Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la Devil » 23 avg 2010, 00:50

Zanimljiv vikend i u Francuskoj gde su takodje bili ocekivani rezultati.

Marsej – Lorijen 2:0
Lion – Brest 1:0
Lens – Monako 2:2
Nica – Nansi 1:1
Ren – St.Etjen 0:0
Tuluz – Arl Avinjon 2:1

Okser - Valensijen 0:0

Nedelja:

Monpelje - Kaen 0:0
Sošo - Lil 0:0
PSŽ - Bordo 1:2

Dakle konacno su proradeli i favoriti prvenstva Marseille kuci lako sa Lorientom 2:0,malo sam gledao tu tekmu i moze i mora Marseille to jos bolje.Lyon kuci sa Brestom 1:0,takodje ocekivano protiv super defanzivne ekipe kakve cemo vidjati na Gerlandu,Veledromu...Toulouse nastavlja sa odlicnim igrama ovaj put porazen je Arles koji je po meni kandidat za ispadanje.Gledao sam ih proslo kolo na svome terenu protiv Lensa i zreli su za vracanje u drugu ligu.Bordeaux u derbi utakmici kola pobedio u gostima PSG sa 1:2.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 avg 2010, 01:01

Kako žalim zbog poraza PSG-a i to od Bordeauxa koji je pravo loš bio u prva dva kola. Ciani nam dade u zadnjoj minut gol :evil: :evil: :evil:
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 23 avg 2010, 01:03

braathen je konacno poceo da potvrduje svoj ogroman potencijal, par godina ga nije islo uopste(katastrofa u boltonu i tezak pocetak u toulouse-u), al' sad razvaljiva u francuskoj i njemu se moze toulouse zahvalit sto su pri vrhu tabele trenutno.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 23 avg 2010, 13:26

Rizah Fejzić je napisao/la:Eh ovako, živim u Francuskoj, tačnije u Sochaux ili na bosanskom Sošo. Pratim utakmice francuske lige i ono što znam o ovoj vašoj raspravi je da je Marsej miljama daleko ispred Liona, nešto kao Real Medrid ispred Barselone ( nadam se da se neće niko uvrijediti ). Da nije Marsej izbačen iz lige i zabranjeno mu nastupanje u Ligi prvaka, nikad niko ne bi ni čuo za Lion. Jednostavno su se pojavili na francuskoj sceni onda kada nije bilo nikog.
P.S. Kada se u Marseju prilikom nereda zapale 160 automobila, tada se u Parizu zapali 161 samo da bi bilo više. Tako je i u fudbalu. Marsej je prošle sezone osvojio ligu, ove godine je PSG novi prvak francuske :D
Ne navijam ni za koga u francuskoj, moj klub je Liverpool ;) što znači da sam neutralan 8-)

Zato Barca i Lyon sad dominiraju!
Real ove godine ako se ne vrati nikad nece, dok Marsej da je pravedan klub i dalje bi biljezio rezultate. Opet kazem od stare slave se ne zivi.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 23 avg 2010, 23:42

Sluzbeno, Gourcuff presao u Lyon
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hepek04
Kontakt:

Post Postao/la hepek04 » 25 avg 2010, 22:55

Auxere u Ligi Prvaka :P
Monolože jesi li prestao pratiti fudbal :mrgreen:
Svaka čast ovoj ekipi, Francuska ima dobre predstavnike, siguran sam da ce se Marseille bolje pokazati u grupnoj fazi od Auxerea, al eto, nikad se nezna, lopta je okrugla, samo ovo je veoma velik uspjeh za ekipu Auxerea. Inače, neznam da ova ekipa ima neku "zvijezdu", očigleno timski rad, dobar trener cine svoje. Još jednom čestitke.
Šta god život da ti nosi, uvjek trebaš znati ko si!
Bosanski obraz...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 avg 2010, 00:29

nemaju zvijezde ali imaju iskusne igrace na najbitnijim pozicijama,..poizada ima culibaly hangebeart i onaj svicarac kak mu ime...grichting tak nesh...na zadnjem veznom tu je benoit pedreti koji im je i glavni igrac,,,kostur eipe je tu vec par sezona tako da me ovo nije bas ni iznenadilo,...ocigledno ruski klubovi nisu jaki kao sto se cini

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 avg 2010, 00:36

Svakako da Auxerre nije nezasluzeno u LP cak naprotiv,koliko sam video u pregledu sjajna tekma bila na Abbe Deschampu dosta prilika trke ali moram reci dva glupa gola su primeli Rusi,prvo onaj glavom gde tri igraca ne skacu na loptu nego pustaju Hengebarta da skoci lagano.Drugi gol jos vice komican lopta prebacena za Jelena gde on nekim pokusajem preko glave matira Malafeeva.
Sto se tice ekipe po meni odlicna.
Na golu Sorin-odilcan golman u najboljim godinama.
U odbrani sve samo iskustvo Hengebert,Mignot,Grichting,Coulibally
Veza veoma pokretna i radna sa Dudkom,Birsom,Oliechom i Pedrotiem,
Te napad sa Jelenom moze svakoj ekipi itekako pomrsiti racune.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 26 avg 2010, 00:59

Mislim da Francuzi imaju dobre ekipe u LP ove godine

Lyon i Marseille je svijetska klasa. Milsim da moze oba u 1/4 finale
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Rizah Fejzić

Post Postao/la Rizah Fejzić » 26 avg 2010, 01:36

Ono što si Celtic i Rangersi u Pkotskoj ligi i Barca i Real Madrid u Španiji, to su Marsej i Lion u Francuskoj ligi. Ostali su tu samo da ispune kvotu fudbalske lige.
Ali ove godine je PSG šampion ;)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 26 avg 2010, 01:39

Rizah Fejzić je napisao/la:Ono što si Celtic i Rangersi u Pkotskoj ligi i Barca i Real Madrid u Španiji, to su Marsej i Lion u Francuskoj ligi. Ostali su tu samo da ispune kvotu fudbalske lige.
Slab si ti meni prijatelju sa Francuzima. Kakvo ti j to, pobogu, poređenje?!

PSG i Bordeaux se mogu nositi sa pomenutim dvojcem, a evo u zadnjih sezona tu su još neki klubovi. Ranije je to bio Monaco, pa nekad i Auxerre...
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 26 avg 2010, 01:42

Bas nidje veze post.U zadnje tri godine francusko prvenstvo se odlucuje u zadnja dva kola.I to ne izmedju dva,vec 4-5,pa cak i 6-7 klubova.Lyon,Marseille,Auxerre,Lille,Monaco,PSG,Bordeaux...
Zola in, Zola passes, Zola scores !

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 26 avg 2010, 05:26

Rizah Fejzić je napisao/la:Ono što si Celtic i Rangersi u Pkotskoj ligi i Barca i Real Madrid u Španiji, to su Marsej i Lion u Francuskoj ligi. Ostali su tu samo da ispune kvotu fudbalske lige.
prosle godine 4 kola prije kraja 6 ekipa je bilo u 3 boda razlike...rangersi i celtic 4 kola prije kraja su minimalno 20 bodova ispred ostalih 4-5 tekmi prije kraja...

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 26 avg 2010, 20:35

Kod koga pročitah u statusu:"Ako se Auxerre plasira u LP, prestaje pratiti nogomet!?" :D
LUHG!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 avg 2010, 20:44

R.J.W.G. je napisao/la:Kod koga pročitah u statusu:"Ako se Auxerre plasira u LP, prestaje pratiti nogomet!?" :D
Vjerovatno kod mene. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 26 avg 2010, 20:57

Monolog je napisao/la:
R.J.W.G. je napisao/la:Kod koga pročitah u statusu:"Ako se Auxerre plasira u LP, prestaje pratiti nogomet!?" :D
Vjerovatno kod mene. :mrgreen:
Dodaj:"Ako Fabio ne pozove Andy-a protiv Đetića, definitivno prestajem pratiti nogomet!" :P
LUHG!

Rizah Fejzić

Post Postao/la Rizah Fejzić » 28 avg 2010, 01:16

Ja govorim da je Lion bio u posljednjih sedam godina prvak, potom nekim čudom Bordo pa sad Marsej.
Ove sezone Bordoa neće biti među četiri najbolje ekipe, a uz Marsej i Lion za titulu će se još boriti PSG koji mora učiniti isto ono što uradi Marsej. To je takvo rivalstvo između ta dva grada, pa se to prenijelo i na fudbal.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 28 avg 2010, 03:19

Rizah Fejzić je napisao/la:Ja govorim da je Lion bio u posljednjih sedam godina prvak, potom nekim čudom Bordo pa sad Marsej.
Ove sezone Bordoa neće biti među četiri najbolje ekipe, a uz Marsej i Lion za titulu će se još boriti PSG koji mora učiniti isto ono što uradi Marsej. To je takvo rivalstvo između ta dva grada, pa se to prenijelo i na fudbal.
Prije 6-7 godina, uz dominacija Lyona, FPL mi je bila potpuno zanimljiva. Predhodne dvije, naročito zadnju sam pomno pratio. Ove godine očekujem još veću borbu za titulu ;)
LUHG!

Rizah Fejzić

Post Postao/la Rizah Fejzić » 29 avg 2010, 00:43

Ove godine su Lion i Marsej pokupovali sve što valja u Francuskoj, ali nikako da ih krene. Furiozno je startovao Tuluz ali ne vjerujem da će još puno izdržati.
Sutra Sochaux PSG, sve sem 2 je iznenađenje. Gledaću tu utakmicu Live :D

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 avg 2010, 01:16

Ništa oćito od Lyona, stvarno su loši
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.