BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

FoSte95
Kontakt:

Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.

Post Postao/la FoSte95 » 30 jun 2017, 08:09

N a kraju nije loše ispalo, sva tri kluba imaju realne šanse da prođu u drugo kolo kvalifikacija.
Široki me pozitivno iznenadio, Zeljo očekivano, Sarajevo je dobro prošlo (valjda je Ćala naučio lekciju)
Eh sada malo sam pratio i konkurente naših klubova u drugom pretkolu, mogući protivnik Želje, švedski AIK je na farskim ostrvima odigrao 0:0, ostali predstavnici šveda (IFK sa kosovarima rutinski 5:0,
Protivnik Sarajeva, Apolon je direktno u drugom krugu tako da se nema tu šta puno komentarisati (drugi predstavnik Kipra AEL rutinski sa gibraltarima aoni su bili bolje plasirani od Apolona)
Što se tiše Širokog, Aberdin je nosioc ali interesantno je da ostali predstavnici škotske (Rangers i St. Johnson), Rnagers kući sa luksemburžanima tijesni dobio 1:0, a St. Johston izgubio kući također od tima iz Litvanije 1:2).
Ovo sam napisao samo da se vidi kako protivnici Želje i Širkog nisu nikakav bauk i da bi se lako moglo proći u treće pretkolo. Sarajevo će tu imati najteži zadatak ali ako ponove igru iz drugog poluvremena sve je moguće

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 10:01

Skoti su srednja zalost. Liga im je u totalnom padu, predstavnik im gubi od predstavnika Litve, a netko ovdje pravi Real Madrid od Aberdeena s kojim ce Siroki izaci na kraj ako ponove igru od jucer. Siroki je jucer igrom razbio Kazahstance i samo sreca ih je spasila sto nije bilo vise od 2-0, a Skotska i Kazahstan su tu negdje.

AIK je tu negdje s Aberdeenom, a njihove patnje s kvaziekipama nam govore da Zeljo ima sanse. Jucer je Zeljo bio bolji od Zete, ali to treba jos napredovati da bih im dao sansu koliku dajem Sirokom, mada se u 14 dana moze promjeniti mnogo toga. Takodjer da spomenem da je u Svedskoj vec proslo 12 kola, a AIK je na cetvrtoj poziciji s 6 pobjeda, 3 remija i 3 poraza. Zaostaju 6 bodova za vodecim.

Sarajevo u drugom pretkolu ceka najtezi posao. Apollon poslije APOEL-a ima vjerojatno najbolju ekipu na Cipru s jako puno stranih igraca. Ekipa im je stara, iskusna i vjerojatno najjaca od tri moguca protivnika u drugom pretkolu, a pored toga je Sarajevo pokazalo najmanje od svih, barem rezultatski, utakmicu nisam imao volje gledati nakon ranog pogotka.

Ja sam optimistican, uvjeren sam 100% da cemo imati sva tri predstavnika u drugom pretkolu EL, a mislim da su realne sanse da dva prodju i u trece pretkolo.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 jun 2017, 10:21

Sinoc smo odigrali jedno jako kvalitetnu utakmicu, malo smo pali bili zadnji 10-15min, ali sa par svježih zamjena u sredini mogli smo na kraju i do trećeg gola vrlo lako. Šanse su se redale al nije se dalo po treći :) .Nakraju je ispalo da smo šanse dali iz najmanjih prigoda, gdje oni prave pomalo naivan penal i plivanje golmana njihovog, imali smo kud i kamo puno izglednije prilike od ovih ali nema veze. Nemožemo se buniti previše na rezultat, pobjeda od dva gola razlike bez primljenog. Nema opuštanja u uzvratu, i Sablić sigurno to neće dopustiti igračima. Idemo po taj gol.

Željezničar nisam gledao ali kako čitam da su bili nadmoćniji i da su mogli otići i sa većom zalihom bodova u uzvrat. 1:0 je dobar skor, ali mora se maximalno ući u drugu utakmicu i bez našeg dobro poznatog stava "lako ćemo", i vidim ih u drugom krugu.

Sarajevo sam gledao prvo pol nešto. Ono je bila užasna igra. Ušli su čini mi se sa previše respekta za protivnika koji se nakraju izgleda pokazao kad su proigrali inferioran... Da je ostalo 2:0 bila bi to sigurno jedna jako teška situacija, ali dali su gol u drugom i imaju sigurno šanse za dalje,..
Signore je napisao/la:.
AnelZ je napisao/la:.
.
Momci, kada se može naknadno prijaviti igrač za Europu? Mi smo iskoristili onaj joker 24h prije. Da li je to nakon drugog pretkola ? ili se može nakon svakog ubacit novi igrač ?
NK Široki Brijeg

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 10:30

Za svako pretkolo se posebno prijavljuju igraci. Bitno je samo ispuniti kvotu o broju mladih i domacih igraca.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 30 jun 2017, 10:33

bravo slobodo ljubavi moja, super smo odigrali
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 jun 2017, 10:36

Signore je napisao/la:Za svako pretkolo se posebno prijavljuju igraci. Bitno je samo ispuniti kvotu o broju mladih i domacih igraca.
:thumbup:
NK Široki Brijeg

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 30 jun 2017, 10:47

Znao sam da je dobro što ne igramo sa Andorom i San marinom. Ovako da se malo izvagamo sa drugim sličnim ligama.

Široki sam gledao 15 minuta i u tom periodu vidio sam više smislenih akcija nego u druga dva meča zajedno. Definitvno najuigranija ekipa premier lige. Ne igraju zatvoreno čak šta više. O gostima ne znam šta da kažem, al revanš je i dalje otvoren.

Željo. U kost. Naoštreno. Izginuli. Ljepote nema. Al ko te pita. Zeta nije bezopasna. Imaju 3 igrača koja mogu komotno u prvih 11 bilo kojeg tima naše lige. Manijaci bravo.

Sarajevo. Samo ću reći da je Rahmanović izgledao kao Jaja Ture iz najboljih dana prema ovim Moldavcima. Izgleda mi za klasu bolji igrač od bilo kojeg iz oba tima.

UltrasMostar94
Kontakt:

Post Postao/la UltrasMostar94 » 30 jun 2017, 11:04

Signore je napisao/la:Skoti su srednja zalost. Liga im je u totalnom padu, predstavnik im gubi od predstavnika Litve, a netko ovdje pravi Real Madrid od Aberdeena s kojim ce Siroki izaci na kraj ako ponove igru od jucer. Siroki je jucer igrom razbio Kazahstance i samo sreca ih je spasila sto nije bilo vise od 2-0, a Skotska i Kazahstan su tu negdje.

AIK je tu negdje s Aberdeenom, a njihove patnje s kvaziekipama nam govore da Zeljo ima sanse. Jucer je Zeljo bio bolji od Zete, ali to treba jos napredovati da bih im dao sansu koliku dajem Sirokom, mada se u 14 dana moze promjeniti mnogo toga. Takodjer da spomenem da je u Svedskoj vec proslo 12 kola, a AIK je na cetvrtoj poziciji s 6 pobjeda, 3 remija i 3 poraza. Zaostaju 6 bodova za vodecim.

Sarajevo u drugom pretkolu ceka najtezi posao. Apollon poslije APOEL-a ima vjerojatno najbolju ekipu na Cipru s jako puno stranih igraca. Ekipa im je stara, iskusna i vjerojatno najjaca od tri moguca protivnika u drugom pretkolu, a pored toga je Sarajevo pokazalo najmanje od svih, barem rezultatski, utakmicu nisam imao volje gledati nakon ranog pogotka.

Ja sam optimistican, uvjeren sam 100% da cemo imati sva tri predstavnika u drugom pretkolu EL, a mislim da su realne sanse da dva prodju i u trece pretkolo.
U kakvom im je padu liga sta je s tobom? Prije se nije znalo za nikog osim za Celtic, jos se sjecam kad je Rijeka igrala protiv Aberdeena nije puno proslo mozda 2 godine, pricalo u Hrvatskoj o njima kao amaterskom klubu, pri tome nije ni bilo Rangersa (2liga). Ali kako je Celtic poce rasti, cak da pariraju klubovima iz lige 5 poceli su rast i drugi klubovi iz lige kako bi njima parirali, a Aberdeen je najbilze tome. Gledo sam finale FA Cupa Aberdeen - Celtic, igrali su na svjetskoj razini oba kluba, Celtic je jedva pobjedio. Problem Aberdeena je sto su im otisli glavni igraci, kao sto su Ryan Jack, Hayes, McGinn koji su imali odlicnu sezonu. Sad sam ih ja mozda previse digo u nebo, ali su ekipa koja ispada samo od ozbiljnih i duplo jacih rivala.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 30 jun 2017, 11:10

Onaj Hayes im je brutalan igrač, jel ono otišao sad u Celtic ? Lik skoro 20 asistencija imao prošlu sezonu jbte, + zabio 8-9 golova...
NK Široki Brijeg

UltrasMostar94
Kontakt:

Post Postao/la UltrasMostar94 » 30 jun 2017, 11:36

Evolve je napisao/la:Onaj Hayes im je brutalan igrač, jel ono otišao sad u Celtic ? Lik skoro 20 asistencija imao prošlu sezonu jbte, + zabio 8-9 golova...
To govorim imali su brutalne igrace, zato su i stvarali najvece probleme Celticu, srecom Hayes je sad otiso, a i McGinn je isteko ugovor, sad ne znam tocno ostaje li, ali on je odlican 10golova 8 asistencija, a pritom je vezni igrac. Glavni problem ce im biti Rooney igrac koji se odlicno snalazi u sesnastercu.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 30 jun 2017, 11:59

UltrasMostar94 je napisao/la: U kakvom im je padu liga sta je s tobom? Prije se nije znalo za nikog osim za Celtic, jos se sjecam kad je Rijeka igrala protiv Aberdeena nije puno proslo mozda 2 godine, pricalo u Hrvatskoj o njima kao amaterskom klubu, pri tome nije ni bilo Rangersa (2liga). Ali kako je Celtic poce rasti, cak da pariraju klubovima iz lige 5 poceli su rast i drugi klubovi iz lige kako bi njima parirali, a Aberdeen je najbilze tome. Gledo sam finale FA Cupa Aberdeen - Celtic, igrali su na svjetskoj razini oba kluba, Celtic je jedva pobjedio. Problem Aberdeena je sto su im otisli glavni igraci, kao sto su Ryan Jack, Hayes, McGinn koji su imali odlicnu sezonu. Sad sam ih ja mozda previse digo u nebo, ali su ekipa koja ispada samo od ozbiljnih i duplo jacih rivala.

Kod: Označi sve

1	Celtic (C)	38	34	4	0	106	25	+81	106
2	Aberdeen	  38	24	4	10	74	35	+39	76
Pogledaj ovo, smiješno.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 30 jun 2017, 12:31

Signore je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Sarajevo me jedino obori na kraju, inace listic odigram samo tokom ovih ranih kvalifikacija :D
I mene :mrgreen: Kao sto i rekoh prije par dana, petaka na tri pobjede, mada sam pomalo neiskusno dodao Osijek i Zvezdu da malo pojacam dobitak, al me oni nisu kostali nego Sarajevo. 60KM se omake, sad ih valja zaradit, nema para bez motike :lol:
Ma ja sam dodao jos Slovan, Altach, Mladost P. i Domzale (zakasnio na Goricu) pa je dobitak bio 401 KM ali komsije rekle 'ne, ne' :D

UltrasMostar94
Kontakt:

Post Postao/la UltrasMostar94 » 30 jun 2017, 12:46

Galion je napisao/la:
UltrasMostar94 je napisao/la: U kakvom im je padu liga sta je s tobom? Prije se nije znalo za nikog osim za Celtic, jos se sjecam kad je Rijeka igrala protiv Aberdeena nije puno proslo mozda 2 godine, pricalo u Hrvatskoj o njima kao amaterskom klubu, pri tome nije ni bilo Rangersa (2liga). Ali kako je Celtic poce rasti, cak da pariraju klubovima iz lige 5 poceli su rast i drugi klubovi iz lige kako bi njima parirali, a Aberdeen je najbilze tome. Gledo sam finale FA Cupa Aberdeen - Celtic, igrali su na svjetskoj razini oba kluba, Celtic je jedva pobjedio. Problem Aberdeena je sto su im otisli glavni igraci, kao sto su Ryan Jack, Hayes, McGinn koji su imali odlicnu sezonu. Sad sam ih ja mozda previse digo u nebo, ali su ekipa koja ispada samo od ozbiljnih i duplo jacih rivala.

Kod: Označi sve

1	Celtic (C)	38	34	4	0	106	25	+81	106
2	Aberdeen	  38	24	4	10	74	35	+39	76
Pogledaj ovo, smiješno.
Nas sta bi tek bilo smjesni kad bi Celtic dobio Siroki ili bilo koji drugi BIH klub 7:1

bosnacazin
Kontakt:

Post Postao/la bosnacazin » 30 jun 2017, 12:48

Sve u svemu nije loše.

Široki definitivno ima najbolje sanse za prolaz, ipak treba maksimalno oprezno uci, jer nikad se ne zna sa ovim ekipama iz Azije. Kad se sjetim kako je Zrinjski izgubio prije dvije god u Armeniji.

Željo očekivano, moglo je i bolje. Biće teško gostovanje u CG, al ipak dajem im veće sanse.

Sarajevo, hajmo reći klasično, protiv slabijih ekipa (Zeta, Kukesi) odigra loše u gostima, pa se sad mora vaditi kod kuce. Al opet im dajem dobre šanse za prolaz, ako udju hrabro kako treba na Koševu.

Ono što je interesantno i HJK Helsinki je izgbuio od Velšana prvu tekmu u gostima, ako oni ne bi prošli u drugo pretkolo, onda bi AIK u slučaju prolaza bio nositelj i u trećem pretkolu, jer sad AIKu treba kiks bolje plasirane ekipe po koeficijentu, a tome je najbliži trenutno HJK. Ovo otvara dobru šansu Zelji za buduća pretkola ako Bog da. Ako grijesim neka me isprave ovi sto bolje poznaju stanje oko tih koeficijenta i pravila oko zrijebanja.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jun 2017, 12:53

BelminM23 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:AIK ne bi bio nositelj u trećem pretkolu EL?
Među prvim je ispod crte, dok je Apolon među prvim iznad.
Saznao sam u međuvremenu, prvi su ispod crte, treba neki od timova koji nastapuju u ovom prvom pretkolu (a nosioci su u trećem) da ispadne, kako bi AIK-ov koeficijent bio dovoljan za nositeljstvo u trećem pretkolu.

Maccabi Tel Aviv
vs Tirana 2:0
Midtjylland vs Derry City 6:1
Dinamo Minsk vs NSÍ Runavík 2:1
Lech Poznań vs Pelister 4:0
Connah's Quay Nomads vs HJK 2:1

Neko od ovih boldiranih mora ispasti, kako bi AIK bio nositelj u trećem pretkolu. Al' sve je to još daleko, treba prvo završiti posao u Podgorici.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 12:56

bosnacazin je napisao/la:
Ono što je interesantno i HJK Helsinki je izgbuio od Velšana prvu tekmu u gostima, ako oni ne bi prošli u drugo pretkolo, onda bi AIK u slučaju prolaza bio nositelj i u trećem pretkolu, jer sad AIKu treba kiks bolje plasirane ekipe po koeficijentu, a tome je najbliži trenutno HJK. Ovo otvara dobru šansu Zelji za buduća pretkola ako Bog da. Ako grijesim neka me isprave ovi sto bolje poznaju stanje oko tih koeficijenta i pravila oko zrijebanja.
Trece pretkolo se izvlaci nakon druge utakmice drugog pretkola tako da to nije bitno. Zeljo bi pri zdrijebu treceg pretkola imao svoj koeficijent i mjesto nenosotelja.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 jun 2017, 13:03

Signore je napisao/la:
Trece pretkolo se izvlaci nakon druge utakmice drugog pretkola tako da to nije bitno. Zeljo bi pri zdrijebu treceg pretkola imao svoj koeficijent i mjesto nenosotelja.
Zar se ne preuzima koeficijent od protivnika kojeg prođeš? Naravno, ukoliko je isti koeficijent veći od tvog vlastitog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 13:14

Raonffa je napisao/la: Zar se ne preuzima koeficijent od protivnika kojeg prođeš? Naravno, ukoliko je isti koeficijent veći od tvog vlastitog.
Malo sam ja pomjesao kalendar. Istina, za trece pretkolo ce se preuzimati koeficijent, a HJK, Lech, Dinamo Minsk, Midtjylland ili MTA trebaju napraviti kiks i ispasti odmah u prvom pretkolu da bi Zeljo prolaskom AIK-a bio nositelj u trecem.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 30 jun 2017, 13:15

Raonffa je napisao/la:
Signore je napisao/la:
Zar se ne preuzima koeficijent od protivnika kojeg prođeš? Naravno, ukoliko je isti koeficijent veći od tvog vlastitog.
Ma to preuzimanje je“ izmišljena“ stvar. Vrijedi samo za kola kad se unaprijed izvlači i ti kao ako izbaciš nekog jačeg preuzeo si njegovo mjesto. A treće kolo se tek izvlači kad završe obje utakmice drugo i svatko nastavlja sa svojim koeficijentom dalje!
EDIT: evo ipak je za treće al nije za play off sigurno :mrgreen:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 jun 2017, 13:17

Ma samo play off se izvlaci nakon zavrsetka utakmica. Ja sam bio nekako siguran da je i trece pretkolo

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.