2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

lumani
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la lumani » 09 jul 2017, 12:37

Kobe Bryant je napisao/la:Lonzo komotno može imati Kidd ove brojke iz rookie godine 12 ppg 8 aspg 5 rpg... Imat će loptu i ovlasti ;). To bi trebalo biti dovoljno za rookie godine, osim ako Simmons bas ne bude monster, ali prema procjenama i on i proces Twitteraš imat će restricted minutes i neće igrati back to back tekme.

On ce imati preko 9ass a nece biti ni cudo kako igraju Lakersi...Sada je pitanje je li to dovoljno :?: Nije ga Magic doveo bez razloga jer ce L.A zaraditi mnogo jer je mali popularan kod klinaca...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 jul 2017, 12:38

Jedino sto je ispod ocekivanja sinoc kod Balla bilo je sut, razigravanje i kontrola igre je bila apsolutno vanserijska i elitna. Hladno je mogao 20 asista imat da su suigracj ispogadjali sve otvorene suteve. Volio bih samo da je malo agresivniji u zavrsavanju na obrucu jer moze sigurno a sut ce doci vremenom dok se privikne na udaljenost NBA trice.

Mavs
Kontakt:

Post Postao/la Mavs » 09 jul 2017, 13:06

Tatum je zaista odličan, koliko samo dominira na SL. Uvijek je glupo ovako rano zaključivati, ali mene neodoljivo podsjeća na Mela stilom, pogotovo sinoć dok sam gledao. Još kad nabaci mase, komotno će se moći gurati u postu i igrati redovitije četvorku. Odličan je i skakač, imao je 11 skokova ako se ne varam. Onaj spin move negdje sredinom 3/4 je bio prelijep. Fultz zasad također puno obećava, no mislim da Ainge nije pogriješio sa onom zamjenom pika, dapače, kako zasad izgleda to će se pokazati kao genijalan potez.
Wake up and live !

Money isn't something I play for. I want to compete. I want to win.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 09 jul 2017, 13:18

Ma igra Lonzo nema price.

Sinoc su Lakersi igrali brze, imali nesto bolji spacing i tu ce Ball odmah doci vise do izrazaja. Al Ljetna liga je najmanje dobar sud za njega od svih igraca sa drafta.
Generalno je jedan od onih igraca ciji ce kvaliteti vise isplivati sa boljim suigracima, jer je timski igrac i cini suigrace boljim. Al za tu njegovu igru gdje uopste ne carini loptu, konstantno se rijesava, trazi suigrace i forsira protok lopte su potrebni sistem, spacing i naravno adekvatni igraci za tu igru.
Ocekivat od njega da ce konstantno rjesavat iso situacije, nalazit poene na kraju napada sa cuvarom na sebi, i generalno biti skorer, nije dobra stvar za sud o njemu jer Lonzo nije takav igrac, niti ce to Lakersi traziti od njega, niti je on zbog toga biran ovako visoko. Dal ce vremenom napredovat tu, za ocekivat da hoce al sumnjam da ce to ikad biti njegov forte jer posjeduje evidentne limite za to.

No opet kazem, nije niko u NBA slijep da to ne vidi, al je i dalje kotirao tako visoko. Postoje razlozi za to.

Treba dobro primjetit te pasove koje daje. To su u velikom broju slucajeva normalni pasovi, al unikatan je zbog tajminga i preciznosti koje posjeduje. Cuttera ce uocit i posluzit svaki put, spavanje defanzivca i malo vise prostora suigracu za sut ce odmah kaznit dodavanjem, uocavanje missmatcha, dobru pozicioniranost u postu, i slicne stvari koje djeluju jednostavno al pokazuju viziju i inteligenciju koju posjeduje.
Kad ga gledas uocljivo je da svaki taj potez, kretnja, pas ima svrhu. Ista stvar je sa tempom koji kontrolise fenomenalno za svoje godine.
Kad vidis takve stvari od nekog ko jos nema 20, sta ocekivat kad ga se stavi u NBA sheme, stekne iskustva, misica i bude okruzen stvarnim igracima.

Sut steka, i ukoliko se ne prebaci na NBA nivo to ce ga znacajno limitirat, mogli bi pricat o novom Rondu, al jos je rano za to. Ja vjerujem da ce taj sut funkcionisat, pokazao je na dovoljan volumen da moze pogadjat. Dovoljno mu je samo da cuvar ne smije ici ispod bloka, takve stvari mora kaznjavat, povremene spot up situacije i to je vec ogroman boost za njegovu igru. Cim cuvar mora ici iznad bloka Lonzu se otvara sva igra i on sa ovom vizijom i skilom ce to obilato koristiti.

Ono gdje je katastrofalan jeste odbrana i tu ce ocigledno biti dosta posla al posjeduje solidne predispozicije i inteligenciju da bude barem prolazan defanzivac pa cemo vidjet.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 jul 2017, 15:28

Lonzo treba po meni dosta radit na driblingu i kontroli lopte jer mu je to trenutno dosta tanko. Brzina mu sigurno nije problem i ne limitira ga to u prodorima koliko ball handling. Opet uticaj na igru sinoc tim razigravanjem i vodjenjem igre je bio ogroman, kiddovski u svakom slucaju. Pasovi i pregled igre su nestvarno dobri za momka od nepunih 20 godina i sto je najbolje od svega samo 3 izgubljene na toliki broj pasova od kojih je jedna bila gazenje linije na pogodjenoj trici iz kornera, a jedna nakon sto Hart nije uspio iskontrolisat prilicno dobar pas.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jul 2017, 19:45

The Toronto Raptors and Indiana Pacers are closing in on a deal to bring free-agent C.J. Miles to Toronto in a sign-and-trade arrangement, according to ESPN’s Adrian Wojnarowski. Raptors point guard Cory Joseph will head back to Indiana in the deal.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

josipmusa
Kontakt:

Post Postao/la josipmusa » 09 jul 2017, 22:31

Boston potpisao Baynsa, 1 godina 4,3 miliona po sezoni

Ainge isto da je pretrpio 2 mozdana

2 max igraca izvan top 15 u ligi i panjevi oko njih. Na zapadu play offu nebi prismrdili, ove godine ide metla od cavsa

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jul 2017, 22:44

josipmusa je napisao/la:Boston potpisao Baynsa, 1 godina 4,3 miliona po sezoni

Ainge isto da je pretrpio 2 mozdana

2 max igraca izvan top 15 u ligi i panjevi oko njih. Na zapadu play offu nebi prismrdili, ove godine ide metla od cavsa
Nema šanse. Dodatno su se pojačali u odnosu na proslu sezonu, a Cavsi skoro nista. A i IT neće ove sezone imati problema kao u ovom PO.Tako da nista od metle, ali bi volio da ih pometu samo jer su trejdali Averya. :kafa:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jul 2017, 22:46

puške pucaju lete duhovi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 jul 2017, 22:50

Kako sam skontao on je dobio par ponuda ali nije nesto zadovoljan parama, hoce dosta vise :D

On je definitivno najarogantnija pojava u ligi ikada, sve nesto kao laid back, Bulls nacija ga dodatno digla u nebesa, a u biti je tesko djubre.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 jul 2017, 22:57

Kako je meni žao ovog momka. Čovjek je bio fizička zvijer, i sjećam se kad sam govorio nakon prve povrede kako više nikad neće biti isti, Dema i kompanija su mi govorili da je još mlad i da nije tip Hill, Penny, T-Mac koje sam ja kao primjere navodio, koji nikad više nisu bili isti.

I sad se ispostavilo da sam bio u pravu jer se ne sjećam nikog da se vratio isti ili čak bolji nakon ovakvih povreda.

Penny Hardaway #1
Anfernee "Penny" Hardaway #1

HankMoody
Kontakt:

Re: RE: Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la HankMoody » 09 jul 2017, 23:00

Tracy3McGrady je napisao/la:
Kako je meni žao ovog momka. Čovjek je bio fizička zvijer, i sjećam se kad sam govorio nakon prve povrede kako više nikad neće biti isti, Dema i kompanija su mi govorili da je još mlad i da nije tip Hill, Penny, T-Mac koje sam ja kao primjere navodio, koji nikad više nisu bili isti.

I sad se ispostavilo da sam bio u pravu jer se ne sjećam nikog da se vratio isti ili čak bolji nakon ovakvih povreda.

Penny Hardaway #1
Xavi, Kolašinac. :mrgreen:
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 jul 2017, 23:03

momku su povrede unistile karijeru, ali sto je jos tuznije, mislim da se on nikada nije i nece psihicki oporavit od toga, uvijek ce ga proganjat misli kakav igrac i kakvu karijeru je mogao imati da nije bilo tih povreda, pa mu je sada samo i ostalo to da uzme sto vise novca moze, jer mu je karijera unistena, cak stavise, ni sav novac koji zaradi u karijeri, nece mu pomoci da se osjeca bolje, uvijek ce biti iznutra prazan, unisten...

pa momak se promijenio u svakom mogucem smislu, nagore, bar meni tako izgleda, zalosno jbg
Zadnja izmjena: Chinaglia, dana/u 09 jul 2017, 23:04, ukupno mijenjano 1 put.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jul 2017, 23:04

DRose zavrsava karijeru prije 35.,nema sanse da osoba kao on izdrzi duze.Nikad mi nesto nije bio drag,ali bas steta sto je pao na nivo nekog veterana already.A to što je glup kao osoba van terena je nesto drugo.
Tracy3McGrady je napisao/la:

Penny Hardaway #1
Westbrooku smece od osobe sjebalo Meniscus pa gledaj kakva je atelta i dalje.
puške pucaju lete duhovi

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 09 jul 2017, 23:07

Remaining Free Agents:

POINT GUARD:
Rajon Rondo – Unrestricted
Derrick Rose – Unrestricted
Ty Lawson – Unrestricted
Deron Williams – Unrestricted
Brandon Jennings – Unrestricted
Ramon Sessions – Unrestricted
Sergio Rodriguez – Unrestricted
Aaron Brooks – Unrestricted
Tyler Ennis – Unrestricted
Beno Udrih – Unrestricted
Trey Burke – Restricted
Isaiah Canaan – Unrestricted
Norris Cole – Unrestricted
Toney Douglas – Unrestricted
Brian Roberts – Unrestricted
Ronnie Price – Unrestricted
Bobby Brown – Restricted

SHOOTING GUARD:
Kentavious Caldwell-Pope – Unrestricted
Monta Ellis – Unrestricted
Tony Allen – Unrestricted
Thabo Sefolosha – Unrestricted
Leandro Barbosa – Unrestricted
Arron Afflalo – Unrestricted
Rodney Stuckey – Unrestricted
Gerald Green – Unrestricted
Ian Clark – Unrestricted
Jason Terry – Unrestricted
Anthony Morrow – Unrestricted
Gerald Henderson – Unrestricted
Brandon Rush – Unrestricted
Randy Foye – Unrestricted
James Young – Unrestricted
Reggie Bullock – Restricted
Alan Anderson – Unrestricted
Dahntay Jones – Unrestricted
Sasha Vujacic – Unrestricted
Darrun Hillard – Unrestricted

SMALL FORWARD:
Shabazz Muhammad – Unrestricted
Jonathon Simmons – Restricted
Luc Mbah a Moute – Unrestricted
Michael Beasley – Unrestricted
Dante Cunningham – Unrestricted
Matt Barnes – Unrestricted
Derrick Williams – Unrestricted
Luke Babbitt – Unrestricted
Mike Dunleavy – Unrestricted
Troy Williams – Unrestricted
K.J. McDaniels – Unrestricted
James Jones – Unrestricted
Damjan Rudez – Unrestricted
Metta World Peace – Unrestricted
Steve Novak – Unrestricted

POWER FORWARD:
Pau Gasol – Unrestricted
Ersan Ilyasova – Unrestricted
Nikola Mirotic – Restricted
JaMychal Green – Restricted
David Lee – Unrestricted
Jonas Jerebko – Unrestricted
Jordan Hill – Unrestricted
Marreese Speights – Unrestricted
Anthony Tolliver – Unrestricted
Jared Sullinger – Unrestricted
Thomas Robinson – Unrestricted
Brandon Bass – Unrestricted
Terrence Jones – Unrestricted
Kris Humphries – Unrestricted
Joffrey Lauvergne – Unrestricted
James Michael McAdoo – Unrestricted
Luis Scola – Unrestricted
Adreian Payne – Unrestricted
Udonis Haslem – Unrestricted
Nick Collison – Unrestricted
Maurice Ndour – Unrestricted
Alex Poytress – Unrestricted

CENTER:
Nerlens Noel – Restricted
Mason Plumlee – Restricted
Dewayne Dedmon – Unrestricted
JaVale McGee – Unrestricted
Andrew Bogut – Unrestricted
Willie Reed – Unrestricted
Alex Len – Restricted
Tyler Zeller – Unrestricted
Roy Hibbert – Unrestricted
Alan Williams – Restricted
Donatas Motiejunas – Unrestricted
Tarik Black – Unrestricted
Tiago Splitter – Unrestricted
Lavoy Allen – Unrestricted
Festus Ezeli – Unrestricted
Jeff Withey – Unrestricted
Anderson Varejao – Unrestricted
Larry Sanders – Unrestricted
Christian Wood – Unrestricted
Joel Anthony – Unrestricted

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 09 jul 2017, 23:13

Westbrook i Curry s razlogom nisu propali za razliku od te ublehe.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 09 jul 2017, 23:18

Sarmelino je napisao/la: Westbrooku smece od osobe sjebalo Meniscus pa gledaj kakva je atelta i dalje.
Meniskus i ACL nisu bas jednako teske povrede, sam proces oporavka od jedne i druge govori koja je razlika. Za menisuks ti treba nekih 6 mjeseci (s tim da imas opciju da ga izvadis i vratis se kroz koju sedmicu al ti kasnije pada kost na kost) dok za ACL treba vecinom godina dana plus ACL uvijek veze jos par povreda slicne prirode. Sto je najgore, Rose je kidao ACL na oba koljena i jos jednom MCL cini mi se, cudo je kako je uopce u stanju i dalje igrat kosarku. Al dobro obzirom na stil igre bilo je i ocekivano da ga kad tad doceka, onakvu eksploziju pri promjeni pravca niko ziv nije imao, cak ni Wess. O akrobacijama na obrucu da ne pricam, bukvalno ko Kyrie danas samo sa jos vecim i bolesnijim odrazom.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 jul 2017, 23:25

Epidaurus je napisao/la:
Sarmelino je napisao/la: Westbrooku smece od osobe sjebalo Meniscus pa gledaj kakva je atelta i dalje.
Meniskus i ACL nisu bas jednako teske povrede, sam proces oporavka od jedne i druge govori koja je razlika. Za menisuks ti treba nekih 6 mjeseci (s tim da imas opciju da ga izvadis i vratis se kroz koju sedmicu al ti kasnije pada kost na kost) dok za ACL treba vecinom godina dana plus ACL uvijek veze jos par povreda slicne prirode. Sto je najgore, Rose je kidao ACL na oba koljena i jos jednom MCL cini mi se, cudo je kako je uopce u stanju i dalje igrat kosarku. Al dobro obzirom na stil igre bilo je i ocekivano da ga kad tad doceka, onakvu eksploziju pri promjeni pravca niko ziv nije imao, cak ni Wess. O akrobacijama na obrucu da ne pricam, bukvalno ko Kyrie danas samo sa jos vecim i bolesnijim odrazom.
Ma nisam ni izjednacavao njihove povrede.Westbrook nije ni blizu prosao koliko Rose,koliko se ja sjecam 3 povrede je imao.Onaj cheekbone,pa je zbog ruke fulao jedno 15 tekmi i meniskus.To za Rosea stoji,ali kakvim intezitetom Russ igra zadnjih godina i to bez ikakvih problema reklo bi se da nije bilo problema nikad bilo,a cini mi se 2-3 operacije je imao na istom koljenu.Vise sam pisao da je do genetike i srece,gdje bi bio kraj jednom Odenu,Royu...
puške pucaju lete duhovi

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jul 2017, 23:26

dan te j3bo kako je Chriss ocajan u SL :facepalm:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.