Od silnih otkaza prepao se za svoju guzicu izgleda

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Sve to stoji, ali njega niko nije kritikovao prije par dana kad se oglasio na fb stranici da nece igrati. Svi smo svjesni koliko mu je bitna predstojeca sezona i meni licno ne bi smetalo to njegovo neigranje u ovim pretkvalifikacijama, a nisam ni procitao nijedan negativan komentar na njegovu odluku. Problem je taj njegov bahati i neprofesionalni odnos prema ljudima iz Saveza, a samim tim i prema ovoj drzavi. Ispade sad da mu ni ovaj Savez ne odgovara, iako se objektivno ne moze reci da je sjajan, ali svejedno prema njemu nisu nekorektno postupili. P. S. Savez napolje!Chstal je napisao/la:Moram jedno istaci za Nurkic. On do sada nije odigrao ni jednu kompletnu sezonu u NBA i ovo mu veoma znaci da bude spreman za NBA. Osim toga na kraju sezone dobija novi ugovor ili od Portland ili od nekog drugog tima. Siguran sam da ga reprezentacija nece placati 15-20 miliona po sezoni ako je povrijedjen.
Sve neki patriotizam a vecina bivsih igraca ne moze da radi u savezu ili da budu selektori mladjih kategorija, toliko o tome koliko se brine o bivsim reprezentativcima.
Meni je ovaj momak odlican igrac.Gledao sam ga ovdje dok je bio jos,bgm sila pod kosem.Bassha je napisao/la:Sejfić naknadno pozvan
jeli loncar na spisku, gledao sam ga nekoliko puta u cedeviti, često ispada u odbrani kao posljedica ne iskustva, ali ima izvrsne predispozicije i čak 3 može ubostiBassha je napisao/la:Sejfić naknadno pozvan
kobe24 je napisao/la: Sve to stoji, ali njega niko nije kritikovao prije par dana kad se oglasio na fb stranici da nece igrati. Svi smo svjesni koliko mu je bitna predstojeca sezona i meni licno ne bi smetalo to njegovo neigranje u ovim pretkvalifikacijama, a nisam ni procitao nijedan negativan komentar na njegovu odluku. Problem je taj njegov bahati i neprofesionalni odnos prema ljudima iz Saveza, a samim tim i prema ovoj drzavi. Ispade sad da mu ni ovaj Savez ne odgovara, iako se objektivno ne moze reci da je sjajan, ali svejedno prema njemu nisu nekorektno postupili. P. S. Savez napolje!
Chstal je napisao/la:Kakav je odnos sa savezom stvarno ne znam. Ono sto znam oko saveza je da ne kontaktiraju igrace. Upute pismene pozive u klub preko email i to je to. Onda se zale kad im neko preko FB ili Twittera otkaze nastup.
Vecina je znala da Nurkic i Teletovic nece igrati kvalifikacije i kao sad je problem. Ovje samo treba iskoristiti sansu za mlade igrace, da ih nekako probudimo i napravimo neke karijere.
A ko bi to po tebi normalan igrao predkvalifikacije ? Kako dovesti i koga dovesti ? Sta nekome u karijeri mogu pomoci predkvalifikacije ? S kojim parama nekoga dovesti ? Sto prije skontamo da smo otisli u qrac sa ovim predkvalama to ce nam biti bolje,cak sta vise ja podrzavam da ove predkvalifikacije odigraju od starijih Gordic,Stipanovic,Minja,kao ti neki igraci sa iskustvom,dati Musi znacajnu ulogu,kad je jedan Djedovic mogao igrati maloljetan u repci,zasto ne bi mogao Musa,Sikiras takodjer,o Lazicu ne treba ni pricati,meni licno tu smeta samo Albijanic jer je panj i zasto nije pozvao Knezevica ili kako vec iz Zrinjskog,ehh dalje Mitrovic,Kapelan vjerovatno tu ima "nesto vise" pa ih nema na spisku. Zasto Pasalica nema,koliko god bio limitiran mogao bi nam pomoci vise od kojekakvih zahirovica i sta ja znam vec,kad vec nema knezevica.Za Sejfica bi pitao,ali ga naknadno pozvao,sto je dobro. Ima tu zanimljivih igraca koji bi sad svakako mogli pomoci sto ti kazes od tih "sa strane",ali kako nagovoriti sad jednog Gorana Sutona da igra predkvalifikacije ili Borisa Baraca ili Domagoja Bosnjak ili Ratkovicu ili Adia Omeragica(mada za njega mislim da je sad idealna situacija da uskoci tu i pokusa nesto pokazati) ili Todic(bi mozda mogao pomoci na 4 u sljed svih ovih otkaza) Ili Todorovica iz Bilba ili Mirza Alibegovic,zasto neko od tih igraca da igra trenutno za BiH ?Nmg se sjetiti vise nekih igraca,ako neko zna nek doda jos! Da igramo EB vec bi drugacije bilo i mogli bi mastat o nekim pojacanjima "sa strane",ali ovako tesko,nego precesljat nasu ligu sto bolje,par ovih veterana i igraca u usponu(nadam se),pa proci te predkvalifikacije,ako nista drugo nadam se da je bar to moguce....A ovi sto pisu o nekom ponosu igranja za repku i te stvari vjerovatno su vec jako dugo u DIJASPORI,pa promovisu taj PATRIOTIZAM,dobro se zna kod nas vlada patriotizam dok ima uspjeha u bilo kojem sportu,cim krene niz brdo odma je i drvlje i kamenje od A do Ž psovke,niko ne valja,ali treba bit realan u kakvom nam je stanju sport i s obzirom da nemamo ni jednog kluba ni u jednom sportu svog jakog i ovi rezultati koji se ostvaruju su sjajni...Sad ce neko pomenuti Juku i Teleta,nek su oni nama zivi i zdravi 100 godina,pa aBd na slj velikom takmicenju Juka bude nas najvazniji igrac uz JAKOG I DOBRO Musu,Sikirasa,Camparu ako nista solidnog s klupe,borbenog Lazica,dobrog Amera na kecu,uz solidnog Emira,Borbenog Adina,Buzu bez straha,Kenu u naletu trica,Alibegovica kao zamjenskog beka i naravno Mirzu s klupe koji ce uci kada zapne ta prokleta 3/4 i pogodit bar 2-3 trice,pa da se svi zajedno radujemo i malo ovaj napaceni narod da osjeti uspjeh i da naravno Atica sam zaboravio nadam se da ce se dozvati malo Gegic isto,zasto da ne BiH bez Amerikancaguillermo je napisao/la:U moru ozkaza jos vise sam razocaran Duletom sto nije lobirao kod pojedinih Srpskih i ostalih susjednih igraca zajedno sa Sinisom-direktorom koji se ocito godinu dana izlezavao umjesto da trazi,lobira,krade i prosiruje bazu potencijalnih igraca (Sada naravno kuka par dana prije okupljanja).
Uvjeren sam da ima 12 igraca kvalitetnijih od ovih sto je ostalo.Mozda u buducnosti dok se Dule malo uhoda i uvjeri u limit pojedinaca.
Chstal je napisao/la:Moram jedno istaci za Nurkic. On do sada nije odigrao ni jednu kompletnu sezonu u NBA i ovo mu veoma znaci da bude spreman za NBA. Osim toga na kraju sezone dobija novi ugovor ili od Portland ili od nekog drugog tima. Siguran sam da ga reprezentacija nece placati 15-20 miliona po sezoni ako je povrijedjen.
Sve neki patriotizam a vecina bivsih igraca ne moze da radi u savezu ili da budu selektori mladjih kategorija, toliko o tome koliko se brine o bivsim reprezentativcima.
Chstal je napisao/la:Kakav je odnos sa savezom stvarno ne znam.to. Onda se zale kad im neko preko FB ili Twittera otkaze nastup.Ono sto znam oko saveza je da ne kontaktiraju igrace. Upute pismene pozive u klub preko email i to je
Vecina je znala da Nurkic i Teletovic nece igrati kvalifikacije i kao sad je problem. Ovje samo treba iskoristiti sansu za mlade igrace, da ih nekako probudimo i napravimo neke karijere.
Gegic bilo kakva posudba(naravno bilo kakva prva liga),Sikiras(mozda ne bi bilo lose posudba,ali i 10-15 min mu je dobro u Endesa),Keno samo da pocne igrat,a sut ce proradit,sto mu i jest najjace oruzije(a muta voli sutere),a i zbog njega samog jos jedna godina sa novicom ce mu biti od pomoci,Emir od njega ocekujem ugovor s dobrom ekipom i finom ulogom,Musa jaa mislim da je ovo njegova sezona (iako nisam ljubitelj njegovog ponasanja) mislim da je vrijeme za njegovu sezonu,Buza samo da dobije na samopouzdanju ihhh....,Sejfic je solidan igrac bar za ovih predkvalifikacija i ocekujem da bude jedan od boljih igraca,Atice je vec posebna prica,decko samo treba pocet trenirat,sve ostalo mu je bog dao... Ehh sad posebno ovaj dio sto se tice misljenja o Adinu ne bi se slozio nikako,odbrana fenomenalna,ZELJA PREVELIKA,zato u nekim situacijama ispada smijesan,za njega su krivi licno SPARSI sto vec sada nije bolji igrac od Lazica,ali i cak i sada kad bi bila bolja slobodna bacanja odlican igrac!!! Dao Bog pa svi imaju zelju kao Adin...guillermo je napisao/la:@Muumii,I to sto kazes nece standardni,a kamoli potencijalni igraci da igraju ove smjesne pretkval.
Zato se nadam da cemo se "kvalificirat" za kvalifikacije ( koja ironija jbt) kako bi Dusko mogao vrbovati nove potencijalne igrace.
Takodjer ekipa koju si naveo ima strasan potencijal za glavne kval.,ali samo u slucaju da navedeni igraci dobiju pravu priliku i adekvatnu minutazu u svojim ekipama,jer Gegic u trecoj Njemackoj,Sikiras takodjer u trecoj Spanskoj,Kenan mahac peskirom,Vrabac cirkusant i glavna trol zvijezda,Atic nargila itd. nam nece donijeti ama bas nista.Kada bi navedeni igraci slj.sezone dobili mjesto i priliku u prvim ekipama Bayerna ( cisto sumnjam,mozda posudba ),Sikiras je vec debitovao za Fuenlabradu ( koja se povezuje sa Sulejmanovicem ) i biti ce dio ekipe naredne sezone.Karahodzic u Partizanu,Musa sa punom slobodom i loptama u Cedeviti,oporavljeni Buza...... to vec lici na ozbiljnu i nevjerovatno potencijalnu ekipu![]()
Kako se ne bi desila trenutna situacija koju sam opisao + Albijanic,Oblutak,Sejfic,Hasandic i sl.skart moramo prosiriti igracku bazu raznim lobiranjem i dovodjenjem igraca koji nikada nece biti dio susjednih rep. i to od Duska najvise ocekujem u narednom periodu.
Campara vec sad poceo otazivatiStevieG8 je napisao/la:Mene brine sto cemo pojedine izuzetno mlade igrace tipa Musa, Campara i sl. ovako rano gurnuti u A tim i ocekivati da neki od njih budu nosioci, brzo ce se zasititi nastupanja u dresu reprezentacije.
Pricas napamet. Djedovic je bio uvijek najpozrtvovaniji igrac u reprezentaciji. Neumoran na oba kraja parketa. I cim se sjetim njega, u glavi mi je ono bacanje za loptom protiv Crne Gore kad smo vec dobili mec na onom EB kad je Mirza pogadjao lude trice a Djedovic bio nas najbolji igrac.bombaysaphire je napisao/la:Vrijeme je prokletih menadžera i iza svakog otkazivanja stoje oni....Pogledajte šta Miško u Srbiji radi za Jokića , igleda da novi Marjanović nastupa na stubu srama....Za Juku sam uvijek bio , i uvijek sam ga branio ali pretjera ga sa Facebookom....Sramota za profesionalca, još iz NBA...Dodji na okupljanje , neka te pregleda ljekar reprezentacije i završeno...Mirza je u nekom svom behutu , stvarno ne znam šta da napišem...
Možda je na kraju krajeva ovo i dobra stvar , jer će Musa i Sikiraš dobiti puno više prostora...I neka ih Dule , mislim na ove mladje nauči pravoj disciplini, sportskoj sa poštovanjem svoje države...
Kad se sjetim Djedovića , a i još nekih umjetnika , nedao Bog da slučajno se bace za ničijom loptom , da poderu koljena , da podignu moral, ma kakvi...A većina nas pred ekranom samo što ne udjemo u teren, i nerviramo se , a oni ...............
Tracy3McGrady je napisao/la:Ja se nadam da će Atic dobiti minute, dečko nije mogao zaboraviti igrati košarku, bio je naš najveći talenat
Penny Hardaway #1
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.