Fassone i Mirabelli su u zadnjih mjesec-dva pokazali kako se barata s ozbiljnim finansijskim sredstvima da bi se posrnuli gigant uspravio na noge, za razliku od retardiranog Gallianija koji je sistemski uništavao klub godinama, zajedno sa svojim mentorom Berlusconijem. Evidentno je da ćemo po završetku ovog transfer perioda moći utvrditi kako se moćni Milan, posredstvom stranog kapitala, ponovo vraća u samu kremu svjetskog fudbala. To će i formalno biti potvrđeno povratkom u Ligu prvaka po završetku predstojeće sezone i nastavkom jačanja sportskog i marketinškog segmenta, uvjeren sam.
Suvišno je napominjati da sam oduševljen pojačanjima kao i većina navijača, posebno mi je drago što je glavnim rivalima kaparisan jedan od ponajboljih igrača (bez obzira što ga isti sada po običaju pokušavaju degradirati, kao što su činili ne tako davno s Vidalom i Pogbom, nakon što ih je navedeni dvojac otkantao

). Treba napomenuti da tandem Fassone - Mirabelli u ovom slučaju nije imao težak posao, obzirom da je Bonucci jedva dočekao da potpiše za Milan i pruži sebi priliku da, nakon što je osvojio sve što se može osvojit' u Italiji, u dogledno vrijeme podigne i "ušatog" u zrak, što naravno u najluzerskijem klubu na dunjaluku nije bilo realno očekivati.
Očekujem da do kraja mercata padne još barem jedan superstar u napadu, te da rukovodstvo kluba jednako uspješno riješi (barem najvećim dijelom, jer sam svjestan da ništa nije moguće ostvariti preko noći) i problem nagomilanog škarta u ekipi, posebno u odbrani i napadu, tako da s rahatlukom dočekamo novu uzbudljivu sezonu.