FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BLU SKY

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BLU SKY » 24 avg 2010, 08:53

Ja koji ste vi pesimisti nemogu da vjerujem.Pa prvenstvo je tek pocelo a vi vec pjlujete po igracima pa ljudi moji sjetite se gdje smo bili prije dvije god, cilj je jasan i ove sezone dupla kruna a vec neki pisu kako nam je realno mjesto sredina ovo,ono pa jbt kakvi ste vi navijaci cast izuzetcima pa ljudi moji zar sumjnate u brku,imamo dobar tim ako ne i najbolji u pl bih samo polako sve ce to brko posloziti ,ja uopste nesumnjam da ce mo biti među prve tri ekipe evropa nije upitna niti smije ikad vise biti upitna dok je brko tu ja se nebojim.Nekenjajte vise nego svi u subotu u dolinu da podrzimo naseg sampiona. ;)
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 avg 2010, 09:26

Na realnoj osnovi u ovoj ligi uvijek ima 3-4 osnovna i glavna kandidata za vrh...u zadnje vrijeme smo se prikljucili mi i Borac...znaci liga je narasla na 5-6 ozbiljnih kandidata za evropu...tu definitivno prijeti jos i olimpik...stvari postaju zanimljivije svakako i to pocinje da daje draz...gdje je tu Zeljo poslije ove sjajne godine i osvajanja titule...ja mislim da je na istom mjestu kao prosle godine...uglavnom je odraz igara na terenu odraz stanja u klubu kod svih ekipa...mi smo startali jako slicno kao prosle sezone...prosle godine napravljen je pozitivan sok dolaskom Amara i nove uprave,medijski smo napumpali mnoge varijante,u smislu velikog povratka u vrh bh fudbala,vratila se publika,igre su bile onako,a u drugoj polusezoni smo napravili lom...i dalje mislim da smo u pauzi izmedju ova dva prvenstva mogli mnogo bolje iskoristiti sampionski momenat i tu uprava po meni nije uradila znacajni pomak koji je bio potreban da bi se rijesile mnoge stvari po pitanju stabilizacije kluba...titula nam se desila ,ali slazem se sa Camcem kada kaze,da izgleda klub nije bio spreman za nju...nas igracki kadar je djelimicno promijenjen,ali po ovome sto se vidi,nije mnogo napredovao (uopste ne mislim na trenutne rezultate,vec na izgled i kvalitet sastava)...nadjene su solidne zamjene za ove sto su otisli,i sve je to tu negdje,mjesta koja su se striktno trebala pojacati nisu popunjena...nismo imali izgleda ni para ni hrabrosti uci u veci rizik...ceka se lova od Dzeke,Stile itd...do tada cemo izgleda taljati par sezona,jer ova ekipa moze u evropu,pa ce se odatle dodatno uzimati neki priliv love,i pokusati na taj nacin stabilizovati klub finansijski...treba nam jaci kadar na marketingu i na direktorskim pozicijama,predsjednik tu po meni ne igra neku posebno bitnu ulogu jer je on marioneta,bar u kolektivu kakav je Zeljo...treba nam stabilan,jak sponzor...jaki ljudi u upravi,sposobni,poslovni...meni je ovo ocekivana situacija,iz hiljadu razloga,i mislim da ona cak nije ni losa,naprotiv...ali treba dalje napredovati,a ja to ne vidim...nema jacih poslovnih poteza,napravili smo nazadak po pitanju marketinga i jos nekih stvari,dok smo igracki tu negdje...raja treba samo da ostane na stadionu,da podrzi ovo sto imamo,da navijamo do ludila i sve ce biti u redu,bar sto se tice atmosfere...realna je situacija da nismo bas odmakli od protivnika ni po kojem pitanju,da bi rekli za titulu se bori Zeljo,a za ostalo jos 5 ekipa...od ovih 5-6 ekipa ,svi su u igri za taj plasman koji donosi neku lovu i evropske tekme...moramo teziti d napravimo taj iskorak,da budemo hrabriji i da udjemo u veci rizik...rezultatski ce Zeljo doci na svoje i ove godine,to se nimalo ne bojim...
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 24 avg 2010, 09:34

Evo jedno jednostavno pitanje za pesimiste:

Prošlu sezonu smo počeli sa dvije pobjede i na tome stali, sve do 9-og kola nismo zabilježili niti jednu pobjedu.
I gdje smo na kraju završili ?
..ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao.

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 24 avg 2010, 10:02

VIDIM ja ovdje mnogi počeli pričati ko da smo uložili 3 miliona eura pa sramota zijaniti u TZ
Borac, Olimpik i Čelik su više uložili od nas u tim (a nije baš da nama nije trebalo nekoliko pojačanja - ne prinova već pojačanja)...Široki i Zrinjski imaju više para od nas, komšinice na trku-frku su se digle...i sad je sramota zijaniti u TZ...
e nije, već je sramota što Uprava nije sposobna bilo šta konkretno uraditi osim čekati pare od Džeke...sramota je da je Biščević odgovoran za marketing, sramota je da u glavnom, ali i dr gradovima zemlje ima puno ljudi-managera/direktora/ koji su Željovci ali koji 1KM nisu unijeli u Klub (ili ih se nije zvalo, ili...)
sramota je da nam na proslavi titule pjava Koke, a ne neki Željovci koji preferiraju malko drugačiji i urbaniji zvuk: Bombaj štampa, Tifa, Pušenje i sl. ( a njih je trebalo samo zovnuti, a ko će ih zovnuti kad ti koji sjede u upravi više gotive familiju Gegaj)
sramota je da nam cijeli Klub, ali baš cijeli Klub, ovisi o jednom čovjeku....
samo Brko nam je dao prošlu sezonu...a ove...pojma nemam
za mene je Zeba majstor za Bekrića, ovaj Čolić je Ok,, ali mi ajemo platu ljudima od 2000KM, a hoćemo da silujemo po TZ...e ne ide to za 2000,00KM.
zato, Uprava me jako sekira i bojim se da ovo neće na dobro ako ovako nastavi
ne brinem se ja za rezultat (u Evropu sigurno idemo, možda i Titula), ali dugoročno..hmmmm
marketing mora raditi neko ko zna šta je to, isto tako maneger ne može biti neko ko SAMO čeka pare od Džeke, papanluk i improvizacija se moraju iskorjeniti...
oprostite na dužem postu
ps: kad dolaze dresovi (i da li će se moći kupiti)?

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 24 avg 2010, 11:04

Sto ne mogu ovog jadanja i crnjaka svaki dan na forumu...

Realno gledajuci dobili smo pojačanja a niko od njih haman pa nije usao medju prvih 11 sto znaci da jos uvijek nismo kompletni. Ja se iskreno nadam za kolo ili dva da cemo mi explodirati!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 avg 2010, 11:10

čamac je napisao/la:Željo ne bi smio biti klub koji nakon titule se može zadovoljavati Evropom. Međutim, on je već odavno takav jer nakon svega što se dešavalo i dešava mi bi izgleda bili sretni da svake pete godine uzmemo titulu. Očekivao sam nakon titule mnogo više stvari da se u i oko kluba poslože, ali ništa. Izgleda da je nama titula prerano došla.

Pile pošto si ti u tim vodama, da li je za nas prelazni rok završen? Mogu shvatiti da nemamo para, ali ne mogu shvatiti da smo zadovoljni. Doveli smo Zebu i eventualno ovog Čolića, ovo ostalo ne računam jer sve je to na dugu štapu i vrlo upitnog (ne)kvaliteta. Nek' priča ko šta hoće, ali brate premalo za jednog šampiona pa makar on bio iz ove jadne i napaćene lige. Ne smeta mi što se dovodi neafirmisana omladina (jedino ako nije cilj dugo čekana titula u juniorskoj konkurenciji), ali nisam nešto uvjeren da od toga imamo neke fajde. Ko se sjeća kad je naša omladina nešto osvojila.
Izgleda da nas barem do kraja ove polusezone očekuju trileri, a fakat sam se nad'o komedijima.
Ti si izgleda optimista po prirodi, a ja pesimista (Stole mi više leži :D ). Hajde recimo da se nađemo negdje na sredini, ali to nije titula kako god okreneš. Međutim, nakon Hapoela je možda i bolje ne biti prvak. Od malo ozbiljnijeg protivnika možemo primiti petaka bez ikakvih problema, a dati go nam je sa igrom bez napadača samo teoretska mogućnost.
Po onome sto sam cuo prelazni rok je zavrsen! Jedino da ne srecu neko zaluta kod nas ne bi bilo prvi put.
Ja sam realan prije toga sto sam optimista, svjestan sam koliko se moglo uraditi u klubu a nije i svjestan sam njihovog rada/nerada.
Igracki smo u vrhu ove lige:
Tuce-Zeba
Bucan- Colic
Bajic-Gancev
Selimovic-Savic
Pjanic-Karic
Mujkanovic-Nikolic
Markovic je dosao kao igrac kakvog nisamo imali a sigurno ce uletiti u prvih 11 pa vjerovatno i Colic, da li smo slabi ili jaci zakljucite sami.Po meni nismo pronasli zamjenu za Alena a i u ovom trenutku najpotrebni nam je napadac.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 24 avg 2010, 11:25

Po meni su trebali Purketa dovesti ali mozda ovaj Nikolic bude pravo rjesenja samo dok prodje jos koju utakmicu da stekne rutinu u igri, jer imam sjana vezni red Višća-Zebe-Svraka-Bešlija koji bi trebali bii naša udarna snaga
..ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darivao, nego prodao.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 avg 2010, 11:28

januar je napisao/la:Mustafa Kucukovic potpisa za Sarajevo objavio Dnevni Avaz to je nova informacija sto se tice pojacanja ,a nemaju veze sa Zeljom,ali eto cisto informativno.
De bolan ne budali :D

AkBo
Kontakt:

Post Postao/la AkBo » 24 avg 2010, 11:33

pile87 je napisao/la:
januar je napisao/la:Mustafa Kucukovic potpisa za Sarajevo objavio Dnevni Avaz to je nova informacija sto se tice pojacanja ,a nemaju veze sa Zeljom,ali eto cisto informativno.
ma i da dolazi nije on neki igrač, zamilsi da neko ko pocne karijeru u Čeliku završi sa 24 godine u Stupčanici iz Olovu,
(iz Hamburga do 4-ligaša )

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 24 avg 2010, 11:36

pile87 je napisao/la:
Sta nas boli k.... ko je potpisao za sarajevo imas forum fkspa tamo pisi ko je potpisao za sarajevo
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

KARL HAJNC
Kontakt:

Post Postao/la KARL HAJNC » 24 avg 2010, 12:03

BLU SKY je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Sta nas boli k.... ko je potpisao za sarajevo imas forum fkspa tamo pisi ko je potpisao za sarajevo
Ma što mi je neko nervozan,neko se smijao pojačanjima iz Crne Gore,odbojkašu Hilmi itd,a niko nam nemože golu priči,ni blizu :D :D

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 24 avg 2010, 12:08

Ma što mi je neko nervozan,neko se smijao pojačanjima iz Crne Gore,odbojkašu Hilmi itd,a niko nam nemože golu priči,ni blizu :D :D[/quote]

Zabrinut cemo se kad pobijedite u gostima. 3 dobijene utakmice kuci od toga dvije poprilicno jedva i nije nesto sto bi normalnom navijacu ulijevalo samopouzdanje u domacinskoj ligi.

Sto se nas tice, kiks je Travnik, u Tuzli smo dobro igrali, vratit ce nam se negdje. Idemo dalje. Majke mi ovdje nema navijaca, sve neki politicari i pametnjakovici.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 avg 2010, 12:10

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće duele sa Luksemburgom i Francuskom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić, Sejad Salihović, Gordan Bunoza, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović i Ermin Zec.

Boldirao sam Željovce na ovom spisku,nek' im je sa srecom a posebno Sehi!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 24 avg 2010, 12:22

KARL HAJNC je napisao/la:Ma što mi je neko nervozan,neko se smijao pojačanjima iz Crne Gore,odbojkašu Hilmi itd,a niko nam nemože golu priči,ni blizu :D :D
Pa ovome sa kucukovicem se tek treba nasmijat, po rijecima momka koji je i upucen u stanje u vasem klubu informacija slicna luka toniju.Al eto prvo skocit pa reci hop, mozda ga neka nostalgija i ponese :D

Pinki tm`87
Kontakt:

Post Postao/la Pinki tm`87 » 24 avg 2010, 12:23

Pile stipu ga :mrgreen:
ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI !

Zeba'93
Kontakt:

Post Postao/la Zeba'93 » 24 avg 2010, 12:41

Hoće li se ići organizovano u Visoko sutra , il' hoće li se ikako ić' ???
I kada ne budeš prvi Ti , i kada čuju se zvižduci i tada ću Željo dobro znaj , da Te volim ja! 1921

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 24 avg 2010, 12:44

bistrikboy je napisao/la:Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće duele sa Luksemburgom i Francuskom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na spisku se nalaze: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Adnan Mravac, Boris Pandža, Elvir Rahimić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Senijad Ibričić, Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Semir Štilić, Sejad Salihović, Gordan Bunoza, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Zlatan Muslimović i Ermin Zec.

Emir Spahic zeljovac ???
Haris Medunjain zeljovac ???
Senijad Ibricic i Ermin Zec samo sto su se pojavili na 2 treninga zeljovci ??? :?

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 24 avg 2010, 12:45

Zeba'93 je napisao/la:Hoće li se ići organizovano u Visoko sutra , il' hoće li se ikako ić' ???
jel bas uvijek morate postavljat glupa pitanja

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 24 avg 2010, 12:46

aS_Roma je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće duele sa Luksemburgom i Francuskom u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Emir Spahic zeljovac ???
Haris Medunjain zeljovac ???
Senijad Ibricic i Ermin Zec samo sto su se pojavili na 2 treninga zeljovci ??? :?
Ljudi navijaju za Želju,sta im ja mogu...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 24 avg 2010, 12:53

Pa neće navijati za neko tamo Sarajevo :D
Inače, jedva čekam da vidim E. Čolića na djelu. Ja mislim da će početi igrati za mjesec dana, a da će ući u formu na naše proljeće :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 40 gostiju.