Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Asteriks
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Asteriks » 06 jul 2017, 12:50

A sto se tice ovog da ima "kvalitetan prijem" tu grijesis Asteriks to mu je jedna od slabijih stvari ponekad mu se lopta odbije ko od panj ali sve u svemu vrhunsko pojacanje a jeftino
Plan preskakanja sredine Evertona ovaj je kvalitetno izvrsavao, prijem prsima cak u situaciji gdje je okruzen sa dva cuvara, jednostavno zbog takvih fizikalija zna se dobro izboriti za poziciju.

Ima tehnickih deficita al govorim o situaciji gdje odlicno pritisce i odvlaci zadnju liniju stvarajuc tako polaznu tacku na razna ubacivanja i kombinacije.

Chica je znao biti pravi stecak al isto tako imao je fenomenalih akcija na foru prijem, gradjenje i zavrsnica il progiravanje.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 06 jul 2017, 13:04

Moje ushićenje je na stand-byu oko Lukakuovog trasfera jer ovu vanrednu vijest doživljavam kao način da Everton izvuče više love od Chelsea-a.

Pridružit ću se raspravi o njemu kad se transfer zgotovi.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 06 jul 2017, 13:05

Opaa, ipak kao iz vedra neba jedno pojačanje, i to kakvo. :tokralju: Bravo Ed, nek' niste dopustili da vas neko vuče za nos tipkajući cijenu igraču kako mu se prohtjedne, sad neka ga prodaju kome hoće za 90 mil. Srećom Lukaku je bio dostupna meta, iako sam mislio da je već zakaparisan od Chelsea-a, a čak sam ga i priželjkivao ovdje kad su me @Asteriks ili @Nitro (ne znam tačno :D ) odmah presjekli, jer eto, on je za nas bio nemoguća misija. :mrgreen:

Lukaku je strašno pojačanje. Već ste sve o njemu rekli tako da se ne moram ponavljati. Prije svega mlad igrač koji će bez sumnje samo napredovati. Sad je na Joseu da ga pravilno iskoristi, a na njemu da pokaže šta sve zna i umije. :salut:

Eh, da nam sad bi i jedan Chicarito za klupe, zar ne, @Asteriks? :mrgreen:

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 06 jul 2017, 13:09

Sve je to tacno pogotovo za igru prsima samo eto nekad na terenu dal je to rezultat pada koncentracije ili sta vec neki veoma lagan pas mu se odbije nesto sto je i Wazzu pratilo kroz karijeru ali najvaznije je to sto on "garantuje" 20+ golova u ligi a to je potrebno u borbu za titulu
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 jul 2017, 13:13

Eh, da nam sad bi i jedan Chicarito za klupe
Chica bi u normalnim uvjetima imao 30 minuta svaki mec, al otom potom, puka masta.
sta vec neki veoma lagan pas mu se odbije nesto sto je i Wazzu pratilo kroz karijeru ali najvaznije je to sto on "garantuje" 20+ golova u ligi a to je potrebno u borbu za titulu
Ebga, nije svak Berba pa da se lopta zalijepi u svakoj ebenoj situaciji.

Ak je BBC objavio to je gotova stvar. Cojk putuje na turneju, iduce sedmice finaliziranje dogovora i tjt.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 06 jul 2017, 13:25

Chica je mislim dostupan, nisam jedino upratio da li je s kim dogovorio transfer. :think: U svaka doba sam da on dođe, veoma drag igrač, i naravno kvalitetan u svojoj ulozi.

BBC je prenio da je sve gotovo i tu nisam naletio na demantovanje. Mislim da je to riješena stvar.

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 06 jul 2017, 13:27

Lukaku je veliki upgrade za nas. Veliko pojačanje i ide se u napad za sve trofeje
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 06 jul 2017, 13:30

Morata :cry:

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 06 jul 2017, 13:30

Poligon10 je napisao/la:Opaa, ipak kao iz vedra neba jedno pojačanje, i to kakvo. :tokralju: Bravo Ed, nek' niste dopustili da vas neko vuče za nos tipkajući cijenu igraču kako mu se prohtjedne, sad neka ga prodaju kome hoće za 90 mil. Srećom Lukaku je bio dostupna meta, iako sam mislio da je već zakaparisan od Chelsea-a, a čak sam ga i priželjkivao ovdje kad su me @Asteriks ili @Nitro (ne znam tačno :D ) odmah presjekli, jer eto, on je za nas bio nemoguća misija. :mrgreen:

Lukaku je strašno pojačanje. Već ste sve o njemu rekli tako da se ne moram ponavljati. Prije svega mlad igrač koji će bez sumnje samo napredovati. Sad je na Joseu da ga pravilno iskoristi, a na njemu da pokaže šta sve zna i umije. :salut:

Eh, da nam sad bi i jedan Chicarito za klupe, zar ne, @Asteriks? :mrgreen:
Nisam ja nikad to napisao. :mrgreen:

Ja sam Lukakua priželjkivao, ali kada sam vidio da smo mi zagrizli za Moratu, a da ga je Chelsea kaparisao, ohladio sam. Kao što vidiš, čak sam za njega i glasao na onoj anketi, tako da. :ljepota:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 06 jul 2017, 13:36

Bolje pojacanje nismo mogli dobiti kakav morata,kakve pice materine,mekani spanac,manekencic,precijenjen igrac,Lukaku je ono sto Murinhu i Unitedu treba,jos je uz to Pogbin haver,Riola mu agent... Ocekujem i prodaju De Gee u real(preko 70-ak mil) i dolazak Donarumme :D P.S. jos se nadam i da je Roo dio ovog transfera u everton i savrsen bi transfer bio (ako ga vec ne mogu prodat u kinu)

casper09
Kontakt:

Post Postao/la casper09 » 06 jul 2017, 13:40

Ne znam šta bi rekao.Ja sam već odavno njega vidio u Chelziju.Ja ne znam šta se sada desilo.
Drago mi je i iznenađen sam...mogu reći i zadovoljan.
Samo neka se nešto dešava,jer mi je dosta bilo priče,želim djela...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 06 jul 2017, 15:24

Berbatov kaze Rooney ode u Everton. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 06 jul 2017, 16:02

Simon Stones saying we used Chelsea's publicised interest in him as a smoke-screen and he was always our No. 1 target.

Mozda je tako i priča oko perisica puštena u medije a mi zapravo pregovaramo a drugim :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 06 jul 2017, 16:32

Ma lukaku je nezgodan igrac,everton uradio predobar posao.
Lukaku mora igrati,inace Mou ce ga poslati na tribine..
Ed opet pokazao jacinu,kad se javnost usuti onda samo dodje vijest kao ova..
Njima treba rooney,i sve ok.
Real na aparatima haha,kako cete sad dovest ddg?hajmo rijesit lijevu stranu,ne vjerujem kakav perisic..
Ovo je nesto mnogo ozbiljnije..

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 06 jul 2017, 17:08

Dubina koju Lukaku nudi, vezanje štopera i "problem" nestajanja u derbijima:
https://www.footbie.com/video/sky-sport ... -big-teams

Tehnička limitiranost i loša igra leđima. Na ovome će baš morati poraditi prešao u United, Chelsea ili bili koji drugi tim koji lovi trofeje. Bez ovoga ne može biti vrhunski igrač niti kompletan špic. Unitedova tranzicija će ovisiti od njegove sposobnosti da kontroliše duge pasove i kreira iz takvih situacija. Ovo što sad radi nije ni približno dovoljno:
https://www.footbie.com/video/romelu-lu ... ompilation

Vezanje štopera i igra 1v1. Ovakve situacije generalno vrhunski rješava:

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 06 jul 2017, 17:13

Pa šta misliš, @Fellde, da li je Utd blizu njegovog dovođenja i hoće li se nakon upoznavanja u novi sistem moći prilagoditi velikom klubu i njegovim ambicijama?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 06 jul 2017, 17:30

Cak i boljim spicevima mozemo naci manju kompilaciju slicnih errora.

Ev recemo jean Labilni, koji zivi od kvalitetnog iznosa lopte ima nekoliko amaterskih predaja.

Generalno, Lukaku je zvijer a ono sto je radio Sotonu i slicnim (kvalitetnim stoperima) il nosanje istih na ledjima, gradjenje te proigravanje na prvu, prijem lopti prsima u teskim situacijama,... je svakak vrijedno paznje.

To sigurno necemo naci na klipovima skill & golovi neg u opsirnijim highlights-ima zadnje dvije sezone.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 06 jul 2017, 18:19

Problem je sto Lukaku rijetko zabija kad treba pobjedit

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 06 jul 2017, 18:25

Poligon10 je napisao/la:Pa šta misliš, @Fellde, da li je Utd blizu njegovog dovođenja i hoće li se nakon upoznavanja u novi sistem moći prilagoditi velikom klubu i njegovim ambicijama?
Kažu da dribling ne možeš naučiti. To je urođeni talent koji imaš ili nemaš. Zbog toga je element igre koji se najviše cijeni. Način na koji šutaš i dodaješ loptu se da i naučiti i promijeniti, ali trebaju godine za to. Ne vjerujem da će Lukaku značajno napredovati sve dok ne dođe u godine kada radi fizičkog pada bude morao mijenjati stil igre. Tada će se vidjeti da li može igrati na vrhunskom nivou do 35. ili će ga se škartati u ranim tridesetim. Neki značajan napredak ne treba očekivati, ali će mu kao strijelcu kvalitetnija sredina prijati. Opet će biti najkvalitetniji ofanzivac kroz koga ekipa vrti većinu napada tako da ne bi trebalo biti problema sa prilagodbom.

Vrhunski strijelac i tek solidan igrač. Unitedu treba oboje, ali takvih igrača nema na tržištu. Rizik u svakom poslu postoji, ali Lukaku je prilično sigurna opklada za famoznih 20 golova. Njegov transfer neće magično riješiti sve Unitedove probleme. Još uvijek se moraju naći dva-tri igrača koja će postići 10-15 golova. Ako pripišemo problem zabijanja na postavljenu odbranu lošoj realizaciji, a ne sistemskim problemima, Unitedu još uvijek fale golovi iz kontranapada kojim Mourinhovi timovi tradicionalno ubijaju utakmice. Taj dio je sistemski zbog preduboke odbrane. Lukaku, novo krilo i veznjak će pomoći, ali sami po sebi nisu rješenje.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 06 jul 2017, 18:46

Zanimljiv rapslet situacije, niko nije vidio Lukakua u Unitedu i bum, preko noći je tu, što znači da smo zavrnuli pipu ovim novinarima, svi su sumnjali na Moratu, Lukakua vidjeli u Chelseau, kad ono prc. Ali drago mi je da smo riješili to, krajnje vrijeme je bilo, previše se razvuklo ovo sa Moratom, Real je mislio da nas može ucjenjivati, iako opet nisam siguran da je ta priča oko njega završena, baš me zanima šta se desilo, bit će zanimljive izjave Joze i Woodya oko toga. :mrgreen:

A lajkamo i kmečanje rooneya88 :mrgreen:

To je dodatni plus, a svakako mislim da je Lukaku veći zicer, jer je dokazan u Premu, i to kao prvi izbor, tako da je manja kocka od Morate po tom pitanju, i jedan i drugi su po godinama tu negdje tako da tu nema razlike, a cijena bi ista bila, ako ne i veća za Moratu.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.