektivna stvar, samo je imao tu sreću da je igrao bez Nadala i Novaka u tom periodu, jer je jasno kao dan da danas ne bi imao ni blizu ovih 18 GSova da su par godini bliži njih 3, Rafa je sve i jednu GS titulu uzeo preko Rogera i Novaka u primeu, prvo Rogera, pa onda Novaka
Toliko ti je prica uvjerljiva da sam pomislio kako Rafa ima barem po 4-5 titula na betonu, odnosno travi. Pobijedio Rogera 1x na WB u 5 setova i 1x na AO, takodjer u 5 setova. Ostalo sve na zemlji, na kojoj mu niko nista ne moze, gotovo isto koliko je on inferiorniji na ostalim podlogama.

Ne znam samo cemu se ponovo potezu ove price, isto sve je bilo i kada je Roger pobjedjivao na Australiji, evo sada i na WB-u. Nista od toga nema dok vam miljenici, inace po vama glavni favoriti, ne poispadaju. Onda haman imate previse vremena za nesto sto je ispricano godinama unazad. :)

@Epi, evo ja napisao gdje ga je to Rafica pobjedjivao (osim zemljane podloge), brojcano i slovima - DVA (2) puta (nadam se da sam dobro vidio). S druge strane, nimalo ja ne osporavam Novaka i njegov rezultat, ali njegova konkurencija nije ni blizu toliko jaka koliko se predstavlja. Niko nikome nije kriv sto nema motiva (ako je to razlog), ili zbog nekih drugih stvari. Federer najbolje pokazuje kako se to radi u 36-oj godini zivota.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 14 jul 2017, 22:06

Federer17 je napisao/la:
I koliko je to RG-ova uzeo Novak? Jedan, kada je Rafael predao mec Granollersu zbog povrede. Pricas kao da, u najmanju ruku, ima 3-4 RG-a u svojim vitrinama.

To za Federera, sta reci, bio bolji i kraj price. Igrao je u nevjerovatnom naletu, dok za Federera ne mozemo reci da je tada bio u nekoj najboljoj formi, a razlika u godinama od 6 godina ti, takodjer, dosta toga govori. U oba ta finala ga je dobio vise na fizicku spremu, nego sto je imao neku aman igru protiv Rogera, cemu opet u prilog ide tih 6 godina razlike.

Nigdje nisam ni navodio o nekim aman rezultatima Djokovica, samo sam pricao da je na RG i W konstatno imao jake Nadala i Federera.

Ali kad vec hoces na tu temu, normalno da nije mogao uzimati RG kad je imao jakog Nadala. Valjda je to dokaz da je konkurencija bila jaka na RG? Da mu ponudis 7 bilo kojih drugih igraca u historiji ili 6 pacera + Nadala u finalu sigurno bi uvijek izabrao prvu opciju. Ono sto je Rafa na RG to nikad niko vise nece biti ni na jednom turniru.

Federer je 2014. i 2015. brutalno igrao na travi, posebno onaj mec s Murrayom, a do Djokovica je ukupno izgubio dva seta, na dva turnira. I tu opste nisam hvalio Djokoviceve pobjede, vec sam pricao o ozbiljnosti Federera na W. Ali ocigledno nisi shvatio poentu prethodnog posta.
I sam sam rekao da su mastersi vec druga stvar u pogledu konkurencije, i da je imao turnira gdje se mogao mirno prosetati, otud i toliko titula.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 14 jul 2017, 22:09

Ja kad sam poceo pratiti tenis Nadal jos uvijek isao u osnovnu skolu.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 14 jul 2017, 22:13

Federer17 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la: ma nema se šta pričati za Novakovu, a pogotovo Rafinu konkurenciju, dovoljno je što su oni jedan drugome poništili hrpu već osvojenih GSova, Novak bi imao do sada bar 3 RGa bez Rafe, Rafa bi imao još 3-4 GSa koje je izgubio od Novaka koji je bio jedini igrač koji mu je mogao prismrditi u tom periodu 2011-2014, sva je stvar da je Roger imao sreće što je par godina stariji od ove dvojice i da je do njih već nabrao i preveliku zalihu u konkurenciji koja mu nije mogla prismrditi, neću da poredim njegovu i Novakovu 2015 i da govorim da su to loše konkurencije jer je to subjektivna stvar, samo je imao tu sreću da je igrao bez Nadala i Novaka u tom periodu, jer je jasno kao dan da danas ne bi imao ni blizu ovih 18 GSova da su par godini bliži njih 3, Rafa je sve i jednu GS titulu uzeo preko Rogera i Novaka u primeu, prvo Rogera, pa onda Novaka
Toliko ti je prica uvjerljiva da sam pomislio kako Rafa ima barem po 4-5 titula na betonu, odnosno travi. Pobijedio Rogera 1x na WB u 5 setova i 1x na AO, takodjer u 5 setova. Ostalo sve na zemlji, na kojoj mu niko nista ne moze, gotovo isto koliko je on inferiorniji na ostalim podlogama.

Ne znam samo cemu se ponovo potezu ove price, isto sve je bilo i kada je Roger pobjedjivao na Australiji, evo sada i na WB-u. Nista od toga nema dok vam miljenici, inace po vama glavni favoriti, ne poispadaju. Onda haman imate previse vremena za nesto sto je ispricano godinama unazad. :)

@Epi, evo ja napisao gdje ga je to Rafica pobjedjivao (osim zemljane podloge), brojcano i slovima - DVA (2) puta (nadam se da sam dobro vidio). S druge strane, nimalo ja ne osporavam Novaka i njegov rezultat, ali njegova konkurencija nije ni blizu toliko jaka koliko se predstavlja. Niko nikome nije kriv sto nema motiva (ako je to razlog), ili zbog nekih drugih stvari. Federer najbolje pokazuje kako se to radi u 36-oj godini zivota.
nije to poenta, poenta je koliko je Federer puta pobjedio Rafu, razumiješ, da je Rafa igrao ta finala koja su igrali Baghdatis, Filipusis i slični ne bi Roger imao 7/7 koliko je imao do Rafe u finalima GS, to je sve što hoću da kažem, imao bi znatno manje slemova, to je fakt, ali daleko od toga da je to bila loša konkurencija, ali je svaka na svijetu konkurencija slabija od ove u kojoj za protivnike imaš 2 ATG igrača, to je sve

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.