Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Rooney88
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2017, 12:25

Stafali Dieru? Jesi ga gledao uopste? Dok kazes da ne bi bio pojacanje.

Za Perisu se slazem. Nazalost Mou ga vidi u kombinacijama o kojim sam vec pisao pa mi mrsko ponavljati.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 jul 2017, 12:27

cudi me da se Mourinho ne interesuje za Krychowiaka, njegov tip igraca :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 12 jul 2017, 12:46

Nije Dier aman zaman kvalitet. Uopšte. Jeste profil koji odgovara Mourinhu, ali kao igrač dosta ograničenih kvaliteta. Odgovarao bi on kao defanzivni blok ispred Herrere i Pogbe, vjerovatno bi taj posao i obavljao jako dobro, ali zašto da se samo na to odluče? Iako je tržište jako siromašno što se tiče 6-ica, to smo već odavno ustanovili, ali Matić, Fabinho i vjerovatno još neka imena, su mnogo bolje opcije od Diera. Jednostavno ne nudi puno kad je u igri. Možda ta sigurnost, čvrstina, neloša duel igra, ali u globalu je to ipak mršavo za poziciju od koje bi trebali dobiti mnogo više. Znam i ja da vjerovatno nema drugog Carricka trenutno u svijetu, nekoga ko će obavljati defanzivne zadaće, čitati igru, postavljati se a ujedno i poslati neki pas s 40 m koji će otključati bilo čiju odbranu. Rijetki se takvi rađaju. To su oni koji spadaju u "tihu" klasu. Eh, na upravi i Mourinhu je zadatak da pronađu što bolje i kvalitetnije rješenje, nekoga koji ima više vrlina nego mana, a Dier npr nije najidealnija opcija. Po meni naravno.

Vidjet ćemo. Smatram da će uskoro i pristići ta 2 pojačanja koja očekujemo. Trebali bi i oni proći koju tekmu na pripremama, neophodno je.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2017, 12:49

Daleko da je idealan. Moj prvi pik je Matic, ali Chelsea ga sada nakon otmice Lukakua sigurno nece prodati nama.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 12 jul 2017, 12:59

Ali ne kontam kakva otmica Lukakua yebote.

Vec tri mjeseca idu po Lukakua, dok United ovamo prvo treba potpisati Grizmana, pa ovaj odbije da napusti.

Onda jedno mjesec dana United ganja Moratu, a Perez jednostavno trazi previse.

Znaci do sada su mogli tri put potpisati tog Lukakua, ali nisu uspjeli.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 jul 2017, 13:18

Dier je tu negdje u defanz segmentu al ipak tik iza Matica, Fabinha itd.

Cvrst igrac koji nakon uspjesnog duela odmah gleda da preda prvom do sebe (a obicno ima Dembelea i cesto povucenijeg Eriksena).

Klasicni defanzivac koji dobro uspjeva u Pocheovoj filozofiji presinga jer ima izvanredne fizicke predispozicije te damu da ide glavom na nogu.

Cisto sumnjam da ce ga Spursi pustat, nema logike jer ga je manager istesao do zeljenog nivoa. Nekak mislim da svoj plafon moze prizvat samo u trenutnoj sredini.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 12 jul 2017, 13:35

Meni je Dier skroz ok. Dier je i mlađi i englez i ima predispozicije da napreduje još.

Matić je kompletniji i iskusniji igrač koji bi bio idealan a bilo bi ga lakše dovesti ako Chelsea kapariše Bakayoka. Nekako dugoročno gledano,
Belmin6 je napisao/la:Znaci do sada su mogli tri put potpisati tog Lukakua, ali nisu uspjeli.
Što ti veliš da su stvarno htjeli mogli su završiti posao još u januaru. Nismo ga mi oteli koliko su oni bili indisponirani. I Real je bio indisponiran pa su ispustili De Geu pretprošlo ljeto.

Moguće je da je ovo samo smoke-screen za dovođenje Fabinha ali će Mou sigurno pokušati prvo oslabiti protivnike nego njega dovesti zbog čega vjerujem da bi se eventualni transfer Fabinha mogao desiti tek na kraju prelaznog roka.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 12 jul 2017, 14:25

Vjerovatno Periša i Fabinho/Matic do kraja i to je to.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 12 jul 2017, 19:03

Januzaj u Real Sociedadu. Odšteta 10 miliona funti.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 jul 2017, 19:08

Ed Woodward has stayed behind in the UK as Manchester United look to conclude their summer transfer business.

United’s executive vice chairman was not with Jose Mourinho and the rest of his squad when they flew out to Los Angeles on Sunday.

He is expected to arrive in the States early next week, with Mourinho eager for his new recruits to join up with the rest of the squad as soon as possible.

Woodward is working on deals for Ivan Perisic from Inter Milan and a new holding midfielder (M.E.N)
Edo radi sto mu je volja.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2017, 19:38

Ajde Perisa se vec zna, vjerovatno je samo pitanje vremena. Ili cemo mi popustiti I platiti punu cijenu ili ce Inter smanjiti stisak.

Ovo drugo pojacanje ce biti interesantno.
R.I.P

MIRZA RASCIC

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 12 jul 2017, 19:54

Nepisano pravilo u nogometu je da se igrač od 29 godina za 50mil dovodi jedino ako je wc igrač, a perisa nije među 10-15 na svojoj poziciji
Shvacam ja da njega Mou dovodi jer je "workhorse" i zbog defenzivnih sklonosti, podjednaka igra s obje noge.... medutim skuplji je od boljih igrača(D Costa, Silva, skoro i skuplji od Jamesa) ako se igrač dovede za 50mil onda normalno očekuješ da je velik upgrade u odnosu na igrače koji su trenutno u klubu ali s perishem to nije slučaj jer bez obzira na njegovu radnu etiku u oba smjera terena on po talentu nije ni blizu martialu
Šteta bi bilo dovesti prosječno krilo pa da zbog njega martial bude na klupi, ako vec martial treba biti na klupi onda Nek bude jer umjesto njega igraju Alexis ili bale a ne perisha

Sent from my iPhone using Tapatalk

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 12 jul 2017, 20:41

Jedino sto bi dobili sa Perisicem u odnosu na deuga krila je centarsut

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2017, 21:18

Format je napisao/la:Jedino sto bi dobili sa Perisicem u odnosu na deuga krila je centarsut

Ma ja to ovako vidim. Nemamo adekvatnog beka tipa Shaw, imamo ali... znamo svi. A nemamo ni krilo po Jozinom ukusu. Tako da Perisa I Darmian/Rojo/Blind bi trebali na pravi nacin nadopuniti jedan drugog. Ono, ako nemas kvalitet daj dva profila igraca koji ce pokriti nedostatke jedan drugom da izvuces maximum iz ne bas idealne situacije na lijevoj strani.

Ili se ja tako tjesim jer dovodimo ybenog Perisica. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 12 jul 2017, 21:21

Rooney88 je napisao/la:
Format je napisao/la:Jedino sto bi dobili sa Perisicem u odnosu na deuga krila je centarsut

Ma ja to ovako vidim. Nemamo adekvatnog beka tipa Shaw, imamo ali... znamo svi. A nemamo ni krilo po Jozinom ukusu. Tako da Perisa I Darmian/Rojo/Blind bi trebali na pravi nacin nadopuniti jedan drugog. Ono, ako nemas kvalitet daj dva profila igraca koji ce pokriti nedostatke jedan drugom da izvuces maximum iz ne bas idealne situacije na lijevoj strani.

Ili se ja tako tjesim jer dovodimo ybenog Perisica. :D
Trebali ste Sea zgrabiti :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 12 jul 2017, 21:24

Rooney88 je napisao/la:
Ko će igrati desno?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 12 jul 2017, 21:25

Cuj yebenog Perisica, mislis odlicnog Perisu.

Nemas se tu sta tjesit, ak je Jozun navalio na takav krilni profil astronomske cifre, onda sigurno ima stofa za klub ovog kalibra, il cemo mi laici solit pamet kojekakvim bajkama.

Portugalski sibicar tacno zna sta mu treba u pohodu na 4. trofej epl-a.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 12 jul 2017, 21:30

Feldmarschall je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Ko će igrati desno?
Na krilu enigma. Mata I Miki su vise AMFovi, ovaj drugi moze biti odlican kroz sredinu npr. Lingard ( xD ) ostaje korisna opcija ali kvalitet opet problem. Valencia na beku moze mnogo, odgovara mu ta pozicija. Ali ni desna strana nije bog zna sta, cinjenica. Zato I pisem na temi EPLa da ovoj ekipi treba jos jedno ljeto da se moze uzeti u obzir kao kandidat za neku titulu. Da je dosao Griezman to bi bila druga prica. Takav igrac doprinosi ekipi na milion nacina. Cibi I saigrace boljim pa bi I ta desna strana uz njega izgledala bolje.

Ali radi Jozo s ovim sto ima jbga. Ima I taj zimski za neke rupe ali je cinjenica da United nema potreban kvalitet ni na desnoj ni na lijevoj strani pa ce pokusati osposobiti s Perisicem lijevu koliko god moze.
R.I.P

MIRZA RASCIC

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 12 jul 2017, 21:40

Sea se je svakako trebalo dovesti, nije kostao nista a bili bi jaci od NATO-a

Lukaku
slika
Seo - Lindelof - Bailly - Valencia
slikaslikaslikaslika
100% sportski i krajnje opušten potpis

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 12 jul 2017, 21:41

Feldmarschall je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:
Ko će igrati desno?
Meni se u nekolio navrata svidjela opcija, al protiv relativno losijih protivnika i to na Old Traffordu gdje Mata igra desno krilo, Miki u sredini, a Martial/Rashford lijevo, a iza njih Herrera i Pogba, gdje stoperi visoko izlaze na protivnik i stiscu tako da nema potrebe za dodatnim osiguracem u veznom redu i gdje nije potreban odredjeni sistemski bedem i napadacki gledano to je bila izuzetno potentna postava.

Ono sto je jasno da ce Lingard po svemu sudeci drzati tu desnu stranu radi work ethica i snalazljivosti u oba smjera gdje se odlicno nadopunjuje sa Valenciom, a druga opcija Mata i neovisno od toga sto gotivim Mikija misljenja sam da ce on dobrano na minutama izgubiti, posebno ako dodje taj prizeljkivani vezni igrac koji ce tu ordinirati po sredini terena sa Herrerom sto momentalno Pogbu gura blize golu pri cemu se gubi Mikijeva pozicija jer ce Rashford i Martial biti lijevo plus taj dodatak Perisica koji igra na istoj strani.
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.