Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

JohnCleese
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JohnCleese » 02 jul 2017, 18:51

Udruzenje premijerligasa :?: :hmmmmm:

Do tada mozete da :puke: i kuknjava a ja cu da :salut: savezu koji uredno handri intelektualno skucene :rol:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 02 jul 2017, 19:46

Jedino riješenje je Udruženje premijerligaša, jedino tako se može dići glas protiv saveza, jer klubovi pojedinačno tu ne mogu ništa uraditi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 jul 2017, 20:08

pa ima vec udruzenje premijerligasa, ovih povlastenih.

Na ferhadiji mu sjediste :D

potpisat ce oni sve sto im savez naredi.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 02 jul 2017, 20:59

vlakanje je napisao/la:Tuzlak, tebi glava jos u 90imi strah od srbije?!?!
Jesi li ti lud ili se samo pravis???
NE MOZE BHTELECOM U BL, PRIJEDORU, DOBOJU, jer je zakonski NEIZVODLJIVO!!!

Kazes ne mozes ni teoretski uzeti total, pa onda kazes da ti je puno 20km?!?!!
Vidis da ipak mozes, a ja mojatv nemogu da gledam ni da hocu 2000KMda platim.
Zato i kazem, odje8ati te majmune i njihov ugovor. Ako klub vec ima budzet 1+ milion km za godinu, tih 50.000 sponzorstva je mizerija.
Pa 70% tih para se izbije ako prodas 7-8 utakmica areni...
kako misliš zakonski neizvodivo, kako onda ljudi po federaciji mogu imati m:tel-ov paket?

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 02 jul 2017, 22:03

aleksandar_veliki je napisao/la:Malo sam kopao i informacije su da je Telecom ponudio mnogo vise od Arene i Sportkluba. Dvije utakmice ce biti na Mojoj kao i do sada i jedna na BHT. Sportklub i Arena ce moci kupiti od Telecoma ukoliko ih bude zanimalo. To su nesluzbene, no rijetko fula ovaj moj.
Znaci isto kao i lani. Sad hoce li Arena ili SK uzet od BHT jedino pitanje, tj AKO se odluce.
NK Široki Brijeg

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 02 jul 2017, 22:34

Pa to je zbilja smiješno što savez raditi sa tim BH-Tel. pa ljudima kao da nije u cilju promocija lige i napredak, bolja regularnost itd. Sve to ide uz tv prijenose! Biće stvarno žalosno ako ostane na ovome da moja tv prenosi dvije utakmice, a BHT još jednu za mene je to veliki korak u nazad u smislu promocije i napretka lige u svakom pogledu!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 02 jul 2017, 22:48

Pitanje je da li bi Sport Klub uopšte želio prenositi Premijer Ligu BiH? :lol:
Hajmo biti realni, da li mi imamo kvalitet da budemo u programskoj shemi Sport Kluba?
:wave:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 02 jul 2017, 22:53

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Pitanje je da li bi Sport Klub uopšte želio prenositi Premijer Ligu BiH? :lol:
Hajmo biti realni, da li mi imamo kvalitet da budemo u programskoj shemi Sport Kluba?
Pa za jednu utakmicu u kojoj oni određuju termin, sigurno da bi.

Našlo bi se nešto za prva tri kanala, 4 5 6, nemaju ionako svi.

Za Vitez- Gošk i slične utakmice, odgovarajući termin bi bio petak 10:30. A da mogu birati utakmicu, sigurno bi se našlo mjesta.

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la skripar96 » 02 jul 2017, 22:54

KrajisnikBosnjak je napisao/la:Pitanje je da li bi Sport Klub uopšte želio prenositi Premijer Ligu BiH? [emoji38]
Ocito da su pokazali interes,cim su bili opcija. Al nije njima vrijedno davat tolke pare za neku ligu koju gleda 100 tisuca budala ko sto smo mi,a i to sam pretjerao s brojem
EKONNP

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 02 jul 2017, 22:56

BelminM23 je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:Pitanje je da li bi Sport Klub uopšte želio prenositi Premijer Ligu BiH? :lol:
Pa za jednu utakmicu u kojoj oni određuju termin, sigurno da bi.

Našlo bi se nešto za prva tri kanala, 4 5 6, nemaju ionako svi.

Za Vitez- Gošk i slične utakmice, odgovarajući termin bi bio petak 10:30. A da mogu birati utakmicu, sigurno bi se našlo mjesta.
Na ovu temu zasigurno nisam ušao minimalno mjesec dana, sad ne znam sve u svemu o čemu se radi?
BH Telecom će preuzeti svih 6 utakmica? Je li?
2 utakmice su prošle sezone prenosili, te 1 njihova 'filijala' BHT1. Šta će se desiti sa ostalim utakmicama?
Može mi neko objasniti?
Nekako bi mi bezveze bilo ako izgubimo sve utakmice mi koji nemamo BH Telecom kao operatera.
:salut:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 02 jul 2017, 23:06

FoSte95 je napisao/la:
vlakanje je napisao/la:Tuzlak, tebi glava jos u 90imi strah od srbije?!?!
Jesi li ti lud ili se samo pravis???
NE MOZE BHTELECOM U BL, PRIJEDORU, DOBOJU, jer je zakonski NEIZVODLJIVO!!!

Kazes ne mozes ni teoretski uzeti total, pa onda kazes da ti je puno 20km?!?!!
Vidis da ipak mozes, a ja mojatv nemogu da gledam ni da hocu 2000KMda platim.
Zato i kazem, odje8ati te majmune i njihov ugovor. Ako klub vec ima budzet 1+ milion km za godinu, tih 50.000 sponzorstva je mizerija.
Pa 70% tih para se izbije ako prodas 7-8 utakmica areni...
kako misliš zakonski neizvodivo, kako onda ljudi po federaciji mogu imati m:tel-ov paket?
govorimo o iptv uslugama, ne o mobilnoj telefoniji.
aleksandar_veliki je napisao/la:Malo sam kopao i informacije su da je Telecom ponudio mnogo vise od Arene i Sportkluba. Dvije utakmice ce biti na Mojoj kao i do sada i jedna na BHT. Sportklub i Arena ce moci kupiti od Telecoma ukoliko ih bude zanimalo. To su nesluzbene, no rijetko fula ovaj moj.
ne radi se o tome ko je koliko ponudio vec o (ne)mogucnosti citave drzave da gleda prenos utakmica na mojatv.
u startu su neki korisnici onemoguceni da to gledaju.
pa upravo sa SK smo imali slicnu situaciju, prijave i presude i na kraju su morali da popuste i omoguce svim operaterima da ubace te kanale u svoju ponudu pod odredjenim uslovima.

i jos jedna stvar, jako jako bitna: generalni sponzor je jedno a vlasnik tv prava je drugo! ovo prvo ne podrazumijeva drugo. generalni sponzor daje novac, sponzorise ligu i zauzvrat dobija reklamni prostor! ovako se na hinjaka provukla i ova mucka sa prenosima utakmica i to se radi vec par godina.
taj dio mora da se izbaci iz sponzorskog ugovora.
ako bhtelekom hoce i tv prava, moze, ali to im treba dodatno naplatiti!

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 02 jul 2017, 23:10

Jeste, SK i AS nisi mogao gledati na svim operaterima, pogotovo ne zajedno, ali nisi imao nikakvu prepreku da oboje sebi priuštiš.

Dok BH Telecom i M:tel ne mogu imati svi, a to je ograničeno crtama na krati, druga su stvar ostali kablovski privatni, koji kopaju i idu dokle im odgovara.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 jul 2017, 23:23

Ljudi dragi, napravili ste od ovoga katastrofu epskih razmjera, kao da se sutra gasi liga (iako nije daleko gledajuci kvalitet :D ). BH telecom ponudio veci novac, evo Aco govori mnogo veci i logicno da ce dobiti prava. Pa niko nije lud da uzme slabiju ponudu, to je ravno samoubistvu. Nadalje, pravite od BH Telecom babarogu. I ja se slazem da je potrebna rekonstrukcija te firme jer ima veliki visak radnika tj. efikasnost im je niska no BH telecom je u ovom trenutku, da se sutra donese odluka, tehnoloski spreman i opremljen za 4G mrezu no M:tel nije na citavom teritoriju RS-a te se zbog toga jos uvijek odugovlaci. BH Telecom siri konstantno infrastrukturu, placa ogromne poreze, gradjevinske radove, finansira nas sport diljem drzave (ili bolje reci FBiH u ovom trenutku) dok Telemach (da, i ja sam njihov pretplatnik iskljucivo jer BH Telecom nije u mogucnosti da mi ponudi dovolje brzine interneta) koriste kao najveci seljaci stubove od elektroprivrede ili javne rasvjete da sire svoju mrezu i onda imaju obraza, kao zadnje fukare i bezobraznici, da odbiju placanje koristenja te infrastrukture. Evo tek prije nekoliko dana pristali da potpisu da izmire te milionske dugove te da od sada redovno placaju kada je Elektroprivreda pocela da kida kablove i onemogucava postavljanje novih. Evo BH Telecom je prije 3-4 godine svoju infrastrukturu stavio pod zemlju u mom naselju koji je brdskog tipa, dok Telemach jos uvijek visi mi iznad glave i unistava vizuelni izgled te narusava mi sigurnost i kada dodje do kvara to je parodija dok traze svoj kabl. Sto se tice usluge, jesu profesionalni i prihvatljivi finansijski no sve ostalo je veoma lose. No to je problem i drzave koja je dozvola da se uopste bilo koji prikljucci rade nadzemno umjesto da se svako primora da u urbanim sredinama sa velikim prometom ljudi to mora imati pod zemljom. Ista stvar sa javnim emiterom, sta mislite koje obezbjedio infrastrukturu za prenos TV slike diljem drzave? Nije sigurno Pink, Telemach, Logosoft i sl. Razlog zasto toliko treba za digitalnu potrazite u politici koja je zbog svojih sitnih interesa stavljala sebe ispred stanovnistva. Malo smirite strasti, sve je ovo trzisna utakmica.

Sada neko spominaje TV prava i sponzorstvo lige nije isto. Naravno da nije ali BH Telecom ne bi ni u ludilu prihvatio da bude samo sponzor lige jer od toga bi imao jos manje koristi nego sto trenutno ima zbog toga TV prava su nazalost jedini nacin da bude atraktivno dati bilo koji novac. I ja se slazem da je sve ispod 3 miliona KM za sezonu malo, ali trenutno ocigledno NFSBiH nema adekvatne pregovarace i uslove koje moze ponuditi da dobije tu cijenu za sponzorstvo lige i TV prava svih utakmica.

Sto se tice Moja TV na citavom teritoriju BiH pa i dijaspora moze preko interneta se pretplatiti na paket koji sadrzi i kanal na kome se prenosi utakmice Premijer Lige BiH zato molim vas nemojte govoriti da je automatski jedan dio drzave iskljucen od mogucnosti pracenja utakmica Premijer lige. Prepaid sistem pretplate kosta 20 KM za 30 dana ili 45 KM za 90 dana (15 KM za mjesec). Evo vam link ako se zelite prijaviti pa da ne morate traziti linkove za stream, platite uslugu i dobijete prenos ma gdje god se nalazili ako ste toliki ljubitelji lige. Pretplacivanje na Moja TV i povecanje gledanosti na kanalu MojaTV Sport legalnim putem omogucit cete da NFSBiH naredne/ih sezone/a zahtjeva vise novca za prenos jer ce imati cvrste podatke da dovoljno veliki broj ljudi gleda ligu i spreman je platiti za to (i tacno odakle) sto omogucava povecanje cijene koju zahtjevaju za otkup sponzorstva i TV prava :)

http://www.mojatv.ba/fileadmin/template ... repaid.pdf

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 02 jul 2017, 23:58

Ova opcija sa web tv bh telecoma postoji od 2013.
Samo što bi svi nesto džabe izgleda.
Ima BHT džabe staviš antenu na kuću i gledaš 1 tekmu free :D
Mislite li da se negdje drugo gleda a da ništa ne platiš.
Znači opciju ima svako da gleda ko ima bilo koji pristup netu.
Da se nadovežem za SK koji je dostupan na Telemachu i total tv mislim i kažnjavan je sa 250000 KM jer ostalim operaterima nije ponudio iste uslove i da emituju ali od toga nije bilo nista izgleda još.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 03 jul 2017, 00:37

http://www.igre123.net/logicke-igre/igr ... -clubs.php

Je malo van teme (i dječija igrica :mrgreen: ) ali odlična igrica ima teških pitanj,a zanimljiva je a uključeno je i dosta naših klubova u kvizu. :D Meni se svakako dopala pa probaj te i vi posebno ako vam je na poslu dosadno! :D
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 03 jul 2017, 01:24

Meni nije bitno da li ce prenose raditi Telekom, Telemach, neko peti ili deseti, sve dok rade kako treba.

Problem kod BHT-a je sto ne rade.
J.ebi ga, oni u 2017. godini prenose rade s tri kamere koje su valjda iz '82. godine, mislim da je i prenos Olimpijade bio kvalitetnije uradjen.
Ja godinama koristim ADSL najvise zbog ovoga, placam duple racune jer mi je za tv Telemach (a za ove pare koje dajem za ADSL, na telemachu bih imao cini mi se 10 puta brzi internet, al haj' :mrgreen: ), i onda od onih 10ak gostujucih utakmica Sarajeva sto moram pregledati kod kuce, bar pola bude nekih problema.
Ona mojaweb tv je poprilicno nestabilna (i to samo ovaj PL kanal, ostali rade sasvim normalno), neki prenosi su znali kasniti po 5-10 minuta, prekidanje i stopanje prenosa je redovno (na to se covjek i navikne vise) itd.
Jos su recimo, tokom ove sezone cini mi se, poceli tokom prenosa prikazivati i tvoje korisnicko ime, pa su znali iskljucivati streamove koje je raja radila, jer se valjda samo za nasu ligu rade streamovi, za ostale se ne mogu naci 23 razlicita linka :D
Ja sam ocekivao da ce Arena preuzeti vecinu prenosa za ovu sezonu, razlika u kvalitetu prenosa je otprilike kao u kvalitetu nase i holandske lige, al qrac.
Ostaje se nadati da ce ovi bar malo povecati kvalitet snimka, bar da se mogu prepoznati brojevi na dresu, a ne da vidis 11 bordo i 11 plavih loptica na monitoru.

Sto se tice linkova za nasu ligu, budu redovno na onom balkansportu, gdje se mora registrovati i za vecinu utakmica platiti, a neke druge pouzdane opcije ne znam.
Ne znam da li na nekoj listi na kodiju ima ovaj PL kanal, to bi isto bila dobra opcija.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 jul 2017, 02:32

Ne bjezim od toga da se treba popraviti kvalitet prenosa, to zaista stoji. Ali ako kanal legalno gleda hajmo reci 5000 ljudi od kojih sredstava da to urade? Kako ce to opravdati upravnom odboru kada ta organizaciona jedinica predlozi za ubacivanje u budzet za narednu godinu vise sredstava kako bi unajmili bolju opremu (ili cak kupili istu) za snimanje utakmice? Koliko para tolike i muzike. Ne bi odjednom na tom kanalu se stvorilo novih 100.000 osoba da ih prati kada bi ovi napravili prenos na nivou Bundeslige. A sto se tice streamova upotpunosti podrzavam BH Telecom sto ukida nedopusteno preuzimanje prenosa od strane treceg lica.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 03 jul 2017, 02:52

Ne popravlja se kvalitet prenosa samo zbog nas koji gledamo, ima tu malo i rejtinga kompanije. Pa valjda se bar donekle mora ići u korak sa ostatkom svijeta. Ne isplati se ni mađarima raditi Vasas - Haladas u full hd, ali nije to poenta, jednostavno moraš ići u korak sa vremenom.

I da se razumijemo, nije ta oprema preskupa. Hrvati (HRT) su nedavno kupili reportažni kombi za 8 miliona KM, sa deset kamera i svom pratećom opremom. Sigurno da mi možemo uzeti malo jednostavniju i jeftiniju varijantu, nisu to velike pare za takvu kompaniju, ili bolje rečeno za državu, i ne kupuje se to samo zbog Premijer lige. Ta oprema će se koristiti za sve ostale bitnije sportske i kulturno-zabavne manifestacije.

Prije deset godina,

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... RTS-u.html

:lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 03 jul 2017, 08:40

Virtu4l je napisao/la:Ne popravlja se kvalitet prenosa samo zbog nas koji gledamo, ima tu malo i rejtinga kompanije. Pa valjda se bar donekle mora ići u korak sa ostatkom svijeta. Ne isplati se ni mađarima raditi Vasas - Haladas u full hd, ali nije to poenta, jednostavno moraš ići u korak sa vremenom.

I da se razumijemo, nije ta oprema preskupa. Hrvati (HRT) su nedavno kupili reportažni kombi za 8 miliona KM, sa deset kamera i svom pratećom opremom. Sigurno da mi možemo uzeti malo jednostavniju i jeftiniju varijantu, nisu to velike pare za takvu kompaniju, ili bolje rečeno za državu, i ne kupuje se to samo zbog Premijer lige. Ta oprema će se koristiti za sve ostale bitnije sportske i kulturno-zabavne manifestacije.

Prije deset godina,

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... RTS-u.html

:lol:
Kakve veze ima o kojoj se utakmici radi? Danas odes na web i gledas Troglav-Klis u HD -u. Problem mojaTV je sto im produkciju radi opet sugavi BHT sa opremom iz 80tih.. Pa bolja slika je nedavno bila Siroki- Zeljo sa Kupresa nego ijedna na MojaTV
Zadnja izmjena: brig, dana/u 03 jul 2017, 08:42, ukupno mijenjano 1 put.

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 03 jul 2017, 08:42

Prenos sa dvije kamere se radio prije 40 godina. Znam da je dosta stadiona neuslovno da se moze vise visinskih kamera uraditi, ali dvije uz teren i dvije iza gola, sa dvije centralne i mnogo ljepse bi sve izgledalo. I ako Arena moze imati one emisije prije utakmice i na poluvremenu, mogu i oni. Pa jbmu, ne trazimo sad prenos olimpijade, ali nek naprave barem nesto da se osjecamo da pratimo utakmicu, a ne koridu.
Jedan grad, jedna ljubav!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.